Σύσταση Τμήματος Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school
Σύσταση Τμήματος Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Post by stoupeace » Tue Jul 06, 2010 5:40 pm

Την πρωτοβουλία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ πρ. ΥΠ.Ε.Ε) για την σύσταση Τμήματος Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας με το οποίο στοχεύει στην πάταξη του φορολογικού εγκλήματος που συνδέεται με την προσβολή των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, χαιρετίζει η εταιρία Business Software Alliance (BSA).

Σύμφωνα με το νέο φορολογικό νόμο 3842/10, το Τμήμα Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας θα είναι αρμόδιο για τη συλλογή, ανάλυση και αξιολόγηση στοιχείων από βάσεις δεδομένων και λοιπές πηγές πληροφοριών καθώς και για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων και ερευνών προς εντοπισμό, αποκάλυψη και καταπολέμηση οικονομικών εγκλημάτων που σχετίζονται με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως η χρήση μη αδειοδοτημένων προγραμμάτων Η/Υ.

Επίσης, βάσει του ισχύοντος νόμου 3524/2007, όπου πραγματοποιείται έλεγχος και διαπιστώνεται χρήση μη αδειοδοτημένου λογισμικού θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 Ευρώ για κάθε μη αδειοδοτημένο πρόγραμμα.

Παραδείγματος χάριν, μια επιχείρηση που διαθέτει συνολικά οκτώ Η/Υ των οποίων τα προγράμματα λογισμικού είναι πειρατικά (δεν διαθέτουν νόμιμη άδεια χρήσης), θα κληθεί να πληρώσει συνολικό πρόστιμο 8.000 ευρώ. Εάν ο κάθε Η/Υ διαθέτει περισσότερα από ένα πειρατικά προγράμματα, το πρόστιμο μπορεί να διπλασιαστεί ή ακόμα και να πενταπλασιαστεί.

Η νομικός σύμβουλος της BSA στην Ελλάδα, Αρχοντoύλα Παπαπαναγιώτου, τονίζει πως "είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη για την εφαρμογή των νόμων περί πνευματικής ιδιοκτησίας ώστε η Ελλάδα να μπορέσει μειώσει το ποσοστό πειρατείας που έχει φθάσει στο 58% και μας κατατάσσει στην τρίτη υψηλότερη θέση στην ΕΕ".

"Εάν τα νέα φορολογικά μέτρα εφαρμοστούν με συνέπεια από τις αρχές και η Ελλάδα καταφέρει να μειώσει το ποσοστό πειρατείας κατά 10% σε τέσσερα χρόνια, εκτιμάται πως θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχυθεί το ΑΕΠ κατά €261 εκ. και θα προστεθούν επιπλέον €88 εκ σε φορολογικά έσοδα χωρίς να υπολογίζονται οι επιπλέον εισπράξεις από την επιβολή του διοικητικού προστίμου", προσθέτει.
Πηγή
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Esteban
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Re: Σύσταση Τμήματος Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας

Post by Esteban » Tue Jul 06, 2010 8:55 pm

Hello world για oss απ' ότι φαίνεται :-D
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Wed Jul 07, 2010 11:02 am

Esteban wrote:Hello world για oss απ' ότι φαίνεται :-D
Ελλάδα είσαι. Hello new MS Licences :lol:
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by rapadder » Wed Jul 07, 2010 1:09 pm

Είναι απαράδεκτο να υπάρχει πειρατικό λογισμικό σε μεγάλες εταιρίες, ακόμα και του κλάδου της Πληροφορικής. Αν μη τι άλλο έχουν τα χρήματα να το αγοράσουν. Ελπίζω το νέο Τμήμα Προστασίας Διανοητικής Ιδιοκτησίας να στελεχωθεί όπως πρέπει για να μην έχει διακοσμητικό ρόλο.

Όσον αφορά τις λύσεις opensource, νομίζω ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην πραξη. Ότι δουλεύει καλά θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται. Δύσκολα μια εταιρία αλλάζει (κρίσιμο) λογισμικό για να γλυτώσει το (περιορισμένο) κόστος χρήσης του.

Τέλος να θυμίσω ότι οι εταιρίες που φτιάχνουν λογισμικό, τυπικά προσλαμβάνουν Πληροφορικούς. Εμένα και εσάς δηλαδή. Ένας από τους λόγους που δεν γίνονται σοβαρές επενδύσεις σε λογισμικό στην χώρα μας είναι και η νοοτροπία του "δωρεάν". Όταν κάποιος έχει συνηθίσει να κατεβάζει "τζάμπα" ή σπασμένα, δεν μπορείς να τον πείσεις να σου δώσει 1.000 Ευρώ εφάπαξ και 300 Ευρώ τον χρόνο (συνδρομή υποστήριξης) για να χρησιμοποιεί το λογισμικό σου. 'Ετσι δεν μπορείς να κάνεις μια σοβαρή επένδυση σε λογισμικό, παρά μόνο εάν έχεις έναν πολύ μεγάλο πελάτη που είναι διατεθειμένος να πληρώσει.

Έτσι η Πληροφορική περιορίζεται σε έργα integration σε τράπεζες, εταιρίες τηλεπικοινωνιών και άντε και καμία μεγάλη ασφαλιστική, καθότι το άλλο κομμάτι της αγοράς δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jul 07, 2010 1:37 pm

rapadder wrote:Είναι απαράδεκτο να υπάρχει πειρατικό λογισμικό σε μεγάλες εταιρίες, ακόμα και του κλάδου της Πληροφορικής. Αν μη τι άλλο έχουν τα χρήματα να το αγοράσουν.

++
εκτος απο απαραδεκτο ειναι και ηλιθιο .
αμα θελουν κατι δωρεαν υπαρχουν αρκετα αξιολογες νομιμα δωρεαν επιλογες.
(πειτε μου τωρα οτι σε ενα γραφειο που γραφει κειμενα ο αλλος δεν του φτανει ενα αλλο λειτουργικο και θελει αναγκαστικα windows και θα σκοτωσω το φουρναρη διπλα - ευκαιρια ειναι , πειτε το :) )
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Wed Jul 07, 2010 3:32 pm

chriskin wrote:
rapadder wrote:Είναι απαράδεκτο να υπάρχει πειρατικό λογισμικό σε μεγάλες εταιρίες, ακόμα και του κλάδου της Πληροφορικής. Αν μη τι άλλο έχουν τα χρήματα να το αγοράσουν.

++
εκτος απο απαραδεκτο ειναι και ηλιθιο .
αμα θελουν κατι δωρεαν υπαρχουν αρκετα αξιολογες νομιμα δωρεαν επιλογες.
(πειτε μου τωρα οτι σε ενα γραφειο που γραφει κειμενα ο αλλος δεν του φτανει ενα αλλο λειτουργικο και θελει αναγκαστικα windows και θα σκοτωσω το φουρναρη διπλα - ευκαιρια ειναι , πειτε το :) )
Ευτυχώς εμείς είμαστε στο MSDN. :smt023
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jul 07, 2010 3:35 pm

και που ειμαστε δεν το εχω χρησιμοποιησει ακομα :smt017
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Wed Jul 07, 2010 4:03 pm

chriskin wrote:και που ειμαστε δεν το εχω χρησιμοποιησει ακομα :smt017
Δεν απευθυνόμουνα προσωπικά σε σένα, αλλά είναι χρήσιμο και θα το καταλάβεις στην πορεία.
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jul 07, 2010 4:24 pm

nickpro wrote:
Δεν απευθυνόμουνα προσωπικά σε σένα, αλλά είναι χρήσιμο και θα το καταλάβεις στην πορεία.
δεν το ειπα σαν απαντηση :-D , απλα τωρα καταλαβα οτι το εχω ξεχασει τελειως.

στο αρχικο θεμα : εχουν πει πως θα οργανωθει αυτο το τμημα η θα ψιλοανενεργο οπως η αντιτρομοκρατικη πχ;
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Wed Jul 07, 2010 4:41 pm

chriskin wrote:
nickpro wrote:
δεν το ειπα σαν απαντηση :-D , απλα τωρα καταλαβα οτι το εχω ξεχασει τελειως.

στο αρχικο θεμα : εχουν πει πως θα οργανωθει αυτο το τμημα η θα ψιλοανενεργο οπως η αντιτρομοκρατικη πχ;
Για ενα περίεργο λόγο δεν μπορώ να φανταστω κατι τέτοιο να λειτουργεί στην Ελλάδα! :-p
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jul 07, 2010 4:43 pm

μην το λες, θα φερει αρκετα χρηματα με τα προστιμα.
εγω "στοιχιματιζω" οτι θα λειτουργησει καπως, το θεμα ειναι πως
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Wed Jul 07, 2010 4:46 pm

chriskin wrote:μην το λες, θα φερει αρκετα χρηματα με τα προστιμα.
εγω "στοιχιματιζω" οτι θα λειτουργησει καπως, το θεμα ειναι πως
Βασικά να σου πω την αλήθεια, ο μόνος λόγος που μπορεί να ισχύσει όπως λες είναι τα εσόδα... τα οποία δεν θα είναι καθόλου αξιοφρόνητα! ;) Στους καιρούς μας μάλιστα αν εφαρμοστεί σωστά (λέμε τώρα) το κράτος θα βοηθηθεί!
Αλλά και πάλι οι μίζες μου φαίνεται η κατάλαξη και σε αυτό! :smt011
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Wed Jul 07, 2010 8:18 pm

chriskin wrote:πειτε μου τωρα οτι σε ενα γραφειο που γραφει κειμενα ο αλλος δεν του φτανει ενα αλλο λειτουργικο και θελει αναγκαστικα windows και θα σκοτωσω το φουρναρη διπλα - ευκαιρια ειναι , πειτε το
εννοείς ότι το open-office είναι επιλογή; Προτιμώ να ήμουν ο φούρναρης της γειτονιάς σου παρά να το χρησιμοποιούσα για τη δουλειά μου ...
εκτιμάται πως θα δημιουργηθούν περισσότερες από 1.000 νέες θέσεις εργασίας, θα ενισχυθεί το ΑΕΠ κατά €261 εκ. και θα προστεθούν επιπλέον €88 εκ σε φορολογικά έσοδα χωρίς να υπολογίζονται οι επιπλέον εισπράξεις από την επιβολή του διοικητικού προστίμου
αυτά είναι απλά μπούρδες! Πόσα προγράμματα ελληνικών εταιριών ξέρετε; Πόσα από αυτά μπορείτε να βρείτε σε torrents ; Προφανώς και μιλάμε για ξένους υπερ-κολοσσούς. Και θα χαρεί τόσο πολύ η IBM ή η MS ή η SAP κλπ που θα αγοραστούν 10000 άδειες παραπάνω που θα προσλαβουν καμιά χιλιάρα εργαζόμενους. Τώρα, την αύξηση του ΑΕΠ και των εσόδων των φόρων δεν το βλέπω καθόλου πως είναι αποτέλεσμα μιας τέτοιας κίνησης. Νομίζω ότι μετά το ΔΝΤ το βάζουν σε ότι πρόταση κάνουν (ψηφιακή tv, πράσινη ενέργεια κλπ)
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jul 07, 2010 8:28 pm

εγω μια χαρα μπορω να γραψω κατεβατα κειμενα με το open office η το lotus symphony. δεν ξερω γιατι δεν μπορεις εσυ.
απλα γραφεις και πατας print.(!)
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Wed Jul 07, 2010 8:34 pm

chriskin wrote:εγω μια χαρα μπορω να γραψω κατεβατα κειμενα με το open office η το lotus symphony. δεν ξερω γιατι δεν μπορεις εσυ.
απλα γραφεις και πατας print.(!)
Αν και linux-user θεωρώ το open-office πολύ κατώτερο και λιγότερο user-friendly από το office. Προσωπικά για εμένα είναι ο μόνος λόγος που έχω σε ένα partition windows. Τώρα αυτά γνώμες είναι και ό,τι τον βολεύει τον καθένα. Απλά τα μισά πράγματα που έχει ο equation editor του office το open-office δεν τα έχει.
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jul 07, 2010 8:35 pm

ρε παιδια μην παραλογιζομαστε, εχω ηδη εξηγησει δυο φορες πως μιλαω για απλες δουλειες, ετσι δν ειναι;
δεν λεω κατι υπερβολικο : απλα οτι αυτοι που γραφουν κατεβατο κειμενο (και ναι, ειναι η πλειοψηφια) η βαζουν μια εικονιτσα και κανα γραφημα δεν χρειαζονται το office.

(ο θειος μου πχ, δικηγορος, που απλα γραφει τη δικογραφια στον υπολογιστη τι διαολο θελει της microsoft? )
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by sandra » Wed Jul 07, 2010 8:40 pm

Εγώ όσες φορές έγραψα εργασία σε office και την άνοιξα με open, μου μάμησε την κωδικοποίηση και έφαγα τρελή φρίκη. Και δεν έχει συμβεί μια και δυο φορές αυτό, δε μου γεμίζει καθόλου το μάτι. :smt004
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
necrofear_13
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by necrofear_13 » Wed Jul 07, 2010 8:46 pm

Και εμένα μια από τα ίδια sadra. Βέβαια ομολογώ πως αν δεν είχα το office από την αδερφή μου δεν θα έδινα τα λεφτά να το αγοράσω γιατί το κουράζουν λίγο στην τιμή :-D
No matter what kind of sadness envelops the darkness of our despair, if you put one foot in front of the other, at some point you will reach a place where you can see the light.

In heaven or earth, no matter to where we progress, no matter where we walk, that becomes our road.
As long as we keep walking the battle will continue.
And that is exactly why this place will always be a paradise
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Jul 07, 2010 9:07 pm

sandra wrote:Εγώ όσες φορές έγραψα εργασία σε office και την άνοιξα με open, μου μάμησε την κωδικοποίηση και έφαγα τρελή φρίκη. Και δεν έχει συμβεί μια και δυο φορές αυτό, δε μου γεμίζει καθόλου το μάτι. :smt004

δεν μου εχει γινει ποτε και το χρησιμοποιω καποιο καιρο, μπορει να ειχε καποιο bug το δικο σου.

και του αδερφου μου κρασαρε το microsoft office πανω στην ωρα που εγραφε την πτυχιακη και μετα δεν ειχε document recovery οπως εχει στο open office, δν ειναι αρκετο στοιχειο για να βγαλω σκαρτο το microsoft office ομως - απλα θα ειχε καποιο bug το καημενο.

αυτο που θελω να πω παντως ειναι πως μερικοι χρησιμοποιουν εξοπλισμο και (στο θεμα μας) προγραμματα που δεν τα χρειαζονται πραγματικα (photoshop σε μαγαζι με φωτογραφιες για ταυτοτητες πχ; που απλα κοβει την εικονα και αντε να βγαλει και κανα σπυρακι; ελα που το χρειαζονται τρομαρα τους)
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Wed Jul 07, 2010 9:08 pm

MICROSOFT OFFICE SMALL BUSINESS EDITION 2007 GREEK DSP -> 243.86 €*
MICROSOFT WINDOWS 7 PROFESSIONAL 64-BIT ENGLISH 1PK DSP -> 141.20 €*

Σύνολο: 385.06 €
Linux based distro: Free
Openoffice : Free

Σύνολο: Free
Linux based distro >> MICROSOFT WINDOWS 7
Openoffice < MICROSOFT OFFICE SMALL BUSINESS EDITION
Aπό όλα αυτά , πιο συμφέρουσα και καλύτερη επιλογή είναι η 2η(προσωπικά πάντα).

*με βάση το e-shop
nickpro
Gbyte level
Gbyte level

Post by nickpro » Wed Jul 07, 2010 9:18 pm

gasparosoft wrote:
Linux based distro: Free
Openoffice : Free

Σύνολο: Free
Ότι πληρώνεις παίρνεις.Επίσης το θέμα Linux άστο, γιατί δεν μιλάμε αποκλειστικά για πληροφορικάριους.Σε μια απλή κανονική δουλειά το Linux είναι σχεδόν ανύπαρκτο.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Δεν το σνομπάρω προς θεού. :smt023
gasparosoft
Gbyte level
Gbyte level

Post by gasparosoft » Wed Jul 07, 2010 9:24 pm

Φυσικά και είναι ανύπαρκτο. Πώς θα τα οικονομήσουν οι "τεχνικοί" και οι εταιρείες που πουλάνε παράνομα υπολογιστές με προεγκατεστημένα windows; Σιγά μην κάτσει ο άλλος να κάνει format κτλ(ασχέτως αν έχει την γνώση ή όχι). Με ό,τι βρει θα βολευτεί

Εdit:
Eπίσης στα windows σκας 100 ευρώ για να πάρεις ένα πολύ κατώτερο λειτουργικό από άλλα ελεύθερα :smt023 Άρα ισχύει αυτό που λέει ο chriskin από κάτω
Last edited by gasparosoft on Wed Jul 07, 2010 9:28 pm, edited 3 times in total.
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”