Στον εισαγγελέα ο πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών για διαρροή
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Στον εισαγγελέα ο πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών για διαρροή
Στον εισαγγελέα οδηγείται την Πέμπτη ο προέδρος της Ένωσης Φροντιστών Ελλάδος, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για διαρροή θεμάτων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε πρόβλημα με τις εξετάσεις. Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, ο κ. Γιώργος Χατζητέγας συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαρροή θεμάτων σε βιβλιοπωλείο της Λάρισας, το περασμένο Σάββατο.
Η σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα το πρωί, ενώ το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στις εξετάσεις των μαθητών. Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Ανδρέας Καραμάνος, σε γραπτή του δήλωση παραδέχθηκε ότι τα θέματα δόθηκαν στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων λίγο πριν αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα του υπουργείου, διαβεβαίωσε όμως δεν υπήρξε καμία διαρροή.
Πάντως, ο γγ της Ομοσπονδίας Φροντιστών δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι δεν πρόκειται για διαρροή θεμάτων αλλά για ενημέρωση των μελών που ανήκουν στην Ομοσπονδία, ώστε να προετοιμάζονται με τις λύσεις για τους μαθητές τους. Ο ίδιος αναγνώρισε, ωστόσο, ότι είναι λάθος και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει και τα φροντιστήρια να παίρνουν τα θέματα από το υπουργείο.
Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
Η σχετική ανακοίνωση έγινε σήμερα το πρωί, ενώ το υπουργείο Παιδείας διαβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε πρόβλημα στις εξετάσεις των μαθητών. Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Ανδρέας Καραμάνος, σε γραπτή του δήλωση παραδέχθηκε ότι τα θέματα δόθηκαν στους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων λίγο πριν αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα του υπουργείου, διαβεβαίωσε όμως δεν υπήρξε καμία διαρροή.
Πάντως, ο γγ της Ομοσπονδίας Φροντιστών δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ότι δεν πρόκειται για διαρροή θεμάτων αλλά για ενημέρωση των μελών που ανήκουν στην Ομοσπονδία, ώστε να προετοιμάζονται με τις λύσεις για τους μαθητές τους. Ο ίδιος αναγνώρισε, ωστόσο, ότι είναι λάθος και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει και τα φροντιστήρια να παίρνουν τα θέματα από το υπουργείο.
Πηγή: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- rapadder
- Gbyte level
Πάνω σε αυτό έχω μια απορία. Εγώ είμαι από την τελευταία φουρνιά που έδωσε με το σύστημα των Δεσμών. Δίναμε 4 μαθήματα σε μια αίθουσα ενός άλλου σχολείου. Τα παιδιά (απ' όλα τα σχολεία της περιοχής, απόφοιτοι κλπ) μοιράζονταν στις αίθουσες με αλφαβητική σειρά. Έτσι σε μια αίθουσα με 30 άτομα, τυπικά έβρισκες 8-9 συμμαθητές σου. Οι υπόλοιποι έγραφαν σε γειτονικές αίθουσες του ίδιου σχολείου.
Τα περιγράφω αυτά γιατί έχω ακούσει ιστορίες με άτομα να αντιγράφουν σε Εισαγωγικές με το νέο σύστημα, συνήθως με την ανοχή των επιτηρητών που είναι και καθηγητές τους. Τι έχετε να σχολιάσετε;
Τα περιγράφω αυτά γιατί έχω ακούσει ιστορίες με άτομα να αντιγράφουν σε Εισαγωγικές με το νέο σύστημα, συνήθως με την ανοχή των επιτηρητών που είναι και καθηγητές τους. Τι έχετε να σχολιάσετε;
- ailouros
- Gbyte level
Ότι όποιος ήθελε να αντιγράψει στις Πανελλήνιες μπορούσε εύκολα ή δύσκολα να το κάνει. Και φαντάζομαι ακόμα και τώρα μπορεί. Δεν είναι κάτι νέο.
Όσο για την διαρροή την πρώτη χρονιά του συστήματος είχε ακουστεί σε σχολείο της επαρχίας έντονα ποιά θεωρία θα πέσει στα μαθηματικά γενικής παιδείας (ο καθηγητής συμμετείχε στην επιτροπή). Και έπεσε..
Όσο για την διαρροή την πρώτη χρονιά του συστήματος είχε ακουστεί σε σχολείο της επαρχίας έντονα ποιά θεωρία θα πέσει στα μαθηματικά γενικής παιδείας (ο καθηγητής συμμετείχε στην επιτροπή). Και έπεσε..
- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Οτι οι επιτηρητές είναι από άλλα σχολεία. Κανένας δεν επιτηρεί στο ίδιο σχολείο που διδάσκει.rapadder wrote:Πάνω σε αυτό έχω μια απορία. Εγώ είμαι από την τελευταία φουρνιά που έδωσε με το σύστημα των Δεσμών. Δίναμε 4 μαθήματα σε μια αίθουσα ενός άλλου σχολείου. Τα παιδιά (απ' όλα τα σχολεία της περιοχής, απόφοιτοι κλπ) μοιράζονταν στις αίθουσες με αλφαβητική σειρά. Έτσι σε μια αίθουσα με 30 άτομα, τυπικά έβρισκες 8-9 συμμαθητές σου. Οι υπόλοιποι έγραφαν σε γειτονικές αίθουσες του ίδιου σχολείου.
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
@PASCAL: Είχε γίνει το 1981, την πρώτη χρονιά της εφαρμογής του συστήματος των Δεσμών. Τότε υπήρχε θέμα διαρροής θεμάτων σε κάτι Φροντιστήρια, νομίζω είχαν βρεθεί και οι υπαίτιοι.
Με το νέο σύστημα μπορεί οι επιτηρητές να είναι από άλλα σχολεία, όμως τα παιδιά που γράφουν είναι από την ίδια τάξη (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Έτσι μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους καθότι γνωρίζονται (αν οι επιτηρητές είναι χαλαροί, που συνήθως συμβαίνει να είναι). Αντίθετα με το παλιό σύστημα ήταν απίθανο να είχες μπρός/ πίσω/ αριστερά/ δεξιά κάποιον συμμαθητή σου.
Επίσης λόγω της φύσης των θεμάτων (ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής), νομίζω ότι η αντιγραφή είναι πολύ πιο εύκολη (π.χ. 1-β, 2-α, 3-δ κλπ).
Με το νέο σύστημα μπορεί οι επιτηρητές να είναι από άλλα σχολεία, όμως τα παιδιά που γράφουν είναι από την ίδια τάξη (διορθώστε με αν κάνω λάθος). Έτσι μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους καθότι γνωρίζονται (αν οι επιτηρητές είναι χαλαροί, που συνήθως συμβαίνει να είναι). Αντίθετα με το παλιό σύστημα ήταν απίθανο να είχες μπρός/ πίσω/ αριστερά/ δεξιά κάποιον συμμαθητή σου.
Επίσης λόγω της φύσης των θεμάτων (ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής), νομίζω ότι η αντιγραφή είναι πολύ πιο εύκολη (π.χ. 1-β, 2-α, 3-δ κλπ).
- jimmyD
- Venus Former Team Member
- Academic status: MSc
Αν οι επιτηρητές είναι χαλαροί αντιγραφή θα υπάρχει ασχέτως γνωριμιών. Επίσης επειδή δεν ξέρεις τους καθηγητές δεν μπορείς να ρισκάρεις να προσπαθήσεις να αντιγράψεις καθώς δεν ξέρεις αν είναι χαλαροί ή όχι. Τα θέματα δεν είναι πολλαπλής επιλογής. Ίσως μονο το πρώτο αλλά αν χρειάζεται να αντιγράψεις στο πρώτο (που είναι επιεικώς γελοίο)δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσεις τη βάση του 10 οπότε πάπαλα. Οι φήμες διαρροής βγαίνουν με τον εξής βλακώδη τρόπο. Όταν ένας καθηγητής συμμετέχει στην επιτροπή προτείνει θέματα τα οποία έχει βρει από πριν. Αν κάποιο από τα θέματα που τελικά επιλεχθούν είναι αυτό που πρότεινε (πράγμα απίθανο καθώς υπάρχει και βάση θεμάτων ενώ τα προτεινόμενα αλλάζονται από την υπόλοιπη επιτροπή) μπορεί να βγει να πει ότι εγώ αυτό το θέμα το ήξερα και το είχα δώσει στους μαθητές μου. Η επιτροπή συνεδριάζει από το βράδυ την προηγουμενη της εξέτασης ενός μαθήματος μέχρι και όταν αποσταλλούν τα θέματα σε όλα τα σχολεία. Η επιτροπή βρίσκεται σε απομονωμένη αίθουσα του ΥΠΕΠΘ (νομίζω ολόκληρος ο όροφος απομωνώνεται) και τους έχουν αφαιρεθεί κινητά και τα ρέστα. Το πράμα μπάζει από αλλού ασχέτως συστήματος αλλά θα επανέλθω αργότερα γι' αυτο.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...

now nothing ever ever goes my way...

- lumenintervalum
- Wow! Terabyte level
Έχω την αίσθηση ότι εαν κάποιος που κάνει συστηματικά ιδιαίτερα για κάποια χρόνια και προετοιμάζει μαθητές για τις εξετάσεις μπορεί να κάνει κάποια εκτίμηση του τι είναι σημαντικό ανά πάσα χρονική στιγμή. Σε μαθήματα όπως τα φυσικομαθηματικά είναι πιο εύκολο, γιατί εαν μπορείς να λύσεις (αφού έχεις κατανοήσει) ένα τύπο άσκησης τότε με τον ίδιο τρόπο μπορείς και όλες τις παρόμοιές της. Σε μαθήματα όπως αρχαία-λατινικά κτλ που παίζουν άγνωστα κείμενα δεν ξέρω πώς την παλεύουν, αλλά φαντάζομαι είναι όπως πχ στ' αγγλικά..Τώρα το πώς λειτουργούν οι επιτροπές κτλ σ αυτή τη χώρα είναι μια μεγάααααααααλη συζήτηση...
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
- Academic status: PhD
Το 1999 η Γ Λυκείου έδωσε εισαγωγικές με τις δέσμες και η Β Λυκείου προαγωγικές σε 14 μαθήματα με πανελλήνιες. Γενικά το σύστημα των εισαγωγικών θεωρείται αδιάβλητο (από το τελευταία μη διεφθαρμένα συστήματα στην Ελλάδα) μέχρι να καταρριφθεί και αυτό.PASCAL wrote:1999: παράλληλη εφαρμογή του συστήματος των Κατευθύνσεων).
- ciao
- Wow! Terabyte level
- Academic status: PhD
Αυτό ακριβώς!tsilochr wrote:Γενικά το σύστημα των εισαγωγικών θεωρείται αδιάβλητο (από το τελευταία μη διεφθαρμένα συστήματα στην Ελλάδα) μέχρι να καταρριφθεί και αυτό.
Για την ιστορία πάντως άκουσα στο ράδιο ότι ένα φωτοτυπάδικο κάπου στη Λάρισα 10.30 μοίραζε και τις απαντήσεις των θεμάτων!!!
S.S.D.D.
-
- Gbyte level
Απλά προτείνω να δει κάποιος τι γίνεται στα αμφιθέατρα... τι νομίζετε δηλαδή ότι μέσα σε 6 μήνες ο κόσμος αλλάζει? Και ποιο το πρόβλημα να βγαίνουν τα θέματα από τις 10:00?? έτσι κι αλλιώς οι μαθητές έχουν ξεκινήσει ήδη να γραφουν.
πάντως στο συγκεκριμένο thread ισχύουν πλήρως τα moto του μαθήματος Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων
πάντως στο συγκεκριμένο thread ισχύουν πλήρως τα moto του μαθήματος Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων