Ασφάλεια και online συναλλαγές

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Thu Nov 29, 2007 1:04 am

Ευχαριστώ και τους 2 σας :-D ... δεν είχα ιδέα, το ομολογώ !!!!
themis
byte level
byte level

Post by themis » Thu Nov 29, 2007 1:20 am

εγώ έχω ξεπεράσει κάθε όριο πλεον.έχω 2 λογαριασμούς τραπέζης συνδεδεμένους στο ίδιο e-banking account.επιτρέπεται η μεταφορά χρημάτων μόνο ανάμεσα στους 2 λογαριασμούς.έτσι έχω και 2 κάρτες.χρησιμοποιοώ μόνο την κάρτα του πρώοτυ λογαριασμού και στο ιντερνετ αλλά και στις καταθέσεις κατευθείαν στο ΑΤΜ.
όποτε θέλω να κάνω αγορά μεταφέρω ονλαιν από τον ένα λογαριασμό (αυτόν με τα λεφτα και την καρτα που ποτέ δε χρησιμοποιώ) στον άλλο που είναι άδειος και με τον οποίο είναι συνδεδεμένη η καρτα της οποίας τον αριθμό χρησιμοποιώ στο ιντερνετ. έτσι βάζω τα ακριβή χρήματα ακριβώς τη στιγμή που θα γίνει η χρέωση από το σαιτ που αγοράζω το οτιδήποτε.
επίσης όταν η χρεωστική είναι βίζα έλεκτρον μπορείς να δώσεις τον αριθμό της σε οποιοδήποτε σαι δέχετε βίζα χωρις να έχει το κόλημα με τη μαεστρο που στα περισσότερα δεν τη δέχονται.και κάτι ακόμα.δεν υπάρχει αρνητικό υπόλοιπο..τουλάχιστον στην κάρτα και στο λογαριασμό που χρησιμοποιώ ακόμα και ένα ευρώ να έχω λιγότερο από αυτά που πρέπει να πληρώσω τότε η συναλλαγή δεν εκτελείται.

αυτά τα ολίγα και να σας πω ότι τους τελευταίους 6 μήνες έχω κάνει αγορές πάνω από 10000 ευρώ με αυτό τον τρόπο από το ιντερνετ και ευτυχώς χωρίς κανένα πρόβλημα.
Never Mind the Bollocks
Image
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Post by P3 » Thu Nov 29, 2007 11:13 am

Eurostat: Τοις μετρητοίς πληρώνει η πλειοψηφία των Ελλήνων

«Τοις μετρητοίς» προτιμά να πληρώνει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όταν πρόκειται να αγοράσουν αγαθά ή υπηρεσίες το κόστος των οποίων δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ. Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, οι Έλληνες χρησιμοποιούν λιγότερο από όλους τους Ευρωπαίους τις πιστωτικές τους κάρτες για ποσό κάτω των 100 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το 95% των Ελλήνων δηλώνει ότι προτιμά να πληρώνει με μετρητά για ποσά κάτω των 100 ευρώ και μόνο το 4% με πιστωτική κάρτα. Μετά τους Έλληνες, οι Πολωνοί και οι Κύπριοι είναι αυτοί που προτιμούν την πληρωμή σε μετρητά (75% και 70% αντίστοιχα). Η πιστωτική κάρτα χρησιμοποιείται περισσότερο στη Σουηδία (62%), στην Ολλανδία (61%) και στο Λουξεμβούργο (59%), ενώ η πληρωμή με επιταγή είναι περισσότερο διαδεδομένη στη Γαλλία (35%), στη Μάλτα και στη Μ. Βρετανία (13%) και στην Ιρλανδία (11%).

Σε ό,τι αφορά τις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ATM), η Ισπανία είναι η χώρα με τα περισσότερα ATM (125 ανά 100.000 κατοίκους). Ακολουθούν η Πορτογαλία (107 ανά 100.000 κατοίκους) και η Σλοβενία (74 ανά 100.000 κατοίκους). Αντιθέτως η Πολωνία και η Ρουμανία έχουν τα λιγότερα ΑΤΜ (20 ανά 100.000 κατοίκους). Στην Ελλάδα αντιστοιχούν 56 αυτόματες ταμειακές μηχανές ανά 100.000 κατοίκους.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη σταθερή και κινητή τηλεφωνία, σύμφωνα με τη Eurostat, στην Ελλάδα αντιστοιχούν (ανά 100 κατοίκους) 93 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας και 44 συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας. Το 12% των νοικοκυριών στην Ελλάδα, σήμερα, διαθέτει κινητό και όχι σταθερό τηλέφωνο. Επίσης, οι συνδέσεις σταθερής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, από το 1996 έως το 2005, μειώθηκαν από 50 συνδέσεις (ανά 100 κατοίκους) σε 44, σε αντίθεση με τις συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες αυξήθηκαν από 5 (ανά 100 κατοίκους) το 1996, σε 93 συνδέσεις το 2005.

Σύμφωνα με τη Eurostat, τις περισσότερες συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας έχουν το Λουξεμβούργο (158 ανά 100 κατοίκους), η Λιθουανία (127), η Ιταλία (122) και η Τσεχία (115). Στην ΕΕ των 25 αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 95 συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας ανά 100 κατοίκους, ενώ το 18% των νοικοκυριών διαθέτει μόνο κινητό τηλέφωνο και όχι σταθερό. Τα περισσότερα νοικοκυριά που διαθέτουν κινητό τηλέφωνο και όχι σταθερό, βρίσκονται στη Λιθουανία (48%), στη Φινλανδία (47%) και στην Τσεχία (42%).

Τέλος, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι Έλληνες μιλούν κατά μέσο όρο 2,1 λεπτά της ώρας στο κινητό τους. Περισσότερη ώρα μιλούν στο κινητό τους οι Κύπριοι (6 λεπτά), οι Φιλανδοί (5,3 λεπτά) και οι Γάλλοι (4,2 λεπτά), ενώ λιγότερο μιλούν οι Πολωνοί (1,2 λεπτά), οι Γερμανοί (1,6 λεπτά) και οι Τσέχοι (1,7 λεπτά).

www.kathimerini.gr
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Nov 29, 2007 5:43 pm

και τότε γιατί είμαστε "χρεωμένοι σε δανεια και κάρτες" όπως ακούγεται συχνόπυκνα από τις διάφορες έρευνες??

κι εγώ υπέρ των διαδικτυακών συναλλαγών, σου λύνουν τα χέρια..Σου γλιτώνουν κ το στήσιμο στις ουρές που εγώ δεν έχω χειρότερο απο αυτό...
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor
Post by redlabel » Thu Nov 29, 2007 5:48 pm

lumenintervalum wrote:και τότε γιατί είμαστε "χρεωμένοι σε δανεια και κάρτες" όπως ακούγεται συχνόπυκνα από τις διάφορες έρευνες??

κι εγώ υπέρ των διαδικτυακών συναλλαγών, σου λύνουν τα χέρια..Σου γλιτώνουν κ το στήσιμο στις ουρές που εγώ δεν έχω χειρότερο απο αυτό...
...γιατί δεν έχουμε επαρκείς αντιστάσεις στο επιθετικό marketing,
γιατί μας αρέσουν τα ωραία πράγματα - ακόμη κι εκείνα που δεν μπορούμε να αγοράσουμε παρά μόνο βάζοντας χρέος,
γιατί μας αρέσει αυτό που έχει ο απέναντι - ακόμα κι αν δεν είναι του γούστου μας,
γιατί νοιαζόμαστε πιο πολύ για το σήμερα απ' ότι για το αύριο,
γιατί έτσι κάνουμε το αντίθετο από αυτό που μας συμβουλεύουν,
γιατί έτσι είπε η ...τηλεόραση,
γιατί "και τι έγινε που χρωστάω μιας χρονιάς μισθούς",
γιατί "μια ζωή την έχουμε",
γιατί "καλύτερα να χρωστάς, παρά να σου χρωστάνε",
γιατί "τι λες, ρε παιδί μου, πότε μαζεύτηκε τέτοιο χρέος;",
γιατί "το σύστημα μας ξεζουμίζει κι εμείς το ανεχόμαστε",
γιατί "σ΄αυτή την κοινωνία μόνο εμείς πληρώνουμε!"
γιατί είμαστε αυτό που είμαστε και καλά κάνουμε! :smt102

Δ. Γκρ.
adam98
Gbyte level
Gbyte level

Post by adam98 » Thu Nov 29, 2007 8:17 pm

redlabel wrote:
lumenintervalum wrote:και τότε γιατί είμαστε "χρεωμένοι σε δανεια και κάρτες" όπως ακούγεται συχνόπυκνα από τις διάφορες έρευνες??

...γιατί δεν έχουμε επαρκείς αντιστάσεις στο επιθετικό marketing,
γιατί μας αρέσουν τα ωραία πράγματα - ακόμη κι εκείνα που δεν μπορούμε να αγοράσουμε παρά μόνο βάζοντας χρέος,
γιατί μας αρέσει αυτό που έχει ο απέναντι - ακόμα κι αν δεν είναι του γούστου μας,
γιατί νοιαζόμαστε πιο πολύ για το σήμερα απ' ότι για το αύριο,
γιατί έτσι κάνουμε το αντίθετο από αυτό που μας συμβουλεύουν,
γιατί έτσι είπε η ...τηλεόραση,
γιατί "και τι έγινε που χρωστάω μιας χρονιάς μισθούς",
γιατί "μια ζωή την έχουμε",
γιατί "καλύτερα να χρωστάς, παρά να σου χρωστάνε",
γιατί "τι λες, ρε παιδί μου, πότε μαζεύτηκε τέτοιο χρέος;",
γιατί "το σύστημα μας ξεζουμίζει κι εμείς το ανεχόμαστε",
γιατί "σ΄αυτή την κοινωνία μόνο εμείς πληρώνουμε!"
γιατί είμαστε αυτό που είμαστε και καλά κάνουμε! :smt102

Δ. Γκρ.

i=0
while i<10
{
redlabel++
}

Για όσους δεν το πρόσεξαν το παραπάνω κάτι ατέρμονα βρόγχο :-D
H δύναμη της εξαπάτησης και της καταστροφής μπορεί να γοητεύσει μόνο μέτριους και αδύναμους
Τhe lessons we learn from pain are the ones that make us the strongest
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”