3D οθόνη κινητών
Posted: Tue Jun 06, 2006 3:29 pm
Πηγή:news.in.gr
Εικόνα με βάθος
Οθόνη για κινητά τηλέφωνα προσφέρει απεικόνιση σε τρεις διαστάσεις
Η νοτιοκορεατική Samsung SDI ανακοίνωσε ότι έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία για την απεικόνιση τρισδιάστατων εικόνων στις οθόνες κινητών τηλεφώνων και άλλων φορητών συσκευών.
Η νέα οθόνη «οργανικών φωτοδιόδων ενεργού μήτρας» (AMOLED) εγγυάται «την υψηλότερη ανάλυση» στην απεικόνιση 3D και πλεονεκτούν σημαντικά όσον αφορά το ρυθμό ανανέωσης της εικόνας σε σχέση με τις συμβατικές οθόνες LCD, υποστηρίζει η εταιρεία.
«Μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, οι περισσότερες επίπεδες οθόνες θα έχουν υιοθετήσει την τεχνολογία προβολής 3D» προβλέπει ο αντιπρόεδρος της Samsung.
Η νέα οθόνη έχει προς το παρόν μέγιστη διαγώνιο 4,3 ίντσες (10,9 εκατοστά), στο μέλλον όμως η ίδια τεχνολογία θα αξιοποιηθεί και σε τηλεοράσεις και μεγαλύτερες οθόνες υπολογιστών.