Page 1 of 1
.:: Which Grad Students Cheat the Most? ::.
Posted: Fri Sep 22, 2006 12:22 am
by Tomahawk
Article Source
SpectralDesign.Net writes,
"The results of a research paper released Wednesday reveal
who is admitting to cheating (in North America). The study focused on 5,300 graduate students in Canada and the U.S. and concluded that the biggest cheaters were business students — 56% of them admitted to copying papers, plagiarizing, etc. The author of the study said, 'The typical comment is that what's important is getting the job done. How you get it done is less important. You'll have business students saying all I'm doing is emulating the behavior I'll need when I get out in the real world.'"
Other grad-student cheaters include: engineering students, 54%; physical sciences, 50%; medical and health-care, 49%; law, 45%; liberal arts, 43%; and social science and humanities students, 39%. These numbers are close to the guesstimate of the
anonymous professor.
Posted: Fri Sep 22, 2006 12:33 am
by ciao
Και μετά απορούμε...
Πάντως το "The typical comment is that what's important is getting the job done" μου θυμίζει κάτι από Νίτσε...
Πάντως είναι τραγελαφικό!
Άραγε τα ποσοστά στην Ευρώπη που να κυμαίνονται??
Posted: Fri Sep 22, 2006 2:11 am
by theo_
You'll have business students saying all I'm doing is emulating the behavior I'll need when I get out in the real world.'"
μήπως κάτι ξέρουν.. ή λείπει κάποιο μάθημα από τον οδηγό σπουδών μας..
P.S. αν κάνανα έρευνα κ για την εθνικότητα των φοιτητών.. όλοι ξέρουμε που θα πήγαινε η πρωτιά!
Posted: Fri Sep 22, 2006 2:21 am
by ciao
Παίζει να λείπει και κάποιο μάθημα από τον οδηγό σπουδών...

Posted: Fri Sep 22, 2006 9:39 am
by rapadder
Γενικά στις διοικητικές σχολές είναι πολύ πιο εύκολο να αντιγράψεις γιατί είναι η φύση των μαθημάτων και της εξέτασης τέτοια. Τα περισσότερα μαθήματα είναι θεωρητικά και οι απαντήσεις είναι μέσα από το Βιβλίο (του τύπου σελ67, 2η παράγραφος). Επίσης τα ερωτήματα πολλαπλής επιλογής διευκολύνουν την αντιγραφή. Αντίθετα, στην Πληροφορική τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καταρχάς ο συντελεστής δυσκολίας των μαθημάτων είναι μεγαλύτερος. Αν δεν προλαβαίνεις να γράψεις τα δικά σου δεν θα μπορείς να βοηθήσεις και τον δίπλα. Ειδικά στα προγραμματιστικά μαθήματα το "σωστό" από το "λάθος" μπορεί να διαφέρει σε 3 γραμμές κώδικα. Αν δεν (αντι)γραφούν τότε άδικος κόπος.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο αν φοιτητής του ΔΕΤ, του ΟΔΕ, του Μάρκετινγκ περάσει με αντιγραφή κάποια (θεωρητικά) μαθήματα, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία εξαρτάται περισσότερο από την προσωπικότητα του, δεν πρόκειται κανείς να του ζητήσει να περιγράψει το μοντέλο των 5 διαστάσεων του Porter. Ας πούμε ότι έχει αποκλείσει το 25% των πιθανών θέσεων εργασίας του τομέα του. Αντίθετα, ο Πληροφορικάριος αν βγεί από το Πανεπιστήμιο και δεν ξέρει να γράφει κώδικα είναι τεράστια αποτυχία, γιατί έχει αποκλείσει το 80% των πιθανών θέσεων εργασίας στον τομέα του.
Posted: Fri Sep 22, 2006 10:53 am
by Erevodifwntas
rapadder wrote:Γενικά στις διοικητικές σχολές είναι πολύ πιο εύκολο να αντιγράψεις γιατί είναι η φύση των μαθημάτων και της εξέτασης τέτοια. Τα περισσότερα μαθήματα είναι θεωρητικά και οι απαντήσεις είναι μέσα από το Βιβλίο (του τύπου σελ67, 2η παράγραφος). Επίσης τα ερωτήματα πολλαπλής επιλογής διευκολύνουν την αντιγραφή. Αντίθετα, στην Πληροφορική τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καταρχάς ο συντελεστής δυσκολίας των μαθημάτων είναι μεγαλύτερος. Αν δεν προλαβαίνεις να γράψεις τα δικά σου δεν θα μπορείς να βοηθήσεις και τον δίπλα. Ειδικά στα προγραμματιστικά μαθήματα το "σωστό" από το "λάθος" μπορεί να διαφέρει σε 3 γραμμές κώδικα. Αν δεν (αντι)γραφούν τότε άδικος κόπος.
Το σημαντικότερο όμως είναι ότι ο αν φοιτητής του ΔΕΤ, του ΟΔΕ, του Μάρκετινγκ περάσει με αντιγραφή κάποια (θεωρητικά) μαθήματα, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία εξαρτάται περισσότερο από την προσωπικότητα του, δεν πρόκειται κανείς να του ζητήσει να περιγράψει το μοντέλο των 5 διαστάσεων του Porter. Ας πούμε ότι έχει αποκλείσει το 25% των πιθανών θέσεων εργασίας του τομέα του. Αντίθετα, ο Πληροφορικάριος αν βγεί από το Πανεπιστήμιο και δεν ξέρει να γράφει κώδικα είναι τεράστια αποτυχία, γιατί έχει αποκλείσει το 80% των πιθανών θέσεων εργασίας στον τομέα του.
Φυσικά όλα αυτά δε σημαίνουν ότι οι φοιτητές πληροφορικής δεν καταφέρνουν να αντιγράφουν και μάλιστα να περνούν τα μαθήματα με υψηλό βαθμό. Άλλωστε γι'αυτό έπηξε ο ΑΣΕΠ, ενώ την ίδια στιγμή το να βρεις δουλειά σε εταιρία δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο.
Χαρακτηριστικό είναι το τι γίνεται στα εργαστήρια μας... όλη τη χρονιά είναι άδεια, μόνο οι ίδιοι 10 φοιτητές πατούν, και λίγες μέρες πριν την εξεταστική γεμίζει ο κόσμος... (και πάλι όμως μετά τισ 19:30 οι μόνοι που υπάρχουν είναι οι ίδιοι 10 φοιτητές) και φυσικά αν κάθονταν να προγραμματίσουν θα ήταν καλό... αυτό που γίνεται είναι να παίρνουν έτοιμες τις εργασίες των άλλων 10 και να τις "αλλάζουν", ή να ψάχνουν στο net για έτοιμες εργασίες (το να πάρεις ιδέες από παρόμοιες εργασίες το θεωρώ ως ιδιαίτερα αποδοτικό στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά το να κάνεις copy paste έτοιμη εργασία -προηγούμενων χρόνων που τυχαίνει να είναι ίδια με τη δική σου... και ναι το έχω δει κι αυτό. Και μη πει κανείς ότι φταίει ο καθηγητής που έβαλε την ίδια άσκηση...). Επίσης κλασσικά μία εργασία που έχει δωθεί από τον καθηγητή 2-3 βδομάδες πριν (για να μην πω για φέτος που οι περισσότερες εργασίες είχαν 3 μήνες επιπλέον) θα γίνει 3-4 μέρες πριν την παράδοση και σε διάφορα fora (μαζί με το δικό μας) θα εμφανιστούν threads τύπου "πώς γίνεται αυτό", "να πάρουμε παράταση" (το να ρωτήσει πώς γίνεται κάτι το καταλαβαίνω και το έχω κάνει κι εγώ, αλλά όταν ρωτάς για ολόκληρη τη λύση και μάλιστα την τελευταία στιγμή... είναι κάπως...)
Posted: Fri Sep 22, 2006 11:15 am
by rapadder
Συμφωνώ στα όσα γράφεις. Άντε, να γεμίσει εντελώς ο ΑΣΕΠ να σταματήσουν να δηλώνουν την Πληροφορική για να γίνουν καθηγητές (ή να διδάσκουν στην ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ). Βρήκα κάτι αρκετά ενδιαφέρον (How to have a bad career in research/academia):
http://www.cs.berkeley.edu/~pattrsn/talks/BadCareer.pdf
Posted: Fri Sep 22, 2006 12:17 pm
by Fairy
ciao wrote:Παίζει να λείπει και κάποιο μάθημα από τον οδηγό σπουδών...

Πώς τους μαθαίνανε στην αρχαία Σπάρτη να κλέβουνε χωρίς να γίνονται αντιληπτοί... Ακριβώς έτσι !!!
Posted: Fri Sep 22, 2006 12:25 pm
by ciao
Είναι σαν να λέμε "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα"...
Συγγνώμη αλλά όλοι οι σκοποί δεν είναι το ίδιο! (προσωπική μου άποψη)
Posted: Fri Sep 22, 2006 3:05 pm
by xrokos
Καλά εδώ στο Ελλαδιστάν η αντιγραφή πάει σύννεφο! Και ακόμα στην πληρ υπάρχει ανετότατα. Δε φταίει τόσο η επιτήρηση όσο η παιδεία του φοιτητή που τον ωθεί στην αντιγραφή αλλά και το μίζερο πρόγραμμα σπουδών με πολλά θεωρητικά μαθήματα και πρακτικά χωρίς καθόλου καλή υποδομή εργαστηρίων, με τους βοηθούς να τα ξύνουν και να τους πληρώνει τσάμπα το δημόσιο. Σαφώς υπάρχουν και βοηθοί που είναι εξαίρετοι αλλά αυτό οφείλεται χάρη στη δικιά τους υπευθυνότητα.
Posted: Fri Sep 22, 2006 3:24 pm
by vangos
Όντως, πολύ ενδιαφέρον. Αν πιάσεις το νόημα έχει πολύ καλές συμβουλές.
Posted: Fri Sep 22, 2006 6:11 pm
by Erevodifwntas
xrokos wrote:με τους βοηθούς να τα ξύνουν και να τους πληρώνει τσάμπα το δημόσιο.
Οι περισσότεροι βοηθοί είναι άμισθοι διδακτορικοί φοιτητές...
Συμφωνώ στα υπόλοιπα, αλλά και οι επιτηρητές φταίνε
Posted: Fri Sep 22, 2006 6:48 pm
by mikem4600
Πέστα ρε Erevo!!

Συμφωνώ και επαυξάνω!
Posted: Fri Sep 22, 2006 7:30 pm
by ciao
Αν αρχίσεις να ψάχνεις αν το αβγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό...κάπου θα χαθείς!!!
[off topic]
(αν και η επιστήμη απεφάνθει ότι το αβγό έκανε την κότα...)
[/off topic]
Σίγουρα στο "παιχνίδι" υπάρχουν και οι "καλοί" και οι "κακοί" απλά ίσως να πρέπει να βρεις τη θέση σου και το ρόλο σου.
Αν υπάρχει στοιχειώδης ηθική κάποια πράγματα νομίζω έπονται...
Bottom line όλοι έχουμε ένα κάποιο μερίδιο ευθύνης...
Posted: Fri Sep 22, 2006 8:56 pm
by xrokos
Κοίτα λέω για αυτούς που πληρώνονται αλλά και οι άλλοι οφείλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Και αν τώρα νομίζεις ότι πρέπει να είναι ο μπαμπούλας από επάνω μας για να μην αντιγράψουμε αυτό είναι μεγάλη αποτυχία της κοινωνίας. Άλλωστε αν το φιλοσοφήσεις η πρόθεση είναι ισάξια της πράξης (το να μην αντιγράψεις επειδή ήταν ο μπαμπούλας από πάνω σου είναι ακριβώς το ίδιο με το να αντιγράψεις επειδή απουσίαζε ο μπαμπούλας). Τώρα αν απαιτούμε μπαμπούλες για αξιοκρατία είμαστε pathetic γιατί στο κάτω κάτω ανήκουμε στους "πνευματικούς" της κοινωνίας. Αν είναι έτσι οι πνευματικοί οι υπόλοιποι πώς είναι;
Posted: Fri Sep 22, 2006 11:28 pm
by Erevodifwntas
θα συμφωνήσω ότι είναι θέμα αγωγής και ηθικής κυρίως. αλλά αφού τα πράγματα είναι έτσι όπως είναι, όταν υπάρχει ο μπαμπούλας θέλω να κάνει σωστά τη δουλειά του (θέλω το περιβάλλον να μου εξασφαλίζει ότι το 5 που πηρα άξιζε λιγότερο από το 6 του διπλανού)