Αντιμετώπιζω ένα περίεργο πρόβλημα. Από σήμερα το μεσημέρι στο σπίτι μου δεν έχω σήμα στο κινητό τηλέφωνο. Μόλις απομακρυνθώ από το σπίτι (περίπου 20 μέτρα) είχασήμα κανονικά. Δόκιμασα ακόμα 4 κινητά: 2 cosmote, 1vodaphone και 1 wind. Μόνο το τελευταίο είχε σήμα αλλά και πάλι εντός σπιτιού χάνονταν η μισή ισχύς. Vodaphone και Cosmote νέκρα.
Επισημαίνω ότι μέχρι και χθες δεν αντιμετώπιζα τέτοιο πρόβλημα (ούτε το Vodaphone ούτε το Cosmote )ούτε έχω αντιμετωπίσει ποτέ στο παρελθόν.
Υποψιάζομαι ότι κάποιος από τη γειτονιά μου κάνει παρεμβολή με κάποιο τρόπο (τo λέω γιατί εγώ δεν έχω αλλάξει κάτι από χθες στο σπίτι). Ξερεί κανείς αν μπορεί να συμβαίνει αυτό; Μου κάνει εντύπωση γιατί η Cosmote εκπέμπει στα 1800MHz και 900MHz.
Wireless και ασύρματο σταθερό τηλέφωνο δουλεύουν άψογα.
Οποιαδήποτε πρόταση είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ.
Βοήθεια: Χάθηκε απότομα του σήμα του κινητού
- Silver
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Βοήθεια: Χάθηκε απότομα του σήμα του κινητού
Τελείωσα!!!!
-
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Professor
Re: Βοήθεια: Χάθηκε απότομα του σήμα του κινητού
Πιθανόν να πρόκειται για κάποιου είδους παρεμπόδιση (jamming), που αφορά αποκλειστικά κινητά τηλέφωνα. Οι πιο απλές σχετικές συσκευές (mobile phone jammers) έχουν βεληνεκές γύρω στα 10m και παρεμποδίζουν εκπομπές μεταξύ 800-1900MHz. Ζεις σε αμιγώς residential περιοχή;
Δ. Γκρ.
ΥΓ. Μεγαλύτερες συσκευές, όπως ο TRJ-89 jammer, μπορούν να παρεμποδίζουν επικοινωνία κινητών τηλεφώνων σε ακτίνα περίπου 8 km...
Δ. Γκρ.
ΥΓ. Μεγαλύτερες συσκευές, όπως ο TRJ-89 jammer, μπορούν να παρεμποδίζουν επικοινωνία κινητών τηλεφώνων σε ακτίνα περίπου 8 km...
- Silver
- Kilobyte level
- Academic status: Alumnus/a
Πιο residential περιοχή δε γίνεται. Υπάρχουν κάποια μικρά μαγαζάκια στο τετράγωνο αλλά επί το πλείστον μονοκατοικίες και πολυκατοικίες.
Μήπως μπορείτε να εξηγήσετε το γεγονός ότι όταν έβαλα μια κάρτα Wind δούλευε ενώ το κινητό vodaphone του φίλου μου όχι μιας και οι 2 λειτουργούν στα 900MHz από όσο τουλάχιστον ξέρω;
Ακόμα ξέρετε κατά ποσο είναι νόμιμη η κατοχή τέτοιων jammers;
(αν και από ότι είδα ο καθένας μπορεί να τους αγοράσει οπότε η ερώτηση ίσως και να είναι άκυρη
)
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Μήπως μπορείτε να εξηγήσετε το γεγονός ότι όταν έβαλα μια κάρτα Wind δούλευε ενώ το κινητό vodaphone του φίλου μου όχι μιας και οι 2 λειτουργούν στα 900MHz από όσο τουλάχιστον ξέρω;
Ακόμα ξέρετε κατά ποσο είναι νόμιμη η κατοχή τέτοιων jammers;
(αν και από ότι είδα ο καθένας μπορεί να τους αγοράσει οπότε η ερώτηση ίσως και να είναι άκυρη

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας.

-
- Wow! Terabyte level
Θα πρότεινα να περιμένεις ακόμη 1-2 μέρες, μήπως κάποιοι έκαναν κάποιου είδους "δοκιμές" και τα ξαναλέμε.
Δ. Γκρ.
Δ. Γκρ.
-
- Mbyte level
- Academic status: N>4
Σαν παράδειγμα, να πω ότι σε μια εργασία μου σε κάποιο κτίριο απέναντι από την Αμ. Πρεσβεία, είχαν εκεί πρόβλημα με το wireless τους, το οποίο δεν έπιανε παρά λίγα μέτρα (<10).
-
- Wow! Terabyte level
*estrngd wrote:Σαν παράδειγμα, να πω ότι σε μια εργασία μου σε κάποιο κτίριο απέναντι από την Αμ. Πρεσβεία, είχαν εκεί πρόβλημα με το wireless τους, το οποίο δεν έπιανε παρά λίγα μέτρα (<10).

Δ. Γκρ.