Πολύ ενδιαφέρον το link του Tomahawk στην προηγούμενη σελίδα (δεν το σχολίασα γιατί το είχε πάρει το μάτι μου πριν από λίγες μέρες).
HdkiLLeR wrote:Άντε πάλι το 80% της αγοράς...καλά ρε επειδή το χρησιμοποιούν αρκετοί πάει να πεί οτί είναι και καλο...Μα καλά λιγό λογική δεν υπάρχει products για την μάζα είναι είναι δυνατόν να είναι το optimal !!
Από την εμπειρία μου μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι πολύ σπάνια στην αγορά αυτή υπάρχει κάτι το "optimal" γενικά. Πάντα θέτουμε κριτήρια για να μπορούν τα αποτελέσματά μας να είναι αξιοπρεπή. Στην προκειμένη περίπτωση, η αγορά είναι το
desktop (και laptop) computing (οπότε παίκτες όπως Itanium, UltraSparc, Opteron αποκλείονται πριν καν ξεκινήσει ο διαγωνισμός). Στην εν λόγω αγορά, λοιπόν, οι παίκτες είναι P4 και Athlon, με τις παραλλαγές τους (άντε, και ο PPC). Τα κριτήρια είναι α) απόδοση/τιμή β) συμβατότητα γ) τιμή. Με τα κριτήρια αυτά, ο PPC είναι στον πάτο, και η "optimal" επιλογή είναι ένας από τους άλλους δύο επεξεργαστές (το οποίο είναι και αυτό που "προτιμάει η μάζα"

). Πάντως, αν θες κι άλλα επιχειρήματα, μπορώ να αναπτύξω περαιτέρω το παράδειγμα με τα Ferrari, Toyota, Yugo.
HdkiLLeR wrote:Έχω και εγώ μια αράδα απο links τα οποία μπορώ να postάρω που λένε το αντίθετο...
Post away!

Απλώς (για ευννόητους λόγους), όχι από sites τύπου MacLust, ThinkSecret, MacRumors κτλ. (για να με πείσεις, μπορείς να δοκιμάσεις κανένα διεθνές περιοδικό, όπως PC Mag, PC World κτλ.).
HdkiLLeR wrote:Εννοείται πως η ADM είναι too far απο την Intel δεν χωράει αντίλογος σε αυτό, καθαρά για intel x86 μιλάμε μην μπερδεύεσαι.
Χμμμ, οκ. Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι "γιατί η Apple παρατάει τους G5 και πάει στην πλατφόρμα της Intel', αλλά "γιατί η Apple περνάει στην πλατφόρμα της Intel και δεν διαλέγει AMD"; Και στα δύο ερωτήματα απαντάει πολύ καλά το άρθρο
Hell freezes over; it must've been the liquid cooling: Hannibal on the Apple-to-Intel transition.
HdkiLLeR wrote:
L()L ...θεωρώ ότι απλά κάνεις πλάκα εδώ γιατί δεν πιστεύω να βάζεις μέσα στην συζήτηση σχετικά με αναπτυξιακά προβλήματα και scalling του hardware το life cycle του software.
ΟΚ... με σπρώχνεις και κανονικά δεν πρέπει να ενδώσω.

But here it goes...
<off_topic extreme_sarcasm="on">Από ότι φαίνεται, λοιπόν, θεωρείς ότι το software δεν έχει προβλήματα scaling και ανάπτυξης, ενώ το life cycle του προφανώς ξεπερνάει τα 30 χρόνια (ειδικά αν σκεφτείς πόσες εταιρίες έχει αλλάξει μέσα σε αυτό το διάστημα, καθώς και τη σιγουριά που υπάρχει για το τίνος πνευματικό παιδί είναι κάθε κομμάτι του (βλ. SCO vs IBM) - και θυμίσου ότι πρόκειται για software που πολλές φορές χρησιμοποιείται για mission critical συστήματα...). Πράγμα λογικό, καθώς το software αναφέρεται κυρίως σε
ιδέες, που ως γνωστόν, είναι διαχρονικές.
Τις προάλες, που λες, κατέβασα ένα καινούριο λινουξάκι, ονόματι
Ubuntu. Παραβλέποντας το... εκκεντρικό του όνομα, είπα να το βάλω για να δω που βρίσκεται η αιχμή της τεχνολογίας του dekstop unix, αφού το εν λόγω λινουξάκι είχε όλες τις τελευταίες εφαρμογές (σε DVD έκδοση παρακαλώ).
Ενώ, λοιπόν, το είχα περάσει και έπαιζα με αυτό αμέριμνος, ξαφνικά ανακάλυψα ότι είχε μία τάση να θεωρεί την υπερσύγχρονη κάρτα γραφικών και οθόνη μου ως... τηλέτυπο. Ναι, καλά διαβάσατε,
τηλέτυπο (teletype). Ναι, το μηχάνημα που έχει εξαφανιστεί εδώ και δεκαετίες, όχι την
εταιρία του Mega! Το λοιπόν, ψάχνοντας απ' εδώ κι απ' εκεί βρήκα ότι η
έννοια, η
ιδέα του τηλέτυπου είναι χωμένη βαθιά στα εσώψυχα του λινουξακίου μου (από τον πυρήνα που τα βλέπει εικονικά, μέχρι το πρόγραμμα init και το shell του χρήστη). Μάλιστα, ανακάλυψα ότι υπάρχουν δύο ειδών τηλέτυπα, τα "απλά" (10 χαρακτήρες/sec, μόνο κεφαλαία) και αυτά των power users (30 χαρ/sec, κεφαλαία και πεζα!). Και πάντα μου έκανε εντύπωση πως όλα τα user names του unix ήταν πάντα στα πεζα (απ' ότι φαινεται, αυτός που έγραψε το user management ήταν power user...) ενώ κάποια utilities επέστρεφαν errors με all-caps (αυτοί που το έγγραψαν δεν ήταν power users, είτε απλώς μου φώναζαν...).
Ύστερα από αυτή την εμπειρία, χαίρομαι που δεν αναγνώρισε το DVD-RW drive ως drive για διάτρητες κάρτες... Κι ας έρθει τώρα όποιος θέλει να μου πεί ότι αυτό το λειτουργικό είναι high-tech και up-to-date.</off_topic>
Τελικά, εγώ θα προτιμήσω τους Intel (ή AMD for that matter) ως πλατφόρμα, ως φθηνότερους, ταχύτερους και πλέον συμβατούς. Τουλάχιστον, η αρχιτεκτονική ανήκει κατά κυριότητα από το '81 σε μία εταιρία!

Sorry για ακόμα μία φορα, για το off topic.
Μερικά ακόμα ενδιαφέρονα άρθρα είναι:
Going for Broke (μια θεωρία συνωμοσίας που θέλει την Intel να αγοράζει την Apple για να σκοτώσει τη Microsoft)
Editorial: You've been punk'd! (ένας Mac User ανακαλύπτει τον μύθο της απόδοσης των Mac)
Anyway, νομίζω πως το θέμα έχει καλυφθεί αρκετά, οπότε σταματάω εδώ.