Page 1 of 3
Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 12:46 am
by rapadder
Ο Μίκης Θεοδωράκης κάλεσε τους πολίτες να ξεσηκωθούν σε ένα Παλλαϊκό Πατριωτικό Μέτωπο και σε μια «ειρηνική επανάσταση» από την οποία θα προκύψει μια «επαναστατική κυβέρνηση». Σημείωσε επίσης ότι οι πρώτες κινήσεις αυτής της επαναστατικής κυβέρνησης θα είναι να κηρύξει απεχθή τα τρία τέταρτα των δεσμεύσεων έναντι της τρόικας, να αναζητήσει «δάνεια με λογικό επιτόκιο από άλλες δυνάμεις, όπως η Κίνα και η Ρωσία» και να προχωρήσει σε κοινοπραξίες με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Τέλος, ανακοίνωσε την κατάρτιση ενός προγράμματος οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με στόχο την άμεση δημοκρατία και την πατριωτική αναγέννηση. «Η λευτεριά κερδίζεται, δεν χαρίζεται» κατέληξε υπό το θερμό χειροκρότημα του πλήθους.
Πηγή
Μπορώ να καταλάβω ότι ο Μίκης Θεοδωράκης διανύει πλέον περίοδο χάριτος (λόγω προχωρημένης ηλικίας) και δικαιούται να πει και καμία μπούρδα που και πού... Γιατί σε μια χώρα όπου έχεις μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, δεν παροτρύνεις τον κόσμο σε «ειρηνική επανάσταση». Οι χώρες δεν κυβερνώνται από αυτούς που φωνάζουν πιο δυνατά και από έναν όχλο που βάζει τσαντίρια έξω από κοινοβούλια. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι οχλοκρατία, είναι κάτι άλλο.
Μέσω του Εθνικού Κήπου, συνοδεία αστυνομικών και πυροσβεστών που κρατούσαν φακούς, διέφυγαν οι βουλευτές, οι οποίοι αποκλείστηκαν εντός του Κοινοβουλίου από ομάδα «αγανακτισμένων» που απέκλεισαν νωρίτερα την είσοδο επί της Βασσιλίσης Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα αποδοκιμασίας του πολιτικού κόσμου. Με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν και υπάλληλοι της Βουλής. Κλούβες της αστυνομίας δημιούργησαν διάδρομο, από τον οποίο τα αυτοκίνητα κατόρθωσαν να βγουν από τη Βουλή, ενώ οι διαδηλωτές απωθήθηκαν.
Ομάδα ατόμων είχε αποκλείσει τις εισόδους της Βουλής, ενώ οι βουλευτές που βρίσκονταν μέσα αποχώρησαν με ισχυρή αστυνομική προστασία και υπό αποδοκιμασίες καθώς το πλήθος δεν επέτρεπε την έξοδό τους.
Πηγές
1,
2
Το να περικυκλώνουν άτομα την βουλή, να εμποδίζουν και να απειλούν βουλευτές και αυτοί να φυγαδεύονται, είναι τουλάχιστον εμετικό. Αυτή η εικόνα παραπέμπει σε χούντα, στις αρχές πραξικοπήματος. Ίσως σε κάποιους να μην αρέσει η Δημοκρατία που ζούμε και να ονειρεύονται "
να γίνει το Σύνταγμα πλατεία Ταχρίρ". Αναλώνονται σε μηδενιστικές ρητορικές, στο να αποκαλούν την Βουλή μπουρδ@λ@ και γενικότερα να επαναλαμβάνουν τα επιχειρήματα μιας χούντας: Το κοινοβούλιο και οι θεσμοί του είναι διεφθαρμένοι/ παρωχυμένοι και πρέπει μια επιτροπή "σοφών" να αναλάβει τα ηνία από εδώ και πέρα.
Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση, έχει λαό που ψηφίζει και κρίνει, έχει θεσμούς. Ας μάθουν λοιπόν οι "αγανακτισμένοι" και όσοι κρύβονται πίσω από αυτούς, ότι χωρίς κόμματα δημοκρατία δεν υπάρχει. Αν λοιπόν δεν έχουν σκοπό να φέρουν καμία χούντα, να σέβονται έμπρακτα τους θεσμούς και να μάθουν να λειτουργούν σε κοινοβουλευτικά πλαίσια.
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 1:02 am
by dexter
rapadder wrote:χωρίς κόμματα δημοκρατία δεν υπάρχει
δεν διαβάζω καν το υπόλοιπο..
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 1:13 am
by ultimate_aektzis
Το να περικυκλώνουν άτομα την βουλή, να εμποδίζουν και να απειλούν βουλευτές και αυτοί να φυγαδεύονται, είναι τουλάχιστον εμετικό.
Μηπως εισαι ενας απο τους 300?
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 1:16 am
by iDriL..*
rapadder wrote:
Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι οχλοκρατία, είναι κάτι άλλο.
Ότι δηλαδή αυτό που βιώνουμε τώρα ως χώρα είναι δημοκρατία? Και επειδή οι άνθρωποι αυθόρμητα εκφράζουν απόψεις,θυμό και αγανάκτηση έξω απ'τη βουλή δεν σημαίνει ότι επιδιώκουν πραξικόπημα... Η λαϊκή συνέλευση κάθε μέρα προσπαθεί να θέσει στόχους και να μορφοποιήσει το κίνημα με τα ψηφίσματα που θέτει. Συμφωνώ γενικά με την ύπαρξη κυβέρνησης αλλά η παρούσα κατάσταση της και ο εκφυλισμός κομμάτων και ιδεολογιών φωνάζει για αλλαγή και ανατροπή..
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 1:27 am
by gasparosoft
Εγώ πιστεύω ότι φταίει το άσυλο. Να καταργηθεί εδώ και τώρα....
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 1:36 am
by Stayrakas
gasparosoft wrote:Εγώ πιστεύω ότι φταίει το άσυλο. Να καταργηθεί εδώ και τώρα....
Nop...οι μεταναστες φταινε!
Γιατί σε μια χώρα όπου έχεις μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση
Χαχαχαχα , καλο!! Απο ποτε το 20% αποτελει δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση..?
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 1:48 am
by tsilochr
Αν και δεν είμαι ειδικός επί της πολιτικής ιστορίας, νομίζω ότι τα πραξικοπηματικά καθεστώτα ήλθαν μετά από περιόδους πλήρους απαξίωσης της δημοκρατικής λειτουργίας (πχ λόγω εκτεταμένης διαφθοράς και σήψης). Σε αυτό που ίσως να συμφωνήσω με το Σταμάτη είναι ότι πρέπει ως κοινωνία να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το τι θέλουμε να φέρουμε στη θέση του διεφθαρμένου συστήματος που επιτρέψαμε να χτιστεί.
Κατα τ΄άλλα Σταμάτη θα διαφωνήσω μαζί σου.
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 2:57 am
by chriskin
Stayrakas wrote:gasparosoft wrote:Εγώ πιστεύω ότι φταίει το άσυλο. Να καταργηθεί εδώ και τώρα....
Nop...οι μεταναστες φταινε!
Γιατί σε μια χώρα όπου έχεις μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση
Χαχαχαχα , καλο!! Απο ποτε το 20% αποτελει δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση..?
1) δεν μπορουν να φταινε και τα δυο? ειμαι σιγουρος οτι φταιει η χρηση του ασυλου απο μεταναστες , 100%
2) αμα ηθελαν καλυτερη κυβερνηση οι αλλοι να τραβαγανε τα ποδαρια τους απο τον καναπε και να πηγαιναν να ψηφισουν - απειχαν αρα και αδιαφορουσαν. οι μισοι απο τους πολιτες που ενδιαφερονται ειναι μια χαρα νουμερο για να βγει μια κυβερνηση - οσο και να μην συμφωνω με τις πραξεις της
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 3:28 am
by Stayrakas
Και αν ομως, κατα τα αλλα, δημοκρατικες και νομιμες ενεργειες εχουν οδηγησει τον λαο (εστω και το 50%),στην απαθεια και στην απαξιωση αυτων των δημοκρατικων θεσμων..μιλαμε ακομα για δημοκρατια?
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 5:08 am
by PatrickFTW
Παιδιά όποιος πιστεύει οτι σήμερα έχουμε δημοκρατία ή είναι πολύ αφελείς ή εθελοτυφλεί . Η Ελλάδα είναι παραδομένη "αμετάκλητα και άνευ όρων" στους δανειστές της με το Μνημόνιο και την Δανεική σύμβαση που υπέγραψε . Αν διαφωνείτε μπορούμε να το συζητήσουμε .
Χαρακτηριστικά : << Αρθρο 14,παρ.5 της δανειακης συμβασης της Ελλαδας "Ο Δανειοληπτης αμετακλητα και ανευ ορων παραιτειται απο καθε ασυλια που εχει ή προκειται να αποκτησει, οσον αφορα τον ιδιο ή τα περιουσιακα του στοιχεια'' αυτο σημαινει πολυ απλα οτι μπορουν να μας κανουν οτι θελουν,επιτελους πρεπει να απαιτησουμε την αποσυρση αυτων των ορων,δεν ειναι δυνατο να συμβαινει αυτο! >>
Τροφή για σκέψη :
http://www.debtocracy.gr/
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... iPGY9NBHsE (1/3)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... r6ahlNJvaw (2/3)
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... qyKxyCP_oY (3/3)
Δείτε κυρίως τα 3 τελευταία αφού λίγο πολύ τα άλλα τα ξέρουμε
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 8:27 am
by rapadder
Οι περισσότεροι έχετε μπλέξει τις έννοιες της δημοκρατικής διαμαρτυρίας/ έκφρασης πολιτικής άποψης και δημοκρατικής διακυβέρνησης.
Προσωπικά και εγώ θα έβλεπα με συμπάθεια ένα κίνημα το οποίο είναι ειρηνικό και το οποίο προσπαθεί να εκφράσει μια (δικαιολογημένη) αγανάκτηση απέναντι στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Είναι κάτι θετικό αν μη τι άλλο το ότι κόσμος (που δεν είναι πολιτικά χρωματισμένος) αποφάσισε να συμμετέχει σε μια πρωτοβουλία και να εκφραστεί.
Αυτό όμως που με εκνευρίζει είναι όταν συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι από τα άκρα (που μειοψηφούν στην πολιτική ζωή του τόπου εδώ και 30 χρόνια) προσπαθούν να το καπελώσουν. Να του δώσουν "επαναστατικό" χρώμα, να το νομιμοποιήσουν σαν κάτι άλλο μέσα από "αμεσοδημοκρατικές" διαδικασίες, "λαϊκές" συνελεύσεις κλπ.
Η έκφραση πολιτικών απόψεων μπορεί να γίνει με 1000 τρόπους. Όμως η διακυβέρνηση μιας δημοκρατικής χώρας γίνεται μέσα από εκλογές και οργανωμένους πολιτικούς φορείς (κόμματα). Δεν μπορούμε να τα απαξιώνουμε όλα και να ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 11:18 am
by PASCAL
tsilochr wrote:Αν και δεν είμαι ειδικός επί της πολιτικής ιστορίας, νομίζω ότι τα πραξικοπηματικά καθεστώτα ήλθαν μετά από περιόδους πλήρους απαξίωσης της δημοκρατικής λειτουργίας (πχ λόγω εκτεταμένης διαφθοράς και σήψης). Σε αυτό που ίσως να συμφωνήσω με το Σταμάτη είναι ότι πρέπει ως κοινωνία να είμαστε πολύ προσεκτικοί για το τι θέλουμε να φέρουμε στη θέση του διεφθαρμένου συστήματος που επιτρέψαμε να χτιστεί.
Κατα τ΄άλλα Σταμάτη θα διαφωνήσω μαζί σου.
Εχμ, χωρίς να είμαι ειδικός στο εν λόγω πολίτευμα, νομίζω πως όταν σε μια δημοκρατία την κυβέρνηση την απεχθάνεται ένα ποσοστό όσο της Ελλάδας μάλλον παρατείται και εκχωρεί εξουσίες σε άλλους ή σε κατώτερα κλιμάκια. Όχι στον στρατό ή σε δικτατορία προσωπικοτήτων. Διαφορετικά μιλάμε για στρατοκρατία με πολιτικό προσωπικό όχι δημοκρατία.
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 2:30 pm
by barbarosa
Και μένα μπορώ να πω πως με προβληματίζει η κατάσταση που δείχνει να παίρνει το κίνημα των αγανακτισμένων.
Αν δεν αρέσει στην πλειοψηφία του λαού η κυβέρνηση, να απαιτήσει πρόωρες εκλογές, να σηκωθεί από την παραλία και την καφετέρια στην οποία κάνει "συνειδητή" αποχή και να ψηφίσει μια καλύτερη κυβέρνηση.
Αν επίσης μασάει την καραμέλα του: "Εμένα δεν με εκφράζει κανένας και είναι όλοι κλέφτες" έχει την υποχρέωση να βρει κι άλλους σαν και αυτόν και να φτιάξει μια παράταξη να κατέβει στις εκλογές.
Περικλής wrote:Αχρείος (άχρηστος) όποιος με τα κοινά δεν ασχολείται!
Το να τραμπουκίζουμε βουλευτές και να απαξιώνουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς κάνει τους αξιωματικούς στις λέσχες να χαίρονται όλο και περισσότερο και να ετοιμάζονται για τίποτα νέα 'κινήματα'.
Ναι προφανώς και θα εκφράσει ο λαός την αγανάκτισή του και την εναντίωσή του στα άδικα μέτρα των δανειστών και της κυβέρνησης, αλλά θέλει προσοχή ώστε να μην παίρνει το νόμο στα χέρια του ο καθένας γιατί αν το υποστηρίξουμε αυτό μπορεί να έρθει η μέρα που θα μας ξυλοφορτώσει και μας ένας έτσι επειδή έχει τα δικά του κριτήρια...
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 3:54 pm
by PatrickFTW
Rapadder πως είσαι τόσο σίγουρος οτι ήταν "αγανακτισμένοι" αυτοί που τους αποκλείσανε ? Σε όλα τα κανάλια λένε οτι ήταν 300 άτομα που έφυγαν απο την εκδήλωση στα Προπύλαια και μάλιστα τόνισαν οτι κανείς απο τους αγανακτισμένους δεν συμπαραστάθηκε . Οπότε μήπως πρέπει να το σκεφτόμαστε διπλά πριν απαξιώσουμε μια τέτοια ειρηνική εκδήλωση όπως αυτή των "αγανακτισμένων" ?
ΥΓ : Τελικά ποιος είναι μηδενιστής ?
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 4:08 pm
by gsgfdf
rapadder wrote:Οι περισσότεροι έχετε μπλέξει τις έννοιες της δημοκρατικής διαμαρτυρίας/ έκφρασης πολιτικής άποψης και δημοκρατικής διακυβέρνησης.
Προσωπικά και εγώ θα έβλεπα με συμπάθεια ένα κίνημα το οποίο είναι ειρηνικό και το οποίο προσπαθεί να εκφράσει μια (δικαιολογημένη) αγανάκτηση απέναντι στο σημερινό πολιτικό σύστημα. Είναι κάτι θετικό αν μη τι άλλο το ότι κόσμος (που δεν είναι πολιτικά χρωματισμένος) αποφάσισε να συμμετέχει σε μια πρωτοβουλία και να εκφραστεί.
Αυτό όμως που με εκνευρίζει είναι όταν συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι από τα άκρα (που μειοψηφούν στην πολιτική ζωή του τόπου εδώ και 30 χρόνια) προσπαθούν να το καπελώσουν. Να του δώσουν "επαναστατικό" χρώμα, να το νομιμοποιήσουν σαν κάτι άλλο μέσα από "αμεσοδημοκρατικές" διαδικασίες, "λαϊκές" συνελεύσεις κλπ.
Η έκφραση πολιτικών απόψεων μπορεί να γίνει με 1000 τρόπους. Όμως η διακυβέρνηση μιας δημοκρατικής χώρας γίνεται μέσα από εκλογές και οργανωμένους πολιτικούς φορείς (κόμματα). Δεν μπορούμε να τα απαξιώνουμε όλα και να ισοπεδώνουμε τα πάντα.
Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί αυτή τη στιγμή είναι να αφεθεί αυτό το κίνημα να γίνει έρμαιο στις ορέξεις του καθενός.Πραγματικά είναι τρομακτικό τι μπορεί να συμβεί...
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 8:08 pm
by gasparosoft
Αυτά τα μέτρα επιβεβαιώνουν ότι τελικά υπάρχει δημοκρατία στην Ελλάδα....
http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 1&catid=13
ΥΓ: Κατά τα άλλα πρέπει να νιώθουμε ταπεινωμένοι για αυτό που έγινε χθες, όπως είπε και ο ελέφαντας της κυβέρνησης...Βρε αι στο διάολο
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 8:09 pm
by chriskin
PatrickFTW wrote:Rapadder πως είσαι τόσο σίγουρος οτι ήταν "αγανακτισμένοι" αυτοί που τους αποκλείσανε ? Σε όλα τα κανάλια λένε οτι ήταν 300 άτομα που έφυγαν απο την εκδήλωση στα Προπύλαια και μάλιστα τόνισαν οτι κανείς απο τους αγανακτισμένους δεν συμπαραστάθηκε . Οπότε μήπως πρέπει να το σκεφτόμαστε διπλά πριν απαξιώσουμε μια τέτοια ειρηνική εκδήλωση όπως αυτή των "αγανακτισμένων" ?
ΥΓ : Τελικά ποιος είναι μηδενιστής ?
το λες σαν να εχουν κοινες αποψεις ολοι οι "αγανακτισμενοι"
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 9:47 pm
by rapadder
Θα ήθελα να θυμίσω σε ορισμένους (που εξαπολύουν μύδρους κατά του πολιτικού συστήματος) ότι από τα πρώτα μέτρα που έλαβε η χούντα ("επανάσταση" της 21 Απριλίου - για τους δικτάτορες) ήταν:
- Διαγραφή των χρεών των αγροτών (τα οποία μάστιζαν πολλές οικογένειες).
- Δωρεάν συγγράμματα σε φοιτητές καθώς και σίτιση (1 από τα 2 ή και τα 2, δεν είμαι και 100% σίγουρος).
- Ποδόσφαιρο (Αγγλικό πρωτάθλημα κλπ)
Επιπλέον, διακωμωδούσαν τον κοινοβουλευτισμό, φέρνοντας σαν παράδειγμα τους αποστάτες βουλευτές του 1965. Μέσα στο κλίμα διαδηλώσεων και πολιτικής αστάθειας της εποχής, υποστήριζαν ότι έπρεπε να επέμβουν απέναντι στον κίνδυνο του χάους. Στην αρχή τουλάχιστον, άφηναν να εννοηθεί ότι θα αφήσουν να γίνουν εκλογές σε "κατάλληλο" χρόνο. Μάλιστα αποπειράθηκαν να κάνουν "εκλογές" με το περίφημο "πείραμα Μαρκεζίνη", το οποίο ήταν εκλογές - φιάσκο για την νομιμοποίηση της χούντας.
Μεταξύ λοιπόν των "αγανακτισμένων", χτες το βράδυ υπήρχαν πολλοί επίδοξοι "επαναστάτες". Απλά θα ήθελα να υπενθυμίσω στους επίδοξους "επαναστάτες" της εποχής μας, τους κατήγορους της "αστικής δημοκρατίας", ότι δεν είναι οι πρώτοι που σκέφτονται έτσι. Αν δεν μάθουν να εντάσσουν τα αιτήματα τους σε συγκεκριμένες προτάσεις - δράσεις, για δημόσια συζήτηση και επεξεργασία (που υποτίθεται ότι κάνουν και τα κόμματα), τότε απλά θα μας θυμίζουν καταστάσεις του 1967.
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 10:06 pm
by PatrickFTW
chriskin wrote:PatrickFTW wrote:Rapadder πως είσαι τόσο σίγουρος οτι ήταν "αγανακτισμένοι" αυτοί που τους αποκλείσανε ? Σε όλα τα κανάλια λένε οτι ήταν 300 άτομα που έφυγαν απο την εκδήλωση στα Προπύλαια και μάλιστα τόνισαν οτι κανείς απο τους αγανακτισμένους δεν συμπαραστάθηκε . Οπότε μήπως πρέπει να το σκεφτόμαστε διπλά πριν απαξιώσουμε μια τέτοια ειρηνική εκδήλωση όπως αυτή των "αγανακτισμένων" ?
ΥΓ : Τελικά ποιος είναι μηδενιστής ?
το λες σαν να εχουν κοινες αποψεις ολοι οι "αγανακτισμενοι"
Κοινές απόψεις δεν έχουν και αυτό είναι που το κάνει τόσο ιδιαίτερο αυτό που διαδραματίζεται .
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 10:15 pm
by nookie
Ναι ρε γαμωτο..αφηστε πια τους ανθρωπους να κανουν τη δουλεια τους με την ησυχια τους..ειναι δυνατον μετα απο βραδυνο τρεξιμο να μπορουν να αποδωσουν την επομενη μερα στη Βουλη?Ειδικα αυτοι που δεν πατανε τοσα χρονια τωρα παρα το οτι εξελεγησαν...μια φορα θα θελουν να πανε και να τους παρουν στο κυνηγι..?Ειναι δυνατον?
Δεν καταλαβαινω αυτην την επιχειρουμενη εξισωση της επαναστασης ως διαδικασιας με την ελευση Χουντας..Εαν ξερεις τι κανεις οταν αγανακτεις και εξανιστασαι τοτε δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα..ο χαβαλες και το 'ελα μωρε,νταξ' ειναι που κρυβεται πισω απο τη δηλωμενη φραση ''ε,σε 1-2 βδομαδες,θα βαρεθουν,θα κουραστουν και θα φυγουν'' και εκει στηριζουν αρκετες απο τις ελπιδες τους πολλοι εντος Βουλης..
Επισης,οπως τα ολοκληρωτικα καθεστωτα(κομμουνισμος,δικτατοριες,φασισμος,ναζισμος) εχουν χρεωκοπησει απο μονα τους..το ιδιο εχει συμβει και με την κοινοβουλευτικη δημοκρατια στην τωρινη της μορφη και εδω περα..δεν διαλυσαμε εμεις το κρατος και τους μηχανισμους του νομιζω..γιατι αυτο ειναι το ιδιο με το να πουμε οτι κ ο Παγκαλος ειχε δικιο οτι μαζι τα φαγαμε..
Το πλεον γονιμο ειναι στις ερχομενες εκλογες οσοι ζητησουν ψηφο να εχουν και ενα ετοιμο σχεδιο με μια ρεαλιστικη οπτικη και λυση..ειτε ειναι κομματα της Βουλης,ειτε εκτος αυτης..γιατι απο γενικολογιες,ιδεολογιες και οραματα εχουμε ηδη χρεωκοπησει..no need for another one..
ΥΓ. Καλα οι δημοσιογραφοι,ειδικα απο μικροτερα κομματα ειναι φαιδρουληδες..μια ζωη εσκουζαν οτι ολοι ειναι αραχτοι σε καναπεδες και βολεμμενοι..και τωρα που βγηκαν αρκετοι απο αυτους στο δρομο τους χαλαει που δεν ειναι υπο την ιδεολογικη σκεπη οποιουδηποτε..
Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 10:47 pm
by PatrickFTW
nookie ++

Re: Επαναστατική κυβέρνηση και αποκλεισμός της Βουλής
Posted: Wed Jun 01, 2011 11:19 pm
by chriskin
PatrickFTW wrote:chriskin wrote:PatrickFTW wrote:Rapadder πως είσαι τόσο σίγουρος οτι ήταν "αγανακτισμένοι" αυτοί που τους αποκλείσανε ? Σε όλα τα κανάλια λένε οτι ήταν 300 άτομα που έφυγαν απο την εκδήλωση στα Προπύλαια και μάλιστα τόνισαν οτι κανείς απο τους αγανακτισμένους δεν συμπαραστάθηκε . Οπότε μήπως πρέπει να το σκεφτόμαστε διπλά πριν απαξιώσουμε μια τέτοια ειρηνική εκδήλωση όπως αυτή των "αγανακτισμένων" ?
ΥΓ : Τελικά ποιος είναι μηδενιστής ?
το λες σαν να εχουν κοινες αποψεις ολοι οι "αγανακτισμενοι"
Κοινές απόψεις δεν έχουν και αυτό είναι που το κάνει τόσο ιδιαίτερο αυτό που διαδραματίζεται .
αρα γιατι λες οτι κανενας απο τους αγανακτισμενους δεν τους συμπαρασταθηκε;
αφου, μιας και οι αγανακτισμενοι ειναι μια μαζα ανθρωπων με τελειως διαφορετικες αποψεις, και αυτοι που προκαλουν τα επεισοδια μπορουν ανετα να ειναι καποιοι απο αυτους.
εδω οι περισσοτεροι λενε πως αυτο ισχυει για τις πορειες που εχουν πολυ συγκεκριμενες πολιτικες αποψεις απο πανω, πως γινεται να μην ισχυει και για μια μαζα ανθρωπων που δεν εχουν κανεναν κοινο μεταξυ τους;