Ασφάλεια και online συναλλαγές
- P3
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Ασφάλεια και online συναλλαγές
Θέλω να θέσω ορισμένα "φιλοσοφικά" ερωτήματα σε εμάς που είμαστε πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένη γενιά και η σχέση μας με αυτή είναι καθημερινή και πολύωρη:
Πόσοι από εμάς χρησιμοποιούμε το Internet για χρηματικές συναλλαγές? Πόσοι έχουν υπηρεσίες Web-banking? Πόσοι ξέρουν τι είναι το Paypal? Πόσοι το εμπιστεύονται και γενικά πόσοι πιστευουν ότι το να δώσουν την πιστωτική τους κάρτα για μια Online συναλλαγή είναι φυσιολογικό και όχι κάτι που θα τους κλέψει τα λεφτά?
Δεδομένου πάντα ότι όλοι οι μηχανισμοί που προσφέρονται από τράπεζες και άλλους οργανισμούς online συναλλαγών παρέχουν πληροφόρηση που μας πιστοποιεί ότι αυτοί οι μηχανισμοί αυτοί είναι τραγικά "robust", γιατί συνεχίζουμε να τους βλέπουμε με καχυποψία? Εμείς που "ξέρουμε" (θεωρητικά) ότι όταν σου λέει ο άλλος ότι χρησιμοποιεί τρελά συστήματα ασφαλείας για να διασφαλίσει τις συναλλαγές μας, γιατί δεν τις χρησιμοποιούμε?
Απλά είχα μια πρωινή ανησυχία! lol!
Πόσοι από εμάς χρησιμοποιούμε το Internet για χρηματικές συναλλαγές? Πόσοι έχουν υπηρεσίες Web-banking? Πόσοι ξέρουν τι είναι το Paypal? Πόσοι το εμπιστεύονται και γενικά πόσοι πιστευουν ότι το να δώσουν την πιστωτική τους κάρτα για μια Online συναλλαγή είναι φυσιολογικό και όχι κάτι που θα τους κλέψει τα λεφτά?
Δεδομένου πάντα ότι όλοι οι μηχανισμοί που προσφέρονται από τράπεζες και άλλους οργανισμούς online συναλλαγών παρέχουν πληροφόρηση που μας πιστοποιεί ότι αυτοί οι μηχανισμοί αυτοί είναι τραγικά "robust", γιατί συνεχίζουμε να τους βλέπουμε με καχυποψία? Εμείς που "ξέρουμε" (θεωρητικά) ότι όταν σου λέει ο άλλος ότι χρησιμοποιεί τρελά συστήματα ασφαλείας για να διασφαλίσει τις συναλλαγές μας, γιατί δεν τις χρησιμοποιούμε?
Απλά είχα μια πρωινή ανησυχία! lol!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
- crash_override
- Wow! Terabyte level
- para
- Wow! Terabyte level
Κι εγώ δε βρίσκω κίνδυνο στη χρεωστική κάρτα, αλλά δεν έχω κάνει ακόμα το μεγάλο βήμα.
Το σίγουρο είναι ότι δε θα χρησιμοποιούσα άλλου είδους συναλλαγή μέσω ίντερνετ.
P3 απλά υπάρχει μεγάλη ανωνυμία μέσω ίντερνετ οπότε ο καθένας μπορεί να σε κοροϊδέψει.
P3 απλά υπάρχει μεγάλη ανωνυμία μέσω ίντερνετ οπότε ο καθένας μπορεί να σε κοροϊδέψει.
Γύρνα είμαι ένα άψυχο κορμί που σ' αγαπάει, αισθάνομαι στον άνεμο φτερό
Σαν μέσα σε όνειρο η ζωή με προσπερνάει, δείξε μου οίκτο μια στιγμή παρακαλώ...
#!
Κοίτα πως με κατάντησε η δική σου η αγάπη, να μη γνωρίζω από που να κρατηθώ
Στο τελευταίο της ζωής το σκαλοπάτι, Γύρνα, είμαι ένα βήμα απ' το γκρεμό...
- crash_override
- Wow! Terabyte level
Συμφωνώ απόλυτα. Βέβαια ούτε και εγώ έχω χρεωστική κάρτα, αλλά είναι η πλέον σίγουρη λύση.para wrote:Κι εγώ δε βρίσκω κίνδυνο στη χρεωστική κάρτα, αλλά δεν έχω κάνει ακόμα το μεγάλο βήμα.
What to say man...what to say....
- P3
- Venus Project Founder
Καθίστε ρε παιδιά τι ανωνυμία, μου λέτε? Όλες οι τράπεζες που σέβονται τον εαυτό τους έχουν web-banking με άπειρες δυνατότητες (πληρωμή απο ΔΕΚΟ μέχρι κι εγώ δεν ξέρω τι?) και πιστοποιήσεις ασφαλέιας (certificates, PIN generators κτλ). Άσε που μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις κινήσεις που γίνονται σε όλα τα προιόντα που έχετε, κάρτες, δάνεια,λογαρισμοί κτλ κτλ!!! Αν συμβεί κάτι (που δύσκολα θα συμβεί) ξέρετε που να απευθυνθείτε! Στην τράπεζα σας!
Όσο για την χρεωστική κάρτα, θα σας πω το εξής : Αρνητικό υπόλοιπο! Με άλλα λόγια άμα θέλει κάποιος να σε κλέψει, βρίσκει τρόπο. Απλά αδειάζει το λογαρισμό και του αφήνει και αρνητικό υπόλοιπο και μετά έρχεται η τράπεζα και σου λέει: φίλε μου χρωστάς λεφτά! Τo θέμα ειναι, εμείς ως "πληροφορικοί" που έχουν εφόδια να κρίνουν αν κάτι ειναι secure ή όχι, να αποφασίζουμε με διαφορετικό κίνητρο από αυτό που χρησιμοποιούν οι γονείς μας πχ: "Μηχανηματα του δι@όλου είναι... μακρυα!"
Το ξέρετε ότι σε emerging markets όπως είναι αυτή της Ρουμανίας, οι πελάτες των τραπεζών εκεί που χρησιμοποιούν το web-banking για συναλλαγές είναι 3πλάσιοι από αυτούς που πάνε σε κατάστήματα κτλ.
Βέβαια είναι όλα θέμα στάθμισης, όπως μας έχει μαθει ο δάσκαλος μας, κος Δ. Γκρίτζαλης. Χρόνος,Ταχύτητα ~ Εμπιστοσύνη.
Όσο για την χρεωστική κάρτα, θα σας πω το εξής : Αρνητικό υπόλοιπο! Με άλλα λόγια άμα θέλει κάποιος να σε κλέψει, βρίσκει τρόπο. Απλά αδειάζει το λογαρισμό και του αφήνει και αρνητικό υπόλοιπο και μετά έρχεται η τράπεζα και σου λέει: φίλε μου χρωστάς λεφτά! Τo θέμα ειναι, εμείς ως "πληροφορικοί" που έχουν εφόδια να κρίνουν αν κάτι ειναι secure ή όχι, να αποφασίζουμε με διαφορετικό κίνητρο από αυτό που χρησιμοποιούν οι γονείς μας πχ: "Μηχανηματα του δι@όλου είναι... μακρυα!"
Το ξέρετε ότι σε emerging markets όπως είναι αυτή της Ρουμανίας, οι πελάτες των τραπεζών εκεί που χρησιμοποιούν το web-banking για συναλλαγές είναι 3πλάσιοι από αυτούς που πάνε σε κατάστήματα κτλ.
Βέβαια είναι όλα θέμα στάθμισης, όπως μας έχει μαθει ο δάσκαλος μας, κος Δ. Γκρίτζαλης. Χρόνος,Ταχύτητα ~ Εμπιστοσύνη.
- Ganther
- Wow! Terabyte level
- Academic status: 3rd year
Οι τραπεζες επειδη θελουν να εχουμε εμπιστοσυνη στις καρτες τους, δινουν δικαιωμα αρνησης αγορων για πανω απο καποιο οριο ειτε Online ειτε μη online.Τελικα μου φαινεται οτι αυτο ελαχιστοι το γνωριζουν και ειναι παραξενο...
Δηλαδη λενε ενα οριο π.χ. 100 ευρω, και για αγορες πανω απο αυτο το οριο εχεις δικαιωμα να αρνηθεις την αγορα. Μετα πρεπει η τραπεζα να αποδειξει οτι την εκανες την αγορα (π.χ. με υπογραφη σου)
Ξερω 2 ατομα που εχουν παρει τα λεφτα τους πισω ετσι, και δεν ηταν και απο Online το "κολπο"!
Γενικα για εμενα δεν υφισταται θεμα ασφαλειας. Οσο ασφαλης εισαι οταν δινεις την καρτα σου στο σουπερ μαρκετ στον Μπαμπη τον Ταμια του Βασιλοπουλου, αλλο τοσο εισαι και οταν δινεις την καρτα σου στο Χ μαγαζι Online.
Δηλαδη λενε ενα οριο π.χ. 100 ευρω, και για αγορες πανω απο αυτο το οριο εχεις δικαιωμα να αρνηθεις την αγορα. Μετα πρεπει η τραπεζα να αποδειξει οτι την εκανες την αγορα (π.χ. με υπογραφη σου)
Ξερω 2 ατομα που εχουν παρει τα λεφτα τους πισω ετσι, και δεν ηταν και απο Online το "κολπο"!
Γενικα για εμενα δεν υφισταται θεμα ασφαλειας. Οσο ασφαλης εισαι οταν δινεις την καρτα σου στο σουπερ μαρκετ στον Μπαμπη τον Ταμια του Βασιλοπουλου, αλλο τοσο εισαι και οταν δινεις την καρτα σου στο Χ μαγαζι Online.
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Τις τράπεζες τις ενδιαφέρει ο όγκος των συναλλαγών. Αν και όπου συμβεί κάτι, ο κανόνας είναι ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη και αποζημιώνουν τον πελάτη.
Άλλωστε, το ενδεχόμενο αυτό το συνεκτίμησαν ("στάθμισαν", σωστά το λες Ρ3) όταν έκαναν ανάλυση επικινδυνότητας του πληροφοριακού συστήματος αυτόματων συναλλαγών και ρύθμισαν κατάλληλα τις επιβαρύνσεις που μας επιβάλλουν!
Προσωπικά, δεν διστάζω να συναλλάσσομαι, χωρίς καμμία ανησυχία, με κάθε αξιόπιστη τράπεζα. Όποια αποζημίωση και αν μου επιδικάσουν, αν κάτι δεν πάει καλά, ξέρω ότι ο κερδισμένος θάναι τελικά η τράπεζα...
Δ. Γκρ.
Άλλωστε, το ενδεχόμενο αυτό το συνεκτίμησαν ("στάθμισαν", σωστά το λες Ρ3) όταν έκαναν ανάλυση επικινδυνότητας του πληροφοριακού συστήματος αυτόματων συναλλαγών και ρύθμισαν κατάλληλα τις επιβαρύνσεις που μας επιβάλλουν!
Προσωπικά, δεν διστάζω να συναλλάσσομαι, χωρίς καμμία ανησυχία, με κάθε αξιόπιστη τράπεζα. Όποια αποζημίωση και αν μου επιδικάσουν, αν κάτι δεν πάει καλά, ξέρω ότι ο κερδισμένος θάναι τελικά η τράπεζα...
Δ. Γκρ.
- ailouros
- Gbyte level
Την πρώτη φορά είχα κάποιο τρακ αλλά μετά όχι. Εξάλλου λύσεις υπάρχουν για να μην μπορούν να σου φάνε πολλά (προπληρωμένες κάρτες π.χ, μια κάρτα με χαμηλό πιστωτικό όριο).
Διαβάζοντας την τέχνη της απάτης συνειδητοποίησα ότι είναι το ίδιο επικινδυνο με το να δίνεις την κάρτα σου σε κάποιο μαγαζί (ο "έξυπνος" υπάλληλος θα σε κλέψει μπροστά στα μάτια σου). Και πρόσφατα γνωστός μου έχασε 300 Ε με την μέθοδο "μισό λεπτό να φέρω το άλλο μηχάνημα από μέσα". Φυσικά αυτό έγινε απο ΑΤΜ αργότερα και έτσι το θύμα δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι δεν έκανε ο ίδιος την ανάληψη.
Διαβάζοντας την τέχνη της απάτης συνειδητοποίησα ότι είναι το ίδιο επικινδυνο με το να δίνεις την κάρτα σου σε κάποιο μαγαζί (ο "έξυπνος" υπάλληλος θα σε κλέψει μπροστά στα μάτια σου). Και πρόσφατα γνωστός μου έχασε 300 Ε με την μέθοδο "μισό λεπτό να φέρω το άλλο μηχάνημα από μέσα". Φυσικά αυτό έγινε απο ΑΤΜ αργότερα και έτσι το θύμα δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι δεν έκανε ο ίδιος την ανάληψη.
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
...πάντως, αν την αμφισβητήσει πειστικά (δεν είπα να το αποδείξει) έχει κάποιες πιθανότητες να πάρει πίσω τα χρήματά του.ailouros wrote:Την πρώτη φορά είχα κάποιο τρακ αλλά μετά όχι. Εξάλλου λύσεις υπάρχουν για να μην μπορούν να σου φάνε πολλά (προπληρωμένες κάρτες π.χ, μια κάρτα με χαμηλό πιστωτικό όριο).
Δ. Γκρ.
- Proxenos
- Gbyte level
Ναι, συνήθως έτσι είναι. Επίσης, στις πλείστες των περιπτώσεων η μηχανοργάνωση της τράπεζας "βλέπει" ότι στην ανάληψη από το ATM δεν χρησιμοποιήθηκε η κάρτα που έχει ο πελάτης αλλά αντίγραφό της. Συνήθως δεν γίνεται σε πραγματικό χρόνο, αλλά τουλάχιστον εν ευθέτω...redlabel wrote:...πάντως, αν την αμφισβητήσει πειστικά (δεν είπα να το αποδείξει) έχει κάποιες πιθανότητες να πάρει πίσω τα χρήματά του.ailouros wrote:Την πρώτη φορά είχα κάποιο τρακ αλλά μετά όχι. Εξάλλου λύσεις υπάρχουν για να μην μπορούν να σου φάνε πολλά (προπληρωμένες κάρτες π.χ, μια κάρτα με χαμηλό πιστωτικό όριο).
Δ. Γκρ.
One who pays some attention to history will not be surprised if those who cry most loudly that we must smash and destroy are later found among the administrators of some new system of repression. - Noam Chomsky
Εμπιστεύομαι το e-banking και την ασφάλεια των online αγορών.Αν άφηνα τη μητέρα μου ή τον αδερφό μου να χειρίζεται online συναλλαγές σαφώς και θα ανησυχούσα. Όχι ότι είναι στόκοι οι άνθρωποι αλλά δε γνωρίζουν το παραμικρό για την ασφάλεια των συναλλαγών.
Είχα πιάσει μια φορά τον πατέρα μου να λέει στην εξυπηρέτηση της τράπεζας το PIN της debit card. Σαφώς και καράφλιασα και όταν του εξήγησα δεν έδειξε να κατάλαβε τι μεγάλη μα@@κια είχε κάνει.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει την παιδεία να διαχειριστούν χρηματικές συναλλαγές γιατί πολύ απλά έχουν μείνει γνωσιακά ακόμα στον καιρό του μουλαριού. Στους περισσότερους αν έστελνες email και τους ζητούσες το pin της κάρτας τους (εννοείται με έξυπνο τρόπο) νομίζω θα το έδιναν χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ένας υποψιασμένος χρήστης δύσκολα μπορεί να την πάθει χωρίς όμως να το αποκλείουμε ως ενδεχόμενο.
Αν χρησιμοποιείς προπληρωμένη και τη γεμίζεις όταν θες, αν έχεις antivirus και firewall, αν παρακολουθείς συστηματικά την κίνηση των λογαριασμών σου και αν έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου όταν κάνεις μία διαδικτυακή χρηματική συναλλαγή νομίζω ότι έχεις πάρα πολύ μικρές πιθανότητες να εξαπατηθείς.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος...
Είχα πιάσει μια φορά τον πατέρα μου να λέει στην εξυπηρέτηση της τράπεζας το PIN της debit card. Σαφώς και καράφλιασα και όταν του εξήγησα δεν έδειξε να κατάλαβε τι μεγάλη μα@@κια είχε κάνει.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει την παιδεία να διαχειριστούν χρηματικές συναλλαγές γιατί πολύ απλά έχουν μείνει γνωσιακά ακόμα στον καιρό του μουλαριού. Στους περισσότερους αν έστελνες email και τους ζητούσες το pin της κάρτας τους (εννοείται με έξυπνο τρόπο) νομίζω θα το έδιναν χωρίς δεύτερη σκέψη.
Ένας υποψιασμένος χρήστης δύσκολα μπορεί να την πάθει χωρίς όμως να το αποκλείουμε ως ενδεχόμενο.
Αν χρησιμοποιείς προπληρωμένη και τη γεμίζεις όταν θες, αν έχεις antivirus και firewall, αν παρακολουθείς συστηματικά την κίνηση των λογαριασμών σου και αν έχεις το μυαλό στο κεφάλι σου όταν κάνεις μία διαδικτυακή χρηματική συναλλαγή νομίζω ότι έχεις πάρα πολύ μικρές πιθανότητες να εξαπατηθείς.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος...
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
-
- Spammer
Αγαπατε το ΙΝΤΕΡΝΕΤ
τοσα χρονια online αγορες κανω και δεν εχει συμεί τιποτα.
ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
[removed]
ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ
[removed]
- MiRacLe^f
- Kilobyte level
- Academic status: N>4
Προσωπικά κατέχω πιστωτική Internet card (τράπεζας που εμπιστεύομαι), από την οποία μπορεί να γίνει πληρωμή μόνο από το ελάχιστο διαθέσιμο υπόλοιπο.
Το υπόλοιπο μου είναι πάντα στο 0 και μόνο όταν θα κάνω κάποια συναλλαγή μεταφέρω χρήματα. Και με το Web-banking μπορώ να μεταφέρω λεφτά ανά πάσα στιγμή.
Συναλλαγές κάνω μόνο από καταστήματα που εμπιστεύομαι.
Το υπόλοιπο μου είναι πάντα στο 0 και μόνο όταν θα κάνω κάποια συναλλαγή μεταφέρω χρήματα. Και με το Web-banking μπορώ να μεταφέρω λεφτά ανά πάσα στιγμή.
Συναλλαγές κάνω μόνο από καταστήματα που εμπιστεύομαι.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ
ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
- MiRacLe^f
- Kilobyte level
Την εμπιστοσύνη την αποκτάς όταν δοκιμάσεις... 
Τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της συγκεκριμένης τράπεζας τις χρησιμοποιούμε (οικογενειακώς) εδώ και μερικά χρόνια. Η εμπιστοσύνη θα διατηρηθεί μέχρι να παραβιαστεί το σύστημα. Ρίσκο πάντα υπάρχει σε όλες τις συναλλαγές αλλά με την συγκεκριμένη κάρτα δεν θα χάσω περισσότερα από όσα μετέφερα.
Οι εταιρείες που εμπιστεύομαι (όχι τυφλά εννοείται) είναι είτε εταιρείες που αγόρασα από το φυσικό τους κατάστημα είτε εταιρείες από τις οποίες γνωστοί έκαναν ηλεκτρονικές αγορές και έμειναν ικανοποιημένοι.
Να φανταστώ P3 δεν έχεις κάνει καμιά ηλεκτρονική συναλλαγή?

Τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της συγκεκριμένης τράπεζας τις χρησιμοποιούμε (οικογενειακώς) εδώ και μερικά χρόνια. Η εμπιστοσύνη θα διατηρηθεί μέχρι να παραβιαστεί το σύστημα. Ρίσκο πάντα υπάρχει σε όλες τις συναλλαγές αλλά με την συγκεκριμένη κάρτα δεν θα χάσω περισσότερα από όσα μετέφερα.
Οι εταιρείες που εμπιστεύομαι (όχι τυφλά εννοείται) είναι είτε εταιρείες που αγόρασα από το φυσικό τους κατάστημα είτε εταιρείες από τις οποίες γνωστοί έκαναν ηλεκτρονικές αγορές και έμειναν ικανοποιημένοι.
Να φανταστώ P3 δεν έχεις κάνει καμιά ηλεκτρονική συναλλαγή?
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
- P3
- Venus Project Founder
Να μην φανατστείς καθόλου! Είμαι λάτρης των Online συναλλαγών. Χρησιμοποιώ webbanking για πληρωμή λογαρισμών ΔΕΚΟ (τηλ, κινητό, ΔΕΗ, Ιnternet κτλ) με πάγιες εντολές, μεταφορές, εμβάσματα, έχω πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες που τις χρησιμοποιώ συνεχώς και στο νετ και physically και κυρίως έχω βολευτεί με το paypal!!! Γενικά όσο λιγότερα χρήματα (physical) έχω στο πορτοφόλι μου τόσο πιο άνετα νιώθω! Μακάρι να ήμασταν κι εδώ όπως στο εξωτερικό και να πλήρωνα με κάρτα μέχρι και για τον καφέ μου!
Γενικά άνοιξα το τόπικ για να δω πόσοι από εμας τους Πληροφορικούς που έχουν τα εφόδια να κρίνουμε αν κάτι είναι secure ή όχι, τελικά χρησιμοποιούμε αυτό που θεωρούμε ότι είναι secure!
Αν δεν το κάνουμε πρώτοι εμείς πως θα ωθήσουμε και άλλους να εγκλιματιστούν?
Αν δεις και πιο πάνω μηνύματα μου, θα δεις ότι προσπαθώ να πείσω ότι οι online συναλλαγές είναι ιδιαιτέρως βολικές!
Γενικά άνοιξα το τόπικ για να δω πόσοι από εμας τους Πληροφορικούς που έχουν τα εφόδια να κρίνουμε αν κάτι είναι secure ή όχι, τελικά χρησιμοποιούμε αυτό που θεωρούμε ότι είναι secure!
Αν δεν το κάνουμε πρώτοι εμείς πως θα ωθήσουμε και άλλους να εγκλιματιστούν?
Αν δεις και πιο πάνω μηνύματα μου, θα δεις ότι προσπαθώ να πείσω ότι οι online συναλλαγές είναι ιδιαιτέρως βολικές!
- MiRacLe^f
- Kilobyte level
Εντάξει δεν φαντάζομαι
Σε ώθησα και εγώ να εκφράσεις την σχέση σου με τις ηλεκτρονικές πληρωμές
Να συνεχίσω την προσπάθεια τότε λέγοντας ότι εκτός από βολικές συνήθως είναι και συμφέρουσες οι ηλεκτρονικές αγορές αφού υπάρχουν προσφορές και εκπτώσεις που δίνονται μόνο από τα ηλεκτρονικά καταστήματα.
Υπάρχουν επίσης εταιρείες που σου δίνουν την δυνατότητα να ενημερώνεσαι για την εξέλιξη την παραγγελίας σου. Το απλούστερο παράδειγμα: παραγγέλνω pizza και ξέρω σε ποια στάδιο βρίσκεται η παραγγελία μου.

Σε ώθησα και εγώ να εκφράσεις την σχέση σου με τις ηλεκτρονικές πληρωμές

Να συνεχίσω την προσπάθεια τότε λέγοντας ότι εκτός από βολικές συνήθως είναι και συμφέρουσες οι ηλεκτρονικές αγορές αφού υπάρχουν προσφορές και εκπτώσεις που δίνονται μόνο από τα ηλεκτρονικά καταστήματα.
Υπάρχουν επίσης εταιρείες που σου δίνουν την δυνατότητα να ενημερώνεσαι για την εξέλιξη την παραγγελίας σου. Το απλούστερο παράδειγμα: παραγγέλνω pizza και ξέρω σε ποια στάδιο βρίσκεται η παραγγελία μου.
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
-
- Venus Former Team Member
- para
- Wow! Terabyte level
#!
- MiRacLe^f
- Kilobyte level
Διαφήμιση θες να κάνω?
Είσαι και Moderator
Θα σου στείλω πμ
Έχει τρία στάδια πάντως (Ετοιμασία, Ψήσιμο, Παράδοση). Και όταν είναι στο τρίτο λέει έφυγε από το κατάστημα μας και πριν τις τάδε ώρα θα είναι στο σπίτι σας.
Και έχει μέχρι 30% έκπτωση!
Είσαι και Moderator

Έχει τρία στάδια πάντως (Ετοιμασία, Ψήσιμο, Παράδοση). Και όταν είναι στο τρίτο λέει έφυγε από το κατάστημα μας και πριν τις τάδε ώρα θα είναι στο σπίτι σας.
Και έχει μέχρι 30% έκπτωση!
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ
- para
- Wow! Terabyte level
Τώρα την έκανα εγώMiRacLe^f wrote:Διαφήμιση θες να κάνω?

Δεν ήρθε κάποιος απ' τη συγκεκριμένη αλυσίδα να αυτοδιαφημιστεί ούτε το κάνει κάποιος επίτηδες! Περισσότερο ενημέρωση παρά διαφήμιση λοιπόν!
#!