Μετρό-ΗΣΑΠ μέχρι τις 2 πμ

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Μετρό-ΗΣΑΠ μέχρι τις 2 πμ

Post by tsilochr » Wed Oct 17, 2007 12:33 pm

Στην πιλοτική επιμήκυνση του ωραρίου του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του μετρό κατά δύο ώρες τις Παρασκευές και τα Σάββατα προσανατολίζεται να προχωρήσει το υπουργείο Μεταφορών μέχρι τα Χριστούγεννα. Υπενθυμίζεται ότι το ωράριο του ηλεκτρικού έχει ήδη επιμηκυνθεί έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ τα τελευταία δρομολόγια του μετρό από το Σύνταγμα προς όλες τις κατευθύνσεις αναχωρούν στις 00.20.
πηγή:ethnos.gr
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Wed Oct 17, 2007 12:35 pm

Μακάρι..Θα έλυνε τα χέρια για πολλούς
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
nookie
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by nookie » Wed Oct 17, 2007 5:00 pm

Καπου ειχε παρει το ματι μου και ον-λαϊν ψηφοφορια για να περναει ανα μια ωρα(εστω) το μετρό καθ'ολη τη διαρκεια της νυχτας!!

Συμφωνω πως πρεπει να γινει ενα τετοιο βημα...εκτος και αν πρεπει ντε και καλα μετα απο μια ορισμενη ωρα να νεκρωνει καθε μετακινηση στην πρωτευουσα!!!

Μακαρι να μονιμοποιηθει αυτο το μετρο!
Image
Internal Imperfectness makes it sooo trickier than it should be..
http://www.youtube.com/watch?v=VPWi-OrMzV4
http://www.youtube.com/watch?v=ZOgBtI8Q ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=vxtf8ypY ... re=related
Ακομα και στο μεταπτυχιακο...Siranai..
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Wed Oct 17, 2007 6:17 pm

Το μέτρο πρέπει να προχωρήσει. Δεν είναι δυνατόν να υποστηρίζουμε ότι γυρίζουμε σαν λαός σπίτι μας νωρίς...το πρωί ;) και να παραλύουν οι συγκοινωνίες από νωρίς...το βράδυ.

Η δε δικαιολογία που ακούει κανείς από τον ΟΑΣΑ είναι τουλάχιστον αστεία:

"Πρόβλημα με την ασφάλεια του προσωπικού"

Ειδικά όταν μιλάμε για τους συρμούς του Προαστιακού, του Μετρό και του Ηλεκτρικού (και του Τραμ, αν δεν κάνω λάθος) πού ακριβώς είναι το πρόβλημα με την ασφάλειά του προσωπικού; Ο οδηγός καθεται ούτως ή άλλως χωριστά από τους επιβάτες. Άλλωστε δεν περιμένω τα τραίνα να περνάνε άδεια μες στη νύχτα... Μάλλον το αντίθετο. Το τραμ ούτως ή άλλως κυκλοφορεί και τη νύχτα, έτσι δεν είναι;

Όσο για τα λεωφορεία, κι εκεί θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση. Για παράδειγμα νυχτερινές γραμμές που κάνουν μεγάλες διαδρομές (π.χ. Αιγάλεω - Κέντρο - Χαλάνδρι - Αγ. Παρασκευή - Σταυρός) ανά μισή ή μία ώρα. Ούτε αυτές θα είναι άδειες...

Όλα αυτά τα μετρά βοηθούν και στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και είναι μια κίνηση φιλική προς το Περιβάλλον.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Wed Oct 17, 2007 7:34 pm

Αν θυμάμαι καλά από την τελευταία φορά που πήγα, το Μετρό στις Βρυξέλες διακόπτει τη λειτουργία του γύρω στις 21:00, αλλά εκεί κοιμούνται νωρίς...

Δ. Γκρ.
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Post by Theofaman » Wed Oct 17, 2007 7:49 pm

Proxenos wrote:Όσο για τα λεωφορεία, κι εκεί θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση. Για παράδειγμα νυχτερινές γραμμές που κάνουν μεγάλες διαδρομές (π.χ. Αιγάλεω - Κέντρο - Χαλάνδρι - Αγ. Παρασκευή - Σταυρός) ανά μισή ή μία ώρα. Ούτε αυτές θα είναι άδειες...
Υπάρχουν αρκετές νυχτερινές γραμμές. η ''500'' Κηφισια-Πειραιας, Αεροδομιο-Συνταγμα, Συνταγμα - Πειραιας και αλλη μια που εξυπηρετει αν θυμαμαι καλα το Περιστερι. Πρεπει να υπαρχουν και αλλες απλα αυτες θυμαμαι τωρα. Ενα προβλημα ειναι οτι η Αθηνα απεχθανεται το αυτοκινητο. Χαρακτηριστικα με την 500 ημουν μια φορα 20 λεπτα σταματημενος μεχρι να ερθει γερανος και να μαζεψει ενα παρκαρισμενο που εκλεινε τον δρομο.
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
Costantine
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Costantine » Wed Oct 17, 2007 9:51 pm

.
Last edited by Costantine on Fri Nov 14, 2008 1:54 am, edited 1 time in total.
PaP
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by PaP » Wed Oct 17, 2007 10:50 pm

Στη Μαδρίτη Παραρασκευή Σάββατο 24ώρο και τις άλλες μέρες μέχρι 2
para
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by para » Wed Oct 17, 2007 11:11 pm

Φτου!! Τώρα θα μπορώ να παίρνω το μετρό αν γυρνάω πριν τις 2 και θα κόψω τις πολύωρες βόλτες με τα πόδια. Πρέπει να το καθυστερήσουν λίγο να είμαι σε φόρμα και για 'κείνη τη βόλτα που υποσχέθηκα στον zweistein :P
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Oct 18, 2007 12:31 pm

redlabel wrote:Αν θυμάμαι καλά από την τελευταία φορά που πήγα, το Μετρό στις Βρυξέλες διακόπτει τη λειτουργία του γύρω στις 21:00, αλλά εκεί κοιμούνται νωρίς...

Δ. Γκρ.
Δεν ισχύει αυτό, διακόπτει τη λειτουργία του πολύ αργότερα και μετά από εκεί κυκλοφορούν νυχτερινά λεωφορεία.

Σε άλλες πόλεις βέβαια (βλ. Βερολίνο) πολλές γραμμές του μετρό κυκλοφορούν όλη τη νύχτα.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Costantine
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Costantine » Thu Oct 18, 2007 9:41 pm

.
Last edited by Costantine on Fri Nov 14, 2008 1:54 am, edited 1 time in total.
elsupreme
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4
Post by elsupreme » Thu Oct 18, 2007 11:21 pm

Costantine wrote:Στην Νέα Υόρκη επίσης τα πάντα είναι 24ωρα. Subway,railroad & buses.
Δε μπορώ ειλικρινά να καταλάβω γιατί δεν καθιερώνεται παντού αυτό.
Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι για λόγους κόστους.

Αν δε πάρεις αυτοκίνητο δηλαδή, σε αναγκάζει είτε να πληρώσεις ταξί είτε να κάνεις μια καλή γυμναστική! :)
Βέβαια, πάω στοίχημα ότι τα πιο αργά δρομολόγια στην Ν.Υόρκη μαζεύουν "κακή πελατεία" περιστασιακά...
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Thu Oct 18, 2007 11:39 pm

Παιδια μη συγκρίνετε την κίνηση της Ν.Υόρκης με την κίνηση της Αθήνας. Λογικό είναι να είναι 24ωρο. Μη ξεχνάτε ότι η Ν.Υορκη έχει 10 εκατ. κατοίκους και είναι απο τις πιο πλούσιες πρωτευουσες του κόσμου..
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
Costantine
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Costantine » Fri Oct 19, 2007 6:30 am

.
Last edited by Costantine on Fri Nov 14, 2008 2:02 am, edited 1 time in total.
lina
byte level
byte level
Post by lina » Thu Oct 25, 2007 7:05 pm

Παιδιά και το Παρίσι στο οποίο ήμουν πρόσφατα έχει 10.000.000 πληθυσμό αλλά το μετρό 12 με 1 το βράδυ είχε κλείσει...Και φυσικά μετά τις 9 με 10 το βράδυ δε μπαίναμε στο μετρό γιατι σε αυτό όπως και σε άλλα φημολογείται ότι δεν κυκλοφορούν και τα καλυτερα παιδιά!! :-p

Βέβαια το πιο τραγικό από όλα είναι ότι 14 γραμμές μετρό (!!!) και αρκετές (δε θυμάμαι ακριβώς πόσες) γραμμές ηλεκτρικού είναι καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας-όλες τις μέρες-κλειστά.Κάτι που σημαίνει(όπως στην περίπτωση μου)πως αν πρέπει να πας στο αεροδρόμιο 3 ή 4 η ώρα τα ξημερώματα αναγκάζεσαι να πληρώσεις ταξί-και εμείς που ήμασταν 2 άτομα πληρώσαμε 70 ευρώ!!!
Νομίζω πως - χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη- υπάρχει κάποιο λεωφορείο που είναι 24ωρο για αεροδρόμιο.Αλλά και πάλι πρέπει να χρησιμοποιήσεις ταξί για να πας μιας και αποκλείεται να μένεις ακριβώς δίπλα στη στάση!
Και πιστέψτε με , δεν είναι και από τα πιο φθηνά τα ταξί στο Παρίσι.Για μια διαδρομή που στην Αθήνα θα πλήρωνες βαρυά 3 με 3,50 ευρώ στο Παρίσι πληρώνεις τουλάχιστον 10!
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Thu Oct 25, 2007 10:38 pm

Ναι αλλά και στην Αθήνα η διπλή ταρίφα το βράδυ τσούζει. Φαντάσου να σκάσεις 6,50 ευρώ για σινεμά και κατόπιν 9 για ταξί (συνέβη σε φίλη μου).
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Oct 25, 2007 11:11 pm

lina wrote:Παιδιά και το Παρίσι στο οποίο ήμουν πρόσφατα έχει 10.000.000 πληθυσμό αλλά το μετρό 12 με 1 το βράδυ είχε κλείσει...Και φυσικά μετά τις 9 με 10 το βράδυ δε μπαίναμε στο μετρό γιατι σε αυτό όπως και σε άλλα φημολογείται ότι δεν κυκλοφορούν και τα καλυτερα παιδιά!! :-p

Βέβαια το πιο τραγικό από όλα είναι ότι 14 γραμμές μετρό (!!!) και αρκετές (δε θυμάμαι ακριβώς πόσες) γραμμές ηλεκτρικού είναι καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας-όλες τις μέρες-κλειστά.Κάτι που σημαίνει(όπως στην περίπτωση μου)πως αν πρέπει να πας στο αεροδρόμιο 3 ή 4 η ώρα τα ξημερώματα αναγκάζεσαι να πληρώσεις ταξί-και εμείς που ήμασταν 2 άτομα πληρώσαμε 70 ευρώ!!!
Νομίζω πως - χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρη- υπάρχει κάποιο λεωφορείο που είναι 24ωρο για αεροδρόμιο.Αλλά και πάλι πρέπει να χρησιμοποιήσεις ταξί για να πας μιας και αποκλείεται να μένεις ακριβώς δίπλα στη στάση!
Και πιστέψτε με , δεν είναι και από τα πιο φθηνά τα ταξί στο Παρίσι.Για μια διαδρομή που στην Αθήνα θα πλήρωνες βαρυά 3 με 3,50 ευρώ στο Παρίσι πληρώνεις τουλάχιστον 10!
Στο Παρίσι το μετρό σταματάει ανάλογα με τη μέρα και τη γραμμή μεταξύ 1 και 2. Έπειτα υπάρχει νυχτερινή συγκοινωνία με πολλές λεωφορειακές γραμμές που καλύπτουν μεγάλη έκταση της πόλης. Φυσικά δε μένεις πάντα δίπλα στη στάση αλλά και λίγο περπάτημα δεν κάνει κακό... Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Δεν είναι όλες οι πόλεις σαν το Βερολίνο ;)
lina
byte level
byte level
Post by lina » Thu Oct 25, 2007 11:45 pm

Δε τα θέλω όλα δικά μου αλλά δε νομίζω πως είναι και πολύ ασφαλές στις 3 η ώρα το βράδυ να βγεις στο δρόμο στο Παρίσι με όλες σου τις βαλίτσες και όλα τα προσωπικά σου αντικείμενα..
Δεν είμαι των ανέσεων και δε τα έκλαψα τα 35 ευρώ που έδωσα στο ταξί άλλα στην προκειμένη περίπτωση δε μπορούσα να κάνω αλλιώς..
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Fri Oct 26, 2007 11:26 am

lina wrote:Δε τα θέλω όλα δικά μου αλλά δε νομίζω πως είναι και πολύ ασφαλές στις 3 η ώρα το βράδυ να βγεις στο δρόμο στο Παρίσι με όλες σου τις βαλίτσες και όλα τα προσωπικά σου αντικείμενα..
Δεν είμαι των ανέσεων και δε τα έκλαψα τα 35 ευρώ που έδωσα στο ταξί άλλα στην προκειμένη περίπτωση δε μπορούσα να κάνω αλλιώς..
Για το πρώτο δεν έχω άποψη, γιατί έχω μικρή εμπειρία με την πόλη. Πάντως η ασφάλεια είναι σχετική. Και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (σε ποια περιοχή ήσουν, τι εποχή ήταν, τι μέρα). Για το δεύτερο όμως σε μια τέτοια περίπτωση εγώ απλά πήγα νωρίτερα στο αεροδρόμιο (όσο είχε ακόμη τραίνα). Ούτως ή άλλως το να βγω έξω στις 3 το πρωί σημαίνει ότι δεν έχω κοιμηθεί καθόλου :lol:
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Fri Nov 02, 2007 8:24 am

Μόλις άκουσα στο ραδιόφωνο ότι από τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες το μετρό που πηγαίνει για αεροδρόμιο δεν θα λειτουργεί λόγω έργων. Πώς που γιατί δεν ξέρω παραπάνω...

------------------------------------------------

Εδώ περισσότερα
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Fri Nov 02, 2007 9:06 am

sandra wrote:Μόλις άκουσα στο ραδιόφωνο ότι από τον Φεβρουάριο και για 6 μήνες το μετρό που πηγαίνει για αεροδρόμιο δεν θα λειτουργεί λόγω έργων. Πώς που γιατί δεν ξέρω παραπάνω...
Γίνεται για να γίνουν εργασίες για την εκσκαφή του σταθμού Αγ. Παρασκευή. Ο σταθμός αυτός μαζί με τους σταθμούς Νομισματοκοπείο και Χολαργός θα βρίσκονται στη γραμμή 3, ανάμεσα στους σταθμούς Εθνική Άμυνα και Χαλάνδρι. Σε αντίθεση με τους σταθμούς Χολαργός και Νομισματοκοπείο που είχε γίνει εκσκαφή του περιβλήματος τους (και απλώς δεν ολοκληρώθηκαν μέχρι το 2004 που άνοιξε η γραμμή για το Αεροδρόμιο), ο δήμαρχος της Αγ. Παρασκευής τότε ήταν κατά (!) της δημιουργίας μετρό στο δήμο του διότι θα αύξανε το κυκλοφοριακό (και κάτι άλλα τέτοια χαρωπά). Ο εν λόγω κύριος απεβίωσε και ο νέος δήμαρχος φυσικά ήθελε το σταθμό, αλλά ο σταθμός δεν είχε προβλεφθεί στα αρχικά σχέδια. Οπότε τώρα πρέπει να κλείσει η γραμμή για ένα εξάμηνο από Εθνική Άμυνα και κάτω.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Fri Nov 02, 2007 9:10 am

Μεγάλες δυσκολίες θα φέρει αυτό... Άσε που θα πιάσει και την καλοκαιρινή σεζόν και θα γίνει χαμός με τους τουρίστες. Έπρεπε να το είχαν ξεκινήσει ήδη για να τελειώσουν πριν το καλοκαίρι. Πιο κάτω στο άρθρο που παρέθεσα λέει για την επιμήκυνση του ωραρίου του ΜΕΤΡΟ που θεωρείται ασύμφορη. Κρίμα και χαρήκαμε...
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”