Κινητό απο το εξωτερικό.

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Post Reply
AngelCloud
byte level
byte level

Κινητό απο το εξωτερικό.

Post by AngelCloud » Mon Jun 14, 2010 8:54 pm

Παιδία ξέρει κανείς αν μια συσκευή αγορασμένη απο το εξωτερικό θα έχει πρόβλημα να συνδεθεί με τα δίκτυα της Ελλάδος;
Συγκεκριμένα σκέτη την συσκευή θέλω να φέρω και να της βάλω μια Ελληνική SIM.
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Κινητό απο το εξωτερικό.

Post by mikem4600 » Mon Jun 14, 2010 9:20 pm

Εκτός εξαιρέσεων που τα κινητά μπορεί να είναι κλειδωμένα σε συγκεκριμένο provider (π.χ. μερικά iPhone) ή συνδέονται σε δίκτυα διαφορετικής τεχνολογίας (π.χ. EV-DO) λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Ίσως να θες να τσεκάρεις τι παίζει με ελληνική υποστήριξη/service που ίσως χρειαστείς.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Mon Jun 14, 2010 11:56 pm

Πέρα απ' το iphone δεν κυκλοφορεί αντίστοιχη jailbreak εφαρμογή για άλλα κινητά?
Πάντως θα συνιστούσα την αγορά κινητού από το εξωτερικό όσον αφορά την τιμή, από την αλλή από θέμα εγγυήσεων τι παίζεται?
Ανάλογα με τον πωλητή? :smt017
AngelCloud
byte level
byte level

Post by AngelCloud » Tue Jun 15, 2010 12:18 pm

mikem4600 wrote:Εκτός εξαιρέσεων που τα κινητά μπορεί να είναι κλειδωμένα σε συγκεκριμένο provider (π.χ. μερικά iPhone) ή συνδέονται σε δίκτυα διαφορετικής τεχνολογίας (π.χ. EV-DO) λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα. Ίσως να θες να τσεκάρεις τι παίζει με ελληνική υποστήριξη/service που ίσως χρειαστείς.
Το κινητό σε Αμερική και Ευρώπη το διανέμουν T-Mobile και Vodafone αντίστοιχα (Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμα και δεν το βλέπω να έρχεται σύντομα). Στο εξωτερικό ή κάνεις πρόγραμμα με μια απο τις 2 ή το παίρνεις σαν συσκευή και φεύγεις. Θέλω λοιπόν να πιστεύω ότι με σκέτη την συσκευή το κινητό δεν δεσμεύεται κάπου.

Εφόσον δεν έχει βγει Ελλάδα σίγουρα δεν περιμένω κάποια υποστήριξει/service πράγμα που με κάνει να διστάζω λίγο.
Για ανανεώσεις λογισμικού δεν ξέρω τι παίζει.
kwnccc wrote:Πέρα απ' το iphone δεν κυκλοφορεί αντίστοιχη jailbreak εφαρμογή για άλλα κινητά?
Δεν το έχω ψάξει ακόμα αλλά σίγουρα κάτι θα παίζει.
kwnccc wrote:Πάντως θα συνιστούσα την αγορά κινητού από το εξωτερικό όσον αφορά την τιμή, από την αλλή από θέμα εγγυήσεων τι παίζεται?
Ανάλογα με τον πωλητή? :smt017
Γενικότερα τα μαγαζιά στο εξωτερικό προσφέρουν εγγυήσεις σε ότι πάρεις οπότε το ίδιο θα ισχύει και για το κινητό.

ΥΓ) Δεν περίμενα να μην φέρουν αυτό το κινητό στην Ελλάδα. Για το Nexus One της Google μιλάω. Πάντως και να το φέρουν έχουν αργήσει πάρα πολύ.
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Tue Jun 15, 2010 1:03 pm

γιατί δε πέρνεις το desire;
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Tue Jun 15, 2010 3:44 pm

AngelCloud wrote: ΥΓ) Δεν περίμενα να μην φέρουν αυτό το κινητό στην Ελλάδα. Για το Nexus One της Google μιλάω. Πάντως και να το φέρουν έχουν αργήσει πάρα πολύ.
Βασικά οπως λέει και ο hawk γιατι δεν παίρνεις κάποιο άλλο με android?
Αν σε ενδιαφέρει γι' αυτό περισσότερο το nexus one έχουν βγει κινητά με νεότερο λογισμικό android?
Το desire που αναφέρεται είναι από τα τελευταία!
AngelCloud
byte level
byte level

Post by AngelCloud » Tue Jun 15, 2010 10:21 pm

kwnccc wrote:
AngelCloud wrote: Αν σε ενδιαφέρει γι' αυτό περισσότερο το nexus one έχουν βγει κινητά με νεότερο λογισμικό android?
Το Android με ενδιαφέρει και γι' αυτό και το Desire είναι η αμέσως επόμενη επιλογή. Βέβαια για ακόμη μια φορά, μπορώ να βρω το Desire έξω φθηνότερα απο ότι στην Ελλάδα. Απο Αμερική σίγουρα δεν έχω ελπίδες κάθως τα πάντα εκεί λειτουργούν σε διαφορετικές συχνότητες και με άλλες πατέντες στο λογισμικό. Πάντως η δουλεία έχει βαβούρα και ίσως να μην αξίζει ;P
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Tue Jun 15, 2010 10:39 pm

AngelCloud wrote:
kwnccc wrote:
AngelCloud wrote: Αν σε ενδιαφέρει γι' αυτό περισσότερο το nexus one έχουν βγει κινητά με νεότερο λογισμικό android?
Το Android με ενδιαφέρει και γι' αυτό και το Desire είναι η αμέσως επόμενη επιλογή. Βέβαια για ακόμη μια φορά, μπορώ να βρω το Desire έξω φθηνότερα απο ότι στην Ελλάδα. Απο Αμερική σίγουρα δεν έχω ελπίδες κάθως τα πάντα εκεί λειτουργούν σε διαφορετικές συχνότητες και με άλλες πατέντες στο λογισμικό. Πάντως η δουλεία έχει βαβούρα και ίσως να μην αξίζει ;P
Βασικά και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα νομίζω, αρκεί το UMTS του κινητού να υποστηρίζουν τη ζώνη της Ευρώπης, πράγμα συνήθως απίθανο! Το θέμα είναι να έχεις τη δυνατότητα να του κάνεις jailbreak! Οι τιμές από εξωτερικό πάντως είναι πολύ καλύτερες!
Ειδικά αν έχεις και άτομο να στο στείλει, τέλεια!

Επίσης αν το κινητό δεν είναι συμβατό με τη περιοχή που μένεις, οι πωλητές αποφεύγουν να στο στέλνουν στην περιοχή που σε ενδιαφέρει!
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Wed Jun 16, 2010 11:16 am

το desire θέλεις και δε το ξέρεις :-D ειλικρινά το λέω
δες χοντρικά τις διαφορές τους εδώ http://www.knowyourmobile.com/compariso ... s_one.html
επίσης το desire έχει ραδιόφωνο και χίλιες φορές πιό όμορφο ui γιατί το htc sense απλά γ@μ@ει.
μείον αυτού οτι τα over the air update πρώτα θα βγαίνουν στο nexus one και στις συσκευές που έχουν το default ui.αλλά μη νομίζεις οτι θα περιμένεις και πολύ
ειδικά αν rootareis το κινητό.εγώ έχω 2.1 και στην ελλάδα δε ξέρω αν έχει γίνει το επίσημο update απο 1.5 σε 1.6 ακόμα..
επίσης αν δε κάνω λάθος το desire το βρίσκεις σε πολύ καλύτερη τιμή απο το nexus.
και αν το θέλεις απο ελλάδα πάρτο απο ένα απο τα παρακάτω sites.και στα δύο τα μεταφορικά πρέπει να είναι δωρεάν.
http://www.egalaxy.gr/productdesc.php?id=1629
http://media-ram.gr/index.php?target=pr ... _id=118844

just my 2.0 cents
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Wed Jun 16, 2010 4:31 pm

Πωπω, ψήνομαι πολύ να παραγγείλω το HTC EVO 4G! :smt007
Αλλά λέω να περάσει λίγο ακόμα ο καιρός γιατί σιγά-σιγά του βρίσκουν κάτι ψιλοελαττωματάκια με την οθόνη και κάτι τέτοια! :smt012 Θα έρθει Ελλάδα?
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Wed Jun 16, 2010 6:24 pm

AngelCloud
byte level
byte level

Post by AngelCloud » Thu Jun 17, 2010 2:42 pm

h4wk wrote:το desire θέλεις και δε το ξέρεις :-D ειλικρινά το λέω
δες χοντρικά τις διαφορές τους εδώ http://www.knowyourmobile.com/compariso ... s_one.html
επίσης το desire έχει ραδιόφωνο και χίλιες φορές πιό όμορφο ui γιατί το htc sense απλά γ@μ@ει.
μείον αυτού οτι τα over the air update πρώτα θα βγαίνουν στο nexus one και στις συσκευές που έχουν το default ui.αλλά μη νομίζεις οτι θα περιμένεις και πολύ
Λογικά και εμένα για το Desire με βλέπω. Ισχύει ότι οι διαφορές είναι πολύ μικρές και δεν δικαιολογούν την διαφορα στην τιμή.
h4wk wrote:ειδικά αν rootareis το κινητό.εγώ έχω 2.1 και στην ελλάδα δε ξέρω αν έχει γίνει το επίσημο update απο 1.5 σε 1.6 ακόμα..
χαχα, δεν περίμενα κάτι καλύτερο απο την Ελληνική αγορά. "Άμα δεν πουλάει όσο το IPhone, δεν το στηρίζουμε" είναι η φιλοσοφία τους.
h4wk wrote:επίσης αν δε κάνω λάθος το desire το βρίσκεις σε πολύ καλύτερη τιμή απο το nexus.
και αν το θέλεις απο ελλάδα πάρτο απο ένα απο τα παρακάτω sites.και στα δύο τα μεταφορικά πρέπει να είναι δωρεάν.
http://www.egalaxy.gr/productdesc.php?id=1629
http://media-ram.gr/index.php?target=pr ... _id=118844
Thnx και για τα links. Δεν γούσταρα να δώσω την 500άρα στην Vodafone.
kwnccc wrote: Βασικά και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα νομίζω, αρκεί το UMTS του κινητού να υποστηρίζουν τη ζώνη της Ευρώπης, πράγμα συνήθως απίθανο! Το θέμα είναι να έχεις τη δυνατότητα να του κάνεις jailbreak! Οι τιμές από εξωτερικό πάντως είναι πολύ καλύτερες!

Επίσης αν το κινητό δεν είναι συμβατό με τη περιοχή που μένεις, οι πωλητές αποφεύγουν να στο στέλνουν στην περιοχή που σε ενδιαφέρει!
Ξέρω ότι το Android είναι αρκετά ανοιχτό λογισμικό οπότε δεν βρίσκω κάποιον σοβαρό λόγο να κοιτάξω για Jailbreak προς το παρόν. Εκτός και αν ξεχνάω κάτι.... Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω.....? :Ρ
kwnccc
Mbyte level
Mbyte level

Post by kwnccc » Thu Jun 17, 2010 5:22 pm

AngelCloud wrote:
kwnccc wrote: Βασικά και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα νομίζω, αρκεί το UMTS του κινητού να υποστηρίζουν τη ζώνη της Ευρώπης, πράγμα συνήθως απίθανο! Το θέμα είναι να έχεις τη δυνατότητα να του κάνεις jailbreak! Οι τιμές από εξωτερικό πάντως είναι πολύ καλύτερες!

Ξέρω ότι το Android είναι αρκετά ανοιχτό λογισμικό οπότε δεν βρίσκω κάποιον σοβαρό λόγο να κοιτάξω για Jailbreak προς το παρόν. Εκτός και αν ξεχνάω κάτι.... Ξέρεις κάτι που δεν ξέρω.....? :Ρ
Βασικά εγώ πιο πολύ σου λέω για το UMTS, γιατί από ότι ξέρω δεν είναι θέμα software, αλλά hardware!
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”