Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
MpoMp
Venus Former Team Member

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

Post by MpoMp » Thu Sep 05, 2013 12:02 pm

Με δύο 48ωρες απεργίες, 10 και 11 και 12 και 13 Σεπτεμβρίου, αλλά και μια πενθήμερη από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου απαντά η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ανωτάτων Ιδρυμάτων στην επικείμενη διαθεσιμότητα 1.500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Κατά συνέπεια, στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των εγγραφών των φοιτητών, οι γραμματείες των σχολών θα είναι κλειστές ενώ, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν πριν από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αδράνειας» και προσθέτει: «Η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη από κάθε άποψη για τον εργασιακό βίο όλων μας, δεδομένης της άμεσης απειλής να τεθεί σε διαθεσιμότητα το 25% του Διοικητικού Προσωπικού των Ιδρυμάτων».

Για το ίδιο θέμα εξέδωσε ανακοίνωση - επιστολή προς την πανεπιστημιακή κοινότητα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Πανεπιστήμιό μας και τα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης γενικότερα είναι αντικειμενικά τα αρμοδιότερα να κρίνουν, να αξιολογήσουν, να αναδιαρθρώσουν τις δομές τους και τις λειτουργίες τους. Και πάντως αρμοδιότερα και αντικειμενικότερα από ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που δεν μπορεί εκ των άνωθεν και πριν από τα Πανεπιστήμια να αποφαίνεται γι' αυτά».
http://www.naftemporiki.gr/story/693974

Πάνε για Οκτώβρη οι εξετάσεις πάλι... :smt009
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Re: Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

Post by Αριωνας » Thu Sep 05, 2013 1:27 pm

Για να καταλάβω δηλαδή, μόνο η γραμματεία θα απεργεί εκείνες τις μέρες? Αυτό συμπεραίνω αφού αναφέρεται στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα μαθήματα που δίνονται στις 10,11,12,13,16,17,18,19,20 του μηνός θα μεταφερθούν για αργότερα; Καλά τα λέω;
ImageImage
Gewitter
Venus Former Team Member
Academic status: PhD

Post by Gewitter » Thu Sep 05, 2013 2:56 pm

Αριωνας wrote:Για να καταλάβω δηλαδή, μόνο η γραμματεία θα απεργεί εκείνες τις μέρες? Αυτό συμπεραίνω αφού αναφέρεται στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Τα μαθήματα που δίνονται στις 10,11,12,13,16,17,18,19,20 του μηνός θα μεταφερθούν για αργότερα; Καλά τα λέω;

μόνο η γραμματεία κτλ οι εξετάσεις κανονικά θα γίνονται. Αυτό που δεν θα μπορεί να γίνεται είναι να περαστούν βαθμοί, να γίνουν οποιεσδήποτε είδους αιτήσεις κτλ
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[i][b][color=#004080]No,no...Listen...He said that if they dug his father's body up, it would be gone. They planted a seed over his grave. The seed became a tree. Moses said his father became a part of that tree. He grew into the wood, into the bloom. And when a sparrow ate the tree's fruit, his father flew with the birds. He said... death was his father's road to awe!.[/color][/i][/b]
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Thu Sep 05, 2013 3:01 pm

Α,τότε μικρό το κακό. Το θέμα είναι να πραγματοποιούνται οι εξετάσεις. Πιστεύω πως αυτό ενδιαφέρει τους περισσότερους από εμάς, αν όχι όλους. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,φίλη Gewitter. :-)
ImageImage
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Sep 05, 2013 3:09 pm

Gewitter wrote: μόνο η γραμματεία κτλ οι εξετάσεις κανονικά θα γίνονται. Αυτό που δεν θα μπορεί να γίνεται είναι να περαστούν βαθμοί, να γίνουν οποιεσδήποτε είδους αιτήσεις κτλ
Και πώς μπορεί να λειτουργήσει έτσι η σχολή? Δε θα μαζευτεί τεράστιος όγκος εργασιών που θα πρέπει να γίνουν μονοκόμματα από τις γραμματείες? Με πρώτο πράγμα τις εγγραφές. Δεν είναι μία και δύο αλλά 10 ημέρες απεργίας...
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by mosquito110 » Fri Sep 06, 2013 1:07 am

Αριωνας wrote:Α,τότε μικρό το κακό. Το θέμα είναι να πραγματοποιούνται οι εξετάσεις. Πιστεύω πως αυτό ενδιαφέρει τους περισσότερους από εμάς, αν όχι όλους. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,φίλη Gewitter. :-)
Μας ενδιαφέρει η εξεταστική κ όχι οι απολύσεις... :smt023 :smt023
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Fri Sep 06, 2013 1:25 am

mosquito110 wrote:
Αριωνας wrote:Α,τότε μικρό το κακό. Το θέμα είναι να πραγματοποιούνται οι εξετάσεις. Πιστεύω πως αυτό ενδιαφέρει τους περισσότερους από εμάς, αν όχι όλους. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση,φίλη Gewitter. :-)
Μας ενδιαφέρει η εξεταστική κ όχι οι απολύσεις... :smt023 :smt023
Εγώ,προσωπικά θέλω να τελειώσω τη σχολή το συντομότερο δυνατόν! Οι οποιεσδήποτε απεργιακές κινητοποιήσεις και εν γένει, οι απολύσεις μόνο πίσω μάς πάνε εμάς τους φοιτητές παρά μπροστά. Εκτός και αν εσύ δεν θες να βγάλεις τη σχολή στα 4 χρόνια. :razz: Τότε, δεκτόν.
Οι απολύσεις δεν είναι τίποτα καινούριο. Έχουν γίνει τόσες και τόσες τα 2 τελευταία χρόνια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αλλά βλέπεις να γίνεται τίποτα από πλευράς ελληνικού λαού; Όχι. Βλέπεις να αλλάζει καθόλου στάση η κυβέρνηση προς τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως τομέα απασχόλησης; Όχι. Επομένως, γιατί να κάτσω να σκάσω εγώ; Εγώ, προσωπικά, θέλω να τελείωσω όσο το δυνατόν νωρίτερα το τμήμα μας και επίσης θα ήθελα να μην πειράξουν κανέναν καθηγητή μας και μετά,αφού έχω εξασφαλίσει το πτυχίο μου να πάω να δουλέψω εξωτερικό γιατί εδώ, όπως βλέπεις, είναι ακόμα ένα μπάχαλο. Αφού δεν πειράζουν τους καθηγητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, τότε μικρό το κακό....... προς το παρόν.
ImageImage
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Fri Sep 06, 2013 1:28 am

Ναι ρε, μικρό το κακό.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Fri Sep 06, 2013 1:55 am

Κοίτα, φίλε stoupeace.
Και εγώ είμαι κατά των βάναυσων πολικών μέτρων της κυβέρνησης και της λογικής τους, όπως και όλοι, άλλωστε. Εσύ που θες να μην απολυθούν οι άνθρωποι της γραμματείας μας, (καλά κάνεις και εγώ μαζί σου).. Όμως, κάνατε κάτι και για τις διαθεσιμότητες σε 2.500 εργαζόμενους της ΕΡΤ, 10.000 εκπαιδευτικούς, 8.200 υπαλλήλους υπουργείων και για τα 5 νοσοκομεία που μπήκαν λουκέτο; Όχι. Και λογικό άλλωστε,αφού δεν έχουμε τέτοια "δύναμη".

Επειδή δεν είχε πάρει η μπάλα και τη σχολή μας τόσον καιρό και όλες τις υπόλοιπες σχολές,ξαφνικά ενδιαφερόμαστε περισσότερο τώρα. Μακάρι και εύχομαι μέσα απ'την καρδιά μου, να μην χάσουν τις δουλειές τους οι άνθρωποι της γραμματείας αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν είναι στο χέρι μας. Είμαστε τα πιόνια των πολιτικών της κυβέρνησης, θα μας κάνουν ο,τιδήποτε θέλουν αυτοί και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει,ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Αρκετοί φίλοι του οικογενειακού μου χώρου, έχουν επίσης απολυθεί, αλλά εγώ και εσύ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Μακάρι να μπορούσαμε αλλά όπως βλέπεις, δεν γίνεται τίποτα, ακόμα και με συνεχείς απεργίες (βλ.ΕΡΤ) και διάφορες διαδηλώσεις.

Για αυτό και εγώ θέλω να πάρω όσο πιο σύντομα γίνεται το πτυχίο μου και να φύγω για εξωτερικό για μόνιμη δουλειά εκτός και αν ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην χώρα μας.
ImageImage
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Fri Sep 06, 2013 2:26 am

ναι ναι συμφωνώ, να πάρουμε πτυχίο, δεν είναι πράματα αυτά που γίνονται. α παναγία μου σώσε

<offtopic>
Φίλε Αρίωνα,

Σοβαρά όμως τώρα, χωρίς παρεξηγήσεις και μεταξύ μας, αλλά είσαι ο thephilosopher μην κρύβεσαι, δεν χρειάζεται, σε έχουνε πάρει και άλλοι χαμπάρι.
Κάνεις μπαμ από χιλιόμετρο, κάθε ποστ σου και ζωγραφιά.
</offtopic>
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Fri Sep 06, 2013 2:35 am

Ποιος είναι ο thephilospher και γιατί μου το κοπανάς συνέχεια, φίλε μου; Μου είχες στείλει και μήνυμα πριν κάποιον καιρό και ήσουν και βέβαιος μάλιστα ότι εγώ ήμουν αυτός. Σου τόνισα ότι δεν τον ξέρω και δεν γνωρίζω για ποιον και για ποιο πράγμα μου μιλάς. Γιατί επιμένεις; O μόνος που το λέει είσαι εσύ, πάντως, φίλε μου καλέ. Στο ξεκαθαρίζω ότι δεν έχω καμία απολύτως σχέση με αυτόν που ανέφερες.

Στο θέμα μας τώρα, το πτυχίο θα σου δώσει να φας, φίλε μου. Και δεν χρειάζεται να με ειρωνεύεσαι.
ImageImage
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level

Post by mosquito110 » Fri Sep 06, 2013 1:19 pm

Αριωνας wrote:Στο θέμα μας τώρα, το πτυχίο θα σου δώσει να φας, φίλε μου.
Να 'σαι σίγουρος γι'αυτό.
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by PASCAL » Fri Sep 06, 2013 4:19 pm

Θα φας καλά! :-D
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Mon Sep 09, 2013 4:05 pm

Δεν μιλάω, προφανώς για τις προοπτικές του πτυχιούχου φοιτητή στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό. :-p
ImageImage
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Mon Sep 09, 2013 4:12 pm

Το πτυχίο δεν μετράει,get over it

http://en.wikipedia.org/wiki/Fizz_buzz αυτό είναι το πρώτο τεστ που βάζουν στους διάφορους πτυχιούχους/μεταπτυχιακούς/μαστεράδες/διδακτορικάδες κτλπ κτλπ . Πιστεύω ότι τους το βάζουν για να τους χαλαρώσουν,και όχι γιατί το 70-90% που βγαίνει από σχολές πληροφορικής δεν ξέρει που παν τα 4 .
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Mon Sep 09, 2013 5:35 pm

Όλο εξυπνάδες.Βέβαια μπορείς να εργαστείς ως προπτυχιακός αλλά το πτυχίο μακροπρόθεσμα σου δίνει εξασφαλισμένα δικαιώματα που δεν τα έχεις ως 'ανειδίκευτος'.Άσε που πληρώνεσαι και παραπάνω.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Mon Sep 09, 2013 5:51 pm

Y,αλλά το πτυχίο δεν σου εξασφαλίζει δουλειά . Πχ δεν είναι οτι "έχεις χαρτί να γαμείς" που πιστεύουν οι περισσότεροι .
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Mon Sep 09, 2013 6:10 pm

Αυτό που λες, φίλε moody, ισχύει κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην χώρα μας. Το ανέφερα και από πάνω. Στο εξωτερικό σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Έτσι θέλω να πιστεύω τουλάχιστον.
Δυο φίλοι μου είχαν πάει στην Αμερική για μεταπτυχιακό και στη συνέχεια βρήκαν δουλειά με την μια, επειδή είχαν πτυχίο στα χέρια τους. Θα συμφωνήσω πάντως με όλους σας ότι είναι τελείως διαφορετικά στην Ελλάδα, ειδικά τώρα......
Οι 7 στους 10 πτυχιούχους στην Ελλάδα είναι άνεργοι...
ImageImage
zaveti
Mbyte level
Mbyte level

Post by zaveti » Tue Sep 10, 2013 8:46 pm

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 9.30πμ, θα συνεδριάσει η Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΟΠΑ, με θέμα "Προγραμματισμός Κινητοποιήσεων".

Λόγω της σοβαρότητας του θέματος, σας παρακαλούμε πολύ να συμμετάσχετε στη συνεδρίαση.

Διαβάστε την σχετική ημερήσια διάταξη.

Εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΠΑ

Κέλλη Ζαχαριάδη
http://syllogos.aueb.gr/index.php/anako ... i-sillogou

Οι εργαζομενοι του πανεπιστημιου θα συνεδριασουν για να δουν πως θα συνεχισουν, αρα ας μην εχει κανενας τιποτα δεδομενο και την επομενη μερα, την Παρασκευη εχει καλεστει Γενικη Συνελευση του Φοιτητικου Συλλογου με θεμα σταση απεναντι στην επεμβαση στη Συρια αλλα και αλλα σημαντικα ζητηματα οπως αυτο των απολυσεων των εργαζομενων.
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Tue Sep 10, 2013 10:24 pm

Άμα την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 9.30πμ, θα συνεδριάσει η Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του ΟΠΑ, οι εξετάσεις για αυτήν την ημερομηνία θα πραγματοποιηθούν κανονικά;;;
ImageImage
LL_Orionis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by LL_Orionis » Tue Sep 10, 2013 10:33 pm

Αν είναι να αναβληθούν, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από την Πρυτανεία. Όσο δεν ανακοινώνεται κάτι επίσημα, η εξεταστική δεν επηρεάζεται.
Ten little kingdoms never could agree
How to work together and so they went free.
Ten little kingdoms too weak to stand alone,
A foreign nation conquered them, and then they were gone.
zaveti
Mbyte level
Mbyte level

Post by zaveti » Wed Sep 11, 2013 1:10 am

Να ξερετε οτι η εξεταστικη γενικα δεν επηρεαζεται απο τις απεργιες των διοικητικων υπαλληλων, με την εννοια οτι υπαρχουν τα απαραιτητα για να λειτουργησει, μιλώντας για ενα περιορισμενο διαστημα, γιατι διοικητικοι ειναι και αυτοι που εχουν την εποπτεια των αιθουσων, τα κλειδια κλπ. Τα θεματα τα βαζουν οι καθηγητες και επιτηρουν κατι διδακτορικοι. Στα αλλα πανεπιστημια που ειναι κλειστα, εγινε ειτε απο αποφαση της Πρυτανειας, ή της Συνελευσης τμηματος ή τΣυνελευσης των φοιτητων.
Το θεμα ομως εξακολουθει να μην ειναι αυτο! Και δεν παει στο επιχειρημα (που εχει βαση) τι θα ελεγες αν ησουν εσυ ή οι γονεις σου στις θεσεις αυτων των ανθρωπων, αλλα στο γεγονος οτι μιλαμε για απολυσεις εργαζομενων και εμεις ετοιμαζομαστε να μπουμε σε αυτον τον εργασιακο μεσαιωνα και αν δεν σηκωσουμε τωρα κεφαλι, θα τα λουστουμε μετα 10 φορες χειροτερα. Αλλα και στην συγκεκριμενη περιπτωση αφορα και το πως συνολικα θα λειτουργουν τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, χωρις να μπορουν να καλυψουν ουτε τις στοιχειωδεις αναγκες τους.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”