Πέτρες από μικροπωλητές σε αστυνομικούς έξω από την ΑΣΟΕΕ

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Πέτρες από μικροπωλητές σε αστυνομικούς έξω από την ΑΣΟΕΕ

Post by Αριωνας » Mon Sep 23, 2013 5:19 pm

Πράγματι, το εν λόγω συμβάν συνέβη μέσα και έξω απ'το κτίριο της ΑΣΟΕΕ, στις 13/9/2013, και μου κάνει τεράστια εντύπωση που κανείς από εσάς δεν πήρε καμία θέση επί του θέματος ή δεν το ανέφερε καν. Μερικοί θα λέτε: "Σιγά μωρέ... κάθε χρόνο τα ίδια.. έχουμε τους μετανάστες μικροπωλητές, παράνομους ή μη, έχουμε τους μπάτσους που τους καταδιώκουν και κάποιες φορές και στρατιωτικούς. Έχουμε συνηθίσει πλέον....... Σιγά τ'αυγά..."
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Αnyway, το ανέρτησα ειδικά για τον nacho Σκόκο, επειδή τις τελευταίες μέρες αμφισβητούσε και ειρωνευόταν την ποιότητα των posts που αναρτώ και λογόκρινε ό,τι ανέβαζα χωρίς λόγο. Ορίστε, λοιπόν, και ένα [b]σοβαρό[/b] thread ειδικά για σένα, και για όλους τους συμφοιτητές μας εν προκειμένω, και θα με ενδιέφερε πολύ η τοποθέτηση μερικών σχετικά με το συμβάν.. Όνοματα δεν λέω, καταστάσεις δεν θίγω. :twisted: Επίσης, για να προλάβω μερικούς, μην προσπαθήσετε να [b][size=150]τρολάρετε[/size][/b] και να αμφισβητήσετε την αξιοπιστία της πηγής για ακόμα μια φορά, καθώς όχι μόνο είναι το πιο γνωστό site σε όλους, και προφανώς, όντως, συνέβη το γεγονός αυτό, αλλά ήμουν και παρών την ώρα που γίνονταν όλα αυτά τα καραγκιοζιλίκια... Που είναι το τυροκομείο τώρα φίλε nacho; :-D
Με τις πέτρες πήραν τους αστυνομικούς μικροπωλητές έξω από την ΑΣΟΕΕ

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής (13.09.2013) στην οδό Πατησίων έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. για την καταπολέμηση του παρεμπορίου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, άντρες της ΕΛ.ΑΣ. λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι επιχείρησαν να κάνουν ελέγχους σε αλλοδαπούς μικροπωλητές που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο έξω από το Πανεπιστήμιο.

Όταν εκείνοι τους αντιλήφθηκαν, τράπηκαν σε φυγή και μπήκαν στο προαύλιο του ΑΕΙ, από το οποίο πετούσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί πέταξαν χειροβομβίδα κρότου λάμψης και στη συνέχεια απομακρύνθηκαν από το σημείο. Κατά την επιχείρηση έγινε κατάσχεση εμπορευμάτων..
Ζούμε τραγικές καταστάσεις έξω απ'τη σχολή μας χρόνο με το χρόνο.. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Οι μετανάστες νομίζουν ότι η σχολή μας θεωρείται κρυσφύγετο για αυτούς. :roll:

No trolling, no flame, please. Keep it clean. :smt025
Παράκληση: Όσοι θέλετε να τρολάρετε και να πετάτε και την εξυπνάδα σας, απλά μην μπαίνετε καν στον κόπο να σχολιάζετε σε δικά μου threads, γιατί έτσι καταφέρνετε να ρίχνετε το επίπεδο της συζήτησης επειδή έτσι θέλετε. Γι'αυτό να απαντάτε και να τοποθετείστε ΜΟΝΟ επί του θέματος. Θενκ γιου. :smt023
Πηγή: http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231264972
ImageImage
nachos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Πέτρες από μικροπωλητές σε αστυνομικούς έξω από την ΑΣΟΕΕ

Post by nachos » Mon Sep 23, 2013 9:17 pm

Ας ξεκινήσουμε με μερικά βασικά bullets:
  • - Το nickname μου είναι nacho. Σκέτο. Αν πρέπει ντε και καλά να κοτσάρεις κάτι από δίπλα, θα προτιμούσα το nacho libre, που δίνει και έναν τροπικό τόνο στην περσόνα μου.

- Είναι παντελώς αδύνατον να σε έχω λογοκρίνει, από τη στιγμή που δεν έχω δικαιώματα moderation. Εκτός αν υπονοείς ότι έχω ασκήσει απέναντί σου κάποιου είδους βία, με την απειλή να σταματήσεις να μιλάς ή/και να τροποποιήσεις το περιεχόμενο των λεγομένων σου.

- Για την περίπτωση που απλά πρόκειται για λεκτικό λάθος, και εννοείς ότι σε έχω κρίνει δια του λόγου, τότε συγνώμη κιόλας, αλλά είναι κάθε δικαίωμά μου να το κάνω. Τα παράπονά σου στη Συνταγματική επιτροπή της Βουλής.
Αφού εδραιώσαμε τα βασικά, θα παρατηρήσω πως ξέθαψες ένα άρθρο 10 ημερών προκειμένου να πυροδοτήσεις συζήτηση. Εν προκειμένω, το τυροκομείο θα έλεγα πως έγκειται στο εξής: η θεματολογία του άρθρου άπτεται του μεταναστευτικού, ένα μείζον ζήτημα το οποίο φαίνεται προσεγγίζεις με λογική επιπέδου μπακάλικου. Συγκεκριμένα δε, η προσέγγιση διαθέτει επιρροές από το χώρο της λαϊκής δεξιάς. Μέχρις εδώ δεν πρόκειται για κάτι τραγικό, η προσέγγιση μπορεί να χαρακτηριστεί στο περίπου αναχρονιστική, αβάσιμη και ελαφρώς ανόητη. Εντούτοις, με δεδομένο το τρέχον context της δολοφονίας Φύσσα, της δημοσκοπικής καθόδου της Χ.Α. και των 4-5 άρθρων που έχεις ποστάρει με περιεχόμενο φίλα κείμενο στον ευρύτερο δεξιό χώρο (από normal μέχρι άκρο), θα έλεγα πως η παρουσία σου στη στρούγκα που πήζεται το τυρί είναι αδιαμφισβήτητη και μάλιστα μιλάμε για τυρί επιπέδου κεφαλογραβιέρας και άνω. Προς το παρών πάντως, δεν διαβλέπω ενδεχόμενο δόλο. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου that is.

Επί της ουσίας του θέματος, θα ποστάρω αργότερα, μόλις βρω χρόνο.
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Mon Sep 23, 2013 9:28 pm

Τόσο ενεργό που χει γίνει το venus,πρέπει να βγάζουμε μηνιαία βιντεάκια με top plays :-p
Επίσης in.gr καμία απολύτως σχέση με βήμα/νέα και Λαμπράκη :smt023
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Mon Sep 23, 2013 9:33 pm

Still off topic και προς πληροφόρηση σου, φίλε "nacho", oρίστε και ένα παλιότερο μου post:
viewtopic.php?f=45&t=11154&start=88#p334075
Μάλλον δεν το είδες; Ή επέλεξες να μην το δεις; Noone knows. Αυτό, για να μην λες ότι κοντράρω μόνο τα αθώα παιδιά της ακροαριστεράς ρε αδερφέ. Το αστείο με το τυροκομείο έχει "μουχλιάσει". Βρες κάτι άλλο άμα θες.

Anyway, όπως ανέφερα και πριν, stay on topic!!!

@moody Το in.gr είναι το πρώτο site που σε βάζουν να τεστάρεις στο μάθημα της πληροφορικής στα σχολεία... Χρόνια τώρα. Αλλά το ξέρω ότι το ανέφερες για να τρολάρεις και εσύ. :razz:

Για το περιστατικό θα ήθελα να πάρετε θέση (που έγινε όντως πριν 1 βδομάδα)... άμα θελήσετε ποτέ. :-|
ImageImage
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Mon Sep 23, 2013 9:40 pm

Χμμμ,αν θυμάμαι καλά,το περιστατικό έγινε την ίδια μέρα με την συγκέντρωση για το κυλικείο ;
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
mosquito110
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by mosquito110 » Mon Sep 23, 2013 9:55 pm

nachos wrote:Ας ξεκινήσουμε με μερικά βασικά bullets:
  • - Το nickname μου είναι nacho. Σκέτο. Αν πρέπει ντε και καλά να κοτσάρεις κάτι από δίπλα, θα προτιμούσα το nacho libre, που δίνει και έναν τροπικό τόνο στην περσόνα μου.

- Είναι παντελώς αδύνατον να σε έχω λογοκρίνει, από τη στιγμή που δεν έχω δικαιώματα moderation. Εκτός αν υπονοείς ότι έχω ασκήσει απέναντί σου κάποιου είδους βία, με την απειλή να σταματήσεις να μιλάς ή/και να τροποποιήσεις το περιεχόμενο των λεγομένων σου.

- Για την περίπτωση που απλά πρόκειται για λεκτικό λάθος, και εννοείς ότι σε έχω κρίνει δια του λόγου, τότε συγνώμη κιόλας, αλλά είναι κάθε δικαίωμά μου να το κάνω. Τα παράπονά σου στη Συνταγματική επιτροπή της Βουλής.
Αφού εδραιώσαμε τα βασικά, θα παρατηρήσω πως ξέθαψες ένα άρθρο 10 ημερών προκειμένου να πυροδοτήσεις συζήτηση. Εν προκειμένω, το τυροκομείο θα έλεγα πως έγκειται στο εξής: η θεματολογία του άρθρου άπτεται του μεταναστευτικού, ένα μείζον ζήτημα το οποίο φαίνεται προσεγγίζεις με λογική επιπέδου μπακάλικου. Συγκεκριμένα δε, η προσέγγιση διαθέτει επιρροές από το χώρο της λαϊκής δεξιάς. Μέχρις εδώ δεν πρόκειται για κάτι τραγικό, η προσέγγιση μπορεί να χαρακτηριστεί στο περίπου αναχρονιστική, αβάσιμη και ελαφρώς ανόητη. Εντούτοις, με δεδομένο το τρέχον context της δολοφονίας Φύσσα, της δημοσκοπικής καθόδου της Χ.Α. και των 4-5 άρθρων που έχεις ποστάρει με περιεχόμενο φίλα κείμενο στον ευρύτερο δεξιό χώρο (από normal μέχρι άκρο), θα έλεγα πως η παρουσία σου στη στρούγκα που πήζεται το τυρί είναι αδιαμφισβήτητη και μάλιστα μιλάμε για τυρί επιπέδου κεφαλογραβιέρας και άνω. Προς το παρών πάντως, δεν διαβλέπω ενδεχόμενο δόλο. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου that is.

Επί της ουσίας του θέματος, θα ποστάρω αργότερα, μόλις βρω χρόνο.
Πάλι καλά που τα είπες όλα αυτά εσύ... Διαφωνώ μόνο με την υπογραμμισμένη πρόταση, γιατί εγώ αντιλαμβάνομαι δόλο από τη πλευρά του αρίωνα...
moody wrote:Χμμμ,αν θυμάμαι καλά,το περιστατικό έγινε την ίδια μέρα με την συγκέντρωση για το κυλικείο ;
Όχι, η κινητοποίηση για το κυλικείο ήταν στις 19/9. 13 είχαμε την προηγούμενη παρασκευή.
Αυτό που λένε ουτοπία εμείς το λέμε απλά ζωή
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Mon Sep 23, 2013 10:03 pm

3. Ο ενδεχόμενος δόλος: χαρακτηρίζεται η πρόθεση του δράστη όταν αύτός προβλέπει το ενδεχόμενο αποτέλεσμα της πράξης του, δεν το επιδιώκει αλλά το αποδέχεται ή ελπιζει απλώς ότι δε θα συμβεί (π.χ. χτυπώ κάποιον στο κεφάλι με ένα βαρύ αντικείμενο. Σκοπός μου είναι να τον τραυματίσω. Ξέρω ότι ενδέχεται να τον σκοτώσω, αλλά ελπίζω απλά ότι μόνο θα τον τραυματίσω.).
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CF% ... E%BF%CF%82

Μέσα έπεσες, mosquito. Ό,τι να'ναι. :lol:
ImageImage
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Mon Sep 23, 2013 10:16 pm

Πολύ μανία με τους μικροπωλητές έξω από την ασοεε.Φαίνεται αυτοί μάλλον δεν πληρώνουν ποσοστό.

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/pro ... 23899.html
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Mon Sep 23, 2013 10:35 pm

Συμφωνώ μαζί σου, ja. Η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει σιγά σιγά απ'την πλευρά των μπάτσων αλλά εμένα, προσωπικά, αυτό που με ενοχλεί περισσότερο, είναι ότι αυτοί οι μικροπωλητές κάνουν παρεμπόριο ακριβώς έξω απ'τη σχολή μας, και όταν προκύπτει κάποιο απρόοπτο καταφεύγουν μέσα στο κτήριο. Εμένα, δεν θα με πείραζε να πήγαιναν λίγο πιο μακρυά απ'τη σχολή μας και ας πούλαγαν ό,τι ήθελαν. Το ψωμί τους θέλουν να βγάλουν και είναι φυσιολογικό.
Πάντως, άμα πας σε άλλες σχολές δεν θα τα δεις αυτά, εκτός απ'την Νομική, όπου εκεί οι μετανάστες κατασκηνώνουν και ακριβώς έξω απ'τη σχολή. Δεν το βρίσκεις λίγο αντιαισθητικό; Τουλάχιστον, εγώ αισθάνθηκα άβολα την πρώτη φορά που ήρθα να εγγραφώ στη σχολή μας. Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους. :-p
ImageImage
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Mon Sep 23, 2013 11:11 pm

Αριωνας wrote:Πράγματι, το εν λόγω συμβάν συνέβη μέσα και έξω απ'το κτίριο της ΑΣΟΕΕ, στις 13/9/2013, και μου κάνει τεράστια εντύπωση που κανείς από εσάς δεν πήρε καμία θέση επί του θέματος ή δεν το ανέφερε καν. Μερικοί θα λέτε: "Σιγά μωρέ... κάθε χρόνο τα ίδια.. έχουμε τους μετανάστες μικροπωλητές, παράνομους ή μη, έχουμε τους μπάτσους που τους καταδιώκουν και κάποιες φορές και στρατιωτικούς. Έχουμε συνηθίσει πλέον....... Σιγά τ'αυγά..."
Το ότι δεν ανοίγουμε thread δε σημαίνει ούτε ότι δεν μάθαμε για το γεγονός, ούτε ότι αδιαφορούμε. Αν ανοίγαμε όλοι threads για κάθε είδηση που διαβάζουμε κάθε μέρα, θα είχαμε θεματάκια χώρου στο server εντός 10-15 ημερών. :-p

Επίσης, υπάρχουν πάμπολλες παλιότερες συζητήσεις επί παρόμοιων επεισοδίων στο χώρο του ΟΠΑ για να διαβάσεις τις τοποθετήσεις πολλών μελών του Venus.
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Mon Sep 23, 2013 11:14 pm

Αρχικά, flame είναι και μόνο που το άνοιξες το θέμα, αλλά anyway....το συγκεκριμένο θέμα συζητείται εκ φυσικής επαφής στη σχολή τουλάχιστον μια φορά το μήνα σχεδόν απ'ολους μας.

Απο κει και πέρα, οι άνθρωποι είναι ημιπαράνομοι, είτε λόγω έλλειψης άδειας παραμονής, είτε λόγω έλλειψης άδειας επαγγέλματος, συνεπώς είναι εντελώς φυσιολογικό (είπα φυσιολογικό, δεν είπα σωστό, για να σε προλάβω) να μπαίνουν σε ένα κτήριο που είναι υπό καθεστώς ασύλου για να μην τους μαζέψουν. Με τον ίδιο τρόπο που ανεβαίνει σε δέντρο η γάτα όταν δει το σκύλο. Με τον ίδιο τρόπο που θα κρυβόσουν και θα αντιστεκόσουν κι εσύ αν η εναλλακτική ήταν, όχι απέλαση, αλλά 18 μήνες παράνομη κράτηση στους Θρακομακεδόνες. Καθόλου τιμητικό για την....ευνομούμενη πολιτεία μας αυτό, αλλά είναι απόλυτα φυσιολογικό, ειδικά αν αναλογιστείς ότι η δική σου ευημερία για πολλά χρόνια βασιζόταν στο ότι η μόνη λύση σε μερικές άλλες χώρες ήταν να φεύγουν οι άνθρωποι. Τώρα που έχουμε αρχίσει κι εμείς να περνάμε απ'την άλλη πλευρά θα το καταλάβουμε λίγο καλύτερα, μην ανησυχείς.

10 φορές, όμως, λιγότερο τιμητικό είναι το γεγονός ότι η Αστυνομία δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να συλλάβει παράνομους μικροπωλητές. Κατεβάζει σιδερόφραχτους ματατζήδες μπροστά απ'το πανεπιστήμιο όχι γιατί απαιτούνται για τη σύλληψη ενός Πακιστανού με ύψος 1.60 (σόρρυ αν ακούγεται ρατσιστικό), αλλά γιατί κάπου αλλού πρέπει να σταλθεί ένα μήνυμα ότι το κράτος, αν θέλει, μπορεί να δείρει. Διαφορετικά θα πηγαίναν στα σπίτια τους, απ'το Αλλοδαπών, όχι απ'τη διεύθυνση μέτρων τάξης, και θα τους έπιαναν εκεί. Αλήθεια, τι δουλειά έχει η Μονάδα Αντιμετώπισης Ταραξιών (ΜΑΤ) να έρχεται να συλλαμβάνει μη-ταραξιες, εκεί που οι όποιες ταραχές προκαλούνται μόνο μετά την άφιξή της; Αντιαισθητικό είναι μόνο το γεγονός ότι το κράτος δε χάνει ευκαιρία να δείχνει ότι είναι απέναντι στον πολίτη, στο σκεπτόμενο φοιτητή-ερευνητή.

100 φορές λιγότερο τιμητικό είναι το ότι μαζί με τα ΜΑΤ συνήθως έρχονται και Χρυσαυγίτες και επιτίθενται στην ΑΣΟΕΕ από την πλευρά της Δεριγνύ. Αυτό το έχεις προσέξει; Αν όχι, στο λέω εγώ. Αντιαισθητικό είναι επιπλέον το γεγονός ότι το κράτος πάντα έχει και τη στήριξη εξωθεσμικών μαφιόζων που έχουν το θράσος να εμφανίζονται ως πολιτικοί. Και σ'αυτή την περίπτωση το μήνυμα είναι σαφές και δεν έχει αποδέκτη τον Πακιστανό, έχει εσένα κι εμένα: "Για όποιον τολμάει να σκέφτεται παραπάνω απ'όσο επιτρέπεται, έχουμε και μαντρόσκυλα".

Οπότε εσύ τι ακριβώς είναι αυτό που βρίσκεις αντιαισθητικό; Το χρώμα, η φυλή; Αν ναι, είσαι ρατσιστής. Το γεγονός ότι πουλάνε μαιμούδες; Αν ναι, θα σου έλεγα να χαμηλώσεις λίγο το τουπέ γιατί αρκετές χιλιάδες Έλληνες επίσης πουλάνε μαιμούδες στις λαικές και, για μένα τουλάχιστον, είναι απόλυτα σεβαστή η δουλειά τους. Αν, τέλος, σε πείραξε το γεγονός ότι ένας λαθρομετανάστης δε σέβεται τη νομιμότητα της χώρας, αδυνατώ να καταλάβω γιατί δεν ενοχλήθηκες, προηγουμένως, και δεν έκανες θέμα τον απόλυτο εξευτελισμό της νομιμότητας-ηθικής και τυπικής-από το ίδιο το κράτος και τους μπράβους του.

Το ψάρι βρωμάει απ'το κεφάλι αλλά είναι πάντα πολύ πιο εύκολο να τα βάζουμε με τον τελευταίο τροχό στην άμαξα.
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Mon Sep 23, 2013 11:19 pm

Κυρίως γιατί τα άλλα πανεπιστήμια είναι πιο ξεκομμένα από το κέντρο.Η ασοεε αναπόφευκτα γίνεται ένα με τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν τριγύρω της.Προσωπικά βάζω πιο πάνω την επιβίωση και την ανάγκη για προστασία κάποιων ανθρώπων από την οποιαδήποτε αισθητική του θέματος.Επειδή αυτό που θίγεις το έχω ξανακούσει , προσωπικά περίμενα από νέους και υποτίθεται μορφωμένους ανθρώπους να έχουν λίγο παραπάνω ευαισθησία σε θέματα αλληλεγγύης.Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι είμαστε πίσω πρώτον σαν κοινωνία και δεύτερον σαν φοιτητικός σύλλογος.

Για να κλείσω με απλά λόγια.Αυτό το "να φύγετε να πάτε αλλού" , "δεν έχω τίποτα μαζί σας απλά μου χαλάτε την εικόνα" με βρίσκει αντίθετο κάθετα , ορίζοντια και διαγώνια.Προσωπική μου άποψη πάντα.
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Mon Sep 23, 2013 11:25 pm

ja_the_invincible wrote:Κυρίως γιατί τα άλλα πανεπιστήμια είναι πιο ξεκομμένα από το κέντρο.Η ασοεε αναπόφευκτα γίνεται ένα με τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν τριγύρω της.Προσωπικά βάζω πιο πάνω την επιβίωση και την ανάγκη για προστασία κάποιων ανθρώπων από την οποιαδήποτε αισθητική του θέματος.Επειδή αυτό που θίγεις το έχω ξανακούσει , προσωπικά περίμενα από νέους και υποτίθεται μορφωμένους ανθρώπους να έχουν λίγο παραπάνω ευαισθησία σε θέματα αλληλεγγύης.Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι είμαστε πίσω πρώτον σαν κοινωνία και δεύτερον σαν φοιτητικός σύλλογος.

Για να κλείσω με απλά λόγια.Αυτό το "να φύγετε να πάτε αλλού" , "δεν έχω τίποτα μαζί σας απλά μου χαλάτε την εικόνα" με βρίσκει αντίθετο κάθετα , ορίζοντια και διαγώνια.Προσωπική μου άποψη πάντα.

Η πλήρης αλήθεια είναι ότι αν οι μικροπωλητές ήταν λευκοί, ανοιχτόχρωμοι με καθαρά ρούχα μάλλον δεν θα είχε κανένας πρόβλημα. Οπότε μιλάμε για πρόβλημα βάσης, για βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις που σε πολλές "σοβαρές χώρες" (όπως συνηθίζουν να λένε πολλοί τη φράση) δεν θα τολμούσε να τις εκφράσει κάποιος έξω γιατί θα τον κοιτούσαν σα να κατέβηκε απ'τον Άρη. Δεν είναι απλά μία ανεπαρκής αντίληψη της έννοιας της αλληλεγγύης όταν 8 στους 10 Έλληνες (παίρνω την ευθύνη γι'αυτό το στατιστικό) συμφωνούν με τη φράση "ο Έλληνας δε θα σε σκοτώσει για 50 ευρώ".
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Mon Sep 23, 2013 11:27 pm

michalis wrote:
ja_the_invincible wrote:Κυρίως γιατί τα άλλα πανεπιστήμια είναι πιο ξεκομμένα από το κέντρο.Η ασοεε αναπόφευκτα γίνεται ένα με τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν τριγύρω της.Προσωπικά βάζω πιο πάνω την επιβίωση και την ανάγκη για προστασία κάποιων ανθρώπων από την οποιαδήποτε αισθητική του θέματος.Επειδή αυτό που θίγεις το έχω ξανακούσει , προσωπικά περίμενα από νέους και υποτίθεται μορφωμένους ανθρώπους να έχουν λίγο παραπάνω ευαισθησία σε θέματα αλληλεγγύης.Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι είμαστε πίσω πρώτον σαν κοινωνία και δεύτερον σαν φοιτητικός σύλλογος.

Η πλήρης αλήθεια είναι ότι αν οι μικροπωλητές ήταν λευκοί, ανοιχτόχρωμοι με καθαρά ρούχα μάλλον δεν θα είχε κανένας πρόβλημα. Οπότε μιλάμε για πρόβλημα βάσης, για βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές αντιλήψεις που σε πολλές "σοβαρές χώρες" (όπως συνηθίζουν να λένε πολλοί τη φράση) δεν θα τολμούσε να τις εκφράσει κάποιος έξω γιατί θα τον κοιτούσαν σα να κατέβηκε απ'τον Άρη. Δεν είναι απλά μία ανεπαρκής αντίληψη της έννοιας της αλληλεγγύης όταν 8 στους 10 Έλληνες (παίρνω την ευθύνη γι'αυτό το στατιστικό) συμφωνούν με τη φράση "ο Έλληνας δε θα σε σκοτώσει για 50 ευρώ".
Σαφέστατα , συμφωνώ 100%.
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Mon Sep 23, 2013 11:33 pm

@michalis Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου. Τα πιο πολλά που ανέφερες είναι γνωστά αν όχι σε όλους, στους περισσότερους. Δεν είμαι ρατσιστής. Και μην κοιτάς το χρώμα ή τη φυλή. Ακόμα και Έλληνες να έκαναν παρεμπόριο έξω απ'τη σχολή μας, η θέση μου δεν θα άλλαζε. Μην κολλάς στην εθνικότητα. Το θέμα είναι, ξαναλέω, ότι αυτά γίνονται μόνο στη δικιά μας σχολή και στη Νομική. Γιατί πρέπει αναγκαστικά να κάθονται και να πουλάνε διάφορα μπιχλιμπίδια ακριβώς έξω απ'τη σχολή μας; Να μια εύκολη ερώτηση που π.χ. θα σου έθετε ο κάθε πρωτοετής.

Το ότι όλα αυτά γίνονται επειδή είμαστε στο κέντρο, δεν έχει να λέει κάτι, πάντως.
ImageImage
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Mon Sep 23, 2013 11:37 pm

Αριωνας wrote:@michalis Συμφωνώ εν μέρει μαζί σου. Τα πιο πολλά που ανέφερες είναι γνωστά αν όχι σε όλους, στους περισσότερους. Δεν είμαι ρατσιστής. Και μην κοιτάς το χρώμα ή τη φυλή. Ακόμα και Έλληνες να έκαναν παρεμπόριο έξω απ'τη σχολή μας, η θέση μου δεν θα άλλαζε. Μην κολλάς στην εθνικότητα. Το θέμα είναι, ξαναλέω, ότι αυτά γίνονται μόνο στη δικιά μας σχολή και στη Νομική. Γιατί πρέπει αναγκαστικά να κάθονται και να πουλάνε διάφορα μπιχλιμπίδια ακριβώς έξω απ'τη σχολή μας; Να μια εύκολη ερώτηση που π.χ. θα σου έθετε ο κάθε πρωτοετής.

Το ότι όλα αυτά γίνονται επειδή είμαστε στο κέντρο, δεν έχει να λέει κάτι, πάντως.
Κάτσε, δηλαδή για να καταλάβω το μοναδικό σου πρόβλημα είναι ότι κάνουν ό,τι κάνουν στο συγκεκριμένο σημείο; Αν ήταν δυο στενά παρακάτω όλα ΟΚ?
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Mon Sep 23, 2013 11:43 pm

Προφανώς δεν κατανόησες το προηγούμενο σχόλιο μου, μάλλον από βιασύνη. :-p
viewtopic.php?f=45&p=334424#p334409

Είπα ότι δεν έχω πρόβλημα που πουλάνε ό,τι πουλάνε, αλλά θα προτιμούσα να μην το κάνουν ακριβώς έξω απ'τη σχολή μας. :-D
ImageImage
michalis
Gbyte level
Gbyte level

Post by michalis » Mon Sep 23, 2013 11:48 pm

δηλαδή για να καταλάβω το μοναδικό σου πρόβλημα είναι ότι κάνουν ό,τι κάνουν στο συγκεκριμένο σημείο; Αν ήταν δυο στενά παρακάτω όλα ΟΚ?

Είπα ότι δεν έχω πρόβλημα που πουλάνε ό,τι πουλάνε, αλλά θα προτιμούσα να μην το κάνουν ακριβώς έξω απ'τη σχολή μας.

Ε, το ίδιο δε λέμε; Ποια βιασύνη dude?
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Mon Sep 23, 2013 11:54 pm

michalis wrote:Κάτσε, δηλαδή για να καταλάβω το μοναδικό σου πρόβλημα είναι ότι κάνουν ό,τι κάνουν στο συγκεκριμένο σημείο; Αν ήταν δυο στενά παρακάτω όλα ΟΚ?
...είναι ότι αυτοί οι μικροπωλητές κάνουν παρεμπόριο ακριβώς έξω απ'τη σχολή μας, και όταν προκύπτει κάποιο απρόοπτο καταφεύγουν μέσα στο κτήριο. Εμένα, δεν θα με πείραζε να πήγαιναν λίγο πιο μακρυά απ'τη σχολή μας και ας πούλαγαν ό,τι ήθελαν.
Λάθος σχόλιο παράθεσες. Anyway, όπως κατάλαβες το πρόβλημα μου είναι αυτό που λες. Το είχα αναφέρει και στα πρώτα μου σχόλια. :-p
ImageImage
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Mon Sep 23, 2013 11:56 pm

Μακρυά απ'τον κώλο μας κι ας είναι και δυο πόντους, ένα πράμα.

Your social awareness is through the roof! Δεν το βλέπω ούτε με κυάλια! Το'χεις βάλει μαζί με τη μόρφωση?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
nachos
Gbyte level
Gbyte level

Post by nachos » Tue Sep 24, 2013 12:04 am

stoupeace wrote:Μακρυά απ'τον κώλο μας κι ας είναι και δυο πόντους, ένα πράμα.

Your social awareness is through the roof! Δεν το βλέπω ούτε με κυάλια! Το'χεις βάλει μαζί με τη μόρφωση?
Την περίπτωση να κάνουν καλύτερο feng shui στη Μαυροματαίων τη σκέφτηκε κανείς, ή αμέσως να τρολάρουμε; Απαπα, βάρβαροι, Ούνοι...
Nothing is impossible for the man who doesn't have to do it himself
Αριωνας
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Αριωνας » Tue Sep 24, 2013 12:05 am

Clap , clap , you earned a trophy , stoupeace!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Δεν είδα να λες τίποτα για το mosquitto110 που πρώτος, με αποκάλεσε αμόρφωτο... But oh well, σιγά σιγά σχηματίζω κάποια άποψη για μερικούς εδώ μέσα.
Conspiracy all over the way, indeed.

Επίσης, είπα "no trolling" και όχι "off topic" σχόλια, εκτός αν εσκεμμένα, δεν πρόσεξες το OP. :smt017
ImageImage
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”