Page 1 of 1

Με το Palladium (INTEL) φτάνουμε στο 1984

Posted: Mon Apr 26, 2004 2:53 pm
by PaP
Με τους νέους επεξεργαστές τους οποίους θα δόσουν προς αγορά οι μεγαλοεταιρείες υπολογιστών (Microsoft, Motorola, Intel, Ibm, AMD) Θα μπορούν να βρίσκουν τον καθένα απο εμάς στο σπιτάκι του και να τον μπουζουριάζουν στο πιτς φιτύλι. Πως;
Με τα ειδικά τσιπάκια που ήδη έχουν φτιάξει για φορητούς υπολογιστές (και όχι μόνο) δεν επιτρέπεται κλειδώνει το ελεύθερο λογισμικό. Δηλαδή δεν θα μπορεί κανένας να βάλει στον υπολογιστή του προγράμματα όπως είναι το Linux και το open office κ.α. software που διανέμονται δωρεάν και κατασκευάζονται απο τους ίδους τους χρήστες του net. Σε περίπτωση δηλαδή που κάποιος απο εμάς έχει ένα PC το οποίο υποστηρίζει το TCPA και τοποθετήσει ένα δωρεάν software σε εντοπίζουν, μέσα απο ένα τρακ στο διαδύκτιο και απο τα αρχεία που ανταλλάσονται στο δύκτιο, (πράγμα το οποίο ήδη κάνει το MSWord και MS Windows media player) και σε κάνουν τσακωτό. Με μια σαχλαμάρα που λέγεται Super Cookie ο Μπίλαρος Gayτσ αυτή την εποχή μπορεί να σου χαλάσει το στήσιμο των Windows. Αν το TCPA γίνει δεκτό απο απο τις κυβερνήσεις των κρατών ανά τον κόσμο, χαίρε ω χαίρε Ελευθεριά. Επίσης με την ιστορία αυτή μπορούν να κλείσουν σαίτ όπως αυτό ακριβώς στο οποίο βρίσκεστε αυτή τη στιγμή. Ότι δεν τους αρέσει, θα το κόβουν ή δεν θα το βλέπετε. Έτσι απλά.

PS Η Microsoft έχει ήδη βρει μια πατέντα έτσι ώστε να ενοικιάζονται προγράμματα στους κινέζους, μέσο του TCPA προκειμένου ο Gayτς να αναπτυχθεί και στην χώρα με τα τόσα δις κατοίκους και επομένως χρήστες υπολογιστών.

Do you think its air you re breathing now?

οιπόν. Αρχικά ιδρύεται η TCPA (Trusted Computer Platform Alliance) το 1999 από τις Compaq, HP, IBM, Intel και Microsoft. Αλλά στη συνέχεια μπαίνουν και άλλες 200 περίπου εταιρίες. Ανάμεσά τους μπορείτε να βρείτε και τις Adobe, AMD, Fujitsu-Siemens, Gateway, Motorola, Samsung, Toshiba και πολλές άλλες. Το σχέδιό τους είναι το εξής:

Κάθε υπολογιστής θα ενσωματώνει ένα TPM (Trusted Platform Module). Αυτό είναι ένα τσιπάκι, αλλά αργότερα, αυτές οι λειτουργίες θα ενσωματώνονται απ ευθείας στους επεξεργαστές, τις κάρτες γραφικών, ήχου κλπ. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγχεται αν ο υπολογιστής είναι σε TCPA- συμβατό στάδιο ή όχι διαρκώς. Αυτό σημαίνει πως σε πρώτο επίπεδο θα βρίσκεται το hardware, σε δεύτερο το TPM και στη συνέχεια ο χρήστης. Η όλη επικοινωνία θα γίνεται με κρυπτογράφηση 2048 bit ώστε να είναι αδύνατο να "σπάσει" η κρυπτογράφηση σε πραγματικό χρόνο. Ποιο είναι το ζουμί της υπόθεσης:

Το hardware όπως και το λογισμικό θα είναι TCPA-εγκεκριμένα (εφ όσον το hardware έχει το τσιπάκι TPM) για να λειτουργούν ομαλά. Σε περίπτωση που δεν έχουν την απαραίτητη πιστοποίηση, δεν θα μπορεί ο χρήστης να τα χρησιμοποιήσει. Με απλά λόγια, για να λειτουργήσει το λογισμικό σας πάνω στο καινούριο σας μηχανημα το οποίο περιέχει το τσιπάκι TPM, θα επικοινωνεί πρώτα με την κατασκευάστρια εταιρία, ώστε να ελέγξει αν έχετε δικαίωμα να το χρησιμοποιήσετε. Αν το έχετε, θα το χρησιμοποιείτε, αλλιώς θα σταματά. Που είναι όμως ο μεγάλος κίνδυνος;

Για να πάρει ένα πρόγραμμα την πιστοποίηση αυτή, θα πρέπει να πληρώσει κατά πάσα πιθανότητα ένα μεγάλο ποσό. Με τον τρόπο αυτό, οι μικρλες ομάδες ανάπτυξης λογισμικού, ή οι μεμονωμένοι ιδιώτες δεν θα μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος του να κάνουν εγκεκριμένο το πρόγραμμα που έχουν φτιάξει. Με αποτέλεσμα να μείνουν στο παιχνίδι μόνο οι μεγάλες εταιρίες. Έτσι λοιπόν θα εξαφανιστεί το open-source κίνημα, αλλά και οτιδήποτε δωρεάν θα έφτιαχνε κάποιος (αφού θα πρέπει εκτός από χρόνο να ξοδέψει πλέον και πολλά λεφτά).

Μα και γιατί να αγοράσει κάποιος τότε TCPA μηχάνημα; Απλά δεν θα έχει άλλη επιλογή: Ήδη στις ΗΠΑ σχεδιάζουν ένα νόμο με την ονομασία CBDPTA (Consumer Broadband and Digital Television Promotion Act). Σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο, θα απαγορεύεται να αγοράσει ή να πουλήσει κανείς μη TCPA hardware ή λογισμικό. Η τιμωρία θα είναι μέχρι 5 χρόνια φυλάκιση και μέχρι 500.000 $ πρόστιμο! Ακόμη κι αν αυτός ο νόμος περάσει μόνο στις ΗΠΑ το πρόβλημα θα είναι τεράστιο για ολόκληρο τον κόσμο, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των προγραμάτων που χρησιμοποιούνται παράγονται από αμερικανικές εταιρίες.

Πηγή: http://www.againsttcpa.com