nachos wrote:θεωρώ πέρα για πέρα ΑΝΗΘΙΚΟ το να στερούμε το δικαίωμα στη ζωή από χιλιάδες συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη
Και έρχεσαι στα λόγια μου, περί χαρακτηρισμών..Αυτός που δε δωρίζει τα όργανά του είναι "ανήθικος", "απάνθρωπος", "μισαλλόδοξος", "παρτάκιας", (+οποιαδήποτε πομπώδη φράση μπορείς να σκεφτείς)
Όχι φίλε μου, τα μέλη του σώματος σου, σου ανήκουν δικαιωματικά, ακόμα και μετά το θάνατο. Ανήθικο είναι λοιπόν να σου τα αφαιρεί κάποιος με το έτσι θέλω. Και δεν στερώ απο κάποιον το δικαίωμα απο τη ζωή. Απλά δεν το βοηθάω κιόλας.
nachos wrote:μιας που πολύς κόσμος (μαζί και εγώ) δεν είναι ενάντια στη δώριση οργάνων, απλά αμελεί να δηλώσει τον εαυτό του ως δωρητή
Δεν έχω να σχολιάσω κάτι για το παρεμπόριο οργάνων. Το λόγο που συντηρείται τόσα χρόνια, τον έδωσες στο παραπάνω σου quote (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου, ανήκω και γω στην παραπάνω κατηγορία)
KMP wrote:Θεωρώ απόλυτα τραγικό το πόσο μακριά έχουμε πάει ως λαός την κάθε θεωρία συνωμοσίας και το πόσο ανίκανοι είμαστε για ορθολογική σκέψη. Σε κάθε σχεδόν προσπάθεια που γίνεται κάποιος "υποψιασμένος" θα έχει έτοιμη μια τέτοια θεωρία. Είμαστε τόσο "μπροστά" ως λαός που ο μπακάλης της γειτονιάς θα σου αναλύσει με λεπτομέρεια για τα σχέδια των Αμερικάνων, των Εβραίων, των πάσης φύσης σκοτεινών δυνάμεων, μυστικών υπηρεσιών, ετερειών κλπ. Η λογική του ότι "θα με σκοτώσουν για να μου πάρουν τα όργανα" ανήκει καθαρά στην παραπάνω κατηγορία. Όμως, όσο περισσότεροι οι δότες, τόσο μικρότερη η πιθανότητα να γίνει κάτι τέτοιο. Εξάλλου, είναι πολύ πιο εύκολο σήμερα να βρεις μόσχευμα που είναι ανοσολογικά επαρκώς συμβατό (ξέρουν τι ακριβώς να ψάξουν αντί να κοιτάνε μόνο την ομάδα αίματος πχ, υπάρχουν πολύ καλύτερα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα και διάφοροι άλλοι τεχνικοί λόγοι στους οποίους δεν θα επεκταθώ).
Μα, μίλησα για ένα υποθετικό σενάριο, ούτε συνωμοσίες αποκάλυψα, ούτε σκοτεινές πλεκτάνες. Το οποίο μάλιστα δεν απέχει πολύ απο τη σημερινή πραγματικότητα με τους γιατρούς που χρηματίζονται. Τα βλέπεις καθημερινά, είτε απο τα ΜΜΕ, είτε απο συγγενείς/φίλους. Όλοι έχουν να πουν μια ιστορία τρέλας απο τα νοσοκομεία. Τι σε κάνει να πιστευεις στην έκρυθμη λειτουργία των μεταμοσχέυσεων?
KMP wrote:Μιας και έχουμε συνηθίσει να βγαίνουμε στους δρόμους για κάθε νομοθετική ρύθμιση, μήπως αυτή την φορά ήρθε επιτέλους η στιγμή να το ψάξουμε λίγο παραπάνω πρώτα και να πούμε όχι στον σκοταδισμό;
Μαζί σου! Όχι στον σκοταδισμό, ναι στην ενημέρωση και
ευαισθητοποίηση του πολίτη. Εκτός αν ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι η αυξηση των δοτών, οπότε πάω πάσο..