Αγορά μέσω internet
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Αγορά μέσω internet
Μία ερώτηση,
Θέλω να αγοράσω από ένα site που εδρέυει στην Αριζόνα της Αμερικής κάτι. Το αντικείμενο είναι σχεδόν αμελητέου βάρους, φανταστείτε ένα νόμισμα. Εκτός από το κόστος και το "shipping" πληρώνω κάτι άλλο???
Το ρωτάω γιατί ένας φίλος μου αγόρασε από το ebay ένα κινητό περίπου 200 ευρώ πιο φθηνά, αλλά πλήρωσε στο τελωνείο γύρω στα 150 ευρώ γιατί, όπως του είπαν, ήρθε από το Βιετνάμ...
Κάποια βοήθεια? Έχει αγοράσει κάποιος κάτι από το internet για να με βοηθήσει???
Θέλω να αγοράσω από ένα site που εδρέυει στην Αριζόνα της Αμερικής κάτι. Το αντικείμενο είναι σχεδόν αμελητέου βάρους, φανταστείτε ένα νόμισμα. Εκτός από το κόστος και το "shipping" πληρώνω κάτι άλλο???
Το ρωτάω γιατί ένας φίλος μου αγόρασε από το ebay ένα κινητό περίπου 200 ευρώ πιο φθηνά, αλλά πλήρωσε στο τελωνείο γύρω στα 150 ευρώ γιατί, όπως του είπαν, ήρθε από το Βιετνάμ...
Κάποια βοήθεια? Έχει αγοράσει κάποιος κάτι από το internet για να με βοηθήσει???
What to say man...what to say....
Re: Αγορά μέσω internet
γενικά άν μπορείς να αγοράσεις απο ευρώπη,αγόρασε απο ευρώπη!!!
το τελωνείο απο αμερική ελλάδα είναι λίγο τζόκερ....ακούγεται δηλαδή να "χάνονται" εκεί αντικείμενα (αν και αυτό δεν είναι σίγουρο αν χάνονται στο δικό τους τελωνείο ή στο δικό μας)
και όταν λέω χάνονται εννοώ οτι ένας υπάλληλος του τελωνείου το βλέπει του γυαλίζει το κρατάει (αλλα επαναλαμβάνω οτι μπορεί να "χάνονται" και ελλάδα αυτά) και δε πρόκειται να βρείς ποτέ το δίκιο σου.
Κατα τ'άλλα το τελωνείο μπορεί να σε χρεώσει νομίζω το πολύ 40% της δηλωμένης αξίας του αντικειμένου
(και τώρα έρχεται αυτό που μάλλον θέλεις να ακούσεις)
εκτός
και αν συνενοηθείς με τον αποστολέα και κανονίσετε να στο στείλει σαν δώρο.Σε αυτή τη περίπτωση νομίζω πάντα γλυτώνεις τα εξτρά του τελωνείου ή τουλάχιστον δέν έχω ακούσει το αντίθετο
το τελωνείο απο αμερική ελλάδα είναι λίγο τζόκερ....ακούγεται δηλαδή να "χάνονται" εκεί αντικείμενα (αν και αυτό δεν είναι σίγουρο αν χάνονται στο δικό τους τελωνείο ή στο δικό μας)
και όταν λέω χάνονται εννοώ οτι ένας υπάλληλος του τελωνείου το βλέπει του γυαλίζει το κρατάει (αλλα επαναλαμβάνω οτι μπορεί να "χάνονται" και ελλάδα αυτά) και δε πρόκειται να βρείς ποτέ το δίκιο σου.
Κατα τ'άλλα το τελωνείο μπορεί να σε χρεώσει νομίζω το πολύ 40% της δηλωμένης αξίας του αντικειμένου
(και τώρα έρχεται αυτό που μάλλον θέλεις να ακούσεις)
εκτός
και αν συνενοηθείς με τον αποστολέα και κανονίσετε να στο στείλει σαν δώρο.Σε αυτή τη περίπτωση νομίζω πάντα γλυτώνεις τα εξτρά του τελωνείου ή τουλάχιστον δέν έχω ακούσει το αντίθετο
και μη ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στα νέα του portal μας

OctoMag: νέο θαύμα στη ρομποτική!
Αντι-Facebook καμπάνια της Greenpeace
Internet Explorer 9 beta, Διαθέσιμος για donwload

- crash_override
- Wow! Terabyte level
Αυτό με το δώρο το έχω ακούσει και εγώ. Απλά θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο, όταν αγοράσω το προϊόν την αξία και την μεταφορά την πληρώνω κατευθείαν (π.χ. paypal) ενώ το τελωνείο όταν έρθει το courier στο σπίτι?
Να δω αν και πότε θα πάθω το εγκεφαλικό...
Να δω αν και πότε θα πάθω το εγκεφαλικό...
φαντάζομαι πως κάπως έτσι γίνεται αλλα δέ μου έχει τύχει κάτι τέτοιο.
γενικά απο ευρώπη αγοράζω αν μπορώ και μια φορά μόνο απο καναδά και ήταν συσκευασμένο δώρο
ο φίλος σου πότε το έπαθε το εγκεφαλικό;
γενικά απο ευρώπη αγοράζω αν μπορώ και μια φορά μόνο απο καναδά και ήταν συσκευασμένο δώρο
ο φίλος σου πότε το έπαθε το εγκεφαλικό;

- crash_override
- Wow! Terabyte level
Απ' ότι θυμάμαι όταν ήρθε το courier...δηλαδή όλα τα έξοδα συνολικά είναι σαν να το αγόραζε από εδώ...
αυτό γενικά πάντως δέν ισχύει απλά δέ το ήξερε για το τελωνείο και τη πάτησε.crash_override wrote:δηλαδή όλα τα έξοδα συνολικά είναι σαν να το αγόραζε από εδώ...
κατα τ'άλλα συμφέρει γενικά το e-bay απλά είναι ακόμα καλύτερα αν αυτό που ψάχνεις υπάρχει και στο ebay.co.uk
και είναι και πολύ πιο γρήγορο,περίπου 3 εργάσιμες

- crash_override
- Wow! Terabyte level
OK θα το ψάξω και από κει, ευχαριστώ!!
Αν έχει κάποιος άλλος να προσθέσει τίποτα δεκτό!
Αν έχει κάποιος άλλος να προσθέσει τίποτα δεκτό!
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Αγοράζω μέσω Internet πολύ συχνά, κυρίως βιβλία, CD και DVD, σχεδόν πάντα από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα.
Όταν χρειάστηκε να αγοράσω κάποια DVD από τις ΗΠΑ πρόσεξα περισσότερο τα διαδικαστικά (επιλογή προμηθευτή, όροι σύμβασης για επιστροφή, τεχνική συμβατότητα κλπ.), αλλά δεν αντιμετώπισα ούτε τότε κάποιο πρόβλημα.
Δ. Γκρ.
Όταν χρειάστηκε να αγοράσω κάποια DVD από τις ΗΠΑ πρόσεξα περισσότερο τα διαδικαστικά (επιλογή προμηθευτή, όροι σύμβασης για επιστροφή, τεχνική συμβατότητα κλπ.), αλλά δεν αντιμετώπισα ούτε τότε κάποιο πρόβλημα.
Δ. Γκρ.
- SeniorCarbone
- Kilobyte level
Το πιο σημαντικό για μένα είναι να υπάρχει user feedback σε e-shopping services ώστε να παίρνετε τρίτες γνώμες κ επίσης καλό αλλά όχι απαραίτητο είναι να υπάρχει κ κάποια γνωστή e-commerce υπηρεσία ενδιάμεσα (βλ Paypal) που να εγγυάται την πληρωμή. Γενικά προβλήματα σπάνια αντιμετωπίζει κανείς εκτός εάν παραγγέλνει από κάποιο άκυρο service στο Hong Kong που να μην παρέχει κ επαρκή ή κατανοητή πληροφόρηση.
*--Common sense is not so common--*
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Πραγματι, ειδικα αν μιλαμε για κορυφες οπως το amazon.Γνωστος ειχε προβληματα με το amazon(δεν θυμαμαι τι ακριβως) και οταν τους εστειλε mail σε 1-2 μερες ειχαν κινησει τις διαδικασιες για αλλαγη του προιοντος.
- crash_override
- Wow! Terabyte level
ΟΚ ευχαριστώ παιδιά, έκανα μία παραγγελία από το ebay στην Αγγλία δοκιμαστικά για να δώ αν θα γίνει κανένα ευτράπελο!
- tZoLe
- Venus Former Team Member
- Academic status: Alumnus/a
Έχοντας αγοράσει αρκετά προϊόντα από το ebay και το amazon, τα οποία ο αποστολέας μου έστελνε ως δώρα, δεν έχει χρειαστεί να πληρώσω τελωνείο.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
- para
- Wow! Terabyte level
Έρχεσαι σε επικοινωνία με τον χρήστη για να στο στείλει ως δώρο ή το κάνουν από μόνοι τους;
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- tZoLe
Πάντα πριν αγοράσω κάτι έρχομαι σε επικοινωνία για ερωτήσεις σχετικά με τη διαδικασία και το αναφέρω.

"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)
έτσι
Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
-
- Mbyte level
Αν αγοράσεις κάτι ΜΗΝ επιλέξεις απόστολή με courier. Έχω την εντύπωση ότι έτσι περνάει 100% τελωνείο (ασχέτως με το αν γράψει "gift" επάνω ο αποστολέας) οπότε δεν την γλυτώνεις. Επέλεξε αποστολή με USPS και ζήτα να σου ασφαλίσουν το δέμα αν είναι μεγάλης αξίας (και να το markάρουν σαν gift). Έτσι πήρα το πρώτο iPhone από Αμερική και πέρασε μια χαρά και ήρθε σε μία βδομάδα
.
Από Ευρώπη ότι και να πάρεις δεν περνάει τελωνείο οπότε order away :P.
Έχει υπόψιν σου όταν αγοράζεις κάτι από ebay ότι ακόμα και στο Αγγλικό ebay κάνουν list πράγματα πωλητές από Κίνα/Αμερική/Ταιβάν κλπ, οπότε να κοιτάζεις πάντα το μέρος που αναφέρεται ως item location.
Επίσης να πληρώνεις πάντα μέσω paypal και αν μπορείς να "συνδέσεις" το paypal με πιστωτική κάρτα, διότι σου παρέχει καλύτερο buyer protection σε σχέση με τις χρεωστικές.

Από Ευρώπη ότι και να πάρεις δεν περνάει τελωνείο οπότε order away :P.
Έχει υπόψιν σου όταν αγοράζεις κάτι από ebay ότι ακόμα και στο Αγγλικό ebay κάνουν list πράγματα πωλητές από Κίνα/Αμερική/Ταιβάν κλπ, οπότε να κοιτάζεις πάντα το μέρος που αναφέρεται ως item location.
Επίσης να πληρώνεις πάντα μέσω paypal και αν μπορείς να "συνδέσεις" το paypal με πιστωτική κάρτα, διότι σου παρέχει καλύτερο buyer protection σε σχέση με τις χρεωστικές.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ποια επιλογη κανω για το αγγλικο ταχυδρομειο?Για amazon μιλαω παντα.
-
- Mbyte level
Royal mail (ή κάπως έτσι αν θυμάμαι καλά).ultimate_aektzis wrote:Ποια επιλογη κανω για το αγγλικο ταχυδρομειο?Για amazon μιλαω παντα.
"Liberal" isn't a dirty word Blackadder!
- Bloody Mary
Επιβεβαιώνω το Royal Mail 

Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
- Bloody Mary
Νομίζω πως έγραφε Air mail or Royal mail ως επιλογή, εμένα που μου στάλθηκαν κάποια πράγματα σήμερα έρχονται μέσω Royal mail πάντως...
Στείλε μας το άρθρο σου, βοήθησε να αναπτυχθεί
το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!
Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: Αυτοί που ξέρουν δυαδικό σύστημα και αυτοί που δεν ξέρουν.το portal με θέματα που σε ενδιαφέρουν!