Επίταξη ΜΜΜ λόγω συνεχιζόμενων απεργιών
Επίταξη ΜΜΜ λόγω συνεχιζόμενων απεργιών
Υπάρχουν πλευρές:
1) Τα ΜΜΜ, που ορθώνουν το ανάστημα τους και απεργούν υπερασπίζοντας τα κεκτημένα τους.
2) Η κυβέρνηση, που εφαρμόζει το ενιαίο μισθολόγιο εξαιρώντας κανέναν.
Μια τρίτη πλευρά είμαστε εμείς, που είτε συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς και χαλάλι η ταλαιπωρία είτε συμφωνούμε με την κυβέρνηση που οφείλει να μην εξαιρεί κανέναν από αυτά που εφαρμόστηκαν στους υπόλοιπους εμάς.
Πραγματικά είμαι 50-50 πάνω στο θέμα αυτό. Αλλά κάποιος που είναι 100-0 ή 0-100, τί θα μπορούσε να πει για το συγκεκριμένο θέμα;
1) Τα ΜΜΜ, που ορθώνουν το ανάστημα τους και απεργούν υπερασπίζοντας τα κεκτημένα τους.
2) Η κυβέρνηση, που εφαρμόζει το ενιαίο μισθολόγιο εξαιρώντας κανέναν.
Μια τρίτη πλευρά είμαστε εμείς, που είτε συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς και χαλάλι η ταλαιπωρία είτε συμφωνούμε με την κυβέρνηση που οφείλει να μην εξαιρεί κανέναν από αυτά που εφαρμόστηκαν στους υπόλοιπους εμάς.
Πραγματικά είμαι 50-50 πάνω στο θέμα αυτό. Αλλά κάποιος που είναι 100-0 ή 0-100, τί θα μπορούσε να πει για το συγκεκριμένο θέμα;
September 28, daylight. The monsters have overtaken the city. Somehow, I am still alive...
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
Re: Επίταξη ΜΜΜ λόγω συνεχιζόμενων απεργιών
Αποφασιστικότητα, σημαίνει κάνω θυσίες..
Μια νίκη των εργαζόμενων στα ΜΜΜ θα δημιουργήσει ένα "δεδικασμένο" για μελλοντικούς αγώνες σε άλλους χώρους εργασίες.
Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η κυβέρνηση και δυστυχώς ο κόσμος το αγνοεί.
υ.γ: το πασοκ μου φαίνεται έχει καταλάβει ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί είναι να γίνουν ήρωες, οπότε με δηλώσεις του στυλ "η επιστράτευση είναι η πιο ήπια λύση" νομίζω πως προσπαθούν να σφίξουν το σχοινί γύρω από το λαιμό τους μπας και μείνουν με κάποιο τρόπο στην ιστορία. Η δημ.αρ μια χαρά τον καρατζαφέρη παίζει, κάνει την κότα
Μια νίκη των εργαζόμενων στα ΜΜΜ θα δημιουργήσει ένα "δεδικασμένο" για μελλοντικούς αγώνες σε άλλους χώρους εργασίες.
υ.γ: το πασοκ μου φαίνεται έχει καταλάβει ότι ο μόνος τρόπος να σωθεί είναι να γίνουν ήρωες, οπότε με δηλώσεις του στυλ "η επιστράτευση είναι η πιο ήπια λύση" νομίζω πως προσπαθούν να σφίξουν το σχοινί γύρω από το λαιμό τους μπας και μείνουν με κάποιο τρόπο στην ιστορία. Η δημ.αρ μια χαρά τον καρατζαφέρη παίζει, κάνει την κότα
- PatrickFTW
- Mbyte level
- Academic status: N>4
++WoLfeN Ilic wrote:Αποφασιστικότητα, σημαίνει κάνω θυσίες..
Oι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους...
- ja_the_invincible
- Wow! Terabyte level
Γενικά πολύς κόσμος είναι apriori αλληλέγγυος ή πολέμιος των απεργιακών κινητοποιήσεων οποιασδήποτε ομάδας εργαζομένων.Γενικά ίσως πρέπει να προβληματιστούμε από το γεγονός ότι τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης ρίχνουν πολύ λάσπη στη συγκεκριμένη απεργία.Επίσης να σκεφτούμε ότι τουλάχιστον οι υπάλληλοι του ΜΕΤΡΟ είναι υπάλληλοι επιχείρησης.Τι πάει να πει επίταξη?Και από που κι ως που επεμβαίνει το κράτος την στιγμή που αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί από τους εργαζομένους και την εταιρεία και μόνο?Έπειτα σας αρέσει αυτή η κατάσταση που δημιουργείται με την μισθοδοσία στον ιδιωτικό τομέα?Το ξέρω ότι ταλαιπωρούμαστε όλοι , και εγώ προσωπικά μετακινούμαι μόνο με τα μμμ αλλά να κοιτάζουμε και λίγο τι παίζει. 

f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
- Stayrakas
- Mbyte level
Ειναι η πρωτη φορα ,σε αντικειμενικα site, που αυτοι που ειναι υπερ των εργαζομενων ειναι αρκετοι παραπανω απο τους υπολοιπους παρτακιδες...
Κατι αρχιζει να αλλαζει σε αυτο το τοπο..
Κατι αρχιζει να αλλαζει σε αυτο το τοπο..
Three Rings for the Elven-kings under the sky,Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One for the Dark Lord on his dark throne,In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,One Ring to bring them all and in the darkness bind them
Να βγάλουν τον σκασμό οι παρλαπίπες του Μετρό και να μην μας τα πρήζουν για τα "κεκτημένα" τους. Πόσο δε να προβάλλονται και σαν "φάροι του τίμιου αγώνα".
Και κατ'αρχην ποια κεκτημένα τους? Τα 3 χιλιάρικα σουμα που έπαιρναν απο τα επιδόματα δια πάσαν νόσον και πάσα μ..., όπως το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ελεος!) και με ωράριο 5 ωρών??? Αλήθεια γιατι δεν μας λένε ποσο καθαρίζαν κάθε μήνα οι "αγωνισταράδες" πρίν τα συμβάντα. Θα φανώ ωμός, αλλα δεν μου καίγεται καρφί, αν θα κόψουν και ένα χιλιάρικο απο έναν ρουσφετολογικά διορισμένο αγράμματο κηφήνα που η μόνη του δουλειά είναι να ανεβοκατεβάζει εναν διακόπτη, όταν την ίδια στιγμή καθηγητές σε σχολεία παίρναν αρκετα λιγότερα.
Και τέλος εγώ ξέρω οτι με το πτύχιο του χρόνου, βγαίνω στον ιδιώτικο τομέα, σε κάποια θέση ευθύνης με ανω ταβανι το 900αρικο. Και εκεί δεν θα με πληρώνει εξτρά κανείς για να πηγαίνω στην ώρα μου.
Και κατ'αρχην ποια κεκτημένα τους? Τα 3 χιλιάρικα σουμα που έπαιρναν απο τα επιδόματα δια πάσαν νόσον και πάσα μ..., όπως το επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ελεος!) και με ωράριο 5 ωρών??? Αλήθεια γιατι δεν μας λένε ποσο καθαρίζαν κάθε μήνα οι "αγωνισταράδες" πρίν τα συμβάντα. Θα φανώ ωμός, αλλα δεν μου καίγεται καρφί, αν θα κόψουν και ένα χιλιάρικο απο έναν ρουσφετολογικά διορισμένο αγράμματο κηφήνα που η μόνη του δουλειά είναι να ανεβοκατεβάζει εναν διακόπτη, όταν την ίδια στιγμή καθηγητές σε σχολεία παίρναν αρκετα λιγότερα.
Και τέλος εγώ ξέρω οτι με το πτύχιο του χρόνου, βγαίνω στον ιδιώτικο τομέα, σε κάποια θέση ευθύνης με ανω ταβανι το 900αρικο. Και εκεί δεν θα με πληρώνει εξτρά κανείς για να πηγαίνω στην ώρα μου.
Last edited by m4ver1ck on Thu Jan 24, 2013 7:55 pm, edited 2 times in total.
Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat!
- necrofear_13
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
++ja_the_invincible wrote:Γενικά πολύς κόσμος είναι apriori αλληλέγγυος ή πολέμιος των απεργιακών κινητοποιήσεων οποιασδήποτε ομάδας εργαζομένων.Γενικά ίσως πρέπει να προβληματιστούμε από το γεγονός ότι τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης ρίχνουν πολύ λάσπη στη συγκεκριμένη απεργία.Επίσης να σκεφτούμε ότι τουλάχιστον οι υπάλληλοι του ΜΕΤΡΟ είναι υπάλληλοι επιχείρησης.Τι πάει να πει επίταξη?Και από που κι ως που επεμβαίνει το κράτος την στιγμή που αυτό το θέμα πρέπει να λυθεί από τους εργαζομένους και την εταιρεία και μόνο?Έπειτα σας αρέσει αυτή η κατάσταση που δημιουργείται με την μισθοδοσία στον ιδιωτικό τομέα?Το ξέρω ότι ταλαιπωρούμαστε όλοι , και εγώ προσωπικά μετακινούμαι μόνο με τα μμμ αλλά να κοιτάζουμε και λίγο τι παίζει.
Πραγματικά η αντιμετώπιση των μέσων απέναντι στις κινητοποιήσεις μου θυμίζει λίγο το πως αντιμετώπιζε το Mega τον Σύριζα μετά τα μεγάλα ποσοστά που πήρε (δεν είμαι Σύριζα το αντίθετο, απλα βλέπω πολλά κοινά στις δύο περιπτώσεις). Έχει πολύ πλάκα που ώρες ώρες όλα τα κανάλια έχουν ταχθεί με τη μία κατά και που προσπαθούν να περάσουν ιδεολογίες και να πιάσουν τον Έλληνα στο φιλότιμο.....
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
Το πολύ απλο επαγγελμα που κάνουν δεν δικαιολογεί περισσοτερα απο 700Ε το μηνα. Τεραστια ευκαιρια για την χωρα, ξεμπερδευουμε με τα Σοβιετ και παμε μπροστα. Πολιτικά χωρις το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ιδεολογικο βάρος και βάθος(ακα παρακρατος) για τα σοβιέτ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ στην ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ των ΜΑΧΩΝ...
που θα πάει θα το δουμε...
- zaveti
- Mbyte level
φοιτητης ή βουλευτής της ΝΔ εισαι?
Λολ,zaveti,ο rose τα πιστεύει αυτά που λέει,οπότε ούτε για κάποια "σοβαρή" θέση στη νδ δεν κανει
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
- mosquito110
- Mbyte level
παίζει να είχε κατέβει στις εκλογές με κανα τζήμερο!moody wrote:Λολ,zaveti,ο rose τα πιστεύει αυτά που λέει,οπότε ούτε για κάποια "σοβαρή" θέση στη νδ δεν κανει

Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
- WoLfeN Ilic
- Mbyte level
Το πρόβλημα σε αυτόν τον τόπο δεν είναι μόνο οι βολεμένοι που ζουν ζωή χαρισάμενη. Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι πιστεύουν πως οι βολεμένοι θα σταματήσουν έτσι απλά να είναι βολεμένοι.
Το αν κάποιοι καθάριζαν 3 χιλιάρικα δεν σημαίνει πως θα εξισωθούν έτσι απλά με την πλέμπα. Απλά η πλέμπα ζηλεύει που κάποιοι δεν έχουν πέσει ακόμα μαζί της στο βούρκο να πλατσουρίζουν και να μυξοκλαίνε για τη σωτηρία του έθνους όλοι παρέα
Το αν κάποιοι καθάριζαν 3 χιλιάρικα δεν σημαίνει πως θα εξισωθούν έτσι απλά με την πλέμπα. Απλά η πλέμπα ζηλεύει που κάποιοι δεν έχουν πέσει ακόμα μαζί της στο βούρκο να πλατσουρίζουν και να μυξοκλαίνε για τη σωτηρία του έθνους όλοι παρέα
- mikem4600
- Gbyte level
Ε;; Ποιος συμπαραστέκεται στους απεργούς; Ποιανού χαλάλι η ταλαιπωρία;; Για βγες έξω και ρώτα κανέναν εργαζόμενο!Aitoulas wrote:Μια τρίτη πλευρά είμαστε εμείς, που είτε συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς και χαλάλι η ταλαιπωρία

Κατ' εμέ εντελώς άδικο και παράνομο που επιστρατεύτηκαν. Έπρεπε απλώς να απολυθούν (άνευ αποζημίωσης) και να κατατεθούν αγωγές για τη συμμετοχή στην παράνομη απεργία.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Όλοι 13:00 η ώρα στα Σεπόλια και 16:00 στο Σύνταγμα. Οι απεργοί καλούν σε συμπαράσταση. Δεν είναι οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ, είμαστε όλοι μας. Είναι τα 582 ευρώ βασικός μισθός, τα 360 ευρώ σύνταξη, το απλήρωτο 12ωρο, η δουλειά το Σαββατοκύριακο και τις αργίες.
- PatrickFTW
- Mbyte level
Τι θράσος έχουν και αυτοί να μη μπορούν να ζήσουν με τους μισθούς πείνας που τους επιβάλουν .Το ότι παίρνουν και οι άλλοι τα ίδια χάλια λεφτά δεν είναι επιχείρημα , το θέμα είναι οι μισθοί να πηγαίνουν προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω και επίσης ας κάναν και αυτοί τέτοιες απεργίες .mikem4600 wrote:Ε;; Ποιος συμπαραστέκεται στους απεργούς; Ποιανού χαλάλι η ταλαιπωρία;; Για βγες έξω και ρώτα κανέναν εργαζόμενο!Aitoulas wrote:Μια τρίτη πλευρά είμαστε εμείς, που είτε συμπαραστεκόμαστε στους απεργούς και χαλάλι η ταλαιπωρία![]()
Κατ' εμέ εντελώς άδικο και παράνομο που επιστρατεύτηκαν. Έπρεπε απλώς να απολυθούν (άνευ αποζημίωσης) και να κατατεθούν αγωγές για τη συμμετοχή στην παράνομη απεργία.
Oι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους...
- Clouseau
- Kilobyte level
Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να ανέβουν κάποιοι μισθοί και να κατέβουν κάποιοι άλλοι, έτσι ώστε να συναντηθούν περίπου στη μέση και τα πράγματα να είναι πιο δίκαια για όλους; Όχι άλλα επιδόματα κεραίας και πλυσίματος χεριών.
Exceptions, gotta catch 'em all!
- mikem4600
- Gbyte level
Αν καταφέρεις να ανεβάσεις τους μισθούς όλων, τότε μπράβο σου, είσαι μάγκας και αυτό είναι άλλωστε και το ζητούμενο.PatrickFTW wrote:Το ότι παίρνουν και οι άλλοι τα ίδια χάλια λεφτά δεν είναι επιχείρημα , το θέμα είναι οι μισθοί να πηγαίνουν προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω και επίσης ας κάναν και αυτοί τέτοιες απεργίες .
Απ' τη στιγμή όπως που είμαστε τόσο άχρηστοι που δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό (παρά μόνο να βγάζουμε ευχολόγια για ανάπτυξη και επενδύσεις, λες και θα πέσουν απ' τον ουρανό) τότε είναι εντελώς άδικο να κόβεις συντάξεις και επιδόματα ανεργίας και να αυξάνεις τους φόρους σε αυτούς που παίρνουν 500 και 700 ευρώ για να χρηματοδοτήσεις τους πολλαπλά αμειβόμενους Δ.Υ. Οι Δ.Υ. λόγω και των άλλων προνομίων που έχουν και επειδή χρηματοδοτούνται από όλους τους υπόλοιπους πρέπει να αμείβονται ΤΟ ΠΟΛΥ όσο οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, όχι περισσότερο!
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
Επαναλειτουργούν τα μέσα σταθερής τροχιάς
Επίσης από εδώ:Στις ράγες ξαναμπαίνουν σταδιακά οι συρμοί του μετρό, του τραμ και του ΗΣΑΠ, με τα δρομολόγια ωστόσο να εκτελούνται με αραιή συχνότητα. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, πλήρης εξομάλυνση θα υπάρξει εντός της ημέρας, καθώς θα συνεχίζεται η προσέλευση των εργαζομένων στις θέσεις τους.
Όπως ανακοινώθηκε, επιλύθηκαν τα όποια τεχνικά προβλήματα υπήρξαν και έτσι έχει καταστεί δυνατή η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των τριών μέσων. Μηχανικοί του μετρό δήλωσαν στο ΑΜΠΕ ότι στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων έχουν περάσει από τον έλεγχο συντήρησης και δρομολογούνται 17 συρμοί.
Σημειώνεται ότι όσοι λαμβάνουν τα φύλλα επίταξης επιστρέφουν στα πόστα τους, η διαδικασία ωστόσο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.
Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ που καλύπτονται από την απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ, Εργατικό Κέντρο Αθήνας και Εργατικό Κέντρο Πειραιά συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Η διοίκηση της ΟΣΥ Α.Ε. (οδικές συγκοινωνίες) προσέφυγε ωστόσο στη δικαιοσύνη για τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει.
Πάντως μερίδα εργαζομένων του μετρό και άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς παρέμεινε στο κεντρικό αμαξοστάσιο των Σεπολίων, από όπου λίγο πριν απο τις 15.00 ξεκίνησε πορεία προς τον σταθμό του μετρό στον Άγιο Αντώνιο, και όχι προς το Σύνταγμα όπως είχα αρχικά προγραμματιστεί, αφού τελικά τα μέσα σταθερής τροχιάς άρχισαν να επαναλειτουργούν.
[...]
Είναι θλιβερό πως μόνο η ΧΑ από όλα τα κόμματα κάνει τέτοιες ορθές δηλώσεις. Δεν τους δίνει πάτημα μόνο ο λαός που τους ψηφίζει λοιπόν, τους δίνουν πάτημα και τα υπόλοιπα κόμματα που το καθένα είναι στο χαβά του και ασχολείται με τις δικές του σκοπιμότητες και ιδέες.«Μόνη άμεση λύση για την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και την εκτόνωση της έντασης είναι η ένταξη βουλευτών, υπουργών, εργατοπατέρων και golden boys στο ενιαίο μισθολόγιο», αναφέρει η Χρυσή Αυγή σε σχετική ανακοίνωσή της.
Όπως υποστηρίζει, «για το σημερινό αδιέξοδο ευθύνονται οι πολιτικάντηδες του άθλιου κομματικού κράτους, που διόριζαν για δεκαετίες στο δημόσιο αναξιοκρατικά και παράνομα».
“Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.”
MpoMp @ Discord
Στειρος λαικισμός και υπεκφυγές. Υπερ της απεργίας? Υπέρ των απολύσεων? Υπερ του μισθολογίου? Yπερ των επιτάξεων?
Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat!
Μωρέ ναι, αλλά δε παύουν να πατάνε πάνω στις πιο άμεσες και (φαινομενικά) αποτελεσματικές δηλώσεις για να κερδίσουν εντυπώσεις.m4ver1ck wrote:Στειρος λαικισμός και υπεκφυγές. Υπερ της απεργίας? Υπέρ των απολύσεων? Υπερ του μισθολογίου? Yπερ των επιτάξεων?
MpoMp @ Discord
- Stayrakas
- Mbyte level
Tι εννοει ο ποιητης αμεσες και αποτελεσματικες δηλωσεις?
Συγγνωμη, δηλαδη αμα εδω εγω τον βουλευτη και τους λοιπους να παιρνουν 800 ευρω, θα χαρω ?
Θα μου λυσει καποιο προβλημα μου?
Συγγνωμη, δηλαδη αμα εδω εγω τον βουλευτη και τους λοιπους να παιρνουν 800 ευρω, θα χαρω ?
Three Rings for the Elven-kings under the sky,Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,Nine for Mortal Men doomed to die,
Δε θεωρείς δηλαδή κακό το να κόβονται οι μισθοί όλων πλην των αναφερόμενων.Stayrakas wrote:Tι εννοει ο ποιητης αμεσες και αποτελεσματικες δηλωσεις?
Also εγώ είπα φαινομενικά.
MpoMp @ Discord