Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
-
stoupeace
- Wow! Terabyte level

- Academic status: High school
Το φοιτητικό πάσο είναι προ των πυλών. Έτοιμο να εκδοθεί και με κάποιες αλλαγές φυσικά. Εντελώς ανανεωμένο. Διαφορετική ονομασία και διαφορετικό μέρος παραλαβής. Ειδικότερα, το φοιτητικό πάσο από φέτος θα ονομάζεται ακαδημαϊκή ταυτότητα και δεν θα εκδίδεται από τα καταστήματα Γερμανός όπως ίσχυε για την περσινή ακαδημαϊκή χρονιά. Φέτος, η διανομή θα γίνεται από τα καταστήματα Vodafone.
Αυτό που πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι, είναι να συμπληρώσουν την αίτηση για να παραλάβουν τη νέα ακαδημαίκή ταυτότητα για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013. Ακόμη και η ιστοσελίδα είναι καινούργια! Είναι η
http://academicid.minedu.gov.gr/ . Το καλύτερο σας το αφήσαμε για το τέλος. Η φοιτητική ταυτότητα θα διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ!!!
«Από το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αναπτύσσει κεντρικό πληροφοριακό σύστημα για την έκδοση νέας ακαδημαϊκής ταυτότητας για τους φοιτητές, η οποία θα διανεμηθεί από τον Οκτώβριο 2012. Στην ακαδημαϊκή ταυτότητα ενσωματώνεται και το Δελτίο Φοιτητικού Εισιτηρίου (ΠΑΣΟ), το οποίο καταργείται ως ξεχωριστό έντυπο.
Για τη χορήγηση των νέων καρτών (με το ενσωματωμένο ΠΑΣΟ) θα ακολουθηθούν διαδικασίες παρόμοιες με αυτές του ακαδ. έτους 2011-2012 για την απόκτηση του Δελτίου Φοιτητικού Εισιτηρίου (ηλεκτρονικού Δελτίου), με τη διαφορά ότι οι φοιτητές θα λαμβάνουν την κάρτα χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
source:
infospoudes.gr
Unconfirmed, μια που δε το λέει στο minedu.gov.gr
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου:
Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
LL_Orionis
- Kilobyte level

- Academic status: N>4
Ναι ναι, αλλάζει το πάσο, αλλάζει το ένα, αλλάζει το άλλο και στο τέλος τα ίδια σκ**τά είναι όλες οι αλλαγές. Σε ένα οργανωμένο κράτος θά πρεπε να εκδίδεις τα έγγραφά σου 1 φορά και να ισχύουν μια και καλή, αλλά τι περιμένεις από αυτούς που μας κυβερνούν;
Συγγνώμη για το ύφος του post αλλά δεν μπόρεσα να κρατηθώ.
Ten little kingdoms never could agree
How to work together and so they went free.
Ten little kingdoms too weak to stand alone,
A foreign nation conquered them, and then they were gone.
-
chriskin
- Wow! Terabyte level

LL_Orionis wrote:Σε ένα οργανωμένο κράτος θά πρεπε να εκδίδεις τα έγγραφά σου 1 φορά και να ισχύουν μια και καλή, αλλά τι περιμένεις από αυτούς που μας κυβερνούν;
πολυ καλη ιδεα , να κραταει μονιμα
και να διαγραφω, και να τελειωσω τη σχολη, και να παρω συνταξη η φοιτητικη ταυτοτητα πρεπει να ισχυει
πως δεν το σκεφτηκαν αυτοι που μας κυβερνουν;
στο θεμα μας ομως, κακη ιδεα δεν ειναι καθολου . ακυρη σε αυτη τη χρονικη στιγμη αλλα κακη ιδεα δεν ειναι
-
zweistein
- Wow! Terabyte level

-
chriskin wrote:LL_Orionis wrote:Σε ένα οργανωμένο κράτος θά πρεπε να εκδίδεις τα έγγραφά σου 1 φορά και να ισχύουν μια και καλή, αλλά τι περιμένεις από αυτούς που μας κυβερνούν;
και να διαγραφω, και να τελειωσω τη σχολη, και να παρω συνταξη η φοιτητικη ταυτοτητα πρεπει να ισχυει
δεν είναι ανάγκη να το πάμε σε κάτι τόσο γελοίο.
ναι είναι δύσκολο.
εγώ συμφωνώ με το παιδί ως προς το ότι θα μπορούσαμε να έχουμε αυτές τις κάρτες που έχουν και σε άλλες χώρες.
που δεν κρατάνε μονο ένα χρόνο αλλα είτε για ένα set ετών είτε όσο ισχύει η ακαδημαϊκή ιδιότητα.
αλλα σε αυτή την χωρα κάτι τέτοιο δεν θα γίνει ακόμα γιατί είναι προφανές ότι όλα αλλάζουν από μέρα σε μέρα. εδώ σε 2 βδομάδες βγαίνει πάντα και μια πρόταση αλλαγής ενός νομου.
τέσπά, δεν είναι μέρος για να συζητηθεί αυτό, αλλα τροφή για σκέψη υπάρχει πάντα.
cheers
-
Gewitter
- Venus Former Team Member
- Academic status: PhD
Αυτό με τη δωρεά οργάνων δεν μου αρέσει για κάποιο λόγο...
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
-
stoupeace
- Wow! Terabyte level

Gewitter wrote:Αυτό με τη δωρεά οργάνων δεν μου αρέσει για κάποιο λόγο...
Λες ο ελεγκτής να ψηθεί να σου πάρει το νεφρό μια ώρα αρχίτερα?
Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
MpoMp
-
Αφού λέει καθαρά προαιρετική.
“
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
-
Clouseau
- Kilobyte level

- Academic status: Alumnus/a
Έχει δοκιμάσει κανείς να βγάλει φωτογραφία μόνος του; (σε ουδέτερο φόντο που λέει κλπ) :P
Exceptions, gotta catch 'em all!
-
Gewitter
Clouseau wrote:Έχει δοκιμάσει κανείς να βγάλει φωτογραφία μόνος του; (σε ουδέτερο φόντο που λέει κλπ) :P
Όποιος θέλει φωτογραφία για πάσο να μου πείτε μια μέρα,να μαζευτείτε σχολή να φέρω τη ψηφιακή να σας στήσω στον τοίχο σαν καταδίκους να σας βγάλω να σας τις στείλω εδώ...

[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
-
zaveti
- Mbyte level

- Academic status: N>4
-
επομενως πλεον φοιτητικη ταυτοτητα=πασο?
-
Clouseau
- Kilobyte level

Gewitter wrote:Clouseau wrote:Έχει δοκιμάσει κανείς να βγάλει φωτογραφία μόνος του; (σε ουδέτερο φόντο που λέει κλπ) :P
Όποιος θέλει φωτογραφία για πάσο να μου πείτε μια μέρα,να μαζευτείτε σχολή να φέρω τη ψηφιακή να σας στήσω στον τοίχο σαν καταδίκους να σας βγάλω να σας τις στείλω εδώ...

lol αυτά είναι!
Exceptions, gotta catch 'em all!
-
chriskin
- Wow! Terabyte level

Gewitter wrote:Αυτό με τη δωρεά οργάνων δεν μου αρέσει για κάποιο λόγο...
γιατι αυτο; εγω χαρηκα αρκετα που το ειδα
-
Gewitter
chriskin wrote:Gewitter wrote:Αυτό με τη δωρεά οργάνων δεν μου αρέσει για κάποιο λόγο...
δεν καταλαβαίνω το γιατί...:/
-
necrofear_13
- Wow! Terabyte level

by necrofear_13 » Sat Sep 22, 2012 12:30 am
chriskin wrote:Gewitter wrote:Αυτό με τη δωρεά οργάνων δεν μου αρέσει για κάποιο λόγο...
Εγώ λέω στις γυναίκες να γράφει και την προίκα τους. Μήπως κάτσει κάνα τυχερό ρε αδερφέ...

No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
-
chriskin
- Wow! Terabyte level

Gewitter wrote:chriskin wrote:Gewitter wrote:Αυτό με τη δωρεά οργάνων δεν μου αρέσει για κάποιο λόγο...
δεν καταλαβαίνω το γιατί...:/
σε περιπτωση ατυχηματος που θα ειμαι χαμενος ετσι κι αλλιως μπορει να δωσει μια ευκαιρια σε γιατρους να σωσουν αλλους χωρις να περιμενουν για το οκ απο γονεις
δεν μπορω να δω γιατι να σε ενοχλησει κατι τετοιο

-
moody
- Gbyte level

stoupeace wrote:Gewitter wrote:Αυτό με τη δωρεά οργάνων δεν μου αρέσει για κάποιο λόγο...
Πάντως αν αναγραφόταν (καθώς νομίζω ότι μπορείς να γίνεις δωρητής για συγκεκριμένα όργανα) και το όργανο,θα θελα να δειχνα το πάσο μου στους ελεγχτές

Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα.Εννοώ στα νοσοκομεία δεν έχουν τα αρχεία με ποιοι είναι και ποιοι όχι ; Και επίσης γίνεται μέσα σε ασθενοφόρο να σου αφαιρέσουν όργανο και να το διατηρήσουν ;
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
-
stoupeace
- Wow! Terabyte level

Μάλλον άλλη μία προεξοφλημένη αποτυχία, που θα αντικατασταθεί με κάτι άλλο, που θα αντικατασταθεί με κάτι άλλο
Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
michalis
- Gbyte level

moody wrote:stoupeace wrote:Gewitter wrote:Αυτό με τη δωρεά οργάνων δεν μου αρέσει για κάποιο λόγο...
Πάντως αν αναγραφόταν (καθώς νομίζω ότι μπορείς να γίνεις δωρητής για συγκεκριμένα όργανα) και το όργανο,θα θελα να δειχνα το πάσο μου στους ελεγχτές

Εγώ προσωπικά δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα.Εννοώ στα νοσοκομεία δεν έχουν τα αρχεία με ποιοι είναι και ποιοι όχι ; Και επίσης γίνεται μέσα σε ασθενοφόρο να σου αφαιρέσουν όργανο και να το διατηρήσουν ;
Απλά σε όλες τις χώρες συνήθως αυτή η πληροφορία γράφεται πάνω σε έγγραφα ταυτότητας για να μη χάνεται άδικος χρόνος. Ούτε κι εγώ καταλαβαίνω γιατί μπορεί να ενοχλεί. Προαιρετική η δωρεά οργάνων, προαιρετική και η αναγραφή, δε λέει κάτι...Συνήθως κάποιος που έχει αποφασίσει να γίνει δωρητής οργάνων, έτσι κι αλλιώς, δεν θα είχε πρόβλημα να το γράφει και στο κούτελο γιατί, εντέλει, αυτό το νόημα έχει.
-
chriskin
- Wow! Terabyte level

michalis +++
-
stoupeace
- Wow! Terabyte level

michalis wrote:Απλά σε όλες τις χώρες συνήθως αυτή η πληροφορία γράφεται πάνω σε έγγραφα ταυτότητας για να μη χάνεται άδικος χρόνος. Ούτε κι εγώ καταλαβαίνω γιατί μπορεί να ενοχλεί. Προαιρετική η δωρεά οργάνων, προαιρετική και η αναγραφή, δε λέει κάτι...Συνήθως κάποιος που έχει αποφασίσει να γίνει δωρητής οργάνων, έτσι κι αλλιώς, δεν θα είχε πρόβλημα να το γράφει και στο κούτελο γιατί, εντέλει, αυτό το νόημα έχει.
Ασχετο εντελώς. Τη στιγμή που είσαι υποχρεωμένος να κουβαλάς αστυνομική ταυτότητα, μπορεί να αναγράφεται εκεί και τέλος.
Δεν είναι κακό που μπορεί να αναγράφεται και στο πάσο, αλλά είναι άκυρο, ηλίθιο.
Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
-
chriskin
- Wow! Terabyte level

ειναι αρκετα πιο ευκολο και γρηγορο να βαλουν τα στοιχεια στις φοιτητικες ταυτοτητες που θα παρουν ολοι αναγκαστικα μεσα στον επομενο μηνα παρα να περιμενουν ποτε θα αλλαξει ο κοσμος ταυτοτητα και να τα βαλουν εκει.
μακαρι να βαλουν τετοια στοιχεια και την κανονικη ταυτοτητα οταν αλλαξει αλλα αναγκαστικα θα παρει καιρο η μεταβαση μας σε καινουρια, οποτε το να γραφεται και στο πασο δεν ειναι και τοσο ηλιθιο
-
Gewitter
@chriskin
Δεν είναι η δωρεά οργάνων αυτούσια που με ενοχλεί..όσο η ιδέα των πολλών παραπάνω προσωπικών στοιχείων σε μία ακαδημαϊκή ταυτότητα.Μου δίνει την αίσθηση του extra φακελώματος.Καθαρά αυτό για να μη παρεξηγηθώ κιόλας...καθώς η δωρεά είναι λειτούργημα και προσωπικά είμαι υπέρ.
Απλά τι δουλεία έχει πάνω σε αυτό το έγγραφο έστω και προαιρετικά?Εφόσον υπάρχει λίστα με αυτά τα άτομα σε όλα τα νοσοκομεία...από τη στιγμή που δουν ποιος είσαι ακριβώς ξέρουν αν κάνεις δωρεά ή όχι.