
Έναν ιδιαίτερα εξελιγμένο «κοριό», ο οποίος μπορεί να παρακολουθεί ταυτόχρονα έως και 3.000 τηλέφωνα προμηθεύθηκε η ΕΥΠ. Η συμφωνία έκλεισε πριν από λίγες ημέρες και ήδη οι χειριστές βρίσκονται στη Γερμανία για τη σχετική εκπαίδευση.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα των Νέων της Δευτέρας, το κόστος του συστήματος φτάνει τα 3,4 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή του μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις λειτουργίες που θα θελήσει να προσθέσει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Εκτός της «κλασικής» καταγραφής ήχου από σταθερά, κινητά και δορυφορικά τηλέφωνα, οι προδιαγραφές του προβλέπουν επίσης την καταγραφή εικόνας, MMS, τηλεδιασκέψεων, φαξ, αλλά και e-mail.
Για κάθε «στόχο» μπορούν να παρακολουθούνται έως και δέκα μέσα επικοινωνίας. Για τις παρακολουθήσεις θα χρειάζεται μόνον εισαγγελική άδεια και μετά θα αναλαμβάνει το Τμήμα Αντικατασκοπείας της ΕΥΠ.
Το νέο σύστημα μπορεί να μεταφέρεται αν χρειαστεί να εντοπιστεί στόχος μέσω GPS. Στην περίπτωση αυτή, σε πραγματικό χρόνο (real time) έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης 1-3 προσώπων ταυτόχρονα.
Παράλληλα όμως έχει τη δυνατότητα καταγραφής όλων των τηλεφωνημάτων σε ακτίνα 20 χιλιόμετρων.
Πάντως, στο εμπόριο κυκλοφορεί ήδη λογισμικό το οποίο είναι συμβατό με το σύστημα που προμηθεύθηκε η ΕΥΠ και επιτρέπει την παρακολούθηση στόχων παρακάμπτοντας τους παρόχους.
in.gr