Εξαιρετικά Σημαντική Ερώτηση - Για τους Επιτυχόντες στa Π.Σ.

Συζητήσεις και ενημέρωση σχετικά με μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.
pumpkin
bit level
bit level

Εξαιρετικά Σημαντική Ερώτηση - Για τους Επιτυχόντες στa Π.Σ.

Post by pumpkin » Thu Jun 23, 2005 7:46 pm

Παιδιά χαιρετώ.Είμαι συνάδελφος από το Πληροφορικής και Τηλ/ών του ΕΚΠΑ και θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση:

Υπάρχουν επιτυχόντες στα Πληροφοριακά Συστήματα οι οποίοι ΔΕΝ θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα αυτό. Όπως καταλάβατε είμαι επιλαχών και με έχει φάει η αγωνία(και δεν με ενθουσιάζει ιδιαίτερα το να πάω στην Αγγλία)

ΤΗΑΝΚS εκ των προτέρων...
I live to fall asleep
mikem4600
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by mikem4600 » Thu Jun 23, 2005 8:47 pm

Μάλλον εγώ δεν θα ακολουθήσω το εν λόγω πρόγραμμα (είμαι με τον α/α 19), αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος ακόμα. Ρίχνοντας μια ματιά στη λίστα πάντως, νομίζω ότι άλλα 1-2 άτομα που ξέρω *ίσως* (με κάθε επιφύλαξη) να μην συμμετάσχουν.
Autocracy hates questions. Anarchy hates answers.
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Thu Jun 23, 2005 10:01 pm

Μπράβο στα παιδιά που τα πήρανε. Φίλε μου θα πρέπει να κάνεις υπομονή, συνήθως φεύγουν 5-6 άτομα. Μπράβο που είσαι επιλαχών, γιατί εγώ ούτε επιλαχών δεν είμαι. Μάλιστα πήρανε τον προπροηγούμενο, τον προηγούμενο και τον επόμενο μου στη συνέντευξη (βέβαια όλοι καλύτεροι από μένα) και εγώ ήμουν ο πιο αδύναμος κρίκος. Μου φαίνεται ότι η προοπτική του στρατού έρχεται όλο και πιο κοντά. Κρίμα, είχα την εντύπωση μετά το τέλος της συνέντευξης ότι όλα ήταν ΟΚ. Μάλλον έτσι συμβαίνει με όλους.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
pumpkin
bit level
bit level

Post by pumpkin » Thu Jun 23, 2005 10:24 pm

ευχαριστώ αλλά και πάλι δεν είμαι και από τους πρώτους...απλά πολύ από τους επιτυχόντες στο ΕΚΠΑ έχουνε πετύχει και ΑΣΟΕΕ (9 ατομα απ οτι είδα) και αυτό μου φάνηκε κάπως ενθαρυντικό σε πρώτη φάση.Από την άλλη άκουσα και για κάποια παιδιά που θα προτιμήσουν τα ΜΒΑ της ΑΣΟΕΕ και ετσι ελπίζω...ευχαριστώ παίδες...
I live to fall asleep
Marauder
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Thu Jun 23, 2005 10:39 pm

Συγχαρητήρια σε όλους σας παιδία!!
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Thu Jun 23, 2005 11:28 pm

όντως, συγχαρητήρια (δε λέω ονόματα ξέρετε ποιοι είστε)!!Ελπίζω να το ευχαριστηθείτε και να το χαρείτε!!
We are just a moment in time
A blink of an eye
A dream for the blind
Visions from a dying brain
I hope you don't understand
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Ethel » Fri Jun 24, 2005 12:19 am

Συγχαρητήρια σε όλους!!! :smt038
rapadder wrote:Μου φαίνεται ότι η προοπτική του στρατού έρχεται όλο και πιο κοντά.
Εσείς έχετε και το στρατό! Εμείς; Άντε ψάξε για δουλειά....
There's no place like 127.0.0.1
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: MSc
Post by dimitra » Fri Jun 24, 2005 10:11 am

Να ρωτήσω παιδιά σε εσάς που δηλώσατε για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, η προϋπηρεσία παίζει ρόλο;Τους κάνει αίσθηση ή δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.Επίσης στις συνεντεύξεις που επιγκεντρώθηκαν;
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Sreak
Venus Project Founder
Venus Project Founder
Academic status: PhD

Post by Sreak » Fri Jun 24, 2005 11:30 am

Από ότι έχω καταλάβει δεν παίζει τρελό ρόλο, ίσως ανάλογα πως θα το τονίσεις στο βιογραφικό σου και στη συνέντευξη. Από ερωτήσεις στην συνέντευξη τίποτα το ιδιαίτερο. Κλασικές ερωτήσεις:Γιατί θέλεις να έρθεις στα ΠΣ, αν σε πάρουν όλα σε ποιο θα πας, ποιοι είναι οι στόχοι σου κτλ
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Post by dimitra » Fri Jun 24, 2005 11:39 am

Τι εννοείς πόσο θα το τονίσεις;Να αρχίσω δηλαδή να λέω όλη την ώρα ότι δουλευώ;;; Δηλαδή "παιδιά ας τελειώνουμε με τη συνέντευξη γιατί με περιμένουν και στη δουλειά;" :lol: Αστειεύομαι φυσικά!!!!Και κάτι άλλο, τους κάνει αίσθηση ότι θα είμαστε απόφοιτοι ΑΣΟΕΕ;Στα αγγλικά πόση σημασία δίνουν;
Η τιμωρία του ψεύτη δεν είναι ότι δεν τον πιστεύουν, αλλά ότι αυτός δεν μπορεί να πιστέψει.

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
Einherjar
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by Einherjar » Fri Jun 24, 2005 12:13 pm

στη συνέντευξη που πήγα πάντως, ασχολήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά με την εργασιακή μου εμπειρία.
οπότε μάλλον δε μπορείς να βάλεις σε ένα καλούπι τις ερωτήσεις τους. κρίνουν και πράττουν μάλλον ανάλογα με το βιογραφικό σου.
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Fri Jun 24, 2005 12:38 pm

μάλλον παίζουν ρόλο κ οι συστατικές σου
A blink of an eye
A dream for the blind
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Jun 24, 2005 1:52 pm

O Sreak εννοούσε (περί το πώς θα το τονίσεις ο λόγος) ότι δεν άρκεί να έχεις κάνει πράγματα(δουλεια, εργασίες, συνέδρια κτλ) αλλά το να τα παρουσιάσεις με το σωστό τρόπο.
Πχ. αν δουλέυεις σε μία εταιρεία Πληροφορικής και σε έχουν (πχ είπα!) μόνο για να πηγαίνεις καφέδες, δεν χρειάζεται να το πείς. Απλά τους λές ότι ασχολέισαι με το ένα και το άλλο αντικείμενο Πληροφορικής (πχ developer εφαρμογών - τέτοιου τύπου φρασεις κάνουν καλό) και είσαι κυριλε.
Κάλο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να νιώθεις εσύ ότι έχεις κάνει κάτι σημαντικό και να μπορείς να τους το παρουσιάσεις έτσι ώστε να μετρήσει θετικά! Γιατί υπάρχει και περίπτωση να έισαι πραγματικά καλός αλλά να μην μπορείς να πείσεις γι αυτό!
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
lumenintervalum
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by lumenintervalum » Fri Jun 24, 2005 2:04 pm

συμφωνώ...δεν το είχα καταλάβει τόσο καλά τόσα χρόνια, όσο φέτος!!!
A blink of an eye
A dream for the blind
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Marauder » Fri Jun 24, 2005 2:15 pm

p3 wrote:O Sreak εννοούσε (περί το πώς θα το τονίσεις ο λόγος) ότι δεν άρκεί να έχεις κάνει πράγματα(δουλεια, εργασίες, συνέδρια κτλ) αλλά το να τα παρουσιάσεις με το σωστό τρόπο.
Πχ. αν δουλέυεις σε μία εταιρεία Πληροφορικής και σε έχουν (πχ είπα!) μόνο για να πηγαίνεις καφέδες, δεν χρειάζεται να το πείς. Απλά τους λές ότι ασχολέισαι με το ένα και το άλλο αντικείμενο Πληροφορικής (πχ developer εφαρμογών - τέτοιου τύπου φρασεις κάνουν καλό) και είσαι κυριλε.
Κάλο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να νιώθεις εσύ ότι έχεις κάνει κάτι σημαντικό και να μπορείς να τους το παρουσιάσεις έτσι ώστε να μετρήσει θετικά! Γιατί υπάρχει και περίπτωση να έισαι πραγματικά καλός αλλά να μην μπορείς να πείσεις γι αυτό!
Το αμπαλλάζ είναι η μισή δουλειά.... σε ένα ικανοποιητικό βιογραφικό (ειδικά στα αγγλικά - εκεί μπορεί να γίνει αυτό που λέμε χάσιμο στη μετάφραση..) μπορείς να ΄παρουσιάσεις πολύ καλά τον εαυτό σου....εντάξει σε σχολές πληροφορικής αυτό ίσως να παίζει λιγότερο ρόλο από ότι σε σχολές Management ή Government (απόψε αυτοσχεδιάζουμε....) αλλά κρίντε το από τον εαυτό σας: ΄Διαβάζετε ένα βιογραφικό.....δεν θα διαλέξετε αυτόν που θα σας πείσει καλύτερα; Αφού δεν είστε σε θέση να ξέρετε τίποτα παρά μόνον ότι διαβάζτε (αχχχ πλέον αισθάνομαι Βετεράνος αυτής της διαδικασίας....:-D)
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Jun 24, 2005 2:19 pm

rapadder wrote:Μου φαίνεται ότι η προοπτική του στρατού έρχεται όλο και πιο κοντά.
Γιατί δε κάνεις αίτηση σε άλλο;
Η ελπίδα ποτέ δε πεθαίνει!
Ethel wrote:Εσείς έχετε και το στρατό! Εμείς; Άντε ψάξε για δουλειά....
Μη το λές Ethel η θητεία είναι πολύ περιοριστικός παράγοντας για πολλούς άνδρες.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Fri Jun 24, 2005 2:45 pm

Θα δώ, έχω κάποιες ελπίδες ακόμα. Διαφορετικά θα ιδρύσω τον ΣΑΦΠ.
dimitra
Mbyte level
Mbyte level
Post by dimitra » Fri Jun 24, 2005 2:53 pm

Σίγουρα δεν μιλάω για ψήσιμο καφέδων αλλά δεν ξέρω πόση προϋπηρεσία μετράει γι'αυτούς. Σαν να είχε πάρει κάπου το μάτι μου ότι μετράει η προϋπηρεσία από 2 χρόνια και πάνω αλλά πάλι μπορεί να κάνω και λάθος :roll: .Επίσης μια προϋπηρεσία οπουδήποτε στον τομέα της Πληροφορικής μετράει το ίδιο όσο η προϋπηρεσία στην ανάπτυξη(κωδικοποίηση) Πληροφοριακού Συστήματος;;Σας τρέλανα με τις ερωτήσεις αλλά σας πέτυχα ενημερωμένους :-D

Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ
P3
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by P3 » Fri Jun 24, 2005 5:12 pm

Δεν είναι απαραίτητη η προυπηρεσία εκτός αν μιλάμε για MBA, νομίζω! Απλά όποιος έχει κάποια, του δίνει αβάντα έναντι των υπολοίπων! Όσο για τον τύπο της προυπηρεσίας είναι ανάλογα με το πως το αντιλαμβάνεται ο εκάστοτε Καθηγητής που σου παίρνει τη συνέντευξη! Θέλω να πιστεύω πως δεν ύπάρχει διαφορά μεταξύ αυτών των δύο που είπες Dimitra.

(ΥΓ: Marauder μαθαίνω!.... εεεεε;;;;)
"Το δικό μου το ποίημα δεν έχει ομοιοκαταληξία.", ο υπογράφων
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Fri Jun 24, 2005 5:20 pm

Ο αλγόριθμος επιλογής υποψήφιου είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος. Η προύπηρεσία γενικά καλό είναι να υπάρχει. Καλύτερα να συζητήσεις με 1-2 καθηγητές άμα έχεις την ευκαιρία. Εγώ θα αναζητήσω ένα feedback από την διαδικασία και άμα είναι θα σας πω εντυπώσεις.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Jun 24, 2005 5:22 pm

Και επειδή κανείς άλλος δε ρώτησε...
ΣΑΦΠ = Σύλλογος Απελπισμένων Φοιτητών Πληροφορικής; :-D

Έτσι, να μη σας παίρνει από κάτω!
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Fri Jun 24, 2005 5:42 pm

Σύλλογος απορριφθέντων φοιτητών πληροφορικής νομίζω ταιριάζει καλύτερα :-). Καλύτερα όμως να μην μιζεριάζω, εξάλλου άλλο είναι το θέμα του topic.
Post Reply

Return to “Μεταπτυχιακά”