Πτυχίο... και μετά τι?? Μεταπτυχιακό?? Διδακτορικό??
- proskopos
- Wow! Terabyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Πτυχίο... και μετά τι?? Μεταπτυχιακό?? Διδακτορικό??
Εσυ τα έκανες στην τύχη? Ποια τα κριτήριά σου? Πες μας για να σε βοηθήσουμε..
Το δίλημμα ελλάδα ή εξωτερικό έχει στάνταρ απάντηση...
Το δίλημμα ελλάδα ή εξωτερικό έχει στάνταρ απάντηση...
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Στη θέση σου, αν ειχα τα λεφτα για εξωτερικό θα έφευγα και με τα πόδια για Ολλανδία 

Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
- proskopos
- Wow! Terabyte level
+++ (Η χώρα είναι ανάλογα το ΜΠΣ)Stoupeace wrote:Στη θέση σου, αν ειχα τα λεφτα για εξωτερικό θα έφευγα και με τα πόδια για Ολλανδία
Παραπάνω καλά έχω γράψει οτι ΕΧΕΙ στανταρ απάντηση.. ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.. γτ κάποιο μανάρι ρωτάει

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Εξωτερικο-Ασοεε 3-0 απο μενα.Stoupeace wrote:Στη θέση σου, αν ειχα τα λεφτα για εξωτερικό θα έφευγα και με τα πόδια για Ολλανδία

Με την προυποθεση οτι σε ενδιαφερουν εξισου και τα μεν και τα δε.

Τι σας εχει κανει η ΑΣΟΕΕ ρε παιδιά?
Βασικά πιστεύω πως στην ΑΣΟΕΕ θα μαθω περισσοτερα.(Ισως να είμαι λάθος). Πιο φτηνά θα μου έρθει η Ολλανδία καθώς είμαι από Κύπρο και τα μαστερ στην Ολλανδια είναι 1700 εβρο ενω της ασοεε 7000. Απ την αλλη ειναι και ο ήλιος και η ζωη της Αθηνας 

- ultimate_aektzis
- Wow! Terabyte level
Ενα σου λεω και παω να δω το ματς.Ποδηλατακι 

- marios
- Wow! Terabyte level
Δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής το μεταπτυχιακό στην Ολλανδία, αλλά αν (απ'όσα έχεις διαβάσει) είναι περίπου ισάξιο, η γνώμη μου θα ήταν να πας Ολλανδία. Εδώ πέρα από την αστάθεια(γενικά) και την έλλειψη οργάνωσης που έχουμε(βέβαια είμαστε πολύ καλύτερα από άλλα πανεπιστήμια στην Ελλάδα, αλλά ακόμα έχουμε προβλήματα), δεν πρόκειται να έχεις και τεράστιες ευκαιρίες για άμεση(τουλάχιστον απ'όσα ξέρω) αποκατάσταση(αν βέβαια δεν σε νοιάζει και θες σε κάθε περίπτωση μετά να επιστρέψεις Κύπρο, ακυρώνεται το επιχείρημα
)...

Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Το Rotterdam Erasmus University είναι ένα πολύ καλό πανεπιστήμιο(και η Ολλανδία είναι τέλεια!).
Έχεις κοιτάξει το πρόγραμμα σπουδών του κάθε προγράμματος? Να δεις τα μαθήματα του κάθε προγράμματος και ποιο σε ενδιαφέρει περισσότερο? Αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό.
Γιατί πιστεύεις ότι στην ΑΣΟΕΕ θα μάθεις περισσότερα? Ναι, είναι ένα από τα καλά πανεπιστήμια της χώρας και το επίπεδο των μεταπτυχιακών της θεωρείται αρκετά υψηλό αλλά δυστυχώς στην οργάνωση υστερούμε σε μεγάλο βαθμό και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι πολλά. Φαντάζομαι θα έχεις έρθει αντιμέτωπος και εσύ.
Επίσης αν το δίλημμα είναι Ελλάδα ή Ολλανδία, τότε...Έχεις ζήσει την Ελλάδα 4 χρόνια (με τον ήλιο, τα πολλά μέρη για να βγεις, η διασκέδαση κλπ), δεν θες να ζήσεις και σε μία πανέμορφη οργανωμένη χώρα τώρα που σου δίνεται η ευκαιρία?
Τώρα πιο από τα δύο θα σε "βοηθήσει" περισσότερο για επαγγελματική αποκατάσταση, δεν ξέρω...
Έχεις κοιτάξει το πρόγραμμα σπουδών του κάθε προγράμματος? Να δεις τα μαθήματα του κάθε προγράμματος και ποιο σε ενδιαφέρει περισσότερο? Αυτό πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό.
Γιατί πιστεύεις ότι στην ΑΣΟΕΕ θα μάθεις περισσότερα? Ναι, είναι ένα από τα καλά πανεπιστήμια της χώρας και το επίπεδο των μεταπτυχιακών της θεωρείται αρκετά υψηλό αλλά δυστυχώς στην οργάνωση υστερούμε σε μεγάλο βαθμό και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς είναι πολλά. Φαντάζομαι θα έχεις έρθει αντιμέτωπος και εσύ.
Επίσης αν το δίλημμα είναι Ελλάδα ή Ολλανδία, τότε...Έχεις ζήσει την Ελλάδα 4 χρόνια (με τον ήλιο, τα πολλά μέρη για να βγεις, η διασκέδαση κλπ), δεν θες να ζήσεις και σε μία πανέμορφη οργανωμένη χώρα τώρα που σου δίνεται η ευκαιρία?
Τώρα πιο από τα δύο θα σε "βοηθήσει" περισσότερο για επαγγελματική αποκατάσταση, δεν ξέρω...
Don't Settle!
Expecting the world to treat you fairly because you are a good person is a little like expecting the bull not to attack you because you are a vegetarian...
The greatest sin of all is risking nothing.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy? Albert Einstein
Expecting the world to treat you fairly because you are a good person is a little like expecting the bull not to attack you because you are a vegetarian...
The greatest sin of all is risking nothing.
A question that sometimes drives me hazy: am I or are the others crazy? Albert Einstein
- stoupeace
- Wow! Terabyte level
- Academic status: High school
Eπίσης στην Ολλανδία η αστυνομία αποτελείται από ανθρώπους. Σορρυ.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
Αυτο της Ασοεε (Accounting and Finance) πρεπει να ειναι πολύ δυσκολο! Καμια σχεση με το investement στην ολλανδια λεει η λογική....Γενικά κανε κάτι χωρις να χαλάσεις τρελά λεφτά, ειδικά αν εισαι στην ασοεε απο επαρχία ή τα εχεις μετρημένα. Πολλοι υπεργκαυλοι φοιτητες το ξεχνουν αυτο αν και στην πραγματικότητα μειώνουν αισθητα την πιθανότητα να βγάλουν λεφτά στο μέλλον. Με ενα λογικο ποσο θα πηγαινα ολλανδία.
που θα πάει θα το δουμε...
- rigo
- Gbyte level
str8flush, παρόλο που δεν ξέρω τι παίζει με τον τομέα σου στα διάφορα master, πιστεύω οτι πρέπει να σκεφτείς και κάτι άλλο: το πόσο έξω από τα νερά σου θα ήθελες να βρεθείς. Το να κάνεις master στο εξωτερικό σημαίνει οτι θα βρεθείς σε ένα περιβάλλον με τελείως διαφορετικούς ανθρώπους από οτι έχει συνηθίσει (αν και η Ολλανδία έχει πλέον πολλούς Έλληνες), θα μιλάς και θα ακούς τα πάντα στα αγγλικά το οποίο χρειάζεται μια περίοδο προσαρμογής, και γενικώς θα πρέπει να συνηθίσεις μια ξένη χώρα - που ναι δεν έχει συνέχεια ήλιο. Από την άλλη αυτό σου δίνει μια τεράστια εμπειρία και ειδικά στην Ολλανδία θα έχεις ευκαιρίες να δουλέψεις εκεί με μεγαλύτερο μισθό και σε καλύτερες συνθήκες (γιατί σίγουρα θα σου παρουσιαστούν πολύ περισσότερες τέτοιες ευκαιρίες από οτι στην Ελλάδα και την Κύπρο). Αν από την άλλη θέλεις να κάνεις ένα καλό master χωρίς να ξεβολευτείς και πολύ, τότε υπάρχει η ΑΣΟΕΕ, και όσο για αυτό που είπες στο προηγούμενο post σου, πιστεύω οτι κάποιος που ψάχνεται και θέλει να μάθει, θα μάθει σε οποιοδήποτε master. Καλή τύχη!

"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"