The Punisher wrote:Βασικά σας διαφεύγει κάτι. Ότι δε μιλάμε για βιβλία που προσφέρονται ήδη σε μορφή pdf. Ο εκδότης για κάποιο λόγο διάλεξε να μην το προσφέρει σε ηλεκτρονική μορφή. Νομίζετε τώρα πως θα τον "πείσει" το κράτος (έχοντας υπόψιν κι ότι δεν υπάρχουν λεφτά) να πάρει τα ρίσκα τα οποία δεν ήθελε να πάρει μέχρι τώρα?
Επίσης, τα επιστημονικά βιβλία δε φημίζονται για τις προσιτές τους τιμές (παίρνουμε βιβλία που κάνουν ακόμη και κατοστάρικο στην αγορά). Οπότε σαφώς δεν τον συμφέρει να "δίνει" το pdf (το οποίο σχεδόν εξ ορισμού θα το δούμε σε παράνομα site. Ήδη μπορώ να φανταστώ σε warez την κατηγορία "Πανεπιστημιακά Συγγράματα"

). Δηλαδή να τους βγάλει κι απ' τον κόπο του σκαναρίσματος, τροφή στο πιάτο ένα πράμα

μπορει ευκολα να πει το κρατος : παιρνουμε μονο αμα υπαρχει και σε pdf
ειναι τοσο μεγαλος αγοραστης το κρατος σε κατι τετοια (σκεψου μονο ποσα βγαζει η καθε εκδοτικη απο τις τοσες σχολες που παιρνουν βιβλια απο εκει - ασε τη διαφημιση που ειναι επισης τεραστια , και μαλιστα σε κοινο που μπορει και να αγορασει και τιποτα αλλο) που θα ηταν παραλογο η εκδοτικη να μην δοσει το pdf
ο λογος που μεχρι τωρα δεν το εχει κανει ειναι γιατι δεν θα αξιζε τον κοπο οικονομικα να κανει κατι τετοιο και γιατι οι φοιτητες θα τα επαιρναν παρανομα (που αυτοι ειναι το μεγαλο κοινο για βιβλια προπτυχιακου περιεχομενου) . τωρα που οι φοιτητες δεν θα εχουν λογο να τα κλεψουν, γιατι να μην τα δοσει σε ψηφιακη μορφη; μονο κερδος μπορει να εχει απο την ολη φαση
επισης μην το σκεφτεσαι της λογικης "θα τις αντιγραψουν 5 βιβλια" : απλα δεν ενδιαφερεται
θα ειναι τετοια τα κερδη σε αμεσο χρημα και διαφημιση που απλα δεν θα τους ενδιαφερει
---------
αμα μπορεσεις να απαντησεις στο ποιος θα ενδιαφερθει να παει σε τετοιο warez site ομως, θα βοηθουσε
γιατι μου φαινεται πως δεν θα ειχε καποιος αλλος λογο να παρει το βιβλιο εκτος απο φοιτητες (που θα το εχουν ηδη δωρεαν) - οπως ειπα και παραπανω
marios wrote:chriskin wrote:δεν νομιζω να πιστευεις οτι το ιδιο θα κανει ο μεσος φοιτητης απο φιλοσοφικη η κοινωνικη θεολογια η μαθηματικο η οτιδηποτε ασχετο απο πληροφορικη, ετσι δν ειναι; ας σοβαρευτουμε
Για το Μαθηματικό έχω φίλους που χρησιμοποιούν e-books. Άλλωστε, το Μαθηματικό έχει διέξοδο(σχετίζεται) και με την Πληροφορική(όπως και με 1.000.000 άλλους τομείς), οπότε υπάρχουν και παιδιά που σκέφτονται για 2ο πτυχίο, κάτι σχετικό με Πληροφορική

.
chriskin wrote:οσο για το κοινο που λες, ειναι οι φοιτητες κυριως και κατι αλλοι λιγοι ελαχιστοι που θελουν να μαθουν μονοι του (5 σε ολη την ελλαδα?) και επαγγελματιες του ειδους (που σιγα μην παρουν δικα μας βιβλια , αμα ο αλλος εχει διδακτορικο αυτα τα ξερει ηδη - θα παρει κατι που δεν υπαρχει στο δικο μας προγραμμα σπουδων σιγουρα)
Είσαι πραγματικά πάρα πολύ off πάνω σε αυτό. Υπάρχουν πολλά παιδιά(μαθητές ή ακόμα και φοιτητές άλλων τμημάτων, συσχετιζόμενων με κάποιο τρόπο με την πληροφορική, π.χ. Μαθηματικό ή ακόμα και Πολυτεχνικών σχολών που δεν είναι προγραμματιστικού περιεχομένου) που αγοράζουν βιβλία για προγραμματισμό.
chriskin wrote:(γιατι εκει ειναι ο πολυς ο κοσμος, μεταπτυχιακο συνηθως εχει ξεφυγει κανεις απο τη λογικη του "παρε αυτα τα δυο βιβλια και μαθε τα απ'εξω")
Και για αυτό είσαι πολύ off, αλλά δικαιολογείσαι γιατί είσαι ακόμα 1ο έτος. Έλαχιστες φορές μου έχει τύχει καθηγητής να θέλει παπαγαλία από το βιβλίο του(για την ακρίβεια, μόνο 1 φορά πέρσυ στα Λειτουργικα, γι'αυτό και τα παράτησα). Μπορεί κάποιοι να έχουν κολλήματα σε κάποια θέματα, αλλά αυτά τα κολλήματα άντε να σου κόψουν 0,5/10(και αν δεν κινδυνεύεις να κοπείς).
Θα το δεις στην συνέχεια, είναι από τα πράγματα που το Πανεπιστήμιο κάνει πολύ καλή δουλειά.
P.S.: Προσωπικά, προτιμάω το βιβλίο και όχι το pdf, αφού είναι λιγότερο κουραστικό στο μάτι να διαβάζω βιβλία για πολλές ώρες, παρά να διαβάζω pdf. Αν μας τα έφερναν και χωρίς καθυστέρηση(παρότι σε σχέση με άλλα τμήματα είμαστε πραγματικά εξαιρετικοί σε αυτό το τομέα) θα ήταν μια χαρα

1) ναι εχεις γνωστους που χρησιμοποιουν ebooks
εγω ομως μιλησα για το ΜΕΣΟ φοιτητη. πιστευεις οτι ο μεσος φοιτητης στο μαθηματικο διαβαζει απο pdf? Σοβαρα τωρα....
2)Ποοοοοσο πολλα παιδια αγοραζουν βιβλια για προγραμματισμο ενω ειναι σε τελειως διαφορετικες σχολες που ΔΕΝ εχουν μεσα προγραμματισμο; (το πολυτεχνειο μαθηματικα πχ εχει, εκει θα τους τα δινουν ετσι κι αλλιως)
οι αλλοι θα ειναι ποσοι; 0.001% τα εξοδα απο το χαμενο κερδος αυτο θα τα βγαζει η εκδοτικη μονο απο το οτι δεν θα τυπωνει..
3)δεν νομιζω οτι καταλαβες τι ειπα για τα μεταπτυχιακα
εκει δεν εχουν και τοσο συγκεκριμενη υλη , εδω αργοτερα στις σχολες δεν εχουν :
πχ ο αδερφος μου εχει να φτιαξει μια μηχανη γραφικων - δεν εχουν συγκεκριμενο βιβλιο για αυτο η συγκεκριμενη υλη γενικοτερα. αυτο λεω.
(αυτο το "εισαι πρωτοετης" η το "εχεις λιγα post" μερικες φορες κατανταει κουραστικο : εχω παρατηρησει πως ειναι μια σχολη σε ολοκληρη τη λειτουργια της σε προπτυχιακο και μεταπτυχιακο μεσω αλλων, του αδερφου μου για παραδειγμα - δεν βλεπω γιατι το οτι ειναι η πρωτη μου χρονια στην ασοεε να σημαινει πως δεν ξερω πως λειτουργει μια σχολη.
οπως και να το κανουμε , οταν στην εξεταστικη πεφτει η ασκηση του εργαστηριου , η εχει καθαρη θεωρια, η εχει να γραψεις μια αποδειξη , η να θυμασαι απ'εξω τυπους αυτο ειναι παπαγαλια. ο καθαρος ορισμος της μαλιστα. δεν χρειαζεται να ειναι σαν την αοδε του λυκειου "μαθετε τα ολα λεξη προς λεξη" για να λεγεται παπαγαλια....)
Stoupeace wrote:chriskin wrote:κρατος :ψηφους. φοιτητες:βιβλια. εκδοτικη:χρηματα. συγγραφεις :χρηματα Και φημη
Για να τελειωνει το micro-offtopic, το να βασιζεσαι σε στατιστικα στοιχεια του λεπτου και να βγαζεις συμπέρασμα ψιλο απαυτώνει την κουβέντα. 5 σε όλη την Ελλάδα, δηλαδή έλεος. 5 θα ήταν μόνο απο δω μέσα. Τεσπά, i stick to my original thought. Ο,τι υπάρχει στο web μοιράζεται. Περισσότερα με πμ
pun++
Αλλά αναφέρεις τα ρίσκα τα οποία δεν ήθελε να πάρει μέχρι τώρα. Αυτά ο chriskin πιστεύει ότι δεν υπάρχουν, κι εκεί έγγυται η διαφωνία μας
σοβαρα δεν καταλαβες οτι το 5 ηταν μεταφορικο;(!!!!!)