Page 1 of 1
Από πληροφορική ->Μεταπτυχιακό σε ΗΜΜΥ Τομέα Πληροφορικης
Posted: Mon Jun 25, 2012 9:26 pm
by DB1
Καλησπέρα παιδιά , θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποιος κατά πόσο είναι εφικτό να με δεχτούν στο πολυτεχνείο για μεταπτυχιακό με βαθμό περίπου 8,1-8,2.
Ευχαριστώ
Re: Από πληροφορική ->Μεταπτυχιακό σε ΗΜΜΥ Τομέα Πληροφορικης
Posted: Thu Jun 28, 2012 1:39 pm
by michalis
Δεν ξέρω το μεταπτυχιακό, άρα και το που δίνουν βάρος, αλλά νομίζω ότι με πάνω από 8 γενικά θα είσαι στο top-15% ίσως και στο top-10% των αποφοίτων οπότε γενικά ο βαθμός πτυχίου επαρκεί και για αξιόλογα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όχι απλά για ΕΜΠ. Από κει και πέρα, όμως, κοιτάνε κι άλλα πράγματα, οπότε δεν είναι δεδομένο ότι η τελική απόφαση θα βασιστεί στο βαθμό πτυχίου.
PS: Από το δικό μας τμήμα έχεις τελειώσει φαντάζομαι, ε;
Re: Από πληροφορική ->Μεταπτυχιακό σε ΗΜΜΥ Τομέα Πληροφορικης
Posted: Fri Jun 29, 2012 12:11 am
by DB1
Όχι , είμαι 4ο έτος στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.
Re: Από πληροφορική ->Μεταπτυχιακό σε ΗΜΜΥ Τομέα Πληροφορικης
Posted: Fri Jun 29, 2012 2:12 am
by michalis
Α,οκ, τότε θα πρέπει να δεις πως βγαίνουν εκεί οι κατατάξεις των βαθμών. Αυτά που είπα αφορούν το πτυχίο και τους βαθμούς του δικού μας τμήματος.
Re: Από πληροφορική ->Μεταπτυχιακό σε ΗΜΜΥ Τομέα Πληροφορικης
Posted: Fri Jun 29, 2012 2:21 am
by DB1
Για το μεταπτυχιακό του τμήματος σας στα Πληροφοριακά Συστήματα ο βαθμός μου πιστεύεις είναι ικανοποιητικός ;; Θα έχω ελπίδες ;; γενικά ξέρει τι παίζει με το συγκεκριμένο διότι είναι η επόμενη επιλογή μου.
Re: Από πληροφορική ->Μεταπτυχιακό σε ΗΜΜΥ Τομέα Πληροφορικης
Posted: Fri Jun 29, 2012 3:34 am
by necrofear_13
DB1 wrote:Για το μεταπτυχιακό του τμήματος σας στα Πληροφοριακά Συστήματα ο βαθμός μου πιστεύεις είναι ικανοποιητικός ;; Θα έχω ελπίδες ;; γενικά ξέρει τι παίζει με το συγκεκριμένο διότι είναι η επόμενη επιλογή μου.
In case που δεν έχεις πάρει πολύ μούφα μαθήματα(επιλογής και κατεύθυνσης εννοώ) και ειδικά αν έχεις κάνει και διπλωματική της προκοπής τότε έχεις πολλές ελπίδες να γίνεις δεκτός στα περισσότερα μεταπτυχιακά εσωτερικού και εξωτερικού. Δυστυχώς αυτό που κοιτάνε περισσότερο στα μεταπτυχιακά είναι ο Μ.Ο. Απλά πρόσεξε πολύ στις αιτήσεις(προθεσμίες, συστατικές, ειδικά συστατικές να προσέξεις από που θα πάρεις) και πούλα καλά τον ευατό σου σε όσα μεταπτυχιακά θα χρειαστεί να περάσεις από συνέντευξη. Καλή επιτυχία και σου εύχομαι τα καλύτερα.
Υ.Σ. Και σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο κάνεις μεταπτυχιακό ειδικά στην περίπτωση που θες να συνεχίσεις για διδακτορικό πιο μετά, άρχισε να ψάχνεις από τώρα κάποιον καθηγητή που είναι κοντά στα ενδιαφέροντά σου και διδάσκει στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Ώστε να έχεις λίγο στο μυαλό σου τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις. Εκτός αν δεν ξέρεις ακόμα αν θες να κάνεις έρευνα πιο μετά ή αν έχεις αρκετά πράγματα που σου αρέσουν ή αν αλλάξεις ερευνητικά ενδιαφέροντα κατά τη διάρκεια του master. Αυτά!!!