Δ. Γκρ.
ΥΓ. Προς χάρη της ουσίας της συζήτησης, δεν αναφέρομαι σε οικονομικά ζητήματα - που είναι διόλου αμελητέα, παρά την προσωρινή (?) "κατάρρευση" δολαρίου και στερλίνας...

++ η ΝΥ είναι μεγάλο σχολείο απο κάθε άποψη. You know better αλλά ακόμη και στις μέρες μας δεν είναι μεγάλη διαφορά.redlabel wrote:...πιστεύω ότι οι ΗΠΑ ήταν σκοπιμότερη επιλογή (πχ. Columbia, Cornell, UCLA Κλπ.)...
Ε μάλλον (προφανώς) γιατί δεν είναι το ίδιο. Λές να ήταν κόπανοι όλοι που πήγαν αλλού ενώ είχε και εδώ με μικρότερο κόστος;rose wrote:Οκ οπότε να δώσει ένα μάτσο λεφτά για computing science ή Information Systems; Kαι γιατι να μην κάνει σχεδόν τα ίδια πράγματα δωρεάν εδώ η στο Πανεπιστήμιο Κρήτης η με 5000 στην Ολλανδία; Δεν το δικαιολογώ εύκολα, αν ηταν γιατρός και ήθελε ενα super εξειδικευμένο πρόγραμμα να πω οκ.
Απλά έχει υπόψην σου, ότι το grad school = research. Δεν σημαίνει ότι επειδή έκανες έρευνα είσαι επιστήμονας, η ερευνητική μεθοδολογία είναι κάτι (που κατα την γνώμη μου) θα πρέπει να την βλέπεις ως soft skill. Όσο καλύτερο είναι το grad school που θα διαλέξεις τόσο περισσότερο προσανατολισμένο θα είναι προς τα εκεί. Θα μάθεις να μαθαίνεις κοινώς, να συνθέτεις σωστά και να κάνεις justify τις επιλογές σου -- να μην υπάρχει το solution στο google κλπ κλπ.iorulezz wrote:Δεν βάζουν όλοι οι άνθρωποι την επιστήμη πάνω απ' όλα. Όπως δεν είναι και όλων ο στόχος η "καλύτερη" εταιρεία.
Επειδή πέρασα απο αυτή την διαδικασία (και είμαι σε ένα απο τα πανεπιστήμια που αναφέρεις), ο βασικός λόγος που γράφω εδώ είναι για να σας παρακινήσω να δοκιμάζετε για παραπάνω. Πραγματικά δεν έχετε να φοβηθείτε τπτ όσο και εάν αυτό φαίνεται μεγάλο, δύσκολο, άπιαστο κλπ. Βλέποντας μερικά πράγματα απο μέσα και ώντας στις ΗΠΑ μπορώ να σου πω ότι είσαι πολύ παραπάνω (όχι εσύ προσωπικά γενικά μιλάω) απο τον μέσο accepted student εκεί και μπορείς άνετα να ανταποκριθείς σε ένα τέτοιο πρόγραμμα σπουδών. Για να μην παρεξιγηθώ, άνετα != δεν θα λιώσεις. Θα πήξεις, θα έχει τρέξιμο, θα λιώσεις κλπ κλπ κλπ (όπως και εδώ).rigo wrote:Καλά έχει γίνει πολύ σουρεάλ η συζήτηση. Κατ' αρχήν κανείς δεν συνέκρινε τα πανεπιστήμια της Ολλανδίας-Ευρώπης με της Αμερικής - δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Και δεύτερον ακόμα και αν τα χρήματα δεν ήταν πρόβλημα, τι ποσοστό των αποφοίτων της σχολής μας πιστεύετε οτι θα είχαν τα προσόντα να διεκδικήσουν μια θέση σε πανεπιστήμια όπως MIT, Columbia και Cornell που αναφέρθηκαν; Αυτά τα πράγματα είναι για λίγους και ξεχωριστούς, οπότε ας επιστρέψουμε στην πραγματικότητα και στο θέμα του thread!
Οχι δεν ειναι κοπανοι αλίμονο. Απλά η γνώμη μου ειναι ξεκάθαρη, θες να κάνεις την ζωη σου στην ΝΥ, να γνωρίσεις κόσμο, ισως να ζήσεις ή να εργαστείς στην ΝΥ οκ, αλλιώς για ενα ξερό μεταπτυχιακό - και ειδικά στο CS - ειναι πολλα τα λεφτά, πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις.HdkiLLeR wrote:Ε μάλλον (προφανώς) γιατί δεν είναι το ίδιο. Λές να ήταν κόπανοι όλοι που πήγαν αλλού ενώ είχε και εδώ με μικρότερο κόστος;
Σίγουρα, η σύγκριση είχε να κάνει με το επίπεδο και το περιεχόμενο. Απο εκεί και πέρα ο καθένας, οπωσδήποτε, κάνει evaluate με βάση τα δικά του κριτήρια και με το τι θέλει να κάνει απο εκεί και πέρα.rose wrote:Οχι δεν ειναι κοπανοι αλίμονο. Απλά η γνώμη μου ειναι ξεκάθαρη, θες να κάνεις την ζωη σου στην ΝΥ, να γνωρίσεις κόσμο, ισως να ζήσεις ή να εργαστείς στην ΝΥ οκ, αλλιώς για ενα ξερό μεταπτυχιακό - και ειδικά στο CS - ειναι πολλα τα λεφτά, πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις.HdkiLLeR wrote:Ε μάλλον (προφανώς) γιατί δεν είναι το ίδιο. Λές να ήταν κόπανοι όλοι που πήγαν αλλού ενώ είχε και εδώ με μικρότερο κόστος;
δεν ξέρω τι ισχύει στον εργασιακό χώρο, αλλά όλοι οι ολλανδοί μιλούν άπταιστα αγγλικά , μπορείς άνετα να δουλέψεις μέχρι να μάθεις την γλώσσα(αν χρειαστεί φυσικά, γιατί μπορεί να εργάζεσαι με πολλούς ξένους)Crab wrote:και γενικά,ισχύει ότι χωρίς καλή γνώση ολλανδικών δεν περπατάς πολύ μετά το master;