Mεταπτυχιακό στην αρχιτεκτονική Μετσοβίου
Παιδιά εγώ αρχίζω να ψάχνομαι για μεταπτυχιακό στην αρχιτεκτονική Μετσοβίου. Είναι άσχετο με εσάς, αλλά αν κάποιος έχει ακούσει κάτι θα το εκτιμούσα αν βοηθούσε. Εγώ τελειώνω το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αρχικά ξέρετε τι παίζει με τις κλίκες? Έχω ελπίδες? Τι γνώσεις ξένων γλωσσών απαιτούνται? Εγώ με το lower είμαι μόνο...
The road goes on forever...
- Einherjar
- Venus Project Founder
- Academic status: Alumnus/a
Από ότι βλέπω υπάρχουν διάφορα μεταπτυχιακά,διατμηματικά και διαπανεπιστημιακά που θα μπορούσε να παρακολουθήσει ένας αρχιτέκτονας:
http://www.ntua.gr/gr_academics/postgraduate_prog2.htm
1)Ψηφιακές Μορφές Τέχνης, της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών
2)Αρχιτεκτονική - Σχεδιασμός του Χώρου
3)Προστασία των Μνημείων
4)Επιστήμη και Τεχνολογία Υλικών
5)Περιβάλλον και Ανάπτυξη
Και άλλα τα οποία βρίσκονται στην παραπάνω σελίδα.
Από ότι έχω δει χρειάζεται τουλάχιστον μια ξένη γλώσσα.Το Lower κάνει στα περισσότερα αλλά σε περίπτωση που δεν υπάρχει Prof έχεις συγκριτικό μειονέκτημα έναντι των συνυποψηφίων σου.Πάντως θεωρητικά το ότι έχεις τελειώσει σε άλλη πόλη δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το αν θα σε δεχτούν ή όχι στο Μετσόβιο.Δεν υπάρχει σε καμία προϋπόθεση το ότι πρέπει να προέρχεσαι από το Ε.Μ.Π για να κάνεις εκεί μεταπτυχιακό.
Πρακτικά(θέμα κλίκας δηλαδή) βρίσκω πιθανό να σπρώχνουν τα δικά τους παιδιά.Αλλά είναι τόσα πολλά τα μεταπτυχιακά που πιστεύω ότι όλοι θα βρούν την θέση τους και εκτός αυτού η περισσότερη τρέχουν στο εξωτερικό(είναι το ρεύμα της εποχής και η μόδα και κατάλειπο του παρελθόντος όπου δεν υπήρχαν μεταπτυχιακά στην Ελλάδα).
[Better to understand a little than to misunderstand a lot]