Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
-
MpoMp
- Venus Former Team Member
-
Η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ στις 12 Νοεμβρίου 2012 επέβαλε ομόφωνα πρόστιμα συνολικού ύψους 6.650.000 ευρώ στις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ήτοι 3,5 εκατ. ευρώ για την COSMOTE, 2,5 εκατ. ευρώ για τη VODAFONE και 650.000 ευρώ για τη WIND αντίστοιχα.
Αναλυτικά:
http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231221632
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
-
moody
- Gbyte level

QQ,μήνυμα λαού
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
-
nachos
- Gbyte level

- Academic status: Alumnus/a
Το πρόβλημα σε τέτοιου είδους περιστάσεις, είναι ότι ποτέ τα πρόστιμα δεν ξεπερνάνε το κέρδος που απέφερε η κομπίνα. Για την ακρίβεια, δεν το προσεγγίζουν καν. Άμα έβγαζες 5, και κατέληγες να χάσεις 10, θα το ξανασκεφτόσουν πριν κάνεις μαμουνιές την επόμενη φορά.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
-
rexes
- Kilobyte level

- Academic status: 3rd year
nachos wrote:Το πρόβλημα σε τέτοιου είδους περιστάσεις, είναι ότι ποτέ τα πρόστιμα δεν ξεπερνάνε το κέρδος που απέφερε η κομπίνα. Για την ακρίβεια, δεν το προσεγγίζουν καν. Άμα έβγαζες 5, και κατέληγες να χάσεις 10, θα το ξανασκεφτόσουν πριν κάνεις μαμουνιές την επόμενη φορά.
Και αυτό να συνέβαινε οι καταναλωτές πάλι δεν θα έπαιρναν καμιά αποζημίωση, οπότε μία η άλλη είναι...
-
nachos
- Gbyte level

Θα έπαιρναν ως αποζημίωση την έμμεση διαβεβαίωση ότι κανείς δε θα ξανατολμήσει να κάνει νταβατζιλίκι με τις τσέπες τους.
-
Loner
- Venus Former Team Member
- Academic status: N>4
Απλά ήθελε και το κράτος μερίδιο απ'τα κέρδη.
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
-
X-ray
- Mbyte level

-
H Cosmote το 2008 είχε έσοδα ΜΟΝΟ από τα πάγια 150 εκατομμύρια το μήνα. Ναι... Όχι το χρόνο...
Όπως έλεγαν οι αρχαίοι Γάλλοι: "Καταξοδεύτηκες πάλι Μ*λ*κα..."
-
rexes
- Kilobyte level

nachos wrote:Θα έπαιρναν ως αποζημίωση την έμμεση διαβεβαίωση ότι κανείς δε θα ξανατολμήσει να κάνει νταβατζιλίκι με τις τσέπες τους.
Στις μέρες μας πιστεύεις ότι η ηθική αποζημίωση θα τους ήταν αρκετή;;
-
nachos
- Gbyte level

Δεν είναι θέμα ηθικής τάξης, είναι αμιγώς θέμα κοινωνικής μάθησης και πρακτικής. Αν εγώ σε κλέβω, και το πρόστιμο μου γι αυτό είναι μικρότερο από το όφελος της κλοπής, απλά θα συνεχίσω να το κάνω. Αν όχι θα σταματήσω. Εσύ πότε θα είσαι πιο ευχαριστημένος, αν συνεχίσω να σε κλέβω, ή αν το σταματήσω;
-
rexes
- Kilobyte level

nachos wrote:Δεν είναι θέμα ηθικής τάξης, είναι αμιγώς θέμα κοινωνικής μάθησης και πρακτικής. Αν εγώ σε κλέβω, και το πρόστιμο μου γι αυτό είναι μικρότερο από το όφελος της κλοπής, απλά θα συνεχίσω να το κάνω. Αν όχι θα σταματήσω. Εσύ πότε θα είσαι πιο ευχαριστημένος, αν συνεχίσω να σε κλέβω, ή αν το σταματήσω;
Φυσικά και ΜΟΝΟ αν το σταματήσεις, αλλά εσύ πληρώνεις πολύ λιγότερα από όσα "έκλεψες" από εμένα, συγκριτικά με τα μεγέθη του καθενός!
-
nachos
- Gbyte level

rexes wrote:Φυσικά και ΜΟΝΟ αν το σταματήσεις, αλλά εσύ πληρώνεις πολύ λιγότερα από όσα "έκλεψες" από εμένα, συγκριτικά με τα μεγέθη του καθενός!
nachos wrote:Το πρόβλημα σε τέτοιου είδους περιστάσεις, είναι ότι ποτέ τα πρόστιμα δεν ξεπερνάνε το κέρδος που απέφερε η κομπίνα. Για την ακρίβεια, δεν το προσεγγίζουν καν. Άμα έβγαζες 5, και κατέληγες να χάσεις 10, θα το ξανασκεφτόσουν πριν κάνεις μαμουνιές την επόμενη φορά.
Καταλαβαίνεις λοιπόν τώρα τι ήθελε να πει ο ποιητής;
-
X-ray
- Mbyte level

-
Άλλο νομίζω θέλει να πει ο rexes και συμφωνώ.
Λέει ότι ακόμα και αν το πρόστιμο ήταν αρκετό ώστε να σταματήσουν να κλέβουν, τα λεφτά που έχασες εσύ δεν θα τα πάρεις εσύ. Θα τα πάρει το κράτος σε ρόλο κλεπταποδόχου στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Το ερώτημα είναι αν είναι αυτό αρκετό για εσένα;
Σίγουρα όπως λέει ο Nachos είναι καλύτερο από το τίποτα... Αλλά δύο φορές το τίποτα = τίποτα.
EDIT: Να διευκρινίσω ότι δεν διαφωνώ με nachos. Απλά επισημαίνω την ματαιότητα της όλης ιστορίας.
-
nachos
- Gbyte level

Το δέλεαρ της υπόθεσης μπορεί να είναι μόνο η αποκατάσταση της έννομης τάξης. Είναι σα να λέμε στα σοβαρά, ότι δε μας νοιάζει αν θα τηρείται ο νόμος (ο οποίος υφίσταται για τη δική μας προστασία), μπροστά στο ανυπέρβλητο γεγονός ότι ο πάροχος μας, μας σούφρωσε ένα euro όταν ενεργοποιήσαμε το smartphone μας, και δυστυχώς δεν θα πάρουμε το μερτικό μας από επιβληθέν πρόστιμο.
Στη δικιά μου ζυγαριά, δεν υφίσταται καν δίλημμα.
-
X-ray
- Mbyte level

-
Εγώ δεν τα βάζω καν σε ζυγαριά. Τα πράγματα είναι απλά. Στοιχεία υπάρχουν για το πόσο ακριβώς ήταν το όφελος και για το ποιοι συνδρομητές ζημιώθηκαν. Δεν βλέπω κανένα δίλημμα.
Πρόστιμο παραπάνω από τα κέρδη όπως λες - Πλήρης αποζημίωση των συνδρομητών και τα υπόλοιπα στο κράτος.
Δεν το παίζω δικαστής αλλά όπως είπες δεν βγάζει νόημα να τους βάλεις πρόστιμο μικρότερο από αυτά που κέρδισαν. Όπως επίσης δεν βγάζει νόημα να μην δώσεις λεφτά στους συνδρομητές αφού ξέρεις ποιοι είναι. ΟΚ αν δεν ξέρεις όλους δώσε σε αυτούς που ξέρεις...
Ξέρω γω; Ένας φίλος μου παρα λίγο να χρεωθεί 300 ευρώ από βλακείες της Wind επειδή το smartphone κατέβαζε μόνο του updates με 3G. Και όταν επιτέλους του μηδένισαν το χρέος του είπαν ότι: "Είναι συνηθισμένο περιστατικό..."
Α εντάξει τότε...και είχα τσαντιστεί γιατί λέω μονό σε μένα συμβαίνει...
-
nachos
- Gbyte level

Προφανώς. Ακόμα όμως και αποζημίωση να μη λάβεις, είναι ξεκάθαρο ότι ως πολίτης/καταναλωτής, έχεις συμφέρον από την προαναφερθείσα λογική.
Αυτά βέβαια είναι πολύ εξωτικές λογικές για τα μέρη μας.
-
X-ray
- Mbyte level

-
Εννοείται ότι συμφωνώ με αυτό που λες. Για την ακρίβεια το βρίσκω απαραίτητο να σκέφτονται όλοι έτσι. Προτεραιότητα έχει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανακλέψουν. Δεν είναι καν αλτρουιστικό. Και εγωιστικά να το πάρεις αν το δεις λογικά και μακροπρόθεσμα αυτό σε συμφέρει.
Εκτός αν πάρεις την αποζημίωση και φύγεις στο Mexico!

-
moody
- Gbyte level

Το μόνο που χω να πω,είναι ότι όπου κάποιος μπορεί να αποφύγει την σύνδεση ,ας την αποφύγει ,αν συμβεί κάποια βλακεία (και δεν λέω σε φάση 3g) λέω απλά να πάρει καταλάθως τηλέφωνο όταν το χει στην τσέπη,στην κάρτα έχει να χάσει μόνο 2-3 e .
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯