Κινητά τηλέφωνα και ΥΓΕΙΑ

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: Alumnus/a

Κινητά τηλέφωνα και ΥΓΕΙΑ

Post by Einherjar » Fri May 21, 2004 12:37 am

Δεν ξερω εαν ειδατε την εκπομπη του κορυφαιου Κουλογλου στη ΝΕΤ, αλλα ηταν
φοβερα ενδιαφερουσα!!!!! Ειχε θεμα, τα κινητα και η ακτινοβολια που
εκπεμπουν.

Συμπερασματα: τον Πούλογλου!!!

Μιλησανε 3-4 καθηγητες απο ΜΙΤ, πολυτεχνεια κτλ. Και ειπανε οτι δεν πρεπει να μιλαμε πανω απο 1-2 λεπτα συνεχομενα.....να σταματαμε και εαν θελουμε να ξανακαλουμε. Δεν πρεπει να το βαζουμε κοντα στο κεφαλι (π.χ οταν κοιμομαστε), στην καρδια, στο ΣΥΚΩΤΙ και στις πισω τσέπες!!!! Ο λογος? Απορροφούν επιλεκτικα κυματα ακτινοβολιας και δημιουργουνται βλαβες. Ειδικα εαν μπαινει στο κωλομαγουλο (!!!) ειναι κοντα στο μυελο οπου γινονται αναδομες-επισκευες στο DNA μας, και με αυτη την ακτινοβολια την εμποδιζουμε με πολυ ασχημα αποτελεσματα.

ΛΥΣΕΙΣ:
  • Να γινουμε σαν τις γκομενες....να κουβαλαμε τσαντακι για να το εχουμε εκει μεσα
  • ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να έχουμε hands free γιατι κραταει το κινητο μακρια μας
  • η αποσταση της συσκευης απο το κεφαλι η το σωμα θα πρεπει να ειναι 7εκ. Οποτε το hands free ειναι το μονο εργαλειο για κατι τετοιο....αρα μην ακουτε μ@...ες οτι το καλωδιο γινεται κεραια....
Το κλου της εκπομπής ητανε οτι: ενας τρελο επιστημονας απο την αμερικη ειπε οτι κανονικα θα πρεπει να μιλαμε το πολύ 3 λεπτα όλο το μήνα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οταν ρωτησαν τους υπολοιπους για κατι τετοιο....δεν θελανε να πουνε οτι ειναι σωστο....καταλαβαινετε τις συνεπειες.... αλλα εν ολίγοις δεν διαφώνησαν.

Λάβετε μέτρα!
Last edited by Einherjar on Fri May 21, 2004 6:56 pm, edited 1 time in total.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri May 21, 2004 1:06 am

Επειδή πολύ λόγος γίνεται για την ακτινοβολία και τους κινδύνους της ας δούμε ποσοτικά ποια είναι τα όρια ισχύος για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Ακτινοβολώντας πάνω σε ανθρώπινα ομοιώματα και μετρώντας την άνοδο της θερμοκρασίας που η ακτινοβολία προκαλούσε βρέθηκαν τα ακόλουθα νούμερα για την ένταση του πεδίου:
1 to 10 mW/cm^2 Shorter exposure of about a few hours every 24 hours is tolerated
Above 10 mW/cm2 DANGEROUS RADIATION. Personnel should not be exposed to radiation of this magnitude.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν υπερβούμε τα 10mW/cm^2 η άνοδος της θερμοκρασίας θα μας προκαλέσει μη αντιστρεπτή μεταβολή στα κύτταρα μας

Η ένταση του πεδίου συσχετίζεται με την ισχύ του πομπού, το κέρδος της κεραίας και την απόσταση

Ελάχιστη απόσταση ασφαλείας :

Rmin=sqrt((N*10^(G-L/10)*P)/4πS)

όπου:
G Απολαβή της κεραίας(gain σε dbi).
P Η ισχύς που οδηγείται στην κεραία.
L σύνολο απολειών μεταξύ πομπού-κεραίας(σε db)
N αριθμός πομπών που συγκεντρόνωνται στην ίδια κεραία.
S μέγιστο επιτρεπτό density της ισχύως στον αέρα (W/m2).

Αντικαθιστώντας και με την υπόθεση ότι το κέρδος κεραίας είναι 0dB(ισοτροπική Omnidirectional)κεραία(τα κινητά μας τηλέφωνα έχουν omni directional με απολαβή 1-2dbi) έχουμε:

Power (W),Dangerous Distance (m),Safe Distance (m)
1, 0.2, 0.3
4, 0.2, 0.6
10, 0.3, 0.95
40, 0.6, 2.0
400, 1.9, 6.0
1000, 3.0, 9.5

Για παράδειγα:
Ένα κινητό GSM εκπέμπει 1 με 2 watt (όταν είναι μακριά από το σταθμό βάσης του), άρα η απόσταση ασφαλείας είναι 30cm
Μία κεραία κινητής τηλεφωνίας στη χειρότερη περίπτωση έχει 40watt ισχύ, με κέρδος κεραίας 10db, άρα EIRP=400watt, άρα η ελάχιστη απόσταση είναι 6 μέτρα
Ένας πομπός ραδιοφώνου ή τηλεόρασης με ισχύ 30000watt έχει ελάχιστη απόσταση 30μέτρα
Ένα WiFi τερματικό, όπου η EIRP περιορίζεται εκ του νόμου στα 100mW, έχει απόσταση ασφαλείας τα 10cm.

Τα νούμερα αυτά υπολογίστηκαν πειραματικά με βάση τα άμεσα αποτελέσματα της ακτινοβολίας
Πειραματικά αποτελέσματα για την μακροχρόνια έκθεση δεν υπάρχουν (χρειάζεται επιδημιολογική μελέτη μετά από χρόνια έκθεσης σε ακτινοβολία), όμως αποτελούν ένα καλό μέτρο σύγκρισης.

Συνεπώς καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε και πολύ το κινητό αφού απόσταση ασφαλείας έιναι τα 30cm.Ενώ αυτή γίνεται και μεταλύτερη σε περιπτώσεις όπου έχουμε σημεία του ανθρωπίνου σώματος που παρατηρείται μεγαλύτερη απορόφηση(αναφέραι και ο Einherjar παραπάνω). Τέλος βέβαια μην ξεχνάμε πως σίγουρα υπάρχει και θέμα σχετικό με την μακροχρόνια έκθεση αλλά αυτό είναι κοινό μυστικό...

Τα παραπάνω νούμερα είναι τα πλέον τυπικά σχετικά με τα νόμιμα όρια εκπομπής(δεν σημαίνει πως κάθε φορέας τηλεπικοινωνιακός/κινητός κλπ τα τηρεί - τηρούνται όμως σε κάθε περίπτωση απο τις συσκευές που χρησιμοποιούμε εμείς. Με λίγα λόγια το κινητάκι δεν φταίει σε τπτ σε σχέση με τις κεραίες κινητής που έχουμε κοντά μας)...Γι' αυτό βάλτε wifi(802.11b) που έχει ελάχιστα όρια 100mW και όχι 6000mW(6W) :) :) :).
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d-->--- s+:+ a- C++(+++) BILS++++$ P--- L++++>+++++ E--- W+++ N+ o+ K w--
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++
------END GEEK CODE BLOCK------

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
theo_
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by theo_ » Fri May 21, 2004 2:21 am

μαζεμένο το post σου HdKiller.. :shock:

(τα παρακάτω είναι με επιφύλαξη,δεκτές διορθώσεις!)
Είχα ακούσει πως το hands free δεν βοηθάει την κατάσταση!
Αντιθέτως επιβαρύνει!
Απόσο θυμάμαι (κ απο φυσική αμυδρά) η συχνότητα έχει να κάνει κ με το
φυσικό μήκος της κεραίας( :oops: ) και επειδή το καλώδιο του hands free λειτουργεί ως κεραία άρα μάλλον την ***
People are never more insecure than when they become obsessed with their fears at the expense of their dreams
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Fri May 21, 2004 2:54 am

Η λογική μου λέει, ότι εαν το hands free λειτουργούσε και ως κεραία, δεν πρόκειται ποτέ να μπορούσαμε να μιλήσουμε μέσω αυτού, λόγω παρασίτων. Σίγουρα θα σου έχει τύχει καθώς ακούς από ακουστικά μουσική, να χτυπήσει δίπλα το κινητό και να κουφαθείς από τα παράσιτα. Σε αυτή την περίπτωση νομίζω το καλώδιο λειτουργεί και ως κεραία. Αφού στο hands free δεν γίνεται κάτι τέτοιο, λογικά πάντα, δεν θα λειτουργεί και ως κεραία. ίσως (πιθανότατα) είναι ηλεκτρομαγνητικά μονωμένο το καλώδιο
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Fri May 21, 2004 8:59 am

Παίδες μην τα μπλέκετε. Το hands free δεν λειτουργεί σαν κεραία. Για να έχεις εκπομπή σήματος πρέπει να έχεις ταλάντωση(κοινώς εναλασσόμενο ρεύμα-τα καλώδια της ΔΕΗ είναι και αυτά επιβλαβή*), το hands free λειτουργεί με συνεχές ρεύμα συνεπώς δεν τίθεται θέμα εκπομπής απο το καλώδιο του hands free.(Ακόμη και έτσι να ήταν τα πράγματα θα έπρεπε να είχε κατάλληλες διαστάσεις και τοποθέτηση για να εκπέμψει,δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα-επίσης θα έπρεπε για να ήταν επιβλαβές να του δωθεί/οδηγηθεί κάποιο εκπεμπόμενο σήμα στην είσοδο).Συνεπώς hands free αλλά τι να βάλεις το κινητό 1m μακρυά απο εσένα δεν το βλέπω εύκολο.

*)Τα καλώδια της ΔΕΗ αν και έχουν πολύ χαμηλή συχνότητα 25Ηz μου φαίνεται(τα κινητά έχουν 900Mhz και 1800Mhz) είναι επιβλαβή εξαιτίας ενός άλλου φαινομένου το οποίο σχετίζεται με τις υπερηψηλές τάσεις.[/b]
O M+ V-- PS++>+++ PE- Y++ PGP++ t+ 5+ X+ R* tv b++ DI- D+ G+++ e+++>++++ h r++ y++

"UNIX is basically a simple operating system, but you have to be a genius to understand the simplicity." -- Dennis Ritchie
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Fri May 21, 2004 10:16 am

Όλοι με κοροιδεύατε παλιόπαιδα όταν μίλαγα στον κινητό λες και είχε ψείρες ;)
Εμένα πάντως νιώθω να με επηρεάζει όταν μιλάω πολλές ώρες. Σίγουρα μπορεί να μην μπορείς να γλιτώσεις πλήρως την ακτινοβολία αλλά η περιορισμένη χρήση και το hands Free βοηθούν (Einherjar thanx).
Είχα ακούσει από ένα φίλο γιατρό ότι σε ένα συνέδριο είχαν βγάλει σαν συμπέρασμα ότι η χρήση του κινητού σε ηλικίες ανάπτυξης (<=22 μην γελάτε) βοηθάει στην ανάπτυξη της λευχαιμίας.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμα δεν ξέρουμε 100% τα αποτελέσματα που μπορεί να έχει. Είμαστε η γενιά πειραματόζωα. Σίγουρα κάποια αποχή και η χρησιμοποίηση κατάλληλων εργαλείων δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri May 21, 2004 10:30 am

Όσον αφορά το hands free δεν νομίζω οι κατασκευαστικές εταιρίες να μισούν τόσο πολύ τον καταναλωτή που του προωθούν κάτι για να τον επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο.Αν ήταν έτσι δεν θα βγαίναν κινητα με ράδιο και mp3 players.Σκεφτείτε όλοι αυτοί που ακούν ράδιο στο δρόμο από το κιν τους να μετατρέπουν το κεφάλι τους σε κεραία!!
Τότε τα παιδιά μας θα γεννηθούν με περισσότερες παραμορφόσεις και από αυτα του Τσέρνομπιλ.
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
koki
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4

Post by koki » Sat May 22, 2004 10:20 am

Τώρα που είπες για υπερυψηλες τάσεις, δηλ. στην περιοχή μου που φτιαξε η ΔΕΗ ένα κέντρο υπερυψηλής τάσης, θα γίνουμε πράγματι σουβλάκια? 1500 επιστήμονες και περιβαλλοντικοί φωνάζανε, αλλά εν όψει των !#!($!@#*$!?#$*!#*($!(#$)!#)!$*@#* Oλυμπιακών έπεσαν ΜΑΤ και λοιπά και ο Δήμος εκανε τον Κινέζο. Τώρα (τελευταία στιγμή φυσικά) μας έχουν κατατρυπήσει τους δρόμους να φτάσουν μέχρι το Ελληνικό να το φωτίσουν για τους ορμονικά διαταραγμένους υπερήρωες.
``Άναρθρες κραυγές τύπου απόλυσης από στρατό' ' + ``'Άναρθρες κραυγές τύπου θα πάω στο Παρίσι' ' + ``Άναρθρες κραυγές τύπου μαμά μου φοβάμαι' '

Τα βλογς είναι σαν τις ********, όλοι έχουν από μία ;)

Death By Popcorn : Η απάντηση σε κάθε εσωτερική και εξωτερική σινε/σειρο-αναζήτηση. :D
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Sat May 22, 2004 4:00 pm

Οι αγωγοί υπερηψηλών τάσεων(χαμηλών συχνοτήτων) εμφανίζουν διαφορετικά φαινόμενα εκπομπής ακτινοβολίας απο τους αγωγούς υψηλών συχνοτήτων. Η ακτινοβολία αν και δεν έχει τόσο μικρό μήκος κύματος(αντιστοιχοία σε 40Ghz και επάνω) ώστε να προκαλεί παραμορφώσεις/μόνιμες μεταλάξεις στο γενετικό υλικό σου έχει διαφορετικά αποτελέσματα όσον αφορά την αλληλεπίδραση με τον εγκέφαλο,τα οπτικά νευρα και τον μυελό των οστών. Είχε γίνει μια αναφορά κάποτε στο πέραμα και γενικά στα παιδιά των περιοχών προς τον ασπρόπυργο όπου επάνω απο τα σπίτια τους περνάνε πυλώνες της ΔΕΗ(λές και έξω απο τα σπίτια μας δεν έχουμε αλλά όντως εκεί είναι διαφορετικό) σχετικά με την ανάπτυξη τους και βρέθηκε πως είχε παρουσιάσει διαφορές απο άτομα άλλων περιοχών(επίσης είχαν αυξημένα κρουσματα λευχαιμίας-σε αυτό ίσως βέβαια να φταίνε και τα διυλιστήρια).

Σε κάθε περίπτωση πάντος υπάρχει απαγόρευση για νέες εναέριες εγκαταστάσεις παντός τύπου(συνεπώς καλύτερα λακούβες και όχι δρόμοι παρά αρρώστια και καρκίνοι).

Spy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Spy » Thu Nov 15, 2007 12:06 am

Αν και ειναι λιγο παλιο το thread, ειναι αρκετα ενδιαφερον!
Ας μην κρυβομαστε και ας μην αγνοουμε την ζημια που κανουν τα ασυρματα δυκτια, στην υγεια μας.

Προσπαθω να αποφευγω την χρηση του κινητου, οσο περισσοτερο μπορω, δεν το αφηνω ποτε ανοιχτο το βραδυ και αν χρειαζεται να μεινει ανοιχτο, μονο μακρυα απο εμενα.

Επισης δεν εχω ασυρματο δυκτιο στο σπιτι, και επιφυλλασομαι για το ποσο "αθωα" ειναι τα bluetooth hands free!

Και κατι τελευταιο, ελπιζω να ειναι η ιδεα μου, αλλα οταν καθομαι στην σχολη παραπανω απο 5 ωρες... με πιανει πονοκεφαλος....(wifi???? κεραιες ΟΤΕ απεναντι...)

Ποια ειναι η γνωμη σας;;;
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Sreak » Thu Nov 15, 2007 12:26 am

Γεια σου ρε Spy να μη με λένε μόνο εμένα τρελό :)
Spy++
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level

Post by mikem4600 » Thu Nov 15, 2007 9:02 am

Spy wrote:Επισης δεν εχω ασυρματο δυκτιο στο σπιτι, και επιφυλλασομαι για το ποσο "αθωα" ειναι τα bluetooth hands free!
Πάντως προσωπικά ΑΚΟΜΑ δεν έχω δει ίχνος επιστημονικής απόδειξης που καταλήγει σε ασφαλή αποτελέσματα (είτε υπέρ είτε κατά).
Spy wrote:Και κατι τελευταιο, ελπιζω να ειναι η ιδεα μου, αλλα οταν καθομαι στην σχολη παραπανω απο 5 ωρες... με πιανει πονοκεφαλος....(wifi???? κεραιες ΟΤΕ απεναντι...)

Καλά, έτσι όπως είναι η σχολή, δεν χρειάζεται τις κεραίες για να σε πιάσει πονοκέφαλος... :-D Σύννεφα καπνού & απίστευτο καυσαέριο, βαβούρα, ζέστη (ειδικά στα εργαστήρια), μουσικές και κλαπατσίμπανα από τα κόμματα, εε σόρρυ, παρατάξεις εννοώ... Εμένα και μόνο από αυτά με έπιανε πονοκέφαλος. Τώρα και για την ακτινοβολία δεν ξέρω, υποθέτω θα είχα κι άλλα συμπτώματα πέραν του πονοκεφάλου αν τα έκανε αυτή μόνη της...
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Thu Nov 15, 2007 9:50 am

Πες τα ρε Mikem, για να μη λέει ο Sreak ότι τον λέμε τρελό χωρίς λόγο!!! lololololllllll!!!!!!!!!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Thu Nov 15, 2007 12:18 pm

το off topic σχόλιο μου: προσέξτε στο πρώτο post τι τρόπο γραφής είχε ο einherjar 3 χρονάκια πίσω
einherjar wrote:Συμπερασματα: τον Πούλογλου!!!
einherjar wrote:Να γινουμε σαν τις γκομενες....να κουβαλαμε τσαντακι για να το εχουμε εκει μεσα
τς τς τς, ντροπή

και φυσικά ο hdkiller από τότε δίνει μαθηματικά τεκμηριωμένες απαντήσεις
Spy
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Spy » Thu Nov 15, 2007 2:55 pm

mikem4600 wrote:
Spy wrote:Και κατι τελευταιο, ελπιζω να ειναι η ιδεα μου, αλλα οταν καθομαι στην σχολη παραπανω απο 5 ωρες... με πιανει πονοκεφαλος....(wifi???? κεραιες ΟΤΕ απεναντι...)

Καλά, έτσι όπως είναι η σχολή, δεν χρειάζεται τις κεραίες για να σε πιάσει πονοκέφαλος... :-D Σύννεφα καπνού & απίστευτο καυσαέριο, βαβούρα, ζέστη (ειδικά στα εργαστήρια), μουσικές και κλαπατσίμπανα από τα κόμματα, εε σόρρυ, παρατάξεις εννοώ... Εμένα και μόνο από αυτά με έπιανε πονοκέφαλος. Τώρα και για την ακτινοβολία δεν ξέρω, υποθέτω θα είχα κι άλλα συμπτώματα πέραν του πονοκεφάλου αν τα έκανε αυτή μόνη της...
Ασε για το τι γινεται στο υπογειο και με την ζεστη στα εργαστηρια.
Οταν ειμαι στο αμφ.Δεριγνυ, για αρκετες ωρες, με πιανει το κεφαλι μου... (αραγε η κεραια ειναι τοσο αθωα μεσα στο Δεριγνυ;;;)
Ελπιζω να ειναι (ξαναλεω) η ιδεα μου και οχι η πραγματικοτητα!
Αν και φοβαμαι πως σε λιγα χρονια θα φωσφωριζουμε!
crash_override
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by crash_override » Thu Nov 15, 2007 3:03 pm

Spy wrote:Αν και φοβαμαι πως σε λιγα χρονια θα φωσφωριζουμε!
:smt005 :smt005 :smt016 :smt016 :oops: :oops: :smt002 :smt002 :smt001 :smt001 :smt036 :smt036 :smt037 :smt037 :smt042 :smt042 :smt043 :smt043 :smt044 :smt044
What to say man...what to say....
Ganther
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: 3rd year
Post by Ganther » Thu Nov 15, 2007 3:07 pm

tsilochr wrote:το off topic σχόλιο μου: προσέξτε στο πρώτο post τι τρόπο γραφής είχε ο einherjar 3 χρονάκια πίσω
einherjar wrote:Συμπερασματα: τον Πούλογλου!!!
einherjar wrote:Να γινουμε σαν τις γκομενες....να κουβαλαμε τσαντακι για να το εχουμε εκει μεσα
τς τς τς, ντροπή

και φυσικά ο hdkiller από τότε δίνει μαθηματικά τεκμηριωμένες απαντήσεις
αχαχαχαχα

Σε ψηφιζω για best venus poster ολων τον εποχων! :-D :-D
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Thu Nov 15, 2007 3:53 pm

Παιδιά μια ερώτηση. όλα αυτά που λέτε για το κινητό ισχύουν γενικά όσο είναι ανοιχτό, ή κυρίως όταν μιλάς?

Για να ξέρουμε αν θα το βάζουμε στην τσέπη ή όχι. (προστασία της οικογένειας-u know..)
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Thu Nov 15, 2007 5:08 pm

emperormario wrote:Παιδιά μια ερώτηση. όλα αυτά που λέτε για το κινητό ισχύουν γενικά όσο είναι ανοιχτό, ή κυρίως όταν μιλάς?

Για να ξέρουμε αν θα το βάζουμε στην τσέπη ή όχι. (προστασία της οικογένειας-u know..)
κι όταν είναι κλειστό εκπέμπει για να βρει την κυψέλη. απλά εκπέμπει λιγότερο από όταν μιλάς

@ganther, thnx. Περιμένω την υποστήριξη της πρότασης σου και όπως όπως το σχετικό εικονάκι πάνω από το username μου :-)
HdkiLLeR
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by HdkiLLeR » Thu Nov 15, 2007 6:04 pm

tsilochr wrote:vote me for best venus poster :)
Μόνο εσύ θα το έκανες sig :) :)

tsilochr
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by tsilochr » Thu Nov 15, 2007 6:11 pm

HdkiLLeR wrote:
tsilochr wrote:vote me for best venus poster :)
Μόνο εσύ θα το έκανες sig :) :)
σταυρώστε με, σταυρώστε με, στα χέρια σας σηκώστε με :-p
ράνια
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by ράνια » Fri Nov 16, 2007 12:58 pm

Για πείτε εσείς που τα ξέρετε και μιλάτε και με νουμεράκια :razz:, με τα bluetooth τι παίζει? Εκπέμπουν κι αυτά ακτινοβολία, αλλά πόσο ισχυρή είναι? Γιατί αυτό μπορεί να το έχεις και με τις ώρες πάνω στο αυτί σου, μιλάς δε μιλάς. Αλλά σου προσφέρει τη δυνατότητα να έχεις το κινητό αρκετά μακριά, οπότε περιορίζεις την ακτινοβολία από το κινητό...
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”