Πάντως έχουμε στην Ελλάδα σχετικό μεταπτυχιακό. Τώρα δεν ξέρω αν θα γίνουμε πρωτοπόροι, αλλα έχω ακούσει κάποια καλά βήματα που κάνουμε στο χώρο.Fairy wrote:
Όσο για όσα προειπώθηκαν, εγώ θα ενδιαφερόμουν τρελά για βιοπληροφορική αλλά σκέφτομαι πως στην Ελλάδα δεν θα βρω να εργαστώ στον τομέα αυτό, εκτός κι αν σταθώ super τυχερή. Άσε που εδώ δεν γίνεται έρευνα... Και το να πεις "θα πάω στο εξωτερικό να δουλέψω" (μετανάστευση το έλεγαν παλιότερα, τώρα γιατί δεν το αναφέρουμε; Επειδή είμαστε και καλά στην ΕΕ;) είναι απόφαση ζωής, δεν παίρνεται στο πόδι. Άρα και μια ματιά στην αγορά εργασίας δεν βλάπτει παρά την αβεβαιότητα του μέλλοντος. Ποια αβεβαιότητα δηλαδή, σιγά μην γίνουμε στα επόμενα πενήντα χρόνια πρωτοπόροι στη βιοπληροφορική / βιοιατρική!
Αντικείμενο μεταπτυχιακού
-
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Re: Επιλογές...
- Ethel
- Venus Project Founder
Nαι και είναι τo πιο καμμένο ever -ξέρω πολλά πράγματα εκ των έσω και το λέω-.Erevodifwntas wrote: Πάντως έχουμε στην Ελλάδα σχετικό μεταπτυχιακό.
Tου χρόνου θα ξεκινήσει άλλο ένα πολύ πιο σοβαρό, όταν μάθω νέα θα ενημερώσω εννοείται...
Για τη Βιοπληροφορική και την Ιατρική πληροφορική ειδικότερα ψιλογίνεται έρευνα αλλά μην περιμένεις να συγκριθεί με τη δουλειά που γίνεται έξω. Όπως και να το κάνουμε εδώ στις 4 θα κοιτάξουν όλοι το ρολόι τους και θα την κάνουν κι ας υπάρχει στον πάγκο δουλειά που πρέπει να βγει...
Ελάχιστες εξαιρέσεις ερευνητών που κάνουν δουλειά και κάθονται όσο χρειάζεται. Και φυσικά αυτοί έρχονται απ'εξω, έχουν μάθει δηλαδή να μην ξύνονται. Και εννοείται πως στο τέλος αυτοί κάνουν paper, αυτοί κάνουν συνεργασίες με πανεπιστήμια, ιδρύματα, εταιρίες κλπ...
There's no place like 127.0.0.1
- Fairy
- Gbyte level
Ευχαριστώ πολύ, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!Ethel wrote:Tου χρόνου θα ξεκινήσει άλλο ένα πολύ πιο σοβαρό, όταν μάθω νέα θα ενημερώσω εννοείται...
Η τύχη νομίζω είναι να βρεθείς στο ξεκίνημά σου πλάι σε έναν τέτοιο άνθρωπο με όρεξη να σε βάλει στα πράγματα... Τυχερά είναι αυτά (ή όχι και τόσο!)Ethel wrote:Και φυσικά αυτοί έρχονται απ'εξω, έχουν μάθει δηλαδή να μην ξύνονται. Και εννοείται πως στο τέλος αυτοί κάνουν paper, αυτοί κάνουν συνεργασίες με πανεπιστήμια, ιδρύματα, εταιρίες κλπ...
Στο σχετικό μεταπτυχικό του Καποδιστριακού το έχω κοιτάξει αναλυτικά στο internet, φαινομενικά τουλάχιστον φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και αυτά που διδάσκονται σε πληροφορική τα κατέχουμε ήδη σε έναν βαθμό (άλλοστε στο πρόγραμμα συμμετέχουν και πτυχιούχοι από άλλους άσχετους με την πληροφορική σχολή). Ωστόσο εξακολουθώ να έχω τους ενδοιασμούς που ανέφερα παραπάνω.
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- Ethel
- Venus Project Founder
Όπως ακριβώς το είπες! Φαινομενικά! Απλά σε παραπέμπω εδώ και να τονίσω ότι ήταν όνειρό μου να μπω εκεί μέσα, δηλαδή σε καταλαβαίνω πολύ.Fairy wrote: Στο σχετικό μεταπτυχικό του Καποδιστριακού το έχω κοιτάξει αναλυτικά στο internet, φαινομενικά τουλάχιστον φαίνεται πολύ ενδιαφέρον
Απλά διάβασέ το όλο και θα καταλάβεις, κι ό,τι χρειαστείς pm
There's no place like 127.0.0.1
- Fairy
- Gbyte level

"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
- PaP
- Venus Project Founder
ε όχι παραείναι εξειδικεύμενο για να αποτελεί Master αλλά μπορείς να βρεις Master σε πολυμέσα http://gradschool.cs.tcd.ie/mscmm/Fairy wrote: Μεταπτυχιακό σε web design υπάρχει άραγε;
-
- Gbyte level