Russia to create Windows rival

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και κειμένων που βρήκατε κάπου αλλού και θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας .
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Russia to create Windows rival

Post by PASCAL » Sun Oct 31, 2010 2:19 pm

Russia to create 'Windows rival'
MOSCOW (AFP) – The Russian state plans to revamp its computer services with a Windows rival to reduce its dependence on US giant Microsoft and better monitor computer security, a lawmaker said Wednesday.

Moscow will earmark 150 million rubles (3.5 million euros, 4.9 million dollars) to develop a national software system based on the Linux operating system, Russian deputy Ilia Ponomarev told AFP, confirming an earlier report in the Vedomosti daily.

"The devil is in the details," said Ponomarev, a computer expert, adding those details would be hashed out during a December meeting headed by vice-prime minister Sergei Ivanov.

"We will become independent of Windows ... but it risks becoming an unthinking implantation of Linux," he added.

Similar concerns about achieving technological independence prompted the Russian military to create the GLONASS satellite navigation system in the 1980s, to compete with the US Global Positioning System (GPS) and competition in the future from Europe's Galileo.
Πηγή: Yahoo! News

Το τέλος των Windows πλησιάζει αργά αλλά σταθερά!
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Και η Ρώσικη απάντηση στο GPS: http://en.wikipedia.org/wiki/GLONASS
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Re: Russia to create Windows rival

Post by zweistein » Sun Oct 31, 2010 11:26 pm

just a russian version of Lunix.
Image
Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Nov 01, 2010 12:17 am

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάθε χώρα πρέπει να φτιάξει δίκη της διανομή. Ήδη έχουμε υπεραρκετες . Πάντως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η κίνηση - εκτός αμα πιεστεί καμιά εταιρεία και βγάλει καλύτερους drivers
cypher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by cypher » Mon Nov 01, 2010 12:50 am

chriskin wrote:Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάθε χώρα πρέπει να φτιάξει δίκη της διανομή. Ήδη έχουμε υπεραρκετες .
Γιατι το προσαρμοζει αριστα στις δικες τις αναγκες. Αυτο ειναι το νοημα του foss.
http://en.wikipedia.org/wiki/Linux_distribution wrote:Aside from certain custom software (such as installers and configuration tools), a distribution is most simply described as a particular assortment of applications installed on top of a set of libraries married with a version of the kernel, such that its "out-of-the-box" capabilities meet most of the needs of its particular end-user base.
Αν οντως ειναι απλα μια διανομη. :smt032
ImageImageImageImageImageImageImage
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Nov 01, 2010 5:25 am

Προφανώς απλά εδώ αποτι κατάλαβα το στοχεύουν στο γενικό πληθυσμό , για τις περιορισμένες ανάγκες του οποίου υπάρχουν ήδη αρκετές. και σίγουρα δεν είναι στις αναγκες του το θέμα,πολιτικό παιχνίδι είναι, λογικα απάντηση στην ενδυνάμωση του νατο.

Εκτός αμα εννοεί πως το στοχεύουν σε στρατιωτικούς σκοπούς οπότε δεν είναι και μεγάλο νέο .

Όταν λες αν είναι απλά μια διανομή τι εννοεις ; σιγά μη φτιάξουν άλλο λειτουργικό με απλά κοινό πυρήνα. Θα πετάξουν πέντε χρώματα και μερικά προγράμματα λογικα. Όπως έκαναν και άλλες χώρες δηλαδή.
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Mon Nov 01, 2010 1:22 pm

chriskin wrote:Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί κάθε χώρα πρέπει να φτιάξει δίκη της διανομή. Ήδη έχουμε υπεραρκετες . Πάντως δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή η κίνηση - εκτός αμα πιεστεί καμιά εταιρεία και βγάλει καλύτερους drivers
Πιστευω οτι θα χωσουν κωδικα για να τους κανει διαφορα πραματα που θελουν.Ισως για να παρακολουθουν καποια activities των υπαλληλων.Βεβαια, θεωρητικα θα μπορει να τον βρει καποιος και να γινει πανικος αλλα λογικα θα μεριμνησουν και για αυτο, αν εχουν τετοιους σκοπους.
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Mon Nov 01, 2010 4:26 pm

Αν θέλουν να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό μαζικής κατανάλωσης (το Linux στη σημερινή του μορφή δεν είναι μαζικό) και για ένα ευρύ target group (Ρωσία και γείτονες σε πρώτη φάση), θα πρέπει να ακολουθήσουν την πολιτική του Mac. Και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν κλείσουν και τον κώδικα. Πιο πολύ για στρατιωτικό μου φαίνεται όμως...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Mon Nov 01, 2010 4:30 pm

Kαι μετά σου λένε ότι ψυχρός πόλεμος τελείωσε :-p
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Mon Nov 01, 2010 4:39 pm

stoupeace wrote:Kαι μετά σου λένε ότι ψυχρός πόλεμος τελείωσε :-p
Το ξύπνημα της Κόκκινης Αρκούδας :-p :-p :-p

Image

chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Mon Nov 01, 2010 5:02 pm

Ισοβίτης wrote:Αν θέλουν να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό μαζικής κατανάλωσης (το Linux στη σημερινή του μορφή δεν είναι μαζικό) και για ένα ευρύ target group (Ρωσία και γείτονες σε πρώτη φάση), θα πρέπει να ακολουθήσουν την πολιτική του Mac. Και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν κλείσουν και τον κώδικα. Πιο πολύ για στρατιωτικό μου φαίνεται όμως...

θα μπορουσε εδω να πει κανεις οτι σε smartphone και netbooks (που λειτουργιες netbooks θελει το μεγαλυτερο μερος του κοινου) εχει τα μεγαλυτερα ποσοστα αυξησης παντως (φανταζομαι και σε desktops αλλα δεν εχω καποια αποδειξη), οπως και οτι οι τελευταιες μετρησεις δειχνουν οτι σε ποσοστα δεν διαφερει ιδιαιτερα απο τα μακ.

επισης μιας και αρκετες αλλες χωρες εχουν κανει το ιδιο με τη ρωσια με αρκετα μεγαλη επιτυχια, δεν βλεπω κανενα λογο για τον οποιο να αποτυχει.
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Tue Nov 02, 2010 2:09 am

chriskin wrote:
Ισοβίτης wrote:επισης μιας και αρκετες αλλες χωρες εχουν κανει το ιδιο με τη ρωσια με αρκετα μεγαλη επιτυχια, δεν βλεπω κανενα λογο για τον οποιο να αποτυχει.
Μιλάω για μαζικό λειτουργικό. Όχι για χρήση Λίνουξ στις δημόσιες υπηρεσίες (Γαλλία) ;)

Το Λίνουξ αρχίζει να χρησιμοποιείται πολύ σε μικροσυσκευές και mobiles. Είχε μία τεράστια ευκαιρία να γίνει πιο μαζικό όταν κυκλοφόρησαν τα πρώτα netbooks το 2008. Η Microsoft τότε προωθούσε τα Vista, τα οποία ήταν υπερβολικά βαριά για netbooks. Οπότε, ο κόσμος στράφηκε στο Λίνουξ, όχι τόσο για λόγους τιμής, όσο για λόγους απόδοσης. Υπήρξαν, όμως, δύο παράγοντες που, μαζί, αποτέλεσαν "κίνηση-ματ":
1. Ανυπαρξία support για Λίνουξ.
2. Αλλαγή πολιτικής της Microsoft και προώθηση στα netbooks του πιο επιτυχημένου (εμπορικά) λειτουργικού: Των Windows XP.

Σχετικά με τα ποσοστά του κάθε λειτουργικού συστήματος, υπάρχει ένας σχετικά έγκυρος πίνακας στο w3schools, ο οποίος όντως επιβεβαιώνει την (πολύ αργή, αλλά σταθερή) άνοδο του Λίνουξ. Αντίστοιχη είναι και η πορεία του Mac.

Image

ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Nov 02, 2010 1:12 pm

1. Ανυπαρξία support για Λίνουξ.
2. Αλλαγή πολιτικής της Microsoft και προώθηση στα netbooks του πιο επιτυχημένου (εμπορικά) λειτουργικού: Των Windows XP.
3ον και κυριοτερον, τσαμπα OEM στους μαγαζατορες υπο "συγκεκριμενους ορους".Μην κοροιδευομαστε και μεταξυ μας. :-p
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Tue Nov 02, 2010 4:31 pm

Από πού προκύπτει αυτό; :?:

Image

ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Nov 02, 2010 4:50 pm

Τι να σου πω...κλασσικες μονοπωλιακες τακτικες ειναι αυτες, εδω και δεκαετιες.Ποσο μαλλον απο το καμαρι του μονοπωλιου.Αν ειχα αποδειξεις, πιστεψε με, θα ημουν ο πρωτος που θα πηγαινα στον εισαγγελεα. :-p
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Tue Nov 02, 2010 7:01 pm

Ισοβίτης wrote:
chriskin wrote:
Ισοβίτης wrote:επισης μιας και αρκετες αλλες χωρες εχουν κανει το ιδιο με τη ρωσια με αρκετα μεγαλη επιτυχια, δεν βλεπω κανενα λογο για τον οποιο να αποτυχει.
Μιλάω για μαζικό λειτουργικό. Όχι για χρήση Λίνουξ στις δημόσιες υπηρεσίες (Γαλλία) ;)
.

ουτε εγω μιλησα για δημοσιες υπηρεσιες ομως, αμα δεν κανω λαθος.

ειναι αστειο παντως αυτο για την ανυπαρξια support στα linux γιατι οταν εστειλα μηνυμα στη microsoft για ενα bug δεν πηρα απαντηση (εννοω, Καθολου απαντηση, ακομα περιμενω και εχω στειλει εδω και δυο μηνες :lol: :lol: :lol: ), οταν στελνω ομως στην canonical η/και στο forum των ubuntu παιρνω απαντηση μεσα σε ελαχιστα λεπτα. Περιεργο..

εκτος αμα εννοεις hardware support, που ειναι αρκετα πιο περιεργο μιας και το "upgrade" σε windows 7 εκανε 3 συσκευες μου να μην λειτουργουν (ενω λειτουργουσαν μια χαρα σε vista) ενω στα ubuntu λειτουργουσαν και λειτουργουν ακομα ολες.

τωρα το οτι ειναι επιτυχημενα εμπορικα τα windows xp (λειτουργικο της προηγουμενης δεκαετιας...) δεν βλεπω γιατι ειναι επιχειρημα
απλα απετυχαν τα 7 στα Netbooks και εβαλαν τα αρχαια xp για να μην μεινουν εκτος (γιατι vista και netbook δεν ταιριαζουν)
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Wed Nov 03, 2010 12:06 am

chriskin wrote:ουτε εγω μιλησα για δημοσιες υπηρεσιες ομως, αμα δεν κανω λαθος.
Για καλό του Λίνουξ το είπα... Αν αφήσεις έξω τις δημόσιες υπηρεσίες, τότε δεν βλέπω κανένα ίχνος "μαζικότητας"...
chriskin wrote:ειναι αστειο παντως αυτο για την ανυπαρξια support στα linux γιατι οταν εστειλα μηνυμα στη microsoft για ενα bug δεν πηρα απαντηση (εννοω, Καθολου απαντηση, ακομα περιμενω και εχω στειλει εδω και δυο μηνες :lol: :lol: :lol: ), οταν στελνω ομως στην canonical η/και στο forum των ubuntu παιρνω απαντηση μεσα σε ελαχιστα λεπτα. Περιεργο..
Προφανώς, δεν θα κάτσουν να απαντήσουν σε κάθε bug report! Windows market share 87%, Linux market share 5%. Λογικό στην Canonical να έχουν λιγότερα reports (ειδικά αν σκεφτείς ότι δεν υπάγεται όλο το 5% στην Canonical ;)) Φυσικά, υπάρχουν άπειρα fora για οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει σε Windows (επίσημα και ανεπίσημα).
chriskin wrote:εκτος αμα εννοεις hardware support, που ειναι αρκετα πιο περιεργο μιας και το "upgrade" σε windows 7 εκανε 3 συσκευες μου να μην λειτουργουν (ενω λειτουργουσαν μια χαρα σε vista) ενω στα ubuntu λειτουργουσαν και λειτουργουν ακομα ολες.
Κι εμένα στο Debian δεν λειτουργούσαν όλες οι συσκευές μου, αλλά δεν το ξήλωσα για αυτό το λόγο :-p. Για γενικότερο support μιλάω (support είναι και η τηλεφωνική υποστήριξη, και οι αναβαθμίσεις, κλπ).
chriskin wrote:τωρα το οτι ειναι επιτυχημενα εμπορικα τα windows xp (λειτουργικο της προηγουμενης δεκαετιας...) δεν βλεπω γιατι ειναι επιχειρημα
Δεν είναι επιχείρημα. Είναι παράγοντας ανάλυσης της αποτυχίας του Λίνουξ να κατακτήσει το netbook market.
chriskin wrote:απλα απετυχαν τα 7 στα Netbooks και εβαλαν τα αρχαια xp για να μην μεινουν εκτος (γιατι vista και netbook δεν ταιριαζουν)
Τα Windows 7 τρέχουν κανονικά σε netbooks (ακόμα και οι Ultimate εκδόσεις). Τα Vista ήταν βαριά κι ασήκωτα, οπότε τα XP προωθήθηκαν αντί των Vista, όχι αντί των 7.

Δεν κάνω το 987ο flame Windows vs Linux. Προσπαθώ να δείξω για ποιους λόγους μπορεί να αποτύχει μια κίνηση ακολουθώντας την πολιτική του Λίνουξ. Και είπα ότι για να έχει ελπίδες μαζικότητας ένα νέο *nix λειτουργικό, θα πρέπει να ακολουθήσει περισσότερο το μοντέλο της Apple (που επίσης βασίστηκε στο Unix) και λιγότερο το (εξ ορισμού μη-εμπορικό) μοντέλο του Linux Community. As simple as that...

Image

chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Nov 03, 2010 12:31 am

δεν θα απαντησουν στο bug report? δεν τους πληρωσα για να καθονται, για να κανουν τη δουλεια τους και να με υποστηριζουν τους τα εσκασα, δεν ειναι δικαιολογια το ποσοστο τους, ας προσλαβουν και αλλο κοσμο. η να μην λενε οτι εχουν υποστηριξη των πελατων αμα δεν σκοπευουν να ασχοληθουν μαζι τους (!)

τα windows 7 στα περισσοτερα netbooks σερνονται λες και εχεις αγορασει το netbook πριν απο 60 χρονια. οταν λεμε οτι ενα λειτουργικο τρεχει δεν το εννοουμε ετσι. Συνηθως

αφου δεν ειναι flame (κανεις δεν ειπε οτι ηταν, με την ευκαιρια), μπορεις να πεις γιατι προτινεις να ακολουθησουν αυτο το προτυπο;
δεν προσεξα να λες το γιατι, μπορει και να μου ξεφυγε καπου
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Wed Nov 03, 2010 1:53 am

chriskin wrote:δεν θα απαντησουν στο bug report? δεν τους πληρωσα για να καθονται, για να κανουν τη δουλεια τους και να με υποστηριζουν τους τα εσκασα, δεν ειναι δικαιολογια το ποσοστο τους, ας προσλαβουν και αλλο κοσμο. η να μην λενε οτι εχουν υποστηριξη των πελατων αμα δεν σκοπευουν να ασχοληθουν μαζι τους (!)
Πραγματικά, αν έχεις τόσο σοβαρό πρόβλημα πάρε τηλέφωνο. Το νόημα του bug report είναι: 1ον να διαπιστωθεί το bug, 2ον να διορθωθεί το bug και 3ον να διανεμηθεί update. Η απάντηση σε απορίες και η επίλυση προβλημάτων ανήκουν στην τεχνική υποστήριξη. Κάθε τεχνική υποστήριξη έχει συγκεκριμένα στοιχεία επικοινωνίας που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο πελάτης.
chriskin wrote:τα windows 7 στα περισσοτερα netbooks σερνονται λες και εχεις αγορασει το netbook πριν απο 60 χρονια. οταν λεμε οτι ενα λειτουργικο τρεχει δεν το εννοουμε ετσι. Συνηθως
Μέχρι και Visual Studio έχω δει να τρέχει σε netbook.
chriskin wrote:αφου δεν ειναι flame (κανεις δεν ειπε οτι ηταν, με την ευκαιρια), μπορεις να πεις γιατι προτινεις να ακολουθησουν αυτο το προτυπο;
δεν προσεξα να λες το γιατι, μπορει και να μου ξεφυγε καπου
Please, διάβαζε αυτά που γράφω, αλλιώς δεν κάνουμε διάλογο. Πραγματικά, νιώθω ότι απαντάς απλώς και μόνο για να μου την πεις, χωρίς καν να έχεις δει το κείμενό μου! Θα αρχίσω να πιστεύω ότι είσαι bot που κάνει detect τη λέξη "Microsoft" και ποστάρει random εμετικά σχόλια από κάτω... :-p

Είπα, αναφερόμενους στους Ρώσους, ότι είναι ορθολογικότερο να ακολουθήσουν το πρότυπο της Apple αν θέλουν να παράγουν κάτι μαζικό!!! Σε απλά digits: Η Apple βάσισε το λειτουργικό της στο Unix (όπως το Linux), αλλά λειτούργησε ως εταιρία και όχι ως κοινότητα. Αυτό σημαίνει ότι ανέλαβε υποχρεώσεις και ρίσκα (με αντάλλαγμα, φυσικά, το κέρδος). Ακολούθησε μια συγκεκριμένη πολιτική προώθησης και πέτυχε μια σχετική μαζικότητα, παράλληλα με έναν καθολικό σεβασμό απέναντι στην πλατφόρμα της.

Image

chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Nov 03, 2010 2:38 am

Αφού απαντησες μια χαρά στο γιατί το πιστεύεις ,γιατί έπρεπε να κανείς πρώτα τον εχθρικό πρόλογο ; σε ρώτησα για να μάθω την άποψη σου που με ενδιέφερε , όχι για να την πω στη Microsoft(που θα ήταν ανούσιο να το κάνω σε συζήτηση με σένα ειδικά...) Μεγαλώσαμε πια.
(και κυρίως με αφήνουν αδιάφορο τα συμφέροντα της μιας η της άλλης εταιρείας. Για το.προϊόν της μίλησα ως απογοητευμένος χρήστης , που εχω κάθε δικαίωμα να σχολιάσω)

Αν και δεν συμφωνώ με αυτό που λες. Η προσέγγιση της Apple χρειάστηκε πολύ χρόνο και πολύ χρήμα - και δεν απολαμβάνει τόσο σεβασμό όσο πιθανώς να νομίζεις. Η άποψη μου είναι πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό οικονομικά για τη ρωσσία, κυρίως επειδή τα έξοδα θα πήγαιναν αχρηστα : τα λινουξ τραβάνε τη δύναμη τους από την κοινότητα , οχι από τους υπαλλήλους όπως τα περισσότερα λειτουργικά . Αμα τους την κόψεις - η μειωσεις, προφανώς - θα μείνουν σύντομα πολύ πίσω από άλλες διανομές. Σύντομα ο κόσμος θα γυρίσει σε άλλες διανομές η θα γυρίσει σε Windows.

Σόρρυ αμα κάτι δεν στέκει παραπάνω, γράφω από το κινητο και πιθανώς το λεξικό του να αλλαζει περίεργα κάποιες λέξεις.

Υγ : το visual studio δεν είναι και τραγικα βαρύ .. όχι το τελειο παράδειγμα
StormRider
Gbyte level
Gbyte level

Post by StormRider » Wed Nov 03, 2010 10:24 am

:) μου λείπει ένα old time classic M$ vs linux flame
Image
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Wed Nov 03, 2010 5:09 pm

chriskin wrote:Αφού απαντησες μια χαρά στο γιατί το πιστεύεις ,γιατί έπρεπε να κανείς πρώτα τον εχθρικό πρόλογο ;
Έχεις παρεξηγήσει κάποια πράγματα. Δεν σε ξέρω για να είμαι εχθρικός! Το μόνο που βλέπω είναι ένα nickname και ένα avatar, απέναντι στα οποία δεν μπορώ να είμαι εχθρικός. Κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι από μια συζήτηση σε φόρουμ μπορούν να μου προκληθούν θετικά ή αρνητικά συναισθήματα για κάποιον. Το μόνο που κάνω είναι να παραθέτω την άποψή μου (συνήθως αιτιολογώντας την).
chriskin wrote:σε ρώτησα για να μάθω την άποψη σου που με ενδιέφερε , όχι για να την πω στη Microsoft(που θα ήταν ανούσιο να το κάνω σε συζήτηση με σένα ειδικά...) Μεγαλώσαμε πια.
Δεν νομίζω ότι έχω δείξει σημεία αδιαλαξίας σε οποιοδήποτε θέμα...
chriskin wrote:(και κυρίως με αφήνουν αδιάφορο τα συμφέροντα της μιας η της άλλης εταιρείας. Για το.προϊόν της μίλησα ως απογοητευμένος χρήστης , που εχω κάθε δικαίωμα να σχολιάσω)
Και ξαναλέω ότι ο Ινδός developer που θα δει το bug report έχει δουλειά να το διορθώσει και να φτιάξει το udpate. Για τα υπόλοιπα μπορείς να απευθυνθείς στην τεχνική υποστήριξη.
chriskin wrote:Αν και δεν συμφωνώ με αυτό που λες. Η προσέγγιση της Apple χρειάστηκε πολύ χρόνο και πολύ χρήμα - και δεν απολαμβάνει τόσο σεβασμό όσο πιθανώς να νομίζεις. Η άποψη μου είναι πως κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό οικονομικά για τη ρωσσία, κυρίως επειδή τα έξοδα θα πήγαιναν αχρηστα : τα λινουξ τραβάνε τη δύναμη τους από την κοινότητα , οχι από τους υπαλλήλους όπως τα περισσότερα λειτουργικά . Αμα τους την κόψεις - η μειωσεις, προφανώς - θα μείνουν σύντομα πολύ πίσω από άλλες διανομές. Σύντομα ο κόσμος θα γυρίσει σε άλλες διανομές η θα γυρίσει σε Windows.
Η Apple έχει συγκεκριμένη πολιτική σχετικά με το είδος των υπηρεσιών που προσφέρει (αυστηρά καθορισμένο hardware, common look and feel, κλειστά όλα, κλπ). Η Microsoft επένδυσε στο να κερδίσει το market share (πράγμα που κατέφερε).

Η κοινότητα του Λίνουξ δεν έχει πολιτική γιατί δεν είναι εταιρία (λογικό και απόλυτα ορθό). Επομένως, αυτοί που θα αναλάβουν την προώθηση του ρώσικου λειτουργικού πρέπει να βρουν την κατάλληλη πολιτική. Οτιδήποτε άλλο πλην αυτού που έκανε η Apple δεν νομίζω να επιβιώσει.
chriskin wrote:Υγ : το visual studio δεν είναι και τραγικα βαρύ .. όχι το τελειο παράδειγμα
3ds max δεν έχω βάλει σε netbook, sorry.

Image

chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Wed Nov 03, 2010 6:56 pm

αυτο που δεν καταλαβα ειναι γιατι να μην ειναι αποτελεσματικο ενα προτυπο τυπου canonical (που δεν μοιαζει ιδιαιτερα με της apple) , που εμφανως λειτουργει αρκετα καλα αφου εχει μονιμα αυξηση. οχι οτι εχει σημασια γιατι δεν εχω παρει απαντηση σε τοσα που εχει χασει το νοημα της η συζητηση εδω και αρκετη ωρα.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
οι απαντησεις στο παραπανω μηνυμα ειναι περιεργες. αλλες εκτος θεματος, αλλα περιπου εκτος, αλλες απλα περιεργες. προσωπικη αποψη τουλαχιστον

δεν εχω σκοπο να συνεχισω συζητηση με παραλογισμους και περιεργα επιχειρηματα προσπαθωντας να καταλαβω την αποψη σου για κατι που φαινεται που δεν φαινεται να γνωριζεις αρκετα καλα ωστε να κρινεις (χωρις να το θεωρω σωστο, η canonical λειτουργει ως εταρεια με πολιτικη και συχνα αγνοει τι ζηταει η κοινοτητα, το ιδιο σε διαφορους βαθμους κανουν και αλλες εταιρειες που επιβλεπουν καποιες διανομες ) - σιγουρα δεν εχω καμια ορεξη να πεσω (η να παραμεινω) σε παραλογο flame war
ββ :smt006
Post Reply

Return to “Αναδημοσιεύσεις”