Βαριά «καμπάνα» ΕΣΡ στην εκπομπή Je t' aime

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
alexo
Venus Former Team Member

Βαριά «καμπάνα» ΕΣΡ στην εκπομπή Je t' aime

Post by alexo » Tue Jun 12, 2007 7:54 pm

Βαρύ πρόστιμο συνολικής αξίας 200.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην εκπομπή Je t' aime της Αννίτας Πάνια, η οποία προβάλλεται από το τηλεοπτικό κανάλι Alter, με το αιτιολογικό της υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ μειοψήφησαν ο Νέστωρας Κουράκης που πρότεινε πρόστιμα 100.000 ευρώ, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Δημήτρης Χαραλάμπης, που πρότεινε μεταβολή της σήμανσης και η Εύη Δεμίρη, Ίρις Αυδή και ο πρόεδρος Ιωάννης Λασκαρίδης που πρότειναν οριστική διακοπή.

Εν τέλει οι κύριοι Κουράκης και Χαραλάμπης τάχθηκαν υπέρ του προστίμου των 200.000 ευρώ και παράλληλα να δοθεί σύσταση στο σταθμό, προκειμένου να μεταφερθεί η εκπομπή σε ζώνη απαγορευμένη σε ανηλίκους (από Δευτέρα έως και Πέμπτη από τις 22.30 και μετά, και από Παρασκευή έως και Κυριακή από τις 23.00 και μετά).

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ι. Λασκαρίδης, τόνισε ότι πολλά μέλη του ΕΣΡ υποστήριξαν ότι στην εκπομπή αυτή «γελοιοποιείται η ιδιορρυθμία κάποιων ανθρώπων και διασύρονται με αφορμή την εκπομπή στην κοινωνία».
πηγή:www.cosmo.gr

Επιτέλους..Κάτι έπρεπε να γίνει με αυτή την ιστορία.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by sandra » Tue Jun 12, 2007 8:16 pm

Θα βγω να το πανηγυρίσω!!! Να την κόψουν τελείως!! Αίσχος...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Tue Jun 12, 2007 9:00 pm

με χαροποιεί η απόφαση αλλά θα προτιμούσα τους γονείς να αλλάζουν το κάναλι όταν παίζει η εκπομπή ανεξαρτήτου ώρας...
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Jun 12, 2007 9:09 pm

Να την κόψουν τελείως γίνεται?
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Tue Jun 12, 2007 9:42 pm

Η εκπομπή αυτή γελοιοποιούσε ανθρώπους με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, νοητικά προβλήματα και οικονομική δυσχέρεια. Από τη φύση της αποτελούσε άλλη μια δομή εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο και κατά συνέπεια δίκαια τιμωρήθηκε. Από την άλλη η περιφρόνηση για την ύπαρξή της αποτελεί μια έμμεση συγκατάθεση για την ίδια την υπόστασή της. Ανεξαρτήτου πλήθους και ποιότητας κοινού το πρόβλημα ήταν των ίδιων των ατόμων που πρωταγωνιστούσαν. Ατόμων αμόρφωτων, διανοητικά ιδιόρυθμων και κυρίως οικονομικά εξαρτημένων. Δυστυχώς η παραμέληση τους έχει σαν μόνο αποτέλεσμα να παραμένουν σε αυτήν την κατάσταση.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Jun 12, 2007 10:08 pm

ο παρασκευάς δεν μετράει...
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Jun 12, 2007 10:20 pm

Θεωρώ το πρόστιμο υπερβολικό καθώς υπάρχουν ένα σωρό άλλα θεάματα που γελοιοποιούν και υποβαθμίζουν περισσότερο τον άνθρωπο.
Δηλαδή οι ταινίες με τα πιστολίδια, τους θανάτους και τα καβαλήματα που προβάλλονται prime time δεν είναι άξια προστίμου;
Δε θα ήθελα να σχολιάσω τη συγκεκριμένη εκπομπή αλλά πιστεύω ότι είναι πιο αθώα από άλλες αλλά βρίσκεται στο στόχαστρο γιατί δεν προσπαθεί να συγκαλύψει την κοροϊδία.
Γενικά το ΕΣΡ έχει πέσει πάρα πολύ χαμηλά, μη θυμηθούμε το πρόστιμο με το φιλί.
Πιστεύω πως το ΕΣΡ πρέπει να παρεμβαίνει αλλά από τη στιγμή που το κάνει τόσο βάναυσα νιώθω ότι υπάρχει ανελευθερία και μάλιστα τη στιγμή που δικάζει για θέματα ποιότητας. Για ποια ποιότητα μιλάμε; Γι'αυτή των δελτίων ειδήσεων που είναι καθοδηγούμενα από τα κόμματα; Ή μήπως για την ποιότητα των εφημερίδων που χωρίζονται σε κυβερνητικές, αντιπολιτευτικές ή άλλες;
Συγνώμη δηλαδή εξήγηστε μου τι θεωρείτε ποιότητα εσείς οι σοφοί άνθρωποι του ΕΣΡ για να καταλάβω και εγώ ο χαζός τι να βλέπω στην τηλεόραση!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Tue Jun 12, 2007 10:25 pm

xrokos +1000

Και για την "ιδιορρυθμία κάποιων ανθρώπων" που αναφέρει η απόφαση, άντε να το δεχτώ, αλλά αυτό για την "υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος" τι σημαίνει. Ότι ένα μάτσο δημόσιοι υπάλληλοι θα αποφασίσουν τι είναι ποιοτικό και τι όχι; Άμα είναι έτσι να κλείσουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που παίζουν σκυλάδικα, μπιτ, ροκ, κλπ και να ακούμε μόνο Βάγκνερ και ***... ;)
It is by will alone I set my mind in motion...
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Jun 12, 2007 10:26 pm

Έλα ρε συ χρόκο! Όλα από κάπου ξεκινάνε. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνω στο μπαλκόνι και να ακούω το γειτονάκι μου που δεν είναι ούτε 10 χρονών να τραγουδάει βασ βασ και καίγομαι! Αυτό σημαίνει ότι βλέπει τέτοιες αηδίες. Τώρα κατά πόσο είναι αθώα μια τέτοια εκπομπή αμφιβάλλω. Βασικά είναι σε φάση ποιος κοροιδέυει ποιον.
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Tue Jun 12, 2007 10:31 pm

που εγώ το βρίσκω τραγικό να χαρακτηρίζει ως ιδιόρυθμους το ΕΣΡ κάποιους σε επίσημη απόφαση τους...το βρίσκω λίγο ρατσιστικό...στην τελική δεν κατάλαβα...τους χάλασε?Και γ@@ω τα φράγκα βγάζουν όλοι και νοιώθουν και καλύτερα σαν άνθρωποι...

Ούτε εγώ χαίρομαι που τα ακούω παντού, αλλά και τα άσματα τύπου"έχω πρόβλημα μεγάλο, δεν μου φτάνεις θέλω κι άλλο" sorry κιόλας αλλά πιό τραγικά τα βρίσκω!!!

Μου φαίνεται εντελώς φασιστικό να πω...λογοκριτικό (trigger word) να πω...πάντως δεν με καλύπτει σαν αιτιολογία να μπει οποιοδήποτε πρόστιμο. Ούτε προσβάλει κάποιον (και μην πείτε ότι προσβάλει την αισθητική...βάλτε ειδήσεις...περισσότερο προσβλητικοί είναι αυτοί), ούτε αναγκάζει κάποιον να κάνει κάτι, ούτε ακατάλληλο για ανήλικους είναι.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Jun 12, 2007 10:35 pm

Προσωπική άποψη. Μου φαίνεται αντιφατικό άνθρωποι που σπουδάζουν και υποτίθεται ασχολούνται με επιστήμες, άρα έχουν ξεφύγει από το χαμηλό πνευματικό επίπεδο, να απολαμβάνουν τέτοιου είδους εκπομπές. Υποβαθμίζουν και τους παρευρισκόμενους σαν όντα αλλά και τον ίδιο τον θεατή. Αλλά επειδή η τηλεόραση έχει μόνο σκουπίδια το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να την έχετε πάντα κλειστή όπως εγώ. Μαύρη μου αρέσει καλύτερα. Και όταν την κλείνω ακόμα πιο πολύ...
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Tue Jun 12, 2007 10:38 pm

δεν είπα ότι το βλέπω...είπα ότι θεωρώ τραγική την επιβολή προστίμου...προσωπικά βλέπω ελάχιστα TV και είμαι fan συγκεκριμένων προγραμμάτων (50-50, spongebob, ΣΚΑΙ γενικότερα, Μπάλα/Μπάσκετ, και ότι έχει να κάνει με ταξίδια, πολιτικοιστορικές έρευνες κλπ)

"Δεν συμφωνώ με ότι λές, αλλά θα πεθάνω υπερασπιζόμενος το δικαίωμα να μπορείς να το λες"... ή όπως το είπε αυτός που το είπε!

ελπίζω να κατάλαβες το πνεύμα μου

Αλλά ακόμα και να το έβλεπα...δεν έχει να πει κάτι...το γεγονός ότι άνθρωποι ανώτερου μορφωτικού επιπέδου πλακώνονται στα αμφιθέατρα για το πότε θα κάνουμε το πάρτυ με την κοκκίνου δεν μας ανησυχεί? ο καημένος ο Κατέλης μας πείραξε?
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Jun 12, 2007 10:40 pm

:-D :-D Μαζί σου

Για το τελευταίο άστο. Μπαίνουμε σε άλλα χωράφια. Το θέμα είναι να ξέρεις να επιλέγεις εσύ και όχι να τρως τις έτοιμες κονσέρβες που σου σερβίρουν. Κι αυτό ισχύει παντού, όχι μόνο σε χαζοεκπομπές στην τηλεόραση
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Tue Jun 12, 2007 10:44 pm

βας βας βας, ο παρασκευάς!!!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Tue Jun 12, 2007 10:46 pm

tsilochr wrote:βας βας βας, ο παρασκευάς!!!
Τι να σου πω κι εσένα!!!μεταπτυχιακός φοιτητής σου λέει :lol: :lol: :-p :-p :-p
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Tue Jun 12, 2007 11:30 pm

sandra wrote:Το θέμα είναι να ξέρεις να επιλέγεις εσύ και όχι να τρως τις έτοιμες κονσέρβες που σου σερβίρουν. Κι αυτό ισχύει παντού, όχι μόνο σε χαζοεκπομπές στην τηλεόραση
Δυστυχώς είναι πάρα πολλοί οι άνθρωποι που δεν έχουν αυτή τη δεξιότητα. Δεν είναι θέμα μόρφωσης, αλλά παιδείας... Και επειδή κάποιοι δεν την έχουν χωρίς να φταίνε, πχ, τα παιδιά, νομίζω πως αξίζει να προστατευτούν με κάποιο τρόπο. Το να βάλει πρόστιμο μια επιτροπή δεν σημαίνει τίποτε. Το δεόν είναι να καλλιεργηθεί μια παιδεία στον κόσμο, ώστε να απορρίπτει δια βοής κάποια θέματα, όχι γιατί είναι κακής ποιότητας, αλλά γιατί προσβάλλουν την ανθρώπινη νοημοσύνη και αξιοπρέπεια. Αλλά και για να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Δεν θυμάμαι πού το διάβασα μες τη βδομάδα. Είχε βγει η φήμη πως στο εξωτερικό θα γίνει ένα ριάλιτι με πρώτο έπαθλο ένα μόσχευμα στον ασθενή που θα κέρδιζε. Φυσικά έγινε απίστευτος ντόρος. Τελικά αποδείχτηκε ψεύτικη είδηση, αλλά ο δημοσιογράφος σχολίαζε πολύ εύστοχα: Δεν είναι τόσο σοκαριστικό το γεγονός πως κυκλοφόρησε τέτοια είδηση, όσο το γεγονός πως ο κόσμος την πίστεψε για αληθινή.

Η τηλεόραση μας έχει κάνει τόσο αναίσθητους πια, τόσο συνηθισμένους να τα βλέπουμε όλα; Η χαμηλής στάθμης εκπομπή μας προετοιμάζει να δεχτούμε ομαλά την ακόμη χαμηλότερης; Εγώ το πιστεύω, γι' αυτό θεωρώ πως πρέπει κάπου να τραβήξουμε τη γραμμή. Η ελευθερία δεν απέχει πολύ από την ελευθεριότητα.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Tue Jun 12, 2007 11:35 pm

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το silegav.
Συμφωνώ με κάποια πρόστιμα του ΕΣΡ όπως πχ τότε που ο Εαυγγελάτος έπαιζε πορνό video με μαθητές, μαθήτριες στα σχολεία για να τα δούνε οι ματάκηδες και να έχει τηλεθέαση. Δε θέλω να κατακρίνω το πορνό αλλά τη βιτρίνα που πουλάνε.
Το je t'aime ξέρουμε όλοι τι κάνει και δεν κοροϊδεύουν τον τηλεθεατή. Αντιθέτως τηλεθεατές και εκπομπή χαζογελάμε με τα αστέρια της Ανίτας. Απλώς αυτό δε βαφτίζεται τραγούδι και ούτε υπάρχει ίχνος σοβαροφάνειας. Εγώ λοιπόν θεωρώ το je t'aime λιγότερο επικίνδυνο από ένα δελτίο που έχει πάρει γραμμή να στηρίξει κάποιο κόμμα και έχει βαλθεί να χειραγωγήσει και να αλιεύσει ψηφοφόρους τώρα στην προεκλογική περίοδο.
Ε τα συγκεκριμένα δελτία (που είναι πολλά) δεν είναι τόσο ποιοτικά παρόλο που κανένα ΕΣΡ ποτέ δε θα τους δώσει πρόστιμο για έλλειψη ποιότητας.
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
AmmarkoV
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by AmmarkoV » Wed Jun 13, 2007 12:07 am

Συμφωνώ απόλυτα με xrokos , silegav , nap , έτσι να τα λέμε έξω απ`τα δόντια :-p
Ο μόνος που θίγεται από το Je t`aime είναι οι δισκογραφικές που έχουν φάει ένα χαστούκι στην μάπα γιατί τα δικά τους σκουπίδια (εξελινισμένα τραγούδια εισαγωγής..) πουλάνε λιγότερο.. Μόνο τα δικά τους συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετούνται από μια τέτοια κίνηση.. (Προηγούμενη φορά που το ΕΣΡ πέταξε πρόστιμο ήταν για τα τσοντο DVD που έθιγαν την κυκλοφορία των "καλών" εφημερίδων )..
Πείτε με καχύποπτο.. 2η συνεχόμενη φορά όμως..

Μήπως να κλείσουν τον Κατέλη σε ίδρυμα για "ιδιόρρυθμους" για να τον σώσουν απ`την Αννίτα ?

Αν δεν σου αρέσει κάτι , δεν το κάνεις/βλέπεις/ακούς τελεία..
Αν αρχίσουμε να κόβουμε εκπομπές θα πρέπει να μείνουν μόνο τα ντοκυμαντέρ και οι εκπομπές μαγειρικής..
Η εκπομπή αυτή έχει απήχηση και δεν αναγκάζει κανείς τον κόσμο να την δεί.. Για να έχει δε απήχηση σημαίνει οτι ανταποκρίνεται σε κάποιες ανάγκες του τηλεοπτικού κοινού..
Έλεος πια με τον δήθεν πολιτισμό..
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
I would love to change the world, but they won't give me the source code. Οι καθηγητές πληρώνονται από το δημόσιο αρα από όλους τους Έλληνες για να κάνουν τα μαθήματα. Όλοι οι Έλληνες θα έπρεπε να μπορούν να δουν τα μαθήματα τα οποία πληρώνουν! Tο πνευματικό έργο που επιτελείται με τα χρήματα του δημοσίου ΔΕΝ είναι μόνο δικό σας Όποιος δεν δίνει πανελλήνιες έχει δικαίωμα στην γνώση που πληρώνει [url=http://ammar.gr/gddg]gddg blog[/url]
Image
janag79
byte level
byte level
Post by janag79 » Wed Jun 13, 2007 1:50 am

Συμφωνώ με τον Ammarkov (και με αυτούς που συμφώνησε αυτός :)

- Πρώτον, οι δήθεν πολιτισμένοι και κουλτουριάρηδες που γράφουν να κλείσει η εκπομπή, απορώ γιατί δεν φαγώθηκαν να κλείσουν τα μεσημεριανά σόου με ασχολούνται με τις ιδιωτικές ζωές και ποιος γ.... ποιον . Εξάλλου η μεσημεριανή ζώνη είναι μία ζώνη που βλέπεται πολύ περισσότερο από παιδιά

- Δεν νομίζω να έχει φυλακίσει κανείς τον Κατέλη, Τον Παρασκευά και τον κάθε Παρασκευά και δεν τον αφήνει να βγει από το studio. 'Οποιος πάει εκεί, οικιοθελώς πάει

- Δε κατάλαβα, δηλαδή το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι είνια γεμάτο με ποιότητα και μας πείραξε ο Παρασκευάς, και το βας βας

- Αν την βλέπουν παιδιά, είναι υπεύθυνοι οι γονείς και όχι το κανάλ. Συγνώμη, αλλά αν τα παιδιά βλέπουν τις τσόντες που παίζει η Nova, φταίει η Nova ή οι γονείς?

Και δεν καταλαβαίνω μερικούς,, που λένει ότι επειδή είμαστε σπουδασμένοι
δεν πρέπει να βλέπουμε την εν λόγω εκπομπή....Εγώ τη βλέπω γιατί γελάω...Άρα μήπως είμαι αμόρφωτος ???? Δηλαδή, τι πρέπει να βλέπω για να είμαι κουλτουριάρης: Tατιάνα και αυτές που λένε ποιος την έχει μ... και ποιος την έχει μ.....

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ....ΞΥΠΝΑΤΕ!!!!
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Jun 13, 2007 1:58 am

Σου είπα είναι απλό. Την κλείνεις και γλιτώνεις από όλα :-)
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Jun 13, 2007 2:17 am

Εγώ τη βλέπω γιατί γελάω
αυτή ακριβώς είναι η κατάντια που αναφέρανε τα παιδιά πιο πάνω. no personal offence, γιατί ακούγεται κάπως, δεν το λέω για εσένα επειδή είσαι ο x,y,z. Δε σε ξέρω καν. Απλά έχεις κάτσει να σκεφτείς γιατί γελάς ? τι είναι αυτό που προκαλεί τα χάχανα? μήπως είναι η απανθρωπιά και το cruelty?

Παλιά στα διάφορα τσίρκο είχαν και ανθρώπους τέρατα/θαύματα που πλήρωνε ο κόσμος για να τους δει, να γελάσει μαζί τους, να τους περιπαίξει, να τους κοροϊδέψει, και γενικά να γίνει όσο το δυνατόν πιο κτήνος. Μήπως επιστρέφουμε στο "απολίτιστο" παρελθόν? Μήπως να ξαναορίσουμε την λέξη "πρόοδος" ?

Πως θα νιώθατε όλοι εσείς οι επικροτούντες και θαυμάζοντες την εκπομπή, αν μπαίνατε στην θέση, όχι των πρωταγωνιστών γιατί θα μου πείτε δεν καταλαβαίνουν, βγάζουν και λεφτά κλπ, αλλά των κοντινών τους προσώπων, που βλέπουν τους ανθρώπους που αγαπούν και νοιάζονται να τους σέρνει η κάθε Πάνια δεξιά κι αριστερά και να τους προβάλει στον κόσμο, να βγάζει λεφτά επειδή ο κόσμος είναι έτσι όπως είναι, να τους δίνει κι ένα ξεροκόμματο, κι αυτοί να νομίζουν ότι γίνονται σπουδαίοι και γνωστοί κι αγαπητοί επειδή είναι άξιοι άνθρωποι ή σημαντικές προσωπικότητες.

Δε μπορώ να την αντέξω αυτήν την απονιά, για αυτό και μέχρι τώρα δεν είχα εκφράσει την θέση μου απέναντι σε αυτήν την κατάντια ...

ας ξαναχωθώ στο καβούκι μου, είναι καλύτερα εκεί
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Wed Jun 13, 2007 2:20 am

Το "τσεκούρι" έπρεπε να έχει πέσει εδώ και καιρό στο je t'aime. Πολλές άλλες εκπομπές σίγουρα πρέπει να έχουν σειρά αλλά η Αννίτα ήταν καλύτερη αρχή.

Και όσο γι' αυτούς που υπερασπίζονται τέτοιους είδους "ελευθερία" στην τηλεόραση το μόνο που κάνουν είναι να μας εκθέτουν το ανθρωπιστικό τους έλλειμα.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”