Windows 7 - black screen of death.

Αναδημοσιεύσεις άρθρων και συζητήσεις με θέμα την τεχνολογία.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: N>4

Windows 7 - black screen of death.

Post by *estrngd » Tue Dec 01, 2009 7:36 pm

Aπό in.gr:
Η Microsoft εξετάζει αναφορές για περιπτώσεις χρηστών που εγκατέστησαν τις τελευταίες ενημερώσεις ασφάλειας για διάφορες εκδόσεις των Windows και κλειδώθηκαν έξω από τους υπολογιστές τους λόγω της «μαύρης οθόνης του θανάτου» -το μόνο που βλέπουν είναι μια μαύρη επιφάνεια εργασίας.

Η εταιρεία παραδέχεται ότι οι αναφορές «δεν ταιριάζουν με οποιοδήποτε γνωστό πρόβλημα», ωστόσο υπόσχεται ότι «όταν ολοκληρωθεί η έρευνα, θα προσφέρουμε λεπτομερή καθοδήγηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων».

H «μαύρη οθόνη του θανάτου» (κατ' αντιστοιχία με τη διαβόητη «μπλε οθόνη του θανάτου», που εμφανιζόταν όταν «κολλούσαν» τα Windows Me) αφορά τις εκδόσεις ΝΤ, XP, Vista και Windows 7.

Το πρόβλημα γνωστοποιήθηκε από την εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών Prevx, η οποία μάλιστα δημοσιεύει οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος, χωρίς να γίνει επανεγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος. Η λύση απαιτεί την εισαγωγή εντολών στον task manager και δεν είναι πάντα αποτελεσματική.

Η μαύρη οθόνη εμφανίζεται κυρίως σε χρήστες που εγκατέστησαν τις τελευταίες ενημερώσεις ασφάλειας στις 25 Νοεμβρίου, ωστόσο σύμφωνα με την Prevx υπάρχουν «τουλάχιστον δέκα σενάρια» που μπορούν να προκαλέσουν την εκδήλωση του προβλήματος.

Πολλές από αυτές τις ευπάθειας «υπάρχουν εδώ και χρόνια» εκτιμά.
Newsroom ΔΟΛ
Last edited by enum21 on Tue Dec 01, 2009 8:47 pm, edited 1 time in total.
Reason: added quote
The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Re: Windows 7 - black screen of death.

Post by The Punisher » Wed Dec 02, 2009 4:30 pm

Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Δεν περίμενα να δω quote από in.gr για ένα τέτοιο θέμα
Η απάντηση (Unofficial) της Microsoft

http://blogs.technet.com/msrc/archive/2 ... dates.aspx

Υποστηρίζουν ότι έλεγξαν τα updates τους και δε βλέπουν να υπάρχει κάποιος κάποια αλλαγή στο registry key που φαίνεται ότι κάνει τη ζημιά. Το πρόβλημα μπορεί να προέρχεται από malware.
*estrngd
Mbyte level
Mbyte level

Post by *estrngd » Wed Dec 02, 2009 5:25 pm

The Punisher wrote:
Έτσι για την πρωτοτυπία και λίγη ενημέρωση το έβαλα.

@enum_21: To "Newsroom ΔΟΛ" θα έπρεπε να είναι στο quote :cool:
enum21
Venus Former Team Member

Post by enum21 » Wed Dec 02, 2009 5:47 pm

*estrngd wrote: @enum_21: To "Newsroom ΔΟΛ" θα έπρεπε να είναι στο quote :cool:
Μπορείς να το βάλεις κι εσύ! :-p ;)
giak
Mbyte level
Mbyte level

Post by giak » Wed Dec 02, 2009 5:54 pm

*estrngd wrote:
The Punisher wrote:
Έτσι για την πρωτοτυπία και λίγη ενημέρωση το έβαλα.

@enum_21: To "Newsroom ΔΟΛ" θα έπρεπε να είναι στο quote :cool:
περίπου στη μέση http://digital.tanea.gr/Image.ashx?t=2&pg=292060
maxthebest
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by maxthebest » Wed Dec 02, 2009 9:21 pm

Ευτυχως που εγω εχω απαγορευση τα updates των windows.
The Punisher wrote: Υποστηρίζουν ότι έλεγξαν τα updates τους και δε βλέπουν να υπάρχει κάποιος κάποια αλλαγή στο registry key που φαίνεται ότι κάνει τη ζημιά. Το πρόβλημα μπορεί να προέρχεται από malware.
Και τα windows genuine advantage validation που παρανομα εγκατεστησε η mιcrosoft στον υπολογιστη μου, και ανιχνευσε οτι ειναι πειρατικα, φαινεται να ειναι ενα απο τα πολλα malware της.

(Σημειωση: οταν εγκατεστησα εγω τα windows, δεν το ειχανε.)
Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν (Αντιγόνη στοίχος 523) =
Δεν γεννήθηκα για να συμμερίζομαι το μίσος , αλλά για να αγαπώ και να με αγαπούν.
Ισοβίτης
Venus Former Team Member

Post by Ισοβίτης » Wed Dec 02, 2009 10:34 pm

maxthebest wrote:Και τα windows genuine advantage validation που παρανομα εγκατεστησε η mιcrosoft στον υπολογιστη μου, και ανιχνευσε οτι ειναι πειρατικα, φαινεται να ειναι ενα απο τα πολλα malware της.
Σου ανίχνευσε πειρατικά Windows ενώ είχες αυθεντικά;
Συγχώρα με που δεν καταλαβαίνω τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί...

Image

Find me: Image Image Image Image Image
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Dec 03, 2009 1:23 am

@maxthebest

ένα λειτουργικό χωρίς updates είναι τρύπιο και μη-σταθερό (εξ αρχής). Σου προτείνω λοιπόν να ενεργοποιήσεις και πάλι τα updates.

Το genuine validation είναι εργαλείο εναντίον των πειρατικών και παράνομων εκδόσεων. Δεν έχει κάνει η εταιρία το φάουλ, αλλά ο χρήστης. Στο ανιχνεύει ως πειρατικό από λάθος? Αν όντως έχεις πειρατικά, γιατί δεν εκμεταλλεύεσαι τα windows που σου παρέχει η σχολή ? Αν θες βοήθεια, στείλε pm
maxthebest
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by maxthebest » Thu Dec 03, 2009 10:09 am

The Punisher wrote:@maxthebest
Στο ανιχνεύει ως πειρατικό από λάθος?
ναι, οντως εχω πειρατικα. :cry:

Θυμαμε που η microsoft μου εβγαζε οθονες παντου (you might be running a pirate copy), και σου εβαζε ενα μαυρο wallpaper στην επιφανεια εργασια και σου απαγορευε να το αλλαξεις.

τα windows validation τα παραβιαζεις με το να διαγραψεις ενα αρχειο WgaTray.exe που εγκατεστησε η microsoft απο τα updates της.

παντως εγω απο ολα αυτα, και απο τις μεθοδους της microsoft να σε κανει να εξαρτασε απο τα προιοντα της, την εχω δει με ασκημο ματι την εταιρια αυτη.
The Punisher wrote: Αν όντως έχεις πειρατικά, γιατί δεν εκμεταλλεύεσαι τα windows που σου παρέχει η σχολή ? Αν θες βοήθεια, στείλε pm
Σε ευχαριστω Punisher για την συμβουλη σου, την επομενη φορα που θα κανω format θα βαλω τα αυθαιντικα, προς το παρον το ζητημα αυτο, δεν επειγη (οποτε το καλοκαιρι θα το φτιαξω) :-D .
Δεν γεννήθηκα για να συμμερίζομαι το μίσος , αλλά για να αγαπώ και να με αγαπούν.
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Dec 03, 2009 10:13 am

Είναι ψιλολογικό για μια εταιρία να προστατεύει τα προϊόντα της. Το σπίτι σου δεν το κλειδώνεις πριν φύγεις?

Η όλη ιστορία σου γίνεται επειδή δεν έχει αυθεντικό serial. Υπάρχουν τρόποι να αλλάξεις το serial, βάζοντας ένα αυθεντικό, χωρίς να χρειαστείς format.
maxthebest
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by maxthebest » Thu Dec 03, 2009 10:34 am

The Punisher wrote:Η όλη ιστορία σου γίνεται επειδή δεν έχει αυθεντικό serial. Υπάρχουν τρόποι να αλλάξεις το serial, βάζοντας ένα αυθεντικό, χωρίς να χρειαστείς format.
Α οκ τοτε, θα παρω το serial απο τα msdn και θα το εισαγωγω, σε ευχαριστω Punisher :-D
Master_ex
Mbyte level
Mbyte level

Post by Master_ex » Thu Dec 03, 2009 11:22 am

maxthebest wrote:παντως εγω απο ολα αυτα, και απο τις μεθοδους της microsoft να σε κανει να εξαρτασε απο τα προιοντα της, την εχω δει με ασκημο ματι την εταιρια αυτη.
Αν σε ενοχλεί που η Microsoft παράγει κάτι που το πουλάει και εσύ δεν θέλεις να το αγοράσεις υπάρχουν πολλές εναλλακτικές!

Δεν μπορείς όμως να έχεις παράπονο που χρεώνει το και προφυλάσσεται κατα της πειρατίας. Δεν έχει φτάσει εκεί που είναι από τη καλή της τη καρδιά!
http://foss.aueb.gr the penguin strikes back <(' ) | channel #foss-aueb @ irc.freenode.net
Image Play and help!
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Dec 03, 2009 11:27 am

Μόνο εγώ το θεωρώ κακό(και ίσως παράνομο, αν και νομίζω ότι θα το έχουν προβλέψει στο licence), που ενω έχω νόμιμα τα windows, μπορεί να μπαίνει και μου ελέγχει το pc; Ποιος μου εγγυάται ότι δεν δίνει π.χ. τα sites που μπαίνω, σε εταιρίες marketing(όχι και τόσο τραβηγμένο σενάριο);
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Dec 03, 2009 11:31 am

marios wrote:μπορεί να μπαίνει και μου ελέγχει το pc;
έχεις στοιχεία για αυτό? :roll: Ή είναι απλά τρομολαγνεία?
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Dec 03, 2009 11:36 am

The Punisher wrote:
Το Windows Genuine Advantage τι κανει δηλαδή?
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
The Punisher
Venus Former Team Member

Post by The Punisher » Thu Dec 03, 2009 11:39 am

ό,τι κάνουν και τα κλειδώματα των pc games. διασφαλίζει ότι είσαι νόμιμος. δεν κάνει κάτι παράνομο. ο πειρατής είναι ο παράνομος, όχι το πρόγραμμα που τον κλειδώνει απ' έξω
emperormario
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by emperormario » Thu Dec 03, 2009 11:41 am

Windows Genuine Advantage checks the following components:[13][14] * Computer make and model * BIOS checksum. * MAC address. * A unique number assigned to your computer by the tools (Globally Unique Identifier or GUID) * Hard drive serial number. * Region and language settings of the operating system. * Operating system version. * PC BIOS information (make, version, date). * PC manufacturer. * User locale setting. * Validation and installation results. * Windows or Office product key. * Windows product ID. wikipedia
Δεν κάνει κάτι παραπάνω απο το να ελέγχει τα specs του υπολογιστή, κάτι σαν τα activex που κατεβάζουμε απο το http://www.systemrequirementslab.com, για να μάθουμε ανα θα τρέχει 1 game
Don't drink and drive. You might spill your drink :b-The Snake
Giggity giggity goo! [img]http://www.eternalduel.com/forums/images/smiles/quag.gif[/img]
[color=#800000][size=85]1) You are on the internet 2) You are visiting Venus forum 3) You are reading my signature 5) You didn't notice that point 4 is missing 6) You just checked for point 4 7) You are smiling [/size][/color]
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Thu Dec 03, 2009 11:42 am

The Punisher wrote:ό,τι κάνουν και τα κλειδώματα των pc games. διασφαλίζει ότι είσαι νόμιμος. δεν κάνει κάτι παράνομο. ο πειρατής είναι ο παράνομος, όχι το πρόγραμμα που τον κλειδώνει απ' έξω
Αυτο υποτιθεται οτι το κανει ο serial. Καθε οποτε γουσταρουνε θα εγκαθιστουν χωρις να με ρωτήσουν προγράμματα, και μια ωραία πρωία θα τα βλέπω στο startup μέχρι να πατήσω next? :-p
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Thu Dec 03, 2009 11:43 am

Stoupeace wrote: Καθε οποτε γουσταρουνε θα εγκαθιστουν χωρις να με ρωτήσουν προγράμματα, και μια ωραία πρωία θα τα βλέπω στο startup μέχρι να πατήσω next? :-p
Υπάρχει η επιλογή να μην κατεβάζει αυτόματα τίποτα και να σε ρωτάει... :smt002
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by stoupeace » Thu Dec 03, 2009 11:47 am

Loner wrote:
Stoupeace wrote: Καθε οποτε γουσταρουνε θα εγκαθιστουν χωρις να με ρωτήσουν προγράμματα, και μια ωραία πρωία θα τα βλέπω στο startup μέχρι να πατήσω next? :-p
Υπάρχει η επιλογή να μην κατεβάζει αυτόματα τίποτα και να σε ρωτάει... :smt002
Για μένα ναι.
Οχι για τον μέσο χρήστη όμως. Δηλαδή υπάρχει, αλλα δεν το ξέρει (και φροντίσανε καλά να το βάλουμε στο :eek: control panel :eek: εκει που "δεν μπαινουμε μη χαλασουμε τίποτα" ).

Τεσπα απλα δεν μου αρεσουν αυτες οι τακτικές. Παρόλα αυτά το καταλαβαίνω ότι θέλει να προστατέψει το προϊόν της, απλα ειναι σπαστικός ο τρόπος!

Btw την εχω on την επιλογή αυτή, και κατέβηκε μόνο του, όπως και κάτι άλλα updates :smt017
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Thu Dec 03, 2009 11:49 am

The Punisher wrote:έχεις στοιχεία για αυτό? :roll: Ή είναι απλά τρομολαγνεία?
Ακόμα θυμάμαι το Spybot όταν το έτρεξα στα Windows 2000 να μου βγάζει 2-3 προγράμματα ως malware, τα οποία ήταν από την Microsoft(και όχι δεν ήταν malware από αλλού που εγκαταστάθηκαν σε εκείνο το φάκελο). Δυστυχώς έχω ξεχάσει τα ονόματα, γιατί, ευτυχώς, από τα XP και μετά δεν μου τα ξαναέβγαλε(είτε τα κατάργησαν είτε τα άλλαξαν και δεν τα εντοπίζει).
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
maxthebest
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by maxthebest » Thu Dec 03, 2009 11:50 am

Stoupeace wrote:
The Punisher wrote:
Το Windows Genuine Advantage τι κανει δηλαδή?
Τι διαβασα απο wikipedia :
Criticisms

Time bomb

Even if WGA does not really make the program unusable, no updates except critical ones can be downloaded from Microsoft. Rather than just disallowing updating, Windows Vista originally ran in reduced-functionality mode if found by WGA to be compromised if a product has not been considered genuine which has made some people compare WGA to time bomb software. Windows Vista SP1 has removed this behavior and reverted back to the nag-only methods of Windows XP.[26]

Spyware accusations

The notification tool has been accused of spyware-like behavior, "phoning home" on a daily basis. Microsoft subsequently admitted the behaviour, but denied that it amounted to spyware. Following pressure, Microsoft announced that in future the tool would only phone home once every two weeks, instead of every day. Microsoft has also provided removal instructions for the pilot version of WGA.

Despite this, Microsoft is currently being sued under anti-spyware statutes over WGA's non-disclosed "phone home" behaviour. The outcome of the lawsuit has not been determined.

False positive rate

The WGA program can produce false positives (incorrectly identifying a genuine copy of Windows as "not genuine"). This can happen for any number of reasons such as failed updates, etc. Microsoft has established a forum to help users encountering problems. In February 2007, a "Not Sure" section was added to the program, in case of an incorrect reading.

According to an editorial on the arstechnica.com technology website, WGA reported around 22% of 500 million Windows computers as failing the test; of these less than 0.5% were due to pirate software, with the balance (over 20%, or 90% of all positives) related to non piracy issues. Microsoft "refused to comment on the rate of pure false positives" beyond saying it was "under 1%" (or as stated, at most around 5 million users affected).

False negatives

On June 18, 2007, news surfaced that it is possible to positively validate as a "Genuine Microsoft Product" user (and – as a result – be able to download certain software from Microsoft's official website) using Internet Explorer with IEs4Linux and Wine, running on Linux, without even having a Windows-family system installed.
Post Reply

Return to “Τεχνολογικά Νέα”