Page 1 of 1

Στο 94% το ποσοστό των νέων που χρησιμοποιούν κινητό

Posted: Thu Dec 07, 2006 11:25 pm
by PASCAL
Στο 94% το ποσοστό των νέων που χρησιμοποιούν κινητό στην Ελλάδα

Image

Αθήνα

Κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο βρίσκεται η χρήση κινητών τηλεφώνων στην Ελλάδα, καθώς το ποσοστό των χρηστών σε αυτή την ηλικιακή ομάδα φτάνει το 94%. Όσον αφορά τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και Διαδικτύου από νέους, οι επιδόσεις της Ελλάδας είναι από τις χειρότερες στην ΕΕ, αν και η υστέρηση σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι σχετικά μικρή.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρει η Ευρωπαία επίτροπος για την Κοινωνία της Πληφορίας, Βίβιαν Ρέντινγκ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.

Το ποσοστό των νέων που έκαναν χρήση κινητού τηλεφώνου τους τελευταίους τρεις μήνες στην Ελλάδα είναι ελαφρά χαμηλότερο από το μέσο όρο της ΕΕ που βρίσκεται στο 96%.

Όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου από τους νέους το τελευταίο τρίμηνο, το ποσοστό στην Ελλάδα βρίσκεται στο 62% ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 83%. Τέλος, μόνο το 76% των Ελλήνων νέων έκανε χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες, τη στιγμή που ο αντίστοιχος μέσος όρος σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν 88%.

Την πρωτιά στη χρήση νέων τεχνολογιών από νέους κατέχουν η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Σουηδία και το Λουξεμβούργο, ενώ στις κατώτερες θέσεις βρίσκονται, μαζί με την Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Κύπρος.

Η κα Ρέντινγκ τονίζει για μια ακόμα φορά ότι μόνο το 4% των ελληνικών νοικοκυριών χρησιμοποιεί ευρυζωνική σύνδεση σε σύγκριση με το 32% της ΕΕ των 25.

Θεωρώντας δε ότι οι ευρυζωνικές συνδέσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες, σημειώνει τα μέτρα που προωθεί η Κομισιόν: Την πρωτοβουλία i2010 με εφαρμογή των νομοθετικών μέτρων για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τη στήριξη των χωρών συνοχής για να μη δημιουργηθεί ψηφιακό χάσμα.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας με κονδύλι 210 εκ. ευρώ μέσω του Γ' ΚΠΣ ώστε να επεκταθεί η ευρυζωνική σύνδεση στην επαρχία.

news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Posted: Thu Dec 07, 2006 11:40 pm
by PASCAL
Να προσθέσω:
Σήμερα σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας έφτασε εγκύκλιος (υπογεγραμένη από την ίδια την Υπουργό Παιδείας) με την οποία απαγορεύεται η χρήση κινητού τηλεφώνου εντός του σχολείου από τους μαθητές(και εν μέρη από τους δασκάλους και τους καθηγητές).
και να σχολιάσω:
ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΠΡΟΛΗΨΗ ΠΟΥΘΕΝΑ.
Που είναι το μάθημα, το σεμινάριο, η ενημέρωση και ο διάλογος για την επικινδυνότητα των κινητών τηλεφώνων;

Posted: Fri Dec 08, 2006 2:39 am
by ciao
Δεν αντιλέγω αγαπητέ Pascal αλλά πότε κάτι λειτούργησε σωστά και πότε εντός κάποιου μέτρου...εδώ λείπουν άλλα και άλλα μαθήματα από το σχολικό πρόγραμμα...βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει προβληματισμός αλλά η παραπλάνηση είναι τόσο μεγάλη που δύσκολα θα ξεφύγουμε...
Πάντως ένα σεμινάριο, μια ημερίδα ή κάτι αντίστοιχο θα ήταν καλό να γίνουν...
Πάντως με λίγο ψάξιμο βρήκα αυτό...
http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=157141

Posted: Fri Dec 08, 2006 8:04 pm
by PASCAL
Για τις ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας είχα δει μιά πολύ ωραία εκπομπή στον ΑΝΤ1 τώρα τελευταία όπου μια ψυχολόγος κατέριπτε όλους τους μύθους σχετικά με αυτά που υποστηρίζουν οι επιχειρήσεις ότι το κινητό αποτελεί "εργαλείο" απελευθέρωσης, "βελτίωνει" την ανθρώπινη επικοινωνία κτλ.
Ενώ για τις βιολογικές επιπτώσεις απ' όσο γνωρίζω στην Αθήνα υπάρχει και ένα κίνημα πολιτών που ασχολείται με την ενημέρωση της επικινδυνότητας των συσκευών και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας καθώς την "τακτοποιήση" παράνομων εγκαταστάσεων.

Posted: Sat Dec 09, 2006 2:40 am
by ciao
PASCAL wrote:Για τις ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας είχα δει μιά πολύ ωραία εκπομπή στον ΑΝΤ1 τώρα τελευταία όπου μια ψυχολόγος κατέριπτε όλους τους μύθους σχετικά με αυτά που υποστηρίζουν οι επιχειρήσεις ότι το κινητό αποτελεί "εργαλείο" απελευθέρωσης, "βελτίωνει" την ανθρώπινη επικοινωνία κτλ.
Αυτό είναι το μάρκετινγκ της εκάστοτε εταιρίας...μην τρελαθούμε κιόλας!
Αν δεν υπάρχει μέτρο, η ευχή γίνεται κατάρα!

Posted: Wed Dec 20, 2006 12:49 pm
by StormRider
http://www.pc4allgr.com/modules/news/ar ... toryid=606

από ότι φαίνεται οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι για την αρνητική επίδραση του κινητού...

...σίγουρα δεν συνίσταται κατα τη διάρκεια την ωρίμανσης του ανθρώπινου εγκεφάλου...

τώρα... όσο για όσους βλέπουν κεραία κινητών κ τους πιάνει πανικός θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι όσο πιο κοντά είναι τόσο μικρότερη ισχύ σήματος χρησιμοποιούν οι εταιρείες παροχείς και άρα λιγότερο διεισδυτικές ακτινοβολίες...