Windows 7 - black screen of death.

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Windows 7 - black screen of death.

Post by The Punisher » Thu Dec 03, 2009 11:52 am

αν εσύ ως εταιρίες ανακαλύψεις ότι ο τρόπος που προστατεύεις το προϊόν σου από τα παράνομα αντίγραφα μπάζει, τι θα έκανες? δε θα έκανες ένα υποχρεωτικό update σε όλα τα pc? αν δεν ήταν υποχρεωτικό, χαζός θα ήταν ο παράνομος να το περάσει.

Πέραν αυτού, αν δεν κατεβάσεις τίποτα από MS από τη στιγμή που εγκαταστήσεις τα Win, δε σε υποχρεώνει να βάλεις το Genuine Validation. Αυτό εγκαθίσταται όταν κάνεις update, όταν κατεβάσεις εργαλεία για το office, και τέλος πάντων σε αντίστοιχες φάσεις. Όπως βλέπεις δεν το κάνουν enforce με τον πλεον προφανή τρόπο

@marios
Τα false positives είναι μεγάλο πρόβλημα όλων αυτών των scanners (virus, malware, you-name-it)
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Dec 03, 2009 11:55 am

The Punisher wrote:@marios
Τα false positives είναι μεγάλο πρόβλημα όλων αυτών των scanners (virus, malware, you-name-it)
Ο καθένας διαλέγει την πλευρά που πιστεύει ανάλογα με το ποιον εμπιστεύεται περισσότερο :)
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Dec 03, 2009 11:58 am

The Punisher wrote:Πέραν αυτού, αν δεν κατεβάσεις τίποτα από MS από τη στιγμή που εγκαταστήσεις τα Win, δε σε υποχρεώνει να βάλεις το Genuine Validation. Αυτό εγκαθίσταται όταν κάνεις update, όταν κατεβάσεις εργαλεία για το office, και τέλος πάντων σε αντίστοιχες φάσεις. Όπως βλέπεις δεν το κάνουν enforce με τον πλεον προφανή τρόπο
Και windows και no updates, είπαμε Kaspersky εχω οχι τον Θεος Internet Security.

Kατά τα άλλα σταματάω να παραπονιέμαι γιατί δεν με αναγκασε κανεις να βαλω winxp (εκτος απο την EA, Activision, Eidos κλπ)
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Dec 03, 2009 12:04 pm

Από την άλλη, το να πιστεύεις κάτι χωρίς στοιχεία είναι χειρότερο του απλά να μην μπαίνεις στη διαδικασία, για 2 λόγους.

Πρώτον, η ημιμάθεια είναι χειρότερη απ' την αμάθεια. Δεύτερον, απέναντι σε κάποιον που έχει στοιχεία, δε μπορείς να υπερασπιστείς την άποψή σου. Τώρα αν εσένα σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία να σκέφτεσαι ότι "με παρακολουθούν, με κάνουν, με δείχνουν" είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο :lol:

Παρεμπιπτόντως, είμαι 1000% σίγουρος ότι έχετε gmail account. Έχετε μπει μπει στη διαδικασία να σκεφτείτε ότι "έχω τα mail μου στους servers μιας εταιρίας που ειδικεύεται στο information retrieval και data mining" ? ή επειδή είναι google είναι αγγελικό :smt059 ?

Τροφή προς σκέψη .. :roll:

Stoupeace wrote: Και windows και no updates, είπαμε Kaspersky εχω οχι τον Θεος Internet Security.
χαχα, προφανώς ρε. Σε κάθε software product είναι απαραίτητα τα updates. Μη βλέπεις που δε μιλάμε για τα security fixes στα linuxοειδή. Αν ενδιαφέρεσαι για τα security holes και τα αντίστοιχα patches, ρίξε μια ματιά εδώ (ένα παράδειγμα). Αν δεν περνάς updates, είσαι τρύπιος (αξίωμα :-p ) Απλά δε γίνεται να έχουμε και σπασμένα προϊόντα, και updates, και τα πάντα. Είναι αχαριστία :lol:

Υπενθυμίζω, ότι εμείς δεν πρέπει να γκρινιάζουμε γιατί το κράτος έχει προνοήσει για να έχουμε νομίμως αυτά τα προϊόντα.
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Dec 03, 2009 12:15 pm

The Punisher wrote:Πρώτον, η ημιμάθεια είναι χειρότερη απ' την αμάθεια. Δεύτερον, απέναντι σε κάποιον που έχει στοιχεία, δε μπορείς να υπερασπιστείς την άποψή σου. Τώρα αν εσένα σε κάνει να αισθάνεσαι ωραία να σκέφτεσαι ότι "με παρακολουθούν, με κάνουν, με δείχνουν" είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο :lol:
Δεν τίθεται θέμα ημιμάθειας ούτε θέμα στοιχείων. Όσο δεν μπορώ(θεωρητικά ή πρακτικά) να ελέγξω τον κώδικα(όπως και κανείς εκτός από αυτούς που τον γράφουν) μπορώ πάντα να έχω στην άκρη του μυαλού μου ότι δεν είναι αγγελική η Microsoft και ότι καλώς ή κακώς για να βγάλει λεφτά θα μπορούσε να κάνει και κάτι τέτοιο.
Και επειδή με κάνει να αισθάνομαι ωραία αυτό, γι'αυτό όλη μου η δουλειά είναι στα Linux partitions του υπολογιστή μου(σε αυτό συμβάλει και το ότι προσωπικά με βόλεψε καλύτερα σαν OS, αλλά αυτό είναι άσχετο) και στα windows μπαίνω μόνο για παιχνίδια και το equation του word :-p :-p :-p
The Punisher wrote:Παρεμπιπτόντως, είμαι 1000% σίγουρος ότι έχετε gmail account.

είμαι το υπόλοιπο αυτού του ποσοστού αφού δεν έχω στο gmail :-p

Φιλικά πάντα, έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται από αυτή τη συζήτηση ούτε εσύ να πιστείς ότι η Microsoft είναι "κακή" ούτε εγώ ότι είναι "καλή"(μπεμπέκος διατύπωση) :-p
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Dec 03, 2009 6:11 pm

Νέο blog post της περίφημης (πλεον) PrevX
Having narrowed down a specific trigger for this condition we've done quite a bit of testing and re-testing on the recent Windows patches including KB976098 and KB915597 as referred to in our previous blog. Since more specifically narrowing down the cause we have been able to exonerate these patches from being a contributory factor.
http://www.prevx.com/blog/141/Windows-B ... Cause.html
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Dec 04, 2009 1:58 am

Ισοβίτης wrote:
maxthebest wrote:Και τα windows genuine advantage validation που παρανομα εγκατεστησε η mιcrosoft στον υπολογιστη μου, και ανιχνευσε οτι ειναι πειρατικα, φαινεται να ειναι ενα απο τα πολλα malware της.
Σου ανίχνευσε πειρατικά Windows ενώ είχες αυθεντικά;
ξερω τρεις περιπτωσεις υπολογιστων με αυθεντικα windows που τα ανιχνευσε ως παρανομα
το ενα απο παιδι που ειναι στο forum, το αλλο του αδερφου μου που ειναι απο το msdnaa και το αλλο απο windows που ειχε το pc ενος φιλου μεσα κατα την αγορα απο τα multirama

οποτε σιγουρα γινεται :)

------

α ναι το λεει και το link για wikipedia παραπανω, δεν το ειχα δει
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Fri Dec 04, 2009 2:06 am

ναι για αυτό ρώτησα. τίποτα δεν είναι τέλειο άλλωστε :roll:
redlabel
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Professor

Post by redlabel » Fri Dec 04, 2009 1:18 pm

chriskin wrote:ξερω τρεις περιπτωσεις υπολογιστων με αυθεντικα windows που τα ανιχνευσε ως παρανομα
+1 περίπτωση με τα δικά μου (είναι αυθεντικά, απ' όσο ξέρω...) :smt012

Δ. Γκρ.
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Fri Dec 04, 2009 1:26 pm

Όπως και να χει, σε περιπτωση που έχουμε αυθεντικα windows και εμφανιστεί πρόβλημα στην ενεργοποίηση, ένα τηλεφώνημα στην MS Greece είναι αρκετό!
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Fri Dec 04, 2009 4:26 pm

emperormario wrote:Όπως και να χει, σε περιπτωση που έχουμε αυθεντικα windows και εμφανιστεί πρόβλημα στην ενεργοποίηση, ένα τηλεφώνημα στην MS Greece είναι αρκετό!
Δυσκολεύομαι να το πιστέψω αυτό λιγάκι. (Το τηλεφώνημα χρεώνεται στην Microsoft?).
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Fri Dec 04, 2009 5:11 pm

Δωρεάν είναι το τηλεφώνημα. Μήπως, συμπτωματικά, όσοι έχουν αυθεντικά Windows που αναγνωρίζονται ως πειρατικά ξέχασαν να κάνουν το activation στις 30 ημέρες τις προθεσμίας;...
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Post by *estrngd » Fri Dec 04, 2009 8:58 pm

Ισοβίτης wrote:Δωρεάν είναι το τηλεφώνημα. Μήπως, συμπτωματικά, όσοι έχουν αυθεντικά Windows που αναγνωρίζονται ως πειρατικά ξέχασαν να κάνουν το activation στις 30 ημέρες τις προθεσμίας;...
Εάν αλλάξει κάποιος κάτι στο pc του (νέα κάρτα/μνήμη/bios/δικό σου ματζαφλάρι), ενδεχομένως να νομίζει το super-wow-activation-system ότι άλλος υπολογιστής χρησιμοποιεί το m$ window$ os, συγκρίνοντας την παλιά με την νέα σύσταση του pc. Δηλ. πάντα πρέπει να λες στην μαμά microsoft ότι άλλαξες κάτι στον υπολογιστή της. :-D
Λες και χωρίς τα pirated-copies θα είχε διαδοθεί τόσο η m$.
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Fri Dec 04, 2009 11:13 pm

Έχω αλλάξει σχεδόν τα πάντα αλλά ποτέ δεν είχα πρόβλημα ούτε ξέρω κάποιον που να το έκανε και να είχε. Σε κάθε περίπτωση, η τεράστια διάδοση του συγκεκριμένου λειτουργικού οφείλεται κατά πρώτο λόγο σε usability issues (ευχρηστία, φιλικότητα, απλοποίηση λειτουργιών) και κατά δεύτερο στο επιθετικό μάρκετινγκ που χρησιμοποίησε στο παρελθόν η εταιρία.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Dec 05, 2009 12:58 am

emperormario wrote:Όπως και να χει, σε περιπτωση που έχουμε αυθεντικα windows και εμφανιστεί πρόβλημα στην ενεργοποίηση, ένα τηλεφώνημα στην MS Greece είναι αρκετό!
δυστυχως οχι , ειπαν στο παλικαρι που ειχε το pc απο το multirama οτι μονο το multirama μπορει να αναλαβει ευθυνη και οχι η ιδια η microsoft
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”