Σε κανά 2 χρονάκια το φυσικό χρήμα θα έχει εξαφανιστεί. Και φυσικά το φακέλωμα και το καταναλωτικό προφίλ θα έχει ολοκληρωθεί.Εκπτωση φόρου με αποδείξεις νέου τύπου
Νέο σύστημα συλλογής αποδείξεων θα ισχύσει με την είσοδο του νέου έτους. Οι συναλλασσόμενοι με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες θα εξασφαλίζουν μείωση φόρου μέχρι και 40%. Αντιμέτωποι με το μέτρο βρίσκονται κυρίως γιατροί, νοσηλευτές, δικηγόροι. Η πάταξη της φοροδιαφυγής θα σημάνει για το Δημόσιο επιπλέον εισπράξεις τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ. Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η επέκταση του μέτρου και σε υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, ελαιοχρωματιστές.
Μεγάλες εκπτώσεις φόρου προβλέπονται στο τελικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το σύστημα συλλογής αποδείξεων για το 2014.Σύμφωνα με το σχέδιο, όσοι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν στις συναλλαγές τους με ελεύθερους επαγγελματίες πλαστικό χρήμα, θα εξασφαλίζουν «γενναία» μείωση φόρου μεταξύ 30% και 40%. Οι συναλλαγές, για να δίνουν «μπόνους», θα πρέπει να γίνονται με πιστωτικές - χρεωστικές κάρτες αλλά και με φοροκάρτα ή «κάρτα αποδείξεων» όπως την έχει ονομάσει το υπουργείο.
Σε πρώτη φάση το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ για γιατρούς, νοσοκομεία, κλινικές και δικηγόρους και υπολογίζεται πως η συνολική πρόσθετη ωφέλεια για τους φορολογουμένους θα κυμανθεί μεταξύ 150 και 200 εκατ. ευρώ.
• Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... d=63906086
Εκπτωση φόρου με αποδείξεις νέου τύπου
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Εκπτωση φόρου με αποδείξεις νέου τύπου
- Gewitter
- Venus Former Team Member
- Academic status: PhD
Re: Εκπτωση φόρου με αποδείξεις νέου τύπου
PASCAL wrote:
Σε κανά 2 χρονάκια το φυσικό χρήμα θα έχει εξαφανιστεί. Και φυσικά το φακέλωμα και το καταναλωτικό προφίλ θα έχει ολοκληρωθεί.
Τα δύο τελευταία έχουν ήδη γίνει για το 80% του καταναλωτικού πληθυσμού. Πες μου..πόσο % έχουν αυτές τις εκπτωτικές κάρτες/κάρτες μέλους/φοιτητικές που δίνουν όλα τα μεγάλα μαγαζιά..
Πάντως γιατί σε αγαπάνε δεν τις δίνουν.. :P (δεν αναφέρομαι καν σε ηλεκτρονικές αγορές που εκεί χρειάζεται register).
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
- X-ray
- Mbyte level
Μισό λεπτάκι εδώ σου λέει ότι παίρνεις την έκπτωση αν χρησιμοποιήσεις κάρτα αποδείξεων αντί να πάρεις κανονική απόδειξη. Αυτή την επιλογή γιατί την έχουμε του πεταματού;
1) Αν δεν θες πιστωτική/χρεωστική πλήρωσε με μετρητά και απλά χρησιμοποίησε κάρτα αποδείξεων αντί να πάρεις φυσική απόδειξη.
2) Αν δεν θες κάποια αγορά σου να φαίνεται για οποιονδήποτε λόγο, πάρε κανονική απόδειξη και μην τη δηλώσεις..
Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς για τις πιστωτικές, αλλά που ακριβώς είναι το πρόβλημα με την κάρτα αποδείξεων. Εγώ πάντως έχω σιχαθεί τις αποδείξεις...
Τζάμπα δέντρα είναι, και λιώνουν στις τσέπες και γεμίζουν κουτιά στις ντουλάπες...
1) Αν δεν θες πιστωτική/χρεωστική πλήρωσε με μετρητά και απλά χρησιμοποίησε κάρτα αποδείξεων αντί να πάρεις φυσική απόδειξη.
2) Αν δεν θες κάποια αγορά σου να φαίνεται για οποιονδήποτε λόγο, πάρε κανονική απόδειξη και μην τη δηλώσεις..
Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς για τις πιστωτικές, αλλά που ακριβώς είναι το πρόβλημα με την κάρτα αποδείξεων. Εγώ πάντως έχω σιχαθεί τις αποδείξεις...
Τζάμπα δέντρα είναι, και λιώνουν στις τσέπες και γεμίζουν κουτιά στις ντουλάπες...
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
Με τη φοροκάρτα no prob εφόσον δεν τηρεί αρχείο με τις αγορές μας. Αλλά κίνητρο για 30% με 40% λιγότερο φόρο αν πληρώνεις με πιστωτική; Γιατί; Δεν αρκεί που το ανώτατο όριο συναλλαγών με φυσικό χρήμα θα γίνει στα 300-500 ευρώ;