iOS 4 records location data
-
- Gbyte level
iOS 4 records location data
Αυτό πέρασε απαρατήρητο; Από ό,τι φαίνεται λόγο για το consolidated.db είχε κάνει πρώτος αυτός εδώ ο τύπος, αλλά τώρα πήρε δημοσιότητα το θέμα. Visualization για τα δεδομένα σας θα βρείτε εδώ.
Δεν ξέρω αν έχει απαντήσει η apple επί του θέματος -ούτε με ενδιαφέρει- αλλά για αυτό που κάνει πρέπει να υπάρχει informed consent. Και αυτό που γράφει στα terms της για τα location based services, δε μπορεί να χαρακτηριστεί informed consent. Η έκταση των δεδομένων που κρατούνται είναι εντελώς ασύμμετρη για τη χρήση τους σε LBS. Η apple φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης που σέρνει τόσα χρόνια το χορό με services που δεν κάνουν τον κόπο να έχουν κάποιους μηχανισμούς στοιχειώδους ασφάλειας ή ιδιωτικότητας.
Δυο ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις:
How Much is Location Privacy Worth?
M Langheinrich work on ubicomp privact
Δεν ξέρω αν έχει απαντήσει η apple επί του θέματος -ούτε με ενδιαφέρει- αλλά για αυτό που κάνει πρέπει να υπάρχει informed consent. Και αυτό που γράφει στα terms της για τα location based services, δε μπορεί να χαρακτηριστεί informed consent. Η έκταση των δεδομένων που κρατούνται είναι εντελώς ασύμμετρη για τη χρήση τους σε LBS. Η apple φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης που σέρνει τόσα χρόνια το χορό με services που δεν κάνουν τον κόπο να έχουν κάποιους μηχανισμούς στοιχειώδους ασφάλειας ή ιδιωτικότητας.
Δυο ενδιαφέρουσες δημοσιεύσεις:
How Much is Location Privacy Worth?
M Langheinrich work on ubicomp privact
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Re: iOS 4 records location data
Χθες ειδα και αντιστοιχη ειδηση για το android με το google latitude.Βεβαια σου δινει ρητα την δυνατοτητα να το κλεισεις.Η Apple δεν ξερω αν το κανει.
και η apple ρωταει την πρωτη φορα
απλα δεν σου δινει επιλογη μεσα στο προγραμμα για να το κλεισεις
στο ipad τουλαχιστον, ομως, σου δινει τη δυνατοτητα να το κλεισεις απο τις γενικοτερες ρυθμισεις
ψιλο-υπερβολες μου φαινονται ολα αυτα - αμα δεν ηθελε ο χρηστης θα μπορουσε να πατησει "οχι" οταν τον ρωτησε το προγραμμα
απλα δεν σου δινει επιλογη μεσα στο προγραμμα για να το κλεισεις
στο ipad τουλαχιστον, ομως, σου δινει τη δυνατοτητα να το κλεισεις απο τις γενικοτερες ρυθμισεις
ψιλο-υπερβολες μου φαινονται ολα αυτα - αμα δεν ηθελε ο χρηστης θα μπορουσε να πατησει "οχι" οταν τον ρωτησε το προγραμμα
Terms of service
bla bla bla bla bla bla bla
will no longer have privacy
scroll down and down and down and down
AHA!! There's the f**k I agree button I was looking for
will no longer have privacy
scroll down and down and down and down
AHA!! There's the f**k I agree button I was looking for
και μη ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στα νέα του portal μας
OctoMag: νέο θαύμα στη ρομποτική!
Αντι-Facebook καμπάνια της Greenpeace
Internet Explorer 9 beta, Διαθέσιμος για donwload
OctoMag: νέο θαύμα στη ρομποτική!
Αντι-Facebook καμπάνια της Greenpeace
Internet Explorer 9 beta, Διαθέσιμος για donwload
- stranger
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Για το Android υπάρχει και το location cache http://www.appbrain.com/app/location-ca ... oncachemapultimate_aektzis wrote:Χθες ειδα και αντιστοιχη ειδηση για το android με το google latitude.Βεβαια σου δινει ρητα την δυνατοτητα να το κλεισεις.Η Apple δεν ξερω αν το κανει.
Βέβαια δεν έχω android οπότε δεν ξέρω αν είναι καλό αλλά έχω ακούσει καλές εντυπώσεις από χρήστες...
- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level