Αναγνώριση των πτυχίων και των αμερικανικών κολεγίων

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Αναγνώριση των πτυχίων και των αμερικανικών κολεγίων

Post by Proxenos » Thu Nov 29, 2007 11:32 am

Συνολική αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων -και για τους αποφοίτους αμερικανικών κολεγίων που λειτουργούν στην Ελλάδα- ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Όπως επισημαίνει την Πέμπτη η εφημερίδα Τα Νέα, το θέμα της αναγνώρισης των αμερικανικών κολεγίων το έθεσαν ευθέως εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης που συνάντησαν την Τετάρτη τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, τονίζοντας ότι για λόγους ισονομίας δεν πρέπει να μείνουν εκτός της ρύθμισης τα αμερικανικών συμφερόντων ιδρύματα.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας είναι υποχρεωμένη από την κοινοτική οδηγία 36/2005 να αναγνωρίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα μόνο των κολεγίων που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά ΑΕΙ, ο υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι η ρύθμιση θα συμπεριλάβει και τα αμερικανικά ιδρύματα.

«Στο μέτρο που αυτές οι δύο μεταρρυθμίσεις, η συνταγματική μεταρρύθμιση, αλλά και η μεταρρύθμιση στο χώρο της υπηρεσίας της παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης, αγγίζουν την ύπαρξη και τη λειτουργία τέτοιων δομών (εννοεί τα αμερικανικά κολέγια), βεβαίως και αυτά εμπίπτουν στο πεδίο της ρύθμισής μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

Στην περίπτωση που η Ελλάδα αγνοούσε τα μεγάλα αμερικάνικά κολέγια, όπως το Deree, τότε, όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου, υπήρχε ο κίνδυνος νέων δικαστικών προσφυγών για λόγους ίσης μεταχείρισης, οι οποίες δεν θα ήταν εύκολο να αντιμετωπιστούν.

Η ρύθμιση αυτή ετοιμάζεται πυρετωδώς από το υπουργείο το τελευταίο διάστημα και πρόκειται να ανακοινωθεί πιθανώς πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.
in.gr

Σας περιμένω όλους εδώ, όπου δεν σπουδάζει και η κουτσή Μαρία...

Με 41.83% πάμε μπροστά με πίστη στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα!
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
margaritarenia
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by margaritarenia » Thu Nov 29, 2007 12:04 pm

..:-| ετσι λοιπον προχωρουν τα πραγματα..κι εμεις δεν θα εχουμε εργασιακα δικαιωματα..σκατ* στα μουτρα τους!
...Ive got wild, staring eyes
And I got a strong urge to fly,
But I got nowhere to fly to
Ooooo babe,
When I pick up the phone,
There is still nobody home...
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by tsilochr » Thu Nov 29, 2007 12:29 pm

μια με το ασφαλιστικό, μια με αυτό. απο γενάρη θα κλείσει η χώρα...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Thu Nov 29, 2007 12:30 pm

Όταν οι ΓΣ συνελεύσεις καλούσαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εναντίον αυτών των μέτρων, η πλειοψηφία των φοιτητών απουσίαζε.
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Nov 29, 2007 12:34 pm

PASCAL wrote:Όταν οι ΓΣ συνελεύσεις καλούσαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις εναντίον αυτών των μέτρων, η πλειοψηφία των φοιτητών απουσίαζε.
Όταν είχαμε εκλογές, απουσίαζαν πολλοί περισσότεροι...
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Thu Nov 29, 2007 12:41 pm

Συμφωνώ! Τώρα να δούμε τι θα πράξουν οι γενικώς απουσιάζοντες...
Proxenos
Gbyte level
Gbyte level

Post by Proxenos » Thu Nov 29, 2007 1:13 pm

PASCAL wrote:Συμφωνώ! Τώρα να δούμε τι θα πράξουν οι γενικώς απουσιάζοντες...
Τίποτα. Θα ξεκινήσει πάλι το κλασικό "η ποιότητα μετράει, άρα δε θα επιζήσουν τα κολλέγια, εμάς θα προτιμήσουν".

1. Για όσους θέλουν να μπουν στο δημόσιο, η ποιότητα ελάχιστα θα μετρήσει (; ) στα κριτήρια.

2. Για όσους πάλι θέλουν να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα, θα συνεχιστεί (και θα χειροτερεύσει) η τάση πολλών εταιρειών να προτιμούν φθηνό εργατικό δυναμικό (με χαρτζιλίκι γύρω στα 700 Ευρώ).
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Thu Nov 29, 2007 2:16 pm

Αν κάποιος είναι καλός στη δουλειά του δεν έχει να φοβηθεί κάτι. έχω δει άτομα με μεταπτυχιακό που δεν ξέρουν ούτε τι είναι το IDE αλλά θέλουν θέση προγραμματιστή. Χίλιες φορές καλύτερα να βγαίνουν από ιδιωτικά άτομα που το θέλουν το αντικείμενο, από τους φοιτητές του δημοσίου που πέρασαν για τον α, β άσχετο λόγο. κι αν σε κάποιο ιδιωτικό δε γίνεται καλή δουλειά, η αγορά θα το πετάξει. το χαρτί δεν λέει πια κάτι. οι γνώσεις που συνολικά έχεις είναι αυτές που σου εξασφαλίζουν το δικαίωμα της εργασίας.
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Thu Nov 29, 2007 2:21 pm

Proxenos wrote:
PASCAL wrote:Συμφωνώ! Τώρα να δούμε τι θα πράξουν οι γενικώς απουσιάζοντες...
Τίποτα. Θα ξεκινήσει πάλι το κλασικό "η ποιότητα μετράει, άρα δε θα επιζήσουν τα κολλέγια, εμάς θα προτιμήσουν".

1. Για όσους θέλουν να μπουν στο δημόσιο, η ποιότητα ελάχιστα θα μετρήσει (; ) στα κριτήρια.

2. Για όσους πάλι θέλουν να δουλέψουν στον ιδιωτικό τομέα, θα συνεχιστεί (και θα χειροτερεύσει) η τάση πολλών εταιρειών να προτιμούν φθηνό εργατικό δυναμικό (με χαρτζιλίκι γύρω στα 700 Ευρώ).
Άρα δεν υπάρχει καμία ελπίδα να κινητοποιηθούν οι μάζες των φοιτητών...
Να πάμε να πέσουμε στον γκρεμό λοιπόν. Σωστά;
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Nov 29, 2007 2:23 pm

Erevodifwntas wrote:οι γνώσεις που συνολικά έχεις είναι αυτές που σου εξασφαλίζουν το δικαίωμα της εργασίας.
Το ξαναβάζω με μεγάλα γράμματα για να το δει όλος ο κόσμος... ;) :roll:
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Nov 29, 2007 5:22 pm

mikem4600 wrote:
Erevodifwntas wrote: οι γνώσεις που συνολικά έχεις είναι αυτές που σου εξασφαλίζουν το δικαίωμα της εργασίας.
Το ξαναβάζω με μεγάλα γράμματα για να το δει όλος ο κόσμος...
Ναι αλλά δεν αρκούν μόνο αυτές. Όλοι έχουμε δει άτομα με μεταπτυχιακά και από άλλες σχολές να μην ξέρουν βασικά πράγματα (και φυσικά να πληρώνονται καλύτερα γιατί τους καλύπτει η συλλογική τους σύμβαση-λέγε με ΤΕΕ). Και φυσικά υπάρχουν και εταιρείες που παίρνουν όποιον να ναι..

Σχετικά με το τι θα γίνει με τις προσλήψεις στο δημόσιο εγώ πιστεύω ότι η ποιότητα ελάχιστα θα μετρήσει στα κριτήρια, για τον απλό λόγο ότι οι δουλειές που θα προκύψουν δε θα ζητάνε και τρελές γνώσεις. Δεν πιστεύω ότι το δημόσιο χρειάζεται developers ή δικτυάδες (ή δεν το έχει καταλάβει ακόμα ή εγώ δεν παρακολουθώ τακτικά τις προκηρύξεις). Ειδικά τώρα που στον ΑΣΕΠ θα προστεθούν και οι συνεντεύξεις πολύ εύκολα υποψιάζεται κανείς ότι οι δουλειές θα είναι σε μερικές περιπτώσεις "μιλητές". Για τις υπόλοιπες δουλειές, όπως πχ το να διαβάσεις 5 πράγματα για να τα παραδώσεις στο σχολείο, δεν απαιτείται super-εξειδικευμένη γνώση, αλλά ομολογουμένως η συγκεκριμένου τύπου δουλειά πληρώνει καλύτερα και πιο ξεκούραστα από το 8ωρο..

Στον ιδιωτικό τομέα, θα κάνουμε αμάν να βρούμε μια δουλειά που θα μας πληρώνει αξιοπρεπώς και να μην απαιτεί από μας τρελά ωράρια, ενώ αναγκαστικά θα πρέπει να δουλεύουμε τρελά ωράρια για να τα βγάλουμε πέρα. Φυσικά, οι περισσότεροι συνάδελφοί μας θα έχουν τελειώσει στην Αγγλία (ή όπου) και θα μισούν τη ζωή τους και τη δουλειά τους για τα 700-900ευρώ που παίρνουν..Η δουλειά θα πηγαίνει όλο κ πιο πίσω επειδή κανένας δε θα έχει την όρεξη να κουνήσει το δαχτυλάκι του κ να πιεστεί για τόσα λίγα χρήματα-κατά το ρητό "από πίτα που δεν τρώς τι σε νοιάζει να καείς"
Proxenos wrote:Σας περιμένω όλους εδώ, όπου δεν σπουδάζει και η κουτσή Μαρία...
κάτσε να συμπληρώσω 2-3 χρόνια (σοβαρής) προυπηρεσίας και το συζητάμε εκ νέου.. ;)
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Thu Nov 29, 2007 5:38 pm

Mike και erevo, είστε λίγο απόλυτοι. καταλαβαίνω τι εννοείτε αλλά από την άλλη είναι λίγο κουλό να φας 4+ χρόνια σε ένα πανεπιστήμιο για να σου πουν "ε κοίτα, ο άλλος που έμαθε ΗΤΜL από ένα handbook είναι καλύτερος" ε?
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Nov 29, 2007 6:52 pm

lumenintervalum wrote:Όλοι έχουμε δει άτομα με μεταπτυχιακά και από άλλες σχολές να μην ξέρουν βασικά πράγματα (και φυσικά να πληρώνονται καλύτερα γιατί τους καλύπτει η συλλογική τους σύμβαση-λέγε με ΤΕΕ). Και φυσικά υπάρχουν και εταιρείες που παίρνουν όποιον να ναι..
Σαφώς, αλλά αυτές είναι στρεβλώσεις στην αγορά, οι οποίες πολύ αμφιβάλω αν θα διατηρηθούν επί μακρόν (εκτός κι αν πάει φυσικά όλη η αγορά ICT στην Ελλάδα για φούντο - τι να πω). Άποψή μου πάντως είναι πως όποιος πράγματι έχει ασχοληθεί με το αντικείμενο, τελικά ΔΕΝ χάνεται. Απλώς ο περισσότερος κόσμος δεν έχει ασχοληθεί (to say the least), και αρκετές δουλειές προσπαθούν να "φιλτράρουν" τον κόσμο. Φυσικά, αυτό είναι και λίγο αντιθετοαντιστροφή, καθώς σε ορισμένες δουλειές, οι "άνθρωποι που δεν έχουν ασχοληθεί" απορροφήθηκαν (π.χ. σε θέσεις ευθύνης) έχουν γίνει πλέον μέρος του συστήματος...
tsilochr wrote:Mike και erevo, είστε λίγο απόλυτοι. καταλαβαίνω τι εννοείτε αλλά από την άλλη είναι λίγο κουλό να φας 4+ χρόνια σε ένα πανεπιστήμιο για να σου πουν "ε κοίτα, ο άλλος που έμαθε ΗΤΜL από ένα handbook είναι καλύτερος" ε?
Sorry tsilo, αλλά από τα 4+ χρόνια που έφαγες στο πανεπιστήμιο τι ακριβώς περίμενες να βγεις; Και επιστήμονας, και ερευνητής, και επαγγελματίας; Ούτε είναι φυσικά τόσο απλοϊκά και ισοπεδωτικά όσο τα παρουσιάζεις ("HTML από ένα handbook"). Π.χ. εγώ 6 χρόνια στη σχολή δεν άκουσα πουθενά για SOA, AOP, patterns κτλ. κτλ. και τα είδα αυτά για πρώτη φορά στη δουλειά (απ' έξω απ' έξω, καθώς δεν είναι στον τομέα μου). Αν κάποιος άλλος τα κατείχε, και η θέση τα απαιτούσε, γιατί να μην προτιμηθεί από εμένα κι εσένα που δεν τα ξέραμε; Αυτά φυσικά δεν είναι αυστηρά "επιστήμη" (οπότε σωστά δεν τα λέει το πανεπιστήμιο, αν και θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες νύξεις), αλλά από την άλλη συνήθως δεν σε προσλαμβάνουν για να γράφεις papers...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Thu Nov 29, 2007 7:26 pm

Γενικά δεν αξίζουμε κάτι περισσότερο; Δεν αξίζουμε τουλάχιστον ο μισθός μας να ξεκινάει από τα 1000€; Γιατί θα πρέπει να δεχτούμε τα 700-800€ καθαρά για πολλά χρόνια και μάλιστα με υπερωρίες; Το ξέρουμε ότι οι ευφυείς και οι εργασιομανείς δεν χάνονται σε κανένα επάγγελμα αλλά πρέπει και το 8ώρο και οι υπόλοιποι "κοινοί" θνητοί να αμοίβονται αξιοπρεπώς.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Nov 29, 2007 7:52 pm

PASCAL wrote:Γενικά δεν αξίζουμε κάτι περισσότερο; Δεν αξίζουμε τουλάχιστον ο μισθός μας να ξεκινάει από τα 1000€; Γιατί θα πρέπει να δεχτούμε τα 700-800€ καθαρά για πολλά χρόνια και μάλιστα με υπερωρίες; Το ξέρουμε ότι οι ευφυείς και οι εργασιομανείς δεν χάνονται σε κανένα επάγγελμα αλλά πρέπει και το 8ώρο και οι υπόλοιποι "κοινοί" θνητοί να αμοίβονται αξιοπρεπώς.
Το "αξίζουμε" είναι πολύ σχετικό. Αν με ρωτάς εμένα προσωπικά, θα σου πω "ναι, βεβαίως αξίζουμε, και όχι μόνο από 1000, αλλά από 1500 και 2000€". (Απ' την τσέπη μου τα δίνω άλλωστε; :-D ). Σημασία όμως δεν έχει τι πιστεύω εγώ, αλλά τι συνθήκες διαμορφώνονται στον κόσμο (σε έναν κόσμο μάλιστα όπου όπως μάλλον ξέρεις καλύτερα από εμένα, τα σύνορα συνεχώς χάνουν το νόημά τους).

Απ' όσο έχω δει, μιλώντας γενικά για την ελληνική αγορά, αν αγνοήσουμε μερικές φωτεινές εξαιρέσεις, τα πράγματα είναι ελαφρώς... αστεία. ;) Αν λοιπόν κάποιος Αμερικανός, Ινδός, (ή, πιο κοντά μας) Γερμανός, Άγγλος, Ιρλανδός (ή ακόμα και Βούλγαρος!) παρέχει τα ίδια (και καλύτερα) πράγματα σε φθηνότερες τιμές, μοιραία τα δικά μας "αξίζουν" λιγότερο και κατρακυλούν. Τώρα όσον αφορά τα περί (απλήρωτων) υπερωριών δεν έχω να πω τίποτα και έχεις απόλυτο δίκιο (και ευχαριστώ το θεό που μέχρι τώρα δεν μου έχει τύχει τίποτα τέτοιο!).
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Thu Nov 29, 2007 8:08 pm

Όποιος ασχολήθηκε σοβαρά με τα περισσότερα μαθήματα και τις εργασίες έχει αν μη τι άλλο μια πλατφόρμα σκέψης που του επιτρέπει να είναι προσαρμοστικός,υπεύθυνος, να μαθαίνει γρήγορα και να είναι αποδοτικός. Γνώσεις επαρκείς δεν έχει γιατί το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι κυρίως εξεταστικό κέντρο.
Δεν έχουν μόνο οι computer freaks, που έχουν περισσότερες γνώσεις γιατί ασχολούνταν στον ελεύθερό τους χρόνο με το αντικείμενο, δικαίωμα στην ευκαιρία. Αν πάλι η εταιρεία θέλει με το που θα σε πάρει να κερδίζει και να σε ξεζουμίζει από τον πρώτο χρόνο κακό του κεφαλιού τους. Οι περισσότερες αγγελίες για graduate θέσεις που έχω δει εκτός Ελλάδας, κάνουν focus περισσότερο σε στοιχεία του χαρακτήρα και την ακαδημαϊκότητα. Ακόμα και το τεχνικό τεστ που περνάς στην συνέντευξη δεν είναι απόλυτα σωστό λάθος. Ο τρόπος που θα απαντήσεις λάθος επηρεάζει. Δεν μετράν μόνο οι γνώσεις που ήδη έχεις αλλά το πόσο εύκολα αποκτάς νέες γνώσεις. Στην Ελλάδα φαντάζομαι κοιτάνε βαθμό πτυχίων (1ο φιλτράρισμα), σε ρωτάν και πράγματα που δεν ξέρουν και οι ίδιοι και υποθέτω ότι αν έχεις και κανά μπάρμπα στην εταιρεία σου ανοίγει η πόρτα διάπλατα.
Π.χ. εγώ 6 χρόνια στη σχολή δεν άκουσα πουθενά για SOA, AOP, patterns κτλ. κτλ. και τα είδα αυτά για πρώτη φορά στη δουλειά (απ' έξω απ' έξω, καθώς δεν είναι στον τομέα μου). Αν κάποιος άλλος τα κατείχε, και η θέση τα απαιτούσε, γιατί να μην προτιμηθεί από εμένα κι εσένα που δεν τα ξέραμε;
Aν ήμουν εργοδότης θα προτιμούσα να ξέρει ο υποψήφιος που μόλις βγήκε από το πανεπιστήμιο τις αρχές της επιστήμης του από αλγορίθμους, πολυπλοκότητα, υπολογισιμότητα βάσεις, δίκτυα και αν έβλεπα συνέπεια και συνάφεια (π.χ έχω πετύχει developers να μην ξέρουν τι είναι linear πρόβλημα) θα τον προσελάμβανα και θα τον εκπαίδευα σε ότι ήθελα να κάνει. Δεν θα συνέκρινα ανόμοια πράγματα (graduate υποψήφιο VS άτομο με προυπηρεσία) και θα προτιμούσα φυσικά να επενδύσω στον πρώτο.

Όσο για τις (σταθερές) νύξεις περί νοημοσύνης ελληνικού λαού και εκλογές δεν θεωρώ ότι το πρόβλημα είναι πολιτικό μιας και τα δύο κόμματα που ανεβοκατεβαίνουν στην εξουσία και στην συνείδηση του λαού και στην πράξη έχουν την ίδια πολιτική στο θέμα παιδείας. Ας μην είμαστε αφελείς ώστε να πιστεύουμε ακόμα σε άσπρα (ή πράσινα) άλογα και πρίγκηπες. Η λύση θα έρθει απο μας όταν συνειδητοποιήσουμε τα δικαιώματά μας ως μέλη του κλάδου πρώτα και απαιτήσουμε να έχουμε κάποια μίνιμουμ απολαβών π.χ όπως έχουν οι Χημικοί Μηχανικοί.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Nov 29, 2007 8:19 pm

ailouros wrote:Aν ήμουν εργοδότης θα προτιμούσα να ξέρει ο υποψήφιος που μόλις βγήκε από το πανεπιστήμιο τις αρχές της επιστήμης του από αλγορίθμους, πολυπλοκότητα, υπολογισιμότητα βάσεις, δίκτυα και αν έβλεπα συνέπεια και συνάφεια (π.χ έχω πετύχει developers να μην ξέρουν τι είναι linear πρόβλημα) θα τον προσελάμβανα και θα τον εκπαίδευα σε ότι ήθελα να κάνει. Δεν θα συνέκρινα ανόμοια πράγματα (graduate υποψήφιο VS άτομο με προυπηρεσία) και θα προτιμούσα φυσικά να επενδύσω στον πρώτο.
Ευτυχώς, δεν είσαι εργοδότης. :-D :-D :-D Η μόνη λάθος απάντηση στο (ρητορικό) ερώτημά μου είναι να πεις ότι υπάρχει μία και μόνο σωστή απάντηση... Το τι άτομο θα προσλάβεις εξαρτάται από ένα κάρο παράγοντες (όπως τι deadlines έχεις, τι απαιτήσεις, πόσα θα διαθέσεις κτλ.). Μπορεί π.χ. να χρειαστείς "άμεσα αποτελέσματα, εδώ και τώρα", χωρίς να σε νοιάζει να "επενδύσεις" στο άτομο και να πάρεις έναν (έμπειρο) ελεύθερο επαγγελματία μόνο για το συγκεκριμένο project που κάνεις τώρα (μιας και τα άλλα σου projects είναι άσχετα), και να τον προσλάβεις με σύμβαση έργου. Αυτός λογικά δεν θα βγήκε μόλις από τη σχολή, αλλά θα έχει κάποια πείρα.

-Αλλά μπορεί και όχι (έχω και γνωστό στη δεύτερη περίπτωση). :)

Τέλος, προς θεού, δεν λέω ότι οι Έλληνες είναι βλάκες (κάθε άλλο!). Απλώς όσον αφορά την επιχειρηματικότητα, οι περιπτώσεις των λαμογιών είναι ουκ ολίγες. ;)
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Thu Nov 29, 2007 8:32 pm

Όχι η νοημοσύνη πήγαινε στο ποσοστό της Ν.Δ.

ΟΙ Έλληνες δεν είναι βλάκες κυνηγάν όμως το βραχυπρόθεσμο κέρδος. Και αυτό τους καθιστά χαζούς σε σύγκριση με τους Άγγλους π.χ που στήνουν σοβαρά και υπομονετικά έναν μηχανισμό υποδοχής,εκπαίδευσης,αναβάθμισης(προαγωγή βλ.) αξιοποίησης πτυχιούχων πολύ πιο ορθολογικό από της Ελλάδας.
Το αν κάνεις για graduate θέσεις έχει λίγο να κάνει με την αποδοχή σου ή όχι σε μεταπτυχιακό. Τα ίδια λίγο πολύ σε ρωτάνε. Αργότερα ως έμπειρος επαγγελματίας σαφώς και παίζει ρόλο η τριβή και οι ειδικές δεξιότητες.
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Thu Nov 29, 2007 8:43 pm

ενημερωτικά, SOA και patterns κάνουμε στο μεταπτυχιακό. Με ό,τι αυτό σημαίνει
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Nov 29, 2007 8:55 pm

tsilochr wrote:ενημερωτικά, SOA και patterns κάνουμε στο μεταπτυχιακό. Με ό,τι αυτό σημαίνει
Συγχαρητήρια, άρα μάλλον τα έμαθες καλύτερα από εμένα όταν πρωτοξεκίνησα. Ακόμα όμως δεν μου έχεις πει τι περιμένεις ότι θα βγεις από το πανεπιστήμιο... ;)
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Thu Nov 29, 2007 9:32 pm

mikem4600 wrote:Ακόμα όμως δεν μου έχεις πει τι περιμένεις ότι θα βγεις από το πανεπιστήμιο... ;)
ας πούμε ότι όταν τελειώνω το λύκειο είμαι ένα κομμάτι μάρμαρο. περιμένω ότι όταν θα βγω από το πανεπιστήμιο θα έχω σμιλευτεί αρκετά ώστε να μοιάζω με ένα άγαλμα. τώρα αν το τελικό άγαλμα θα μοιάζει με επιστήμονα, με επαγγελματία, με διανοούμενο ή με τίποτα άλλο, δεν το ξέρω.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει κάτι από όλα τα σενάρια η απόκτηση πτυχίου (τουλάχιστον όπως είναι σήμερα). Σίγουρα έχεις αποκτήσει γνώσεις αλλά το πρώτο πτυχίο δεν σε κάνει ούτε επιστήμονα, ούτε επαγγελματία. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις παιδιών που μπορείς να πεις ότι είναι κάτι από τα 2. Και φυσικά υπάρχουν παιδιά που δεν είναι τίποτα από τα 2. Εγώ νομίζω ότι το πανεπιστήμιο σου ανοίγει το μυαλό, σου δίνει γνώσεις, σε μαθαίνει να σκέφτεσαι. Ή τελοσπάντων προσπαθεί να το κάνει. Σου δίνει τα καλούπια για να γίνεις επιστήμονας, επαγγελματίας ή οτιδήποτε άλλο θες. Διάλεξε εσύ την πορεία σου
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Nov 29, 2007 10:02 pm

tsilochr wrote:Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει κάτι από όλα τα σενάρια η απόκτηση πτυχίου (τουλάχιστον όπως είναι σήμερα). Σίγουρα έχεις αποκτήσει γνώσεις αλλά το πρώτο πτυχίο δεν σε κάνει ούτε επιστήμονα, ούτε επαγγελματία. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις παιδιών που μπορείς να πεις ότι είναι κάτι από τα 2. Και φυσικά υπάρχουν παιδιά που δεν είναι τίποτα από τα 2. Εγώ νομίζω ότι το πανεπιστήμιο σου ανοίγει το μυαλό, σου δίνει γνώσεις, σε μαθαίνει να σκέφτεσαι. Ή τελοσπάντων προσπαθεί να το κάνει. Σου δίνει τα καλούπια για να γίνεις επιστήμονας, επαγγελματίας ή οτιδήποτε άλλο θες. Διάλεξε εσύ την πορεία σου
Άρα η λογική του "όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω" βγαίνοντας από το πανεπιστήμιο συμφωνούμε ότι είναι λανθασμένη για τον μέσο φοιτητή τουλάχιστον. (BTW, το "το προσπαθεί" από το "το κάνει" σε εμένα έχουν σημαντική διαφορά - όπως έλεγε και μια ψυχή, do or do not. There is no "try". :-D ).

Μετά λοιπόν γιατί σου φαίνεται περίεργο το "να φας 4+ χρόνια σε ένα πανεπιστήμιο για να σου πουν ε κοίτα, ο άλλος που έμαθε ΗΤΜL από ένα handbook είναι καλύτερος"; Μπορεί αυτός που δεν έμαθε {HTML}* (και από την εμπειρία μου, είναι αρκετοί αυτοί) να είναι άριστος στο να αποδεικνύει πολύπλοκα θεωρήματα στους αλγορίθμους (λέμε τώρα). Ο εργοδότης όμως θέλει να φτιάξεις {sites}. Γιατί λοιπόν περιμένεις υποχρεωτικά επαγγελματική αποκατάσταση μετά τη σχολή μόνο και μόνο επειδή έχεις το χαρτί;

*ας μην κολλήσουμε στη γλώσσα - αντί για HTML βάλε ο,τι σ' αρέσει
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”