ΠηγήΠρος τη Σύγκλητο του
Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Κοιν: Στα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας (ΔΕΠ, ΕΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, διοικητικούς υπαλλήλους, φοιτήτριες και φοιτητές).
Κυρίες και κύριοι Συγκλητικοί,
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες,
Αγαπητά μου παιδιά,
Αδυνατώντας πλέον να προσφέρω τις υπηρεσίες μου εξαιτίας της ψυχικής μου εκμηδένισης και της βιολογικής μου αδυναμίας, που είναι τα αποτελέσματα των πολλών τραυματικών γεγονότων, τα οποία συνέβησαν τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Παιδείας, αλλά και της νεολαίας γενικότερα, με καίριο δυστυχώς για μένα χτύπημα αυτός της περασμένης Κυριακής, υποβάλλω σήμερα στη Σύγκλητο την παραίτησή μου από τη θέση του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η απόφασή μου αυτή είναι...
αμετάκλητη και γι΄αυτό σας παρακαλώ ακολουθώντας τις νόμιμες διαδικασίες, να επιλέξετε κατά την κρίσης σας ανάμεσα στους τρεις άξιους συνεργάτες μου κυρίους Αντιπρυτάνεις, τον καταλληλότερο για τη θέση του νέου Πρύτανη έως τη λήξη της θητείας της παρούσας Πρυτανικής Αρχής, έως δηλαδή την 31η Αυγούστου του 2010.
Σας διαβεβαιώ ότι μια τέτοια απόφαση για έναν ακαδημαϊκό άνδρα που αφιέρωσε 38 χρόνια της ζωής του στην προσπάθεια βελτίωσης του Πανεπιστημίου μας, που αγωνίσθηκε για μια καλύτερη Παιδεία, μια Παιδεία για όλους, μια Παιδεία που αποτελεί το μόνο ουσιαστικό όπλο για την αναστήλωση της δοκιμαζόμενης χώρας μας, μια τέτοια απόφαση επαναλαμβάνω είναι περισσότερο από επώδυνη, αλλά όπως προείπα είναι αμετάκλητη.
Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου στον αντικαταστάτη μου νέο Πρύτανη, όποιος και αν είναι αυτός, να μπορέσει να ολοκληρώσει ότι σχεδιάσαμε και ότι ονειρευτήκαμε μέσα σε μια ατμόσφαιρα χωρίς βία.
Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους εσάς, να του συμπαρασταθείτε στο δύσκολο έργο του με τον ίδιο τρόπο που σταθήκατε πλάι σε μένα όλα αυτά τα χρόνια και σας ευχαριστώ θερμά γι΄αυτό.
Αφού αυτή η επιστολή μου είναι το τελευταίο ουσιαστικά έγγραφο που υπογράφω ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσω όλους εσάς που «οχυρωμένοι» μέσα στο Ιστορικό Κεντρικό Κτήριο, αποτρέψατε την καταστροφή του, τουλάχιστον 15 φορές τον τελευταίο χρόνο, με κίνδυνο της ζωής σας. Αυτό ισχύει και για την τελευταία βίαιη επίθεση της 6ης Δεκεμβρίου του 2009 που είχε τα γνωστά για όλους αποτελέσματα. Θα με συγχωρέσετε όμως γιατί είμαι υποχρεωμένος να σταθώ ειδικά στο τραγικό αυτό γεγονός και να μνημονεύσω ιδιαίτερα για την αυτοθυσία τους, τον Γενικό Γραμματέα μας, αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους και τα μέλη ΔΕΠ που προπηλακίστηκαν βάναυσα ή/και τραυματίστηκαν. Προσωπικά χρωστώ ευγνωμοσύνη στο Θόδωρο Παπούλια, στον Πέτρο Καρακίτσο, στο Γιώργο Τριμπέρη και σε ένα, άγνωστο σε μένα, νέο «απ΄αυτούς» (τη μόνη αχτίδα φωτός, ότι μπορεί να έχει σωθεί ακόμη κάποια σταγόνα ανθρωπιάς μέσα στο τόσο μίσος που κυριαρχεί στις καρδιές τους) για τους γνωστούς σε εκείνους λόγους.
Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τους φοιτητές μας που ευρισκόμενοι για την ειρηνική τους πορεία στα πολυβασανισμένα «Προπύλαια», με παρέλαβαν συντετριμμένοι για να με συνοδεύσουν σε ένα πιο ασφαλές για μένα μέρος. Θα ήθελα όμως συνάμα να απευθύνω μια έκκληση προς αυτούς, μια έκκληση από έναν άνθρωπο που γνωρίζουν καλά πόσο τους αγαπά, να καταλάβουν πια ότι με τις καταλήψεις υποθάλπουν, άθελά τους πιστεύω, αυτούς που πιστεύουν στη βία. Είναι πια καιρός να μάθετε να διεκδικείτε τα δίκαια αιτήματά σας με άλλους τρόπους. Είναι βέβαιο ότι έτσι θα κερδίσετε περισσότερα.
Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστώ θερμά όλους και σας παρακαλώ να με συγχωρήσετε για τα όποια λάθη μου.
Με τιμή
Καθηγητής Χρήστος Κίττας
Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Παραιτείται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών
- nikolas17
- Gbyte level
- Academic status: N>4
Παραιτείται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών
Re: Παραιτείται ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών
έχει προτάσεις για καριέρα στην ηθοποιία
-
- Mbyte level
εκτός του ότι δεν χτυπήθηκε, ξανα-παραιτείται, μήπως μέχρι να ξε-ξαναπαραιτηθεί; Ή μέχρι να γίνουν οι επερχόμενες εκλογές μήπως οπότε και θα φύγει κανονικά;
-
- Kilobyte level
Παιδιά είναι σίγουρο οτι δεν χτυπήθηκε ? Είδα κι εγω μια φωτογραφία να παίζει αλλά που ξέρουμε αν είναι όντως πραγματική ;
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
μία μπουνιά που δεν τον πήρε και καλά από έναν θερμοκέφαλο που αμέσως μάζεψαν οι αναρχικοί που ήταν μπροστά.
Στην συνέχεια άρχισε να κάνει πως πεθαίνει, διέρρευσε στα ΜΜΕ ότι τον χτυπούσαν 15 με λοστούς, πήγε στο Ιπποκράτειο όπου είναι πανεπιστημιακό νοσοκομείο και υπάρχουν γιατροί υφιστάμενοί του και έπιασε δύο μέρες κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ υπάρχει κόσμος που πεθαίνει περιμένοντας να αδειάσει ένα (για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος μιας και δεν ξέρω τις διαθεσιμότητες κρεβατιών ανά πάσα στιγμή). Μετά όταν βγήκε προφανώς δεν έκανε δήλωση που να διαψεύδει το περιστατικό όπως παρουσιαζόταν από τα ΜΜΕ και την έρευνα που είχε αρχίσει για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Στην συνέχεια άρχισε να κάνει πως πεθαίνει, διέρρευσε στα ΜΜΕ ότι τον χτυπούσαν 15 με λοστούς, πήγε στο Ιπποκράτειο όπου είναι πανεπιστημιακό νοσοκομείο και υπάρχουν γιατροί υφιστάμενοί του και έπιασε δύο μέρες κρεβάτι σε μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ υπάρχει κόσμος που πεθαίνει περιμένοντας να αδειάσει ένα (για το τελευταίο δεν είμαι σίγουρος μιας και δεν ξέρω τις διαθεσιμότητες κρεβατιών ανά πάσα στιγμή). Μετά όταν βγήκε προφανώς δεν έκανε δήλωση που να διαψεύδει το περιστατικό όπως παρουσιαζόταν από τα ΜΜΕ και την έρευνα που είχε αρχίσει για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
- PASCAL
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Ας παρατηθεί. Κάποιος άλλος γυμνοσάλιαγκας θα αναριχιθεί στη θέση του. Εξάλλου, εύκολα μπορεί να του δοθεί και καμιά τιμητική θέση σε κανένα κολλέγιο όπως έγινε με άλλο πρωην πρύτανη.
Εάν πράγματι δεν του επιτέθηκαν, είναι προφανής ο λόγος του όλου σκηνικού. Πρόφαση για να προωθήσουν νέα μέτρα ελέγχου εισόδου και "προστασίας" του πανεπιστημίου.
Αλλά εγώ δεν έχω πεισθεί πως δεν δέχθηκε πράγματι επίθεση. Εσείς διαβάσατε/είδατε τίποτα παραπάνω ?
Αλλά εγώ δεν έχω πεισθεί πως δεν δέχθηκε πράγματι επίθεση. Εσείς διαβάσατε/είδατε τίποτα παραπάνω ?
"Must float like lotus on river... and kill old lady!"
-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
E και αν δεν χτυπηθηκε, αν ξαφνικα σε γερο ανθρωπο εμφανιστουν ενα ματσο απο ατομα με μαυρα σκουφακια και λοστους οπως λετε, λογικο δεν ειναι να παθει μικρο-καρδιακο?? Και μικρο-καρδιακο δεν ειναι και κατι ασημαντο...
- maxthebest
- Kilobyte level
Ενας καλοπληρομενος δημοσιως υπαλληλος, που εχει μια μονιμη δουλια
και εχει εξασφαληση μια τοσο υψηλη θεση μετα απο 38 χρονια, δεν παραιτηται για πρωσοπικους λογους.
Ιδιαιτερα αν αγωνίζεται για "μια καλύτερη Παιδεία, για μια Παιδεία για όλους".
Πιθανον να μην παραιτηθηκε συμφωνα με την δικη του βουληση, αλλα καποιοι αλλοι να τον εκαναν να παραιτηθει.
Τετοια συμβαντα εχουν ξανασυμβει στο παρελθον :
Παραδειγμα αποτελει η δικη των 6 :
Ηταν προτιμοτερο να χρησιμοποιησουν τους 6 ως αποπομπαιο τραγο, για να κατευνάσουν το λαο, ετσι ωστε το λαικο κινημα να μην βγει εκτος ελεγχου (παρει ανεξελεκτες διαστασεις), και προβουν σε αποφασεις μη συμφερον για αυτους.
Η εκτέλεση των 6, έγινε κυρίως για να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα και όχι γιατί πραγματικά είχαν διαπράξει προδοσία εις βάρος της Ελλάδας.
Ετσι το αγωνιστικο πνευμα του λαου ικανοποιηθηκε/σταματησε με την θυσια τους.
Συμφωνα με τα λογια του Θεόδωρου Πάγκαλου "υπήρξαν μοιραία και αναγκαία θύματα εις τον βωμόν της Πατρίδος»".
Τωρα αν πραγματικα παραιτηθηκε με βαση την δικη του βουληση ή τον "παραιτησαν", ειναι ενα ζητημα που μπορειται να το μαθαιτε μονο ρωτοντας τον ιδιο.
Ωστοσο στην παραπανω ανακοινωση δεν παραδεχεται πουθενα οτι δεχτηκε επιθεση.
Στα λεγομενα του βλεπω οτι δεν εχει την δυνατοτητα να παραδεχθει αμμεσα οτι δεχθηκε επιθεση.
Βλεπουμε πολλες πλαγιες αμφισημες αναφορες :
"ψυχικής μου εκμηδένισης","βιολογικής μου αδυναμίας", "τραυματικών γεγονότων" , "συνέβησαν τα τελευταία χρόνια".
"για τους γνωστούς σε εκείνους λόγους","πολυβασανισμένα «Προπύλαια»","ασφαλές για μένα μέρος", "με τις καταλήψεις υποθάλπουν βία".
Μου θυμιζει τον λογο των διαφημισεων και των πολιτικων, αυτοι εκφραζουν μια γενικη αποψη, και ελπιζουν να καταπιαστεις απο τις πλαγιες αναφορες για να βγαλεις λανθασμενα συμπερασματα.
και εχει εξασφαληση μια τοσο υψηλη θεση μετα απο 38 χρονια, δεν παραιτηται για πρωσοπικους λογους.
Ιδιαιτερα αν αγωνίζεται για "μια καλύτερη Παιδεία, για μια Παιδεία για όλους".
Πιθανον να μην παραιτηθηκε συμφωνα με την δικη του βουληση, αλλα καποιοι αλλοι να τον εκαναν να παραιτηθει.
Τετοια συμβαντα εχουν ξανασυμβει στο παρελθον :
Παραδειγμα αποτελει η δικη των 6 :
Ηταν προτιμοτερο να χρησιμοποιησουν τους 6 ως αποπομπαιο τραγο, για να κατευνάσουν το λαο, ετσι ωστε το λαικο κινημα να μην βγει εκτος ελεγχου (παρει ανεξελεκτες διαστασεις), και προβουν σε αποφασεις μη συμφερον για αυτους.
Η εκτέλεση των 6, έγινε κυρίως για να ικανοποιηθεί το λαϊκό αίσθημα και όχι γιατί πραγματικά είχαν διαπράξει προδοσία εις βάρος της Ελλάδας.
Ετσι το αγωνιστικο πνευμα του λαου ικανοποιηθηκε/σταματησε με την θυσια τους.
Συμφωνα με τα λογια του Θεόδωρου Πάγκαλου "υπήρξαν μοιραία και αναγκαία θύματα εις τον βωμόν της Πατρίδος»".
Τωρα αν πραγματικα παραιτηθηκε με βαση την δικη του βουληση ή τον "παραιτησαν", ειναι ενα ζητημα που μπορειται να το μαθαιτε μονο ρωτοντας τον ιδιο.
Εγω δεν βλεπω ποτε ειδησης, ουτε ακουω ραδιοφωνο για να ξερω την αποψη του πρυτανη.elsupreme wrote:Πρόφαση για να προωθήσουν νέα μέτρα ελέγχου εισόδου και "προστασίας" του πανεπιστημίου.
Δεν έχω πεισθεί πως δεν δέχθηκε πράγματι επίθεση
Ωστοσο στην παραπανω ανακοινωση δεν παραδεχεται πουθενα οτι δεχτηκε επιθεση.
Στα λεγομενα του βλεπω οτι δεν εχει την δυνατοτητα να παραδεχθει αμμεσα οτι δεχθηκε επιθεση.
Βλεπουμε πολλες πλαγιες αμφισημες αναφορες :
"ψυχικής μου εκμηδένισης","βιολογικής μου αδυναμίας", "τραυματικών γεγονότων" , "συνέβησαν τα τελευταία χρόνια".
"για τους γνωστούς σε εκείνους λόγους","πολυβασανισμένα «Προπύλαια»","ασφαλές για μένα μέρος", "με τις καταλήψεις υποθάλπουν βία".
Μου θυμιζει τον λογο των διαφημισεων και των πολιτικων, αυτοι εκφραζουν μια γενικη αποψη, και ελπιζουν να καταπιαστεις απο τις πλαγιες αναφορες για να βγαλεις λανθασμενα συμπερασματα.
Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν (Αντιγόνη στοίχος 523) =
Δεν γεννήθηκα για να συμμερίζομαι το μίσος , αλλά για να αγαπώ και να με αγαπούν.
Δεν γεννήθηκα για να συμμερίζομαι το μίσος , αλλά για να αγαπώ και να με αγαπούν.
-
- Mbyte level
@maxthebest: Κι εγώ την ίδια παρατήρηση έχω κάνει με τις 'πλάγιες/αμφίσημες' αναφορές/περιγραφές.
Για μένα δεν είναι απίθανο απλά να ήθελε κόσμος να προφυλαχθεί από τα χημικά και τις φρικαλεότητες της αστυνομίας (η οποία ονειρευόταν νέες κορκονέικες χαρές) στο χώρο του ασύλου, ενώ ο πρύτανης κρατούσε κλειδωμένες τις πόρτες (ίσως γιατί έξω κυκλοφορούσε γρίππη), με αποτέλεσμα οι πόρτες να ανοιχτούν με βία (κάτω η βία στις πόρτες) και τελικώς ο χαιρέκακος πρύτανης που θα έβλεπε τα αιματοκυλισμένα προπύλαια ξάφνου τρομοκρατήθηκε γνωρίζοντας ότι όλοι αυτοί που μπήκαν είχαν προηγουμένως αποκλεισθεί εξ αιτίας του εκεί, και ίσως θα μπορούσαν να έχουν άσχημες διαθέσεις για αυτόν. Με αυτήν την επίγνωση βρέθηκε μάλλον ξαφνικά μπροστά σε μια διαφορετική κατάσταση, και από εκεί που χαιρέκακα κοίταζε τον κόσμο από την θαλπωρή της πρυτανείας 'του', τώρα βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτόν, και ίσως, εκεί ψυχολογικώς έπαθε ένα πατατράκ.
Αυτά πιστεύω εγώ και τώρα συνεχίζει θαραλλέα και ηρωικά μετά το χ....ο που του έτυχε να αποχωρεί από την μεγάλη Παιδαγωγική του Εισφορά.
Για μένα δεν είναι απίθανο απλά να ήθελε κόσμος να προφυλαχθεί από τα χημικά και τις φρικαλεότητες της αστυνομίας (η οποία ονειρευόταν νέες κορκονέικες χαρές) στο χώρο του ασύλου, ενώ ο πρύτανης κρατούσε κλειδωμένες τις πόρτες (ίσως γιατί έξω κυκλοφορούσε γρίππη), με αποτέλεσμα οι πόρτες να ανοιχτούν με βία (κάτω η βία στις πόρτες) και τελικώς ο χαιρέκακος πρύτανης που θα έβλεπε τα αιματοκυλισμένα προπύλαια ξάφνου τρομοκρατήθηκε γνωρίζοντας ότι όλοι αυτοί που μπήκαν είχαν προηγουμένως αποκλεισθεί εξ αιτίας του εκεί, και ίσως θα μπορούσαν να έχουν άσχημες διαθέσεις για αυτόν. Με αυτήν την επίγνωση βρέθηκε μάλλον ξαφνικά μπροστά σε μια διαφορετική κατάσταση, και από εκεί που χαιρέκακα κοίταζε τον κόσμο από την θαλπωρή της πρυτανείας 'του', τώρα βρέθηκε αντιμέτωπος με αυτόν, και ίσως, εκεί ψυχολογικώς έπαθε ένα πατατράκ.
Αυτά πιστεύω εγώ και τώρα συνεχίζει θαραλλέα και ηρωικά μετά το χ....ο που του έτυχε να αποχωρεί από την μεγάλη Παιδαγωγική του Εισφορά.