"Γιατί με διέγραψαν από το ΚΚΕ"

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
MpoMp
Venus Former Team Member

"Γιατί με διέγραψαν από το ΚΚΕ"

Post by MpoMp » Mon May 20, 2013 11:20 am

Ίσως ανοίξει κομματική συζήτηση με το ποστ αυτό, αλλά ήθελα να παραθέσω άλλη μια απόδειξη για την υποκρισία και την ιδιοτέλεια που ξεχύνονται από τα περισσότερα Ελληνικά κόμματα.
Και για να θυμόμαστε ότι ο φασισμός στην Ελλάδα έχει κι άλλα πρόσωπα πέραν του ναζιστικού.

http://tvxs.gr/news/blog%CE%AC%CF%81%CE ... E%BA%CE%B5
Είχα αντίρρηση για τη θέση της ηγεσίας του ΚΚΕ στο θέμα των διευθυντών των σχολείων. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ο κομμουνιστής δεν πρέπει να διεκδικεί να γίνει διευθυντής στο σχολείο του γιατί, ως διευθυντής, μπορεί να γίνει μηχανισμός του αστικού κράτους, όπως λέει το κόμμα. Αντίθετα από τη δική μου εμπειρία αλλά και από τις εμπειρίες των συντρόφων διευθυντών, ακριβώς συμβαίνουν τα αντίθετα. Δηλαδή το κύρος τους στην τοπική κοινωνία είναι μεγάλο καθώς και η αποδοχή από τους συλλόγους διδασκόντων. Εξ αιτίας αυτής της θέσης μου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ, πρότεινε «μομφή» ενάντιά μου και μου ζήτησε να παραιτηθώ από δημοτικός σύμβουλος (στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας), όπου είχα εκλεγεί στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές.

Η κομματική Οργάνωση των δασκάλων που ανήκα, απέρριψε την απόφαση της Ν.Ε. Παρόλα αυτά, καθαιρέθηκα από δημοτικός σύμβουλος. Επίσης μου απαγόρευσαν να είμαι υποψήφιος στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων του κλάδου στα υπηρεσιακά συμβούλια, καθώς και στο σύλλογο δασκάλων, όπου ανελλιπώς εκλεγόμουν πάνω από 25 χρόνια. Αυτήν την αντιμετώπιση που είχα εγώ, δεν την είχαν άλλοι σύντροφοι που στο θέμα αυτό είχαν την ίδια στάση με εμένα. Απλά επισημαίνω τον καιροσκοπισμό και την επιλεκτική κομματική λειτουργία ενός κόμματος «αρχών».

Πρόσφατα, τηρώντας την κομματική διαδικασία, έγραψα την άποψή μου μέσα στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου για το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ. Αυτά που έγραψα ήταν μια κατάθεση ψυχής και κραυγή αγωνίας για την περιθωριοποίηση που οδηγείται το κόμμα, με ευθύνη μιας ηγεσίας που παραμέρισε αυθαίρετα το αποφασισμένο από το 15ο συνέδριο, πρόγραμμα του κόμματος. Λειτουργώντας έτσι ως φράξια, στις κρισιμότατες στιγμές της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, αντί να κάνει πράξη το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο που προέβλεπε αυτό το πρόγραμμα, ουσιαστικά άφησε το πεδίο ελεύθερο και στον καπιταλισμό να διαχειρίζεται με βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα την κρίση του, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ να γίνεται επίδοξος «μεσσίας». Ειδικότερα ανέφερα ότι η πτώση μας στις συνδικαλιστικές εκλογές στους εκπαιδευτικούς της Λάρισας, όπου από 700 ψήφους κατεβήκαμε στις 300 αλλά και μια σειρά άλλα παραδείγματα, αντανακλούν τη δικαιολογημένη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων μας για τη στάση και τη γραμμή της ηγεσίας του κόμματος.

Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση αυτών των απόψεων μου στο «Ριζοσπάστη», που αναδημοσιεύτηκαν και σε άλλα έντυπα, κλήθηκα από την καθοδήγηση σε απολογία. Στη συνεδρίαση της Κομματικής μου οργάνωσης, επειδή τυπικά δεν μπορούσαν να στοιχειοθετήσουν κατηγορία για τα γραφόμενά μου, με θεώρησαν υπεύθυνο για τη δημοσίευση του άρθρου μου στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και ζήτησαν τη διαγραφή μου από το κόμμα. Βέβαια ότι το αναδημοσίευσε από το «Ριζοσπάστη» (και συγκεκριμένα από την ιστοσελίδα http://www.902.gr - «Ριζοσπάστης» - 19ο Συνέδριο ΚΚΕ – Προσυνεδριακός Διάλογος) μιας και ήταν εύκολο να μεταφερθεί, δεν το έλαβαν καθόλου υπόψη. Η δημοσίευση στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» δεν προηγήθηκε της δημοσίευσης του «Ριζοσπάστη», αλλά ακολούθησε τρεις μέρες μετά. Στον «Ρ» δημοσιεύθηκε στις 29/3 και στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στις 31/3. Όμως για να με ενοχοποιήσουν επικαλέστηκαν κάποιες φραστικές αλλαγές ανάμεσα στις δυο δημοσιεύσεις για τις οποίες δεν φέρω ευθύνη. Σημασία έχει, όσα έγραψε η ««ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»» τα είχαν γράψει πριν τρεις μέρες η εφημερίδα «Ριζοσπάστης» και η ιστοσελίδα του http://www.902.gr («Ριζοσπάστης», 19ο Συνέδριο, Προσυνεδριακός Διάλογος. Ο καθένας μας κρίνεται και ο κόσμος ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Τα τελευταία χρόνια τρεις φορές διέλυσαν την οργάνωση των εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα να τη συρρικνώσουν, να στείλουν τους περισσότερους συντρόφους στα σπίτια τους για να υπάρξει ο απόλυτος έλεγχος. Ψήφισαν τη διαγραφή μου εκπαιδευτικοί λιγότεροι από τα δάχτυλα του ενός χεριού, και παρόλα αυτά χωρίς ομοφωνία. Δεν δέχτηκαν μάλιστα ούτε τη δήλωση της ίδιας της εφημερίδας, ότι αναδημοσίευσε το κείμενο από το «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ». Η άτεγκτη καθοδήγηση είπε ότι δεν δέχεται την αστική αλήθεια. Δυστυχώς όμως γι’ αυτή την έχει δεχτεί πάρα πολλές φορές, φυσικά όπου την εξυπηρετούσε.

Ίσως κούρασα με την αναλυτική έκθεση των γεγονότων και ζητώ και συγνώμη και για τον προσωπικό τόνο που έδωσα. Εκείνο όμως που ήθελα να αναδείξω είναι τα ανέντιμα μέσα με τα οποία ενοχοποιείται η άποψη που ενοχλεί. Και αυτό γιατί προσκρούει σε μια ηγεσία που ενώ έχει τεράστιες ευθύνες για την εκλογική ήττα και την οργανωτική, ιδεολογική, οικονομική και πολιτική συρρίκνωση του κόμματος, επιμένει να είναι γαντζωμένη στις καρέκλες της. Για χρόνια κινείται με το εκκρεμές του οπορτουνισμού, από το ένα άκρο στο άλλο άκρο, από το άκρο του δεξιού οπορτουνισμού με τον Συνασπισμό, στο σημερινό άκρο του αριστερού οπορτουνισμού, χαντακώνοντας το κόμμα. Η ίδια ηγεσία αυτοπροσδιορίζεται ως αλάθητη. Όταν υμνούσε τον Γκορμπατσώφ είχε δίκιο και όταν τον κατηγορούσε πάλι είχε δίκιο. Όταν υπέγραφε τα κοινά πορίσματα για τον Συνασπισμό είχε δίκιο και όταν εναντιώθηκε σ’ αυτήν την επιλογή πάλι είχε δίκιο. Όταν ψήφιζε το πρόγραμμα στο 15ο συνέδριο του κόμματος είχε δίκιο και όταν το τσαλαπατούσε πάλι είχε δίκιο. Αλλά ας μην επεκταθώ περισσότερο σε τέτοια παραδείγματα γιατί θα χρειάζονταν πολλές σελίδες. Απλά να αναφερθώ σε ένα πρόσφατο παράδειγμα που σχετίζεται με την απεργία των καθηγητών. Αλήθεια, η δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου ότι οι κομμουνιστές αντιτίθενται στην απεργία των καθηγητών κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις, ποιον αβαντάρει; Αυτή η θέση αντικειμενικά δεν νομιμοποίησε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών;

Η σημερινή ηγεσία, έχοντας έναν μηχανισμό από επαγγελματικά στελέχη που έχουν και προσωπικούς λόγους να μην εναντιώνονται ποτέ στην ηγεσία, αναλαμβάνουν να μεταφέρουν άκριτα και να επιβάλλουν πάντα την άποψη της ηγεσίας, στην κομματική βάση. Όποιοι όμως δεν είμαστε επιδεκτικοί στην επιβολή και στην άκριτη αποδοχή αλλά και στο αποφασίζομεν και διατάσσομεν, τότε πάλι αυτός ο μηχανισμός αναλαμβάνει το έργο της διαγραφής. Μπορεί όμως μια τέτοια ηγεσία να καθοδηγήσει το κόμμα που θα ηγηθεί της επανάστασης και θα αλλάξει την κοινωνία; Παρόλα αυτά, η γνώμη μου παραμένει ότι η ελπίδα μας είναι τα κομμουνιστικά ιδανικά. Έχουμε χρέος αυτά τα ιδανικά να τα αποκαταστήσουμε από τον διασυρμό που υφίστανται από όπου και αν προέρχεται αυτός.

[...]
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: "Γιατί με διέγραψαν από το ΚΚΕ"

Post by nachos » Mon May 20, 2013 11:34 am

Αν θυμάμαι καλά πρόσφατη είναι και η περιθωριοποίηση του Μπογιόπουλου για παρεμφερείς λόγους (απόκλιση από την εσωκομματική γραμμή)
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
PatrickFTW
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by PatrickFTW » Mon May 20, 2013 12:25 pm

Δεν είναι το ίδιο να απαιτείς απόλυτη πειθαρχία στην εσωκομματική γραμμή με το να είσαι φασίστας , υπάρχει φρικτή ιδεολογία πίσω από αυτή τη λέξη που imho δεν πρεσβεύει το ΚΚΕ .
Oι άνθρωποι δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τους ανθρώπους...
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Mon May 20, 2013 1:08 pm

Η λέξη που ψάχνετε είναι ο απολυταρχισμός.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Mon May 20, 2013 9:35 pm

PatrickFTW wrote:Δεν είναι το ίδιο να απαιτείς απόλυτη πειθαρχία στην εσωκομματική γραμμή με το να είσαι φασίστας , υπάρχει φρικτή ιδεολογία πίσω από αυτή τη λέξη που imho δεν πρεσβεύει το ΚΚΕ .
Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ την έννοια του φασισμού γενικά για καταστάσεις και ομάδες ατόμων που επιβάλλουν τη γνώμη τους με (σωματική ή λεκτική) βία. Το απολυταρχισμός ίσως είναι πιο politically correct αλλά εμένα προσωπικά δε με καλύπτει.

Ο κομμουνισμός πρεσβεύει την επιβολή απόλυτης πειθαρχίας εντός του κόμματος και αποκλείει τη συζήτηση? Ο κομμουνισμός φροντίζει να συγκαλύπτει τα λάθη του και να διώχνει όσους προσπαθούν να τα αναδείξουν ανιδιοτελώς? Εμένα αυτά μου θυμίζουν τους παρακρατικούς που δρούσαν προ χούντας. Οπότε το "φασισμός" ίσως δε ταιριάζει γιατί εδώ δεν έχουμε σωματική βία και δολοφονίες, αλλά imho ταιριάζει γιατί έχουμε λεκτική βία και απομόνωση ενός ατόμου που θέλει μόνο να προοδεύσει ο χώρος στον οποίο εντάσσεται και πιστεύει. Ίσως είμαι υπερβολικός αλλά έτσι το βλέπω.
MpoMp @ Discord
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Mon May 20, 2013 10:46 pm

Ο φασισμός είναι φασισμός get your facts str8 .Κατά τα άλλα το κκε είναι το κόμμα της απόλυτης πειθαρχίας στην γραμμή , γενικότερα φροντίζει να απωθήσει όσο κόσμο δεν γουστάρει να έχει ιδεολογικό νταβατζή πάνω από το κεφάλι του.Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι άγνωστο , ο συγγραφέας έπρεπε να το περιμένει.
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Mon May 20, 2013 11:28 pm

Image
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Tue May 21, 2013 11:25 am

ja_the_invincible wrote:Ο φασισμός είναι φασισμός get your facts str8 .
My facts are straight, what about yours? Ο φασισμός είναι πλέον ευρύτερη έννοια. Και για μένα δεν περιλαμβάνει οπωσδήποτε ρατσιστική βάση. Το οποίο και πάλι δε στέκει, αφού υπάρχει πολιτικός ρατσισμός εκ των Ελλήνων κομμουνιστών. Επειδή δεν είναι φυλετικός ο ρατσισμός, δεν είναι ρατσισμός? Ουκ ολίγοι βλέπουν με καθαρό μίσος άτομα από "αντίπαλες" παρατάξεις και κόμματα και το έχεις δει και ο ίδιος αυτό. Πόσο μάλλον το πόση προκατάληψη υπάρχει. Και εντός του Venus επιβεβαιώνεται συχνότατα.

Συμφωνούν κι άλλοι με την άποψη αυτή, δε ζω στον κόσμο μου (ακολουθούν γραφικά URLs):
http://orwell.ru/library/articles/As_I_ ... lish/efasc
https://en.wikipedia.org/wiki/Fascism
https://en.wikipedia.org/wiki/Definitions_of_fascism
http://en.wikiquote.org/wiki/Fascism

Αν επιμένεις, συμφωνούμε ότι διαφωνούμε.
MpoMp @ Discord
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Tue May 21, 2013 1:21 pm

Και ο ρατσισμός έχει πολύ συγκεκριμένη έννοια , έχει να κάνει με την γαμ**μένη λέξη ΡΑΤΣΑ.Οι ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ χωρίζονται σε φυλετικές , πολιτικές , σεξιστικές κλπ.Αν εγώ κάνω σεξιστικές διακρίσεις είμαι ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΗΣ όχι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ με τις γυναίκες.Αν κάνω πολιτικές διακρίσεις είμαι ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ , ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ όχι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ με τους κομμουνιστές ή τους καπιτάλες.Ο κομμουνιστής και ο φασίστας πιστεύουν σε απολυταρχικά καθεστώτα , όμως άλλο πράγμα ο κομμουνιστής και άλλο ο φασίστας.Είναι σαν να μου λες ότι επειδή ο γιατρός είναι άνθρωπος τότε όλοι οι άνθρωποι είναι γιατροί.Είναι λάθος λογικό πρώτα από όλα , ιστορικό , λεξιλογικό κλπ.Είναι λάθος σε τόσα επίπεδα που αν το ξαναδώ γραμμένο θα βγάλω φλύκταινες.Αυτά.
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Tue May 21, 2013 1:30 pm

Φασισμός δεν είναι το κκε.Το ότι μία οργάνωση επιθυμεί τον πλήρη έλεγχο των μελών της,δεν την κάνει φασιστική .
Στο κκε δεν υπάρχει λεκτική βία,προσπαθούν με παρακάλια-συζητήσεις-μπύρες κτλπ κτλπ να κρατήσουν κόσμο,γιατί όπως κάθε επιχειρηση,έτσι και αυτή δεν θέλει να χάσει τους πελάτες της.
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Tue May 21, 2013 1:44 pm

ja_the_invincible wrote:Και ο ρατσισμός έχει πολύ συγκεκριμένη έννοια , έχει να κάνει με την γαμ**μένη λέξη ΡΑΤΣΑ.Οι ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ χωρίζονται σε φυλετικές , πολιτικές , σεξιστικές κλπ.. Αν εγώ κάνω σεξιστικές διακρίσεις είμαι ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΗΣ όχι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ με τις γυναίκες
Αυτή είναι μόνο η ετυμολογία. Υπάρχουν πολύ πιο ειδικές μορφές ρατσισμού:
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
AIDS stigma Ableism Adultism Anti-albinism Anti-communism Anti-homelessness Anti-intellectualism Anti-left handedness Anti-Masonry Antisemitism Audism Binarism Biphobia Cronyism Elitism (academic) Ephebiphobia Ethnocentrism Fatism Genderism Gerontophobia Handicapism Heteronormativity Heterophobia Heterosexism Homonegativity Homophobia Leprosy stigma Lesbophobia Misandry Misogyny Nepotism Pedophobia Reverse discrimination Sectarianism Shadeism Surdophobia Transphobia Xenophobia
Είναι είδη ρατσισμού. Μάθε ότι η δική σου αντίληψη για κάποιες έννοιες δεν είναι οπωσδήποτε η σωστή ή η μόνη σωστή. ΟΚ, δεν υπάρχει πολιτικός ρατσισμός, πες το όπως θες, πολιτικές διακρίσεις. ΟΚ?

ja_the_invincible wrote:Αν κάνω πολιτικές διακρίσεις είμαι ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ , ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗΣ όχι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ με τους κομμουνιστές ή τους καπιτάλες.Ο κομμουνιστής και ο φασίστας πιστεύουν σε απολυταρχικά καθεστώτα , όμως άλλο πράγμα ο κομμουνιστής και άλλο ο φασίστας.
Για μένα είναι το ίδιο όταν επιβάλλουν σιωπή ή αποκλεισμό σε άτομα δια ροπάλου επειδή διαφωνούν. Και όταν κάποιος θα έρθει να με χτυπήσει επειδή δηλώνω κομμουνιστής κι αυτός είναι δεξιός, το πράγμα περνάει σε άλλο επίπεδο και τότε είναι ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ γιατί με προσβάλλει σαν άνθρωπο και όχι σαν "πολίτη". Και δεν μίλησα για τον κομμουνισμό γενικότερα όταν μίλησα για φασισμό αλλά ειδικά για το ΚΚΕ και τις πρακτικές των ανωτέρων του. Άλλο κομμουνισμός σαν θεωρία και πολίτευμα και άλλο η εφαρμογή του και ο χαρακτήρας του όταν πρόκειται για το ΚΚ Ελλάδας,το ΚΚ Ρωσίας, το ΚΚ Ταρζανίας.
ja_the_invincible wrote: Είναι σαν να μου λες ότι επειδή ο γιατρός είναι άνθρωπος τότε όλοι οι άνθρωποι είναι γιατροί.Είναι λάθος λογικό πρώτα από όλα , ιστορικό , λεξιλογικό κλπ.Είναι λάθος σε τόσα επίπεδα που αν το ξαναδώ γραμμένο θα βγάλω φλύκταινες.Αυτά.
Μόνος το συμπέρανες αυτό. Εξήγησα τον συλλογισμό μου, εσύ το μόνο που έκανες είναι να βασιστείς απόλυτα στην προσωπική σου αντίληψη, στην ετυμολογία και την αυστηρή έννοια των όρων. Περαστικά για τις φλύκταινες. :)

moody wrote:Φασισμός δεν είναι το κκε.Το ότι μία οργάνωση επιθυμεί τον πλήρη έλεγχο των μελών της,δεν την κάνει φασιστική .
Στο κκε δεν υπάρχει λεκτική βία,προσπαθούν με παρακάλια-συζητήσεις-μπύρες κτλπ κτλπ να κρατήσουν κόσμο,γιατί όπως κάθε επιχειρηση,έτσι και αυτή δεν θέλει να χάσει τους πελάτες της.
Συμφωνώ, απλά κάποιες πρακτικές εμένα μου φέρνουν για φασιστικές, όπως το βλέπω εγώ, δεν διακηρύσσω ότι αυτό που λέω ισχύει οπωσδήποτε (@ja). Εκτός αν το αποκλείσουμε αυτό και δεχτούμε ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα ηλιθίων και πλουσίων αφού διώχνει καλόβουλα άτομα. Τότε, ναι, να αναιρέσω τα παραπάνω περί φασισμού.
MpoMp @ Discord
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Tue May 21, 2013 2:13 pm

Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Tue May 21, 2013 2:28 pm

(Μία σκέψη μόνο-) ...Επίσης "φασισμός" θα μπορούσε να θεωρηθεί η επιμονή κάποιου να πείσει κάποιον άλλον ότι η δική του άποψη για τον ορισμό της λέξης "φασισμός" είναι σωστή, ενώ του άλλου λανθασμένη.
Γνωρίζω από τα παραπάνω ότι δε συμβαίνει αυτό εδώ, αλλά θα συμφωνήσω με τον Patrick και τον ja. Με την αυστηρή έννοια της λέξης ο φασισμός δεν ταιριάζει σε αυτό που περιγράφετε - πιστεύω.
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Tue May 21, 2013 2:33 pm

Funk wrote:(Μία σκέψη μόνο-) ...Επίσης "φασισμός" θα μπορούσε να θεωρηθεί η επιμονή κάποιου να πείσει κάποιον άλλον ότι η δική του άποψη για τον ορισμό της λέξης "φασισμός" είναι σωστή, ενώ του άλλου λανθασμένη.
Άλλο να το κάνει αυτό πάνω στη συζήτηση (τότε λέγεται ισχυρογνώμων) και άλλο να χρησιμοποιήσει βία ή να αποκλείσει το άτομο από κάπου, αυτά λέω παραπάνω.

Επίσης, ελπίζω να μην είναι σπόντα προς εμένα αυτό, ξεκαθάρισα 2-3 φορές ότι:
απλά κάποιες πρακτικές εμένα μου φέρνουν για φασιστικές, όπως το βλέπω εγώ, δεν διακηρύσσω ότι αυτό που λέω ισχύει οπωσδήποτε.
Είναι συγκεκριμένα η άποψή μου για τις έννοιες αυτές και στην περίπτωση του ΚΚΕ. Με την αυστηρή έννοια, προφανώς και δε στέκει να μιλάμε για φασισμό εδώ. Εγώ μίλησα για ευρύτερο πεδίο, για υποκειμενικές απόψεις. Πρέπει να τα ξαναγράψω όλα? :roll:
MpoMp @ Discord
m4ver1ck
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by m4ver1ck » Tue May 21, 2013 3:01 pm

Απο αυτά που διαβάζω,κανονικά το μόνο που θα έπρεπε να βαλω είναι αυτό.....

Image

Αλλα για να μην λετε οτι δεν εξηγούμαι..

Αφενός η λέξη που ψάχνετε δεν είναι "Απολυταρχισμός" αλλά "Ολοκληρωτισμός" (έχει πολυ μεγάλη σημασία). Αυτο χονδρικά, σημαίνει οτι δεν έχεις μια μικρη μειοψηφεία που θέλει να κυριαρχήσει σε ενα πλυθησμό ανεξάρτητα αν είναι εχθρικός και απαθής, αλλα να κινητοποιήσει τις μάζες όχι μόνο να αποδεκτούν τους πολιτικούς σκοπούς αλλά στην ενεργητική επιδραση τους προς την εκπληρωση αυτών των στόχων. Τόσο ο φασισμός όσο και ο κομμουνισμός (στην πολιτική του εφαρμογη, τον μπολσεβικισμό), έχουν πολλά κοινά οσον αφορά τις μεθοδους τους (εξιδανικευση της βίας, ολικη κινητοποιηση), που μετά την ΝΕΠ και το "παμε δυο βηματα πίσω, για να κάνουμε ενα εμπρος" του Λενιν, έγιναν ακομα πιο πολλα σε πολιτικο-οικονομικό επίπεδο. Εν προκειμένου ο καθε κουκου-ες δεν είναι απλά ένα μέλος κόμματος όπως όλα τα άλλα, αλλα υπακούει στο μοντέλο του "πολιτικού στρατιώτη", τουτέστιν το κόμμα δεν είναι απλά μια ομαδα απόψεων, αλλα (στην θεωρία) ενα μαχητικό σώμα ολικής επικράτησης οπου για να λειτουργήσει χρειάζεται η απόλυτη πειθαρχεία στις αρχές που το διεπουν καθως και στην ιεραρχία του. Τωρα ο λόγος που την σήμερον ημέρα, οι διαγραφες στο ΚΚΕ γίνονται εθιμοτυπικά αφορά στο οτι αφενός είναι ενα κίνημα αυστηρώς ιδεολογικό (με οτι αγκυλώσεις αυτό συνεπάγεται), και αφετέρου δεν έχει καμία παρουσία στην κοινωνία και ευρύτερες κινηματικές προοπτικές, πάρα γίνεται σταδιακά ολοένα και περισσότερο, μια ομάδα φετιχιστών με τάσεις νεκροφιλίας...

Οσον αφορά την λεκτική και την σωματική βία που δεν υπάρχει, αυτο γίνεται ξεκαθαρα γιατι δεν υπάρχει προοπτικη για τους ΚΚΕδες. Οταν υπήρχε, είχες απο όλα :razz:

Απο κει και πέρα τα περι "φριχτών" ιδεολογιών, οι μομφές κατα του "κακού σφαγέα" Στάλιν, του "φασισμού" που παιζει σε πολλά επίπεδα, από τους χρυσαυγίτες εως τους ταρίφες κλπ κλπ δεν είναι παρά ηθικολογικές γραφικότητες. Ιδιαίτερα όταν τον Στάλιν τον βρίζουν άτομα, της "προόδου" και της "αυτοπραγμάτωσης" που σκίζουν τα ιμάτια τους για τις νέες μορφές "ρατσισμού" όπως, τον αντι-παχυσαρκισμό, τον αντι-αριστεροχειρισμο και την αντι-μασωνία :lol: :lol: :lol: . Ξεχνόντας βέβαια οτι αν δεν υπήρχε Σταλιν με Ουκρανια κλπ κλπ, τωρα αντι να μας διαφωτίζουν τα θαυμαστα προβληματα που χρηζουν καταπολεμησης (οπως οι παραπάνω μορφές "ρατσισμού"), θα χαιρετούσαν σημερα κάθε πρωί με την δεξιά ψηλα... ;)
Last edited by m4ver1ck on Tue May 21, 2013 3:24 pm, edited 1 time in total.
Kommt Zeit, kommt Rat, kommt Attentat!
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Tue May 21, 2013 3:22 pm

God bless Joseph Stalin για την προσφορά του στην ανθρωπότητα. Βέβαια τα πάντα είναι θέμα οπτικής: Κάποιος κακοπροαίρετος όπως ο υποφαινόμενος π.χ. μπορεί να εστίαζε στο ασήμαντο γεγονός ότι οι θάνατοι στους οποίους οδήγησε η διακυβέρνηση Στάλιν μετρούνται σε κλάσεις δεκάδων εκατομυρίων (nazis excluded). Επειδή βέβαια είμαι πολύ κακοπροαίρετος, θα μπορούσα επίσης να υποθέσω ότι στη θέση του Στάλιν θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε, και κατέχοντας τα σκήπτρα μιας χώρας με δεδομένες γεωστρατηγικές ικανότητες και σημασία όπως η ΕΣΣΔ, πιθανότα το ιστορικό αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Μάλιστα, ιστορικές αναλύσεις αναφέρουν ότι ο Σταλιν (όπως και ο Χίτλερ), για τα δεδομένα δυναμικής του στρατού του, ήταν μάλλον αναποτελεσματικός στρατηγός. Άρα μπορώ να κράξω ΚΑΙ για το ότι δεν ξεπάστρεψε τα στρατά του Αδόλφου νωρίτερα, ώστε να την έβγαζε και η κακομοίρα η Ευρώπη φθηνότερα.

Ακόμα κι έτσι να μην είχε γίνει πάντως, στη χειρότερη θα έβγαζε το φίδι απ' την τρύπα ο Bruce Willis από το Die Hard 6: Back to roots, όπου θα rulaρε ναζιστικούς κώλους αποδεικνύντας γιατί το μεγαλύτερο έθνος στον πλανήτη είναι οι United f*ckin States of America.

Link
rose
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: 4th year

Post by rose » Tue May 21, 2013 3:32 pm

Η λεξη που ψάχνετε ειναι ο δογματισμός, τοσο απλό.
που θα πάει θα το δουμε...
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Tue May 21, 2013 3:37 pm

Βάλτε τα όλα μαζί παίδες να κάνουμε ένα κολάζ με θέμα "το ΚΚΕ μου".
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=zWwQO-32a7w[/youtube]
MpoMp @ Discord
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Tue May 21, 2013 3:47 pm

Θα μπορούσε να είναι ένα Venus 2013 KKE squad όπως με το AW που είχαμε φτιάξει :smt023
m4ver1ck
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by m4ver1ck » Tue May 21, 2013 4:01 pm

nachos wrote:God bless Joseph Stalin για την προσφορά του στην ανθρωπότητα. Βέβαια τα πάντα είναι θέμα οπτικής: Κάποιος κακοπροαίρετος όπως ο υποφαινόμενος π.χ. μπορεί να εστίαζε στο ασήμαντο γεγονός ότι οι θάνατοι στους οποίους οδήγησε η διακυβέρνηση Στάλιν μετρούνται σε κλάσεις δεκάδων εκατομυρίων (nazis excluded). Επειδή βέβαια είμαι πολύ κακοπροαίρετος, θα μπορούσα επίσης να υποθέσω ότι στη θέση του Στάλιν θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε, και κατέχοντας τα σκήπτρα μιας χώρας με δεδομένες γεωστρατηγικές ικανότητες και σημασία όπως η ΕΣΣΔ, πιθανότα το ιστορικό αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Μάλιστα, ιστορικές αναλύσεις αναφέρουν ότι ο Σταλιν (όπως και ο Χίτλερ), για τα δεδομένα δυναμικής του στρατού του, ήταν μάλλον αναποτελεσματικός στρατηγός. Άρα μπορώ να κράξω ΚΑΙ για το ότι δεν ξεπάστρεψε τα στρατά του Αδόλφου νωρίτερα, ώστε να την έβγαζε και η κακομοίρα η Ευρώπη φθηνότερα.

Ακόμα κι έτσι να μην είχε γίνει πάντως, στη χειρότερη θα έβγαζε το φίδι απ' την τρύπα ο Bruce Willis από το Die Hard 6: Back to roots, όπου θα rulaρε ναζιστικούς κώλους αποδεικνύντας γιατί το μεγαλύτερο έθνος στον πλανήτη είναι οι United f*ckin States of America.
Βεβαίως τα πάντα είναι θέμα οπτικής: Απο την μία η ηθικολογική και από την άλλη η ψυχρη πραγματιστική, που γνωρίζει και αντιλαμβανεται τα πλαίσια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν και γίνονται κάποια πράγματα. Η δευτερη λέει το εξής:

O Σταλιν ανελαβε τα ηνία σε ενα πολυεθνικό, αγροτικό κατα βάσιν κράτος με αποσχιστικές τάσεις στην επικράτεια του και κατα την περίοδο που διαβλεπόταν ενας παγκόσμιος πόλεμος στον ορίζοντα (btw ενας πόλεμος που ηταν αναποφευκτος απο γεωπολιτικής απόψεως, δεν ειχε να κανει με δημοκρατιες, ναζισμους κλπ κλπ). Οποτε για να προσπαθήσει να ανταπεξέλθει έπρεπε να προχωρήσει σε ραγδαια βιομηχανοποίηση του κράτους με οποιοδήποτε κόστος. Οι διαφόροι ηθικολόγοι
ας προσπαθούσαν να λύσουν αυτόν τον γόρδιο δεσμό, οι μπολσεβίκοι διαλέξαν (και έπρεπε αφου ήταν ζωτικής σημασίας) να τον κόψουν. Οσον αφορά αν ήταν επιτυχημένος ο Στάλιν η όχι, ας δούμε πως ξεκίνησε και πως κατέληξε. Πηρε ,οπως είπαμε, ενα κράτος πολυεθνικο που ηταν στα πρόθυρα της κατάρευσης, και ο κατέστησε μετα το πέρας πόλεμου μια κραταία αυτοκρατορία που περιλάμβανε το 1/3 επι της γης. Αντίθετα ο μέγας "πετυχημενος" πολιτικός ανδρας, sir Winston Churcill, πηρε μια αυτοκρατορία υπερπόντια, και την έκανε ένα μεγάλο νησί με αποσχιστικές τάσεις, και επιπλέον έχασε και τις εκλογες μετα τον πολεμο.

Απο κει και πέρα, τα περι "μεγάλου έθνους της αμερικης" τα αντιπαρέρχομαι. Είναι προφανές οτι τα συμπερασματα δεν βγήκαν απο ψυχρή αναγνωση της Ιστορίας,
αλλα από την θεαση της γνωστης ταινίας με τον Τομ Χανκς, η της άλλης με τον Συλβεστερ Σταλλόνε..

YΓ Δεν είμαι κου-κου-ες. :razz:
Last edited by m4ver1ck on Tue May 21, 2013 5:27 pm, edited 1 time in total.
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Tue May 21, 2013 4:32 pm

Το δίλημμά σου είναι ψευδεπίγραφο, κι αυτό γιατί η ηθικολογία δεν διαχωρίζεται από την ψυχρή πραγματιστική με μια λεπτή μπλε γραμμή. Τουναντίων, χωρίζονται από ένα τεράστιο κατσάβραχο, ικανό να χωρέσει τους 40+ εκατ. νεκρούς πολίτες της ΕΣΣΔ. Άσε που για την ακρίβεια, σε τέτοιου είδους συλλογισμούς, η ψυχρή υπολογιστική δεν είναι το άλλο άκρο της ηθικολογίας αλλά η μέση. Το άλλο άκρο είναι απλά ο στ@ρχιδισμός, εκφραζόμενος από μια υπερφίαλη διαλεκτική σαν αυτή που παραθέτεις, η οποία ενισχύεται κατά κόρον από το γεγονός ότι απλά τέτοιου είδους ιστορικές περιστάσεις δεν μας έχουν αγγίξει σαν άτομα.

Στον αντίποδα, η ψυχρή υπολογιστική έχει το υπαριθμόν ένα χαρακτηριστικό ότι σταθμίζει τα κέρδη με τις απώλειες. Και αν το κέρδος της πολιτικής Στάλιν ήταν μια "αυτοκρατορία" (της οποίας τα πύλινα πόδια οδήγησαν στην κατάρρευση λίγες δεκαετιές αργότερα), οι απώλειες μεταξύ άλλων αντιστοιχούσαν στο 20% περίπου του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Όχι και τόσο καλές αναλογίες για τον φίλο μας Ιωσήφ, αν και όντως αυτή η κρίση μπορεί να είναι αμιγώς υποκειμενική.

Υ.Γ.: Είναι προφανές ότι δεν είσαι ΚΚΕ, αλλά είσαι ελαφρώς αντι-ηθικολόγος poser, σε επίπεδο που τις περισσότερες φορές σε φτάνει στο αλλο άκρο. Γενική παρατήρηση από τα γραπτά σου that is.
Υ.Γ 2.: Επιφυλάσσομαι για την χρήση του "οπόταν" και καλώ τον ja_the_invincible σε λεξικολογικό συμβούλιο.
Υ.Γ 3: Τα περί μεγάλου έθνους της Αμερικής ήταν προφανώς απλά σαρκασμός.
m4ver1ck
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by m4ver1ck » Tue May 21, 2013 5:24 pm

nachos wrote:Το δίλημμά σου είναι ψευδεπίγραφο, κι αυτό γιατί η ηθικολογία δεν διαχωρίζεται από την ψυχρή πραγματιστική με μια λεπτή μπλε γραμμή. Τουναντίων, χωρίζονται από ένα τεράστιο κατσάβραχο, ικανό να χωρέσει τους 40+ εκατ. νεκρούς πολίτες της ΕΣΣΔ. Άσε που για την ακρίβεια, σε τέτοιου είδους συλλογισμούς, η ψυχρή υπολογιστική δεν είναι το άλλο άκρο της ηθικολογίας αλλά η μέση. Το άλλο άκρο είναι απλά ο στ@ρχιδισμός, εκφραζόμενος από μια υπερφίαλη διαλεκτική σαν αυτή που παραθέτεις, η οποία ενισχύεται κατά κόρον από το γεγονός ότι απλά τέτοιου είδους ιστορικές περιστάσεις δεν μας έχουν αγγίξει σαν άτομα.

Στον αντίποδα, η ψυχρή υπολογιστική έχει το υπαριθμόν ένα χαρακτηριστικό ότι σταθμίζει τα κέρδη με τις απώλειες. Και αν το κέρδος της πολιτικής Στάλιν ήταν μια "αυτοκρατορία" (της οποίας τα πύλινα πόδια οδήγησαν στην κατάρρευση λίγες δεκαετιές αργότερα), οι απώλειες μεταξύ άλλων αντιστοιχούσαν στο 20% περίπου του ευρωπαϊκού πληθυσμού. Όχι και τόσο καλές αναλογίες για τον φίλο μας Ιωσήφ, αν και όντως αυτή η κρίση μπορεί να είναι αμιγώς υποκειμενική.

Υ.Γ.: Είναι προφανές ότι δεν είσαι ΚΚΕ, αλλά είσαι ελαφρώς αντι-ηθικολόγος poser, σε επίπεδο που τις περισσότερες φορές σε φτάνει στο αλλο άκρο. Γενική παρατήρηση από τα γραπτά σου that is.
Υ.Γ 2.: Επιφυλάσσομαι για την χρήση του "οπόταν" και καλώ τον ja_the_invincible σε λεξικολογικό συμβούλιο.
Υ.Γ 3: Τα περί μεγάλου έθνους της Αμερικής ήταν προφανώς απλά σαρκασμός.
Το δίλλημμα δεν είναι καθόλου ψευδεπίγραφο, πάνω στην ίδια στοίβα πτωμάτων πατούν και δεν χωρίζονται, παρά προσπαθούν να συντριψουν η μία την άλλη. Η μεν ηθικολογική (ο ηθικολόγος είναι το κατ'εξοχην μη ηθικό στοιχείο) χρησιμοποιεί (υποκριτικά) την στοίβα των πτωμάτων για να αποκτήσει ηθικό βάρος μιας και η πλευρα με την οποία τασσεται ο ηθικολόγος "δεν κάνει τέτοια", ενώ ο πραγματιστής προσπαθεί να βρεί το πραγματικό αίτιο και αν αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν ή αν δεν γινόντουσαν μπορούσε να γίνει κάτι ακόμα πιο ασχημο πχ ο Σταλιν έπεφτε, τα 40 εκατομμυρια σωζόντουσαν, και στην συνεχεια το GrossdeutschlandReich έφτανε μεχρι τα Ουράλια και στην προσπάθεια εκτοπισμών χανοντουσαν 140 εκατομμυρια πρωην Σοβιετικοι.

Απο κει και πέρα αυτοί που εσωσαν την "ανθρωπότητα" (εδω θα μπορούσαμε να ανοίξουμε μεγάλη κουβέντα αν υφίσταται στην ιστορική και πραγματική του ουσία αυτός ο όρος), δηλαδη οι Δυτικοί καπιταλιστες, εχουν να παραδωσουν από την μία ένα κόσμο 1 δις που πεθαίνει της πείνας, και από την άλλη κοινωνίες σε μια πραγματική καταντια και πληρη αποσύνθεση, που παράλληλα κινητοποιεί εξελίξεις λογω της ραγδαίας ανισοκατανομής, που οι αυτοί που θα κληθούν να τις αντιμετωπίσουν, θα κάνουν το Σταλιν, και όλους συσσωμους "τους κακούς" να φαίνονται κυρίες στα κολλέγια. Βέβαια, εκεί δεν υπάρχει ορατός θύτης, αρα δεν υπάρχει και έγκλημα, άρα όταν κρίνουμε το ύπαρχον σύστημα αξιών (που δεν είναι σκοπός παρα ένα μέσον) δεν υπάρχει το γνωστό επιχείρημα "ναι, αλλα ο ΤΑΔΕ"....

Και επειδή πολιτική είναι ακριβώς δραση εν συναρτήση με την δύναμη, και όχι σταυροφορία υπερ επικράτησης ιδανικών, αρα αντισταθμιση κερδων με απώλειες, για κάθε ενδιαφερομενο μέρος ξεχωριστά ως εκ τουτου ο "@@" δεν απευχεται ή επικροτεί τις απώλειες, τουναντιον τις θεωρεί αναπόφευκτες και προσπαθεί να κάνει το καλυτερο δυνατόν για να τις ελαχιστοποιήσει...

ΥΓ Το πόζερος είναι πολύ άδικη μομφή εναντίον μου. Ένας ταπεινός μελετητής του Π.Κονδύλη και αυτο μόνο.
ΥΓ2 το "οποταν" οφειλεται σε κεκτημενη ταχύτητα. Το διόρθωσα...
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”