Γιατί λοιπόν ισχύει αυτή τη στιγμή αυτό που λέει ο Einhejar (και ο μπαμπάς)?Γιατί οι σχετικές περιπτώσεις δεν αντιμετωπίζονται απο νόμο σχετικό με κλοπές και παράνομη πρόσβαση, αλλά απο διατάξεις προστασίας απορρήτου πληροφοριών:
Τα παραπάνω τα επιβεβαίωσα και απο διδακτορικό του τμήματος της νομικής που κάνει ακριβώς σε αυτόν τον τομέα το διδακτορικό του.Με λίγα λόγια οι ιστορίες περι του πως ορίζεται το αγαθό αυτή τη στιγμή στην ελλάδα δεν έχουν σχέση με το θέμα, αυτό που ορίζει την παράβαση είναι το οτι όταν προστατεύεις την πληροφορία στο σύστημα σου, αυτή θεωρείται προσωπικό απόρρητο.Σύμφωνα με το άρθρο 370Γ§2 Π.Κ., όποιος αποκτά πρόσβαση σε στοιχεία που έχουν εισαχθεί σε υπολογιστή ή σε περιφερειακή μνήμη υπολογιστή ή μεταδίδονται με συστήματα τηλεπικοινωνιών , εφ΄ όσον οι πράξεις αυτές έγιναν χωρίς δικαίωμα, ιδίως με παραβίαση απαγορεύσεων ή μέτρων ασφαλείας που έχει λάβει νόμιμος κάτοχός τους, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τρεις μήνες ή με χρηματική ποινή τουλάχιστον δέκα χιλιάδων δραχμών. Αν η πράξη αναφέρεται στις διεθνείς σχέσεις του κράτους ή στην ασφάλεια του κράτους, τιμωρείται κατά το άρθρο 148. Η πράξη αυτή διώκεται μόνον ύστερα από έγκληση του παθόντα. Διευκρινίζεται δε ότι, το άρθρο 148 Π.Κ., το οποίο στην §2 αποτελεί κακούργημα, αναφέρεται στην κατασκοπεία, που διαπράττεται από πολίτη, παραπέμπει δε (το άρθρο 148 Π.Κ.) και στο άρθρο 146, το οποίο αναφέρεται στην παραβίαση των μυστικών της πολιτείας, όταν διαπράττεται βέβαια από πολίτη και όχι από στρατιωτικό.
[ ... ]
Διευκρινίζεται ότι, το παραπάνω άρθρο 370 Γ Π.Κ. περιλαμβάνεται στο 22ο κεφάλαιο του ποινικού κώδικα, που προστατεύει την παραβίαση απορρήτων και προστέθηκε με το άρθρο 4 Ν. 1805/1988. Αυτό σημαίνει ότι, η θέσπιση του συγκεκριμένου άρθρου δεν αποβλέπει στην προστασία της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, αλλά στην προστασία του απορρήτου.
[ ... ]
Λέγοντας απόρρητο εννοούμε το δικαίωμα του κατόχου των δεδομένων να αποκλείει άλλους από την πρόσβαση σ΄ αυτά, χωρίς να απαιτείται η ύπαρξη απορρήτου από ουσιαστική έννοια. Στο άρθρο 370 Β §1 ορίζεται ότι, ως απόρρητα θεωρούνται και εκείνα που ο νόμιμος κάτοχός τους, από δικαιολογημένο ενδιαφέρον τα μεταχειρίζεται ως απόρρητα, ιδίως όταν έχει λάβει μέτρα για να παρεμποδίζονται τρίτοι να λάβουν γνώση τους.