Twitter

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
Post Reply
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Twitter

Post by The Punisher » Tue Oct 27, 2009 10:43 am

Θέλω να θέσω το παρακάτω θέμα προς συζήτηση:

Χρησιμοποιείτε Twitter? Πως το χρησιμοποιείτε? Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να το χρησιμοποιείτε?

Σε ποιο βαθμό διαφέρει από τα facebook messages, τα rss, το delicio.us ?

Το σκέφτομαι αρκετά τις τελευταίες μέρες, οπότε θεώρησα σκόπιμο να ξεκινήσω μια κουβεντούλα ανάμεσα σε φοιτητές Πληροφορικής :smt001
Xrhstos_kiP
Gbyte level
Gbyte level
Re: Twitter

Post by Xrhstos_kiP » Tue Oct 27, 2009 11:06 am

Αν εχεις ορεξη να λες στους αλλους τι κανεις ανα πασα στιγμη, αυτη ειναι η δουλεια του... Δν ξερω κατα ποσο διαφερει απ τα αλλα, γτ δν εχω τπτ απ αυτα, ουτε twitter....

Αλλα here's an intresting fact i read about :-) : Απο το συνολο ολων των εγγεγραμμενων χρηστων του twitter, μονο το 30% ειναι "ενεργο".
Πραγμα που μπορει να σημαινει πολλα, οπως πχ οτι δν ειναι κ τοσο διαφορετικο απο τα αλλα, κ πολλοι δν μπαιναν στον κοπο να ανανεωσουν κ το twitter τους απο ενα σημειο κ μετα, οπως κανουν στο facebook ..... :???:
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Tue Oct 27, 2009 11:16 am

Το facebook κανει πολλα περισσοτερα συμπεριλαμβανομενων και αυτων που κανει το twitter(και σε φακελωνει και καλυτερα :-p ).Προσωπικα, φουσκα μου φαινεται και δεν βρισκω λογο να εχεις και fb και twitter.
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Επισης με εκνευριζει ασχημα που ολα τα status ειναι γραμμενα στα Αγγλικα, ακομα και αν δεν εχεις καποιον μη-Ελληνα που σε διαβαζει :smt013
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Tue Oct 27, 2009 12:02 pm

Ουσιαστικα το twitter ειναι πιο εμπορευματοποιημενο με την εννοια οτι (οπως βασικα και το facebook εν μερη) εχει σκοπο να σε βοηθησει να προωθησεις περισσοτερο τον εαυτο σου, τουλαχιστον πιο αμεσα απο οτι αλλα social netwoking sites. Αυτο ειναι κατι πολυ βολικο οταν εχεις επαγγελμα που εξαρταται απο το pr σου (π.χ. υπευθυνος δημοσιων σχεσεων, οποιουδηποτε ειδους τεχνικος εικονας η ηχου που βρισκουν δουλεια μεσω γνωριμιων , actor, writer κτλ κτλ) αλλα οταν απλα δεν εξαρτασαι απο κατι τετοια και εξακολουθεις να γραφεις 5+ αλλαγες στο status του προφιλ τοτε απλα γεμιζεις το web (με περισσοτερη :-p ) αχρηστη πληροφορια thus basically spamming.
Οπως και να εχει αν το twitter εφερε λεφτα στους δημιουργους του τοτε σιγουρα εξυπηρετησε τον σκοπο του. :smt117
ImageImageImageImageImageImageImage
Loner
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by Loner » Tue Oct 27, 2009 12:16 pm

Εγώ δεν το χρησιμοποιώ καθόλου...
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Tue Oct 27, 2009 1:06 pm

Το θεωρώ άσκοπο στο 99%, αλλά είναι εκπληκτικό ως σύλληψη. Επιβεβαιώνει το γεγονός ότι οι επιτυχημένες ιδέες είναι οι απλές ιδέες.

Κυρίως το χρησιμοποιώ είτε για να ποστάρω links είτε για να βλέπω τα links που ποστάρουν όσοι κάνω follow.
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
~~Wind~~
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: N>4

Post by ~~Wind~~ » Tue Oct 27, 2009 2:56 pm

Η βασική διαφορά του Twiter με τα άλλα Social Networks ήταν ότι το ανανέωνες από παντού και για οτιδήποτε.
Πλέον βέβαια και το facebook δέχεται photos κ status από κινητά κλπ οπότε...
ImageImage
Come to foss-aueb ...we have cookies.. yamyam~nomnomnomnomnomnomnomnom
a cookie ~ I will do science to it
h4wk
Gbyte level
Gbyte level

Post by h4wk » Tue Oct 27, 2009 8:23 pm

Xrhstos_kiP
Gbyte level
Gbyte level

Post by Xrhstos_kiP » Tue Oct 27, 2009 8:39 pm

[quote="h4wk"][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tTN9We8unmU[/youtube][/quote]
Yep.. ](*,)
(στη πιο ακραια μορφη του..) yeah, i just came home from work.... yeah, i just ate...... yeah, Oh, that reminds me, got to go take a cr*p... yeeeeah, felt good, good cr*p, just so you know......
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sat Oct 31, 2009 1:59 am

Το Twitter θεωρείται microblogging και οι πιθανές χρήσεις του είναι τόσο diverse όσο αυτές των "κανονικων" blogs. Πχ το δικό μου το χρησιμοποιώ για να μοιράζομαι σκέψεις, links, κάτι που ανακάλυψα (τεχνικής φύσεως συνήθως), κάτι που μου έκανε εντύπωση κλπ κλπ. Και γενικά, οι περισσότεροι που ξέρω δεν χρησιμοποιούν το twitter μόνο για ένα συγκεκριμένο πράγμα.

Όσο για το facebook status, σίγουρα μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει για τους ίδιους λόγους. Απλά η φύση του είναι πιο private. Προσωπικά έχω βάλει το twitter μου να δημοσιεύει όλα μου τα tweets και στο facebook και απευθείας στο facebook γράφω όταν κάτι είναι πιο προσωπικό ή αφορά μόνο Έλληνες.

Πάντως το twitter το θαυμάζω πολύ και για την ιδέα του, και για την υλοποίηση αυτής, και για το design του και την ευχρηστία του interface του. Είναι από τα sites που έχω ως πρότυπα σε όλους τους τομείς όταν φτιάχνω κάτι.
Question everything (and first of all, yourself)

w3.org/People/all#lealea.verou.me@leaverou on Twitter
thefreak
Mbyte level
Mbyte level

Post by thefreak » Sat Oct 31, 2009 2:16 am

Tο twitter το θεώρω τελείως άχρηστο και δεν ξέρω για ποιό σκοπό μπορεί να χρησιμεύσει σε ένα άνθρωπο που δεν είναι διασημότητα. Η μόνη χρησιμότητα του twitter είναι για διάφορες διασημότητες που το χρησιμοποιούν για να προβάλλουν τον ευατό τους, τίποτα παραπάνω.
aquila non captat muscas. numero 5
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sat Oct 31, 2009 2:34 am

thefreak wrote:Tο twitter το θεώρω τελείως άχρηστο και δεν ξέρω για ποιό σκοπό μπορεί να χρησιμεύσει σε ένα άνθρωπο που δεν είναι διασημότητα. Η μόνη χρησιμότητα του twitter είναι για διάφορες διασημότητες που το χρησιμοποιούν για να προβάλλουν τον ευατό τους, τίποτα παραπάνω.
Ο καθένας μας αποτελεί "διασημότητα" τουλάχιστον για τον άμεσο περίγυρο του ;)
Αυτή άλλωστε ήταν και η κεντρική ιδέα του twitter: Να ενημερώνει κανείς μαζικά όλους τους φίλους/συγγενείς/συναδέλφους του για κάτι που τον αφορά και τους ενδιαφέρει.

chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Oct 31, 2009 4:39 am

Michelle wrote:
thefreak wrote:Tο twitter το θεώρω τελείως άχρηστο και δεν ξέρω για ποιό σκοπό μπορεί να χρησιμεύσει σε ένα άνθρωπο που δεν είναι διασημότητα. Η μόνη χρησιμότητα του twitter είναι για διάφορες διασημότητες που το χρησιμοποιούν για να προβάλλουν τον ευατό τους, τίποτα παραπάνω.
Ο καθένας μας αποτελεί "διασημότητα" τουλάχιστον για τον άμεσο περίγυρο του ;)
Αυτή άλλωστε ήταν και η κεντρική ιδέα του twitter: Να ενημερώνει κανείς μαζικά όλους τους φίλους/συγγενείς/συναδέλφους του για κάτι που τον αφορά και τους ενδιαφέρει.
οι ανθρωποι που ειναι σημαντικοι για μενα σιγουρα θα το εβρισκαν προσβλητικο να μαθαιναν κατι για τη ζωη μου μεσω twitter.
η μαλλον ετσι θα το εβλεπα εγω
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sat Oct 31, 2009 4:55 am

chriskin wrote: οι ανθρωποι που ειναι σημαντικοι για μενα σιγουρα θα το εβρισκαν προσβλητικο να μαθαιναν κατι για τη ζωη μου μεσω twitter.
Άρα είτε οι άνθρωποι αυτοί είναι λίγοι, είτε λίγος είναι ο χρόνος που σου απομένει αφότου τους ενημερώσεις προσωπικά έναν-έναν... :-p

chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Oct 31, 2009 11:05 am

Michelle wrote:
chriskin wrote: οι ανθρωποι που ειναι σημαντικοι για μενα σιγουρα θα το εβρισκαν προσβλητικο να μαθαιναν κατι για τη ζωη μου μεσω twitter.
Άρα είτε οι άνθρωποι αυτοί είναι λίγοι, είτε λίγος είναι ο χρόνος που σου απομένει αφότου τους ενημερώσεις προσωπικά έναν-έναν... :-p
οι σημαντικοι προς εμας ανθρωποι ειναι σχετικα λιγοι, αν και ταυτοχρονα αρκετοι ωστε να μην τους ενημερωνουμε εναν εναν.
το κλασικοτερο ειναι οτι ενας ενημερωνει τους κοντινοτερους, αυτοι το λενε παντα στους λιγο λιγοτερο κοντινους κτλ κτλ - τσουπ το εμαθαν ολοι οσοι μπορει να ενδιαφερονταν
απλα λειτουργουν ολα με τη λογικη που λειτουργουσαν μια χαρα και πριν βγει το twitter - δεν βλεπω γιατι υπαρχει τοσο μεγαλη αναγκη γι αυτο
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sat Oct 31, 2009 11:12 am

chriskin wrote: οι σημαντικοι προς εμας ανθρωποι ειναι σχετικα λιγοι, αν και ταυτοχρονα αρκετοι ωστε να μην τους ενημερωνουμε εναν εναν.
το κλασικοτερο ειναι οτι ενας ενημερωνει τους κοντινοτερους, αυτοι το λενε παντα στους λιγο λιγοτερο κοντινους κτλ κτλ - τσουπ το εμαθαν ολοι οσοι μπορει να ενδιαφερονταν
απλα λειτουργουν ολα με τη λογικη που λειτουργουσαν μια χαρα και πριν βγει το twitter - δεν βλεπω γιατι υπαρχει τοσο μεγαλη αναγκη γι αυτο
Και αυτό είναι καλύτερο από το να το μάθαιναν άμεσα από εσένα αλλά γραπτώς;

Όλα λειτουργούσαν "μια χαρά" πριν βγει το οτιδήποτε. Και χωρίς ηλεκτρισμό ζούσαν οι άνθρωποι. Δεν είναι επιχείρημα αυτό.

chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Oct 31, 2009 3:44 pm

Michelle wrote:
chriskin wrote: οι σημαντικοι προς εμας ανθρωποι ειναι σχετικα λιγοι, αν και ταυτοχρονα αρκετοι ωστε να μην τους ενημερωνουμε εναν εναν.

Όλα λειτουργούσαν "μια χαρά" πριν βγει το οτιδήποτε. Και χωρίς ηλεκτρισμό ζούσαν οι άνθρωποι. Δεν είναι επιχείρημα αυτό.
χωρις ηλεκτρισμο οι ανθρωποι επιβιωναν δεν ζουσαν.
χωρις twitter ζουνε Μια χαρα :)

μια χαρα επιχειρημα ειναι

προβληματικο ειναι το επιχειρημα οτι αμα δεν ειχαν το twitter θα επρεπε να το κανουν γραπτα. ξερω πολλους αλλους τροπους να επικοινωνησεις με τους δικους σου χωρις να μπλεξεις με ταχυδρομειο η twitter, νομιζω ξερεις και εσυ καμια 10αρια
Michelle
Gbyte level
Gbyte level

Post by Michelle » Sat Oct 31, 2009 5:06 pm

chriskin wrote:
Michelle wrote:

χωρις ηλεκτρισμο οι ανθρωποι επιβιωναν δεν ζουσαν.
χωρις twitter ζουνε Μια χαρα :)

μια χαρα επιχειρημα ειναι

προβληματικο ειναι το επιχειρημα οτι αμα δεν ειχαν το twitter θα επρεπε να το κανουν γραπτα. ξερω πολλους αλλους τροπους να επικοινωνησεις με τους δικους σου χωρις να μπλεξεις με ταχυδρομειο η twitter, νομιζω ξερεις και εσυ καμια 10αρια
Δεν κατάλαβες, γραπτά εννοώ το twitter.

Ποιός ορίζει χωρίς ποιές προόδους οι άνθρωποι ζουν κανονικά και με ποιές απλά επιβιώνουν; Εσύ;
(Προφανώς και δεν βάζω το twitter στο ίδιο επίπεδο με τον ηλεκτρισμό, απλά προσπαθούσα να δείξω πόσο άκυρο είναι να φέρνουμε ως επιχείρημα ότι χωρίς το Χ ζούσαν οι άνθρωποι -- για το οτιδήποτε μπορείς να το πεις)

chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Sat Oct 31, 2009 5:24 pm

ποιος οριζει, καλη απορια.
δν ειχα σκοπο να ορισω ποιαπροοδος χρειαζεται, την αποψη μου ελεγα :)

δεν θεωρω το twitter ομως προοδο, αντιθετα μαλιστα
αντι ο κοσμος να μιλαει καθεται και λεει "το εχω γραψει εκει, πηγαινε δες το"

προφανως οχι ολοι, αλλα εχει αρχισει να αυξανεται αυτη η λογικη
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”