Page 1 of 1

AIT Open Days

Posted: Tue Mar 04, 2008 10:55 am
by Einherjar
Hμερίδες παρουσίασης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του
Athens Information Technology
To Athens Information Technology (ΑΙΤ) διοργανώνει ημερίδα παρουσίασης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του, την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2008, και ώρα 18:15, στις υπερσύγχρονες εκπαιδευτικές και ερευνητικές εγκαταστάσεις του στην Παιανία Αττικής. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί live, on-line Open Day, για συμμετέχοντες εκτός Αττικής και Ελλάδος, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις, καθώς και να υποβάλλουν και να λάβουν απαντήσεις επιτόπου, στις ερωτήσεις τους. Το ΑΙΤ είναι ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό Διεθνές Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο Αριστείας στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών και της Πληροφορικής.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ακαδημαϊκού έτους 2008-9, οι ερευνητικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες, οι παρεχόμενες υποτροφίες καθώς και η εργαστηριακή υποδομή του ΑΙΤ. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν τα μεταπτυχιακά προγράμματα MSc in Information Networking (MSIN), MSc in Information & Telecommunications Technologies (MSITT) και MSc in Management of Business, Innovation & Technology (MBIT).

Ανάλογες ημερίδες παρουσίασης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του AIT θα πραγματοποιηθούν και εκτός Αθηνών:

Πάτρα, 13 Μαρτίου 2008 και ώρα 18:00, στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό
Ηράκλειο, 18 Μαρτίου 2008, και ώρα 12.00 μ, Lato Boutique Hotel
Χανιά, 18 Μαρτίου 2008, και ώρα 18.00 μ.μ. στο Samaria Hotel
Θεσσαλονίκη, 20 Μαρτίου 2008, και ώρα 18:00 μ.μ., στο Ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλλάς
Βόλος, 27 Μαρτίου 2008 και ώρα 18:30 στο Xenia Domotel Βόλου

Το ΑΙΤ έχει πλήρη διοικητική και ακαδημαϊκή αυτοτέλεια, όπως ορίζουν οι διεθνείς ακαδημαϊκές και ερευνητικές πρακτικές. Αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα στην έρευνα και εκπαίδευση στον τομέα των τεχνολογιών και του management των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Το ΑΙΤ συνεργάζεται με κορυφαία ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα διεθνώς, όπως το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon των ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο του Harvard και το Aalborg University.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κα Λάρα Μπαρμπούρ, τηλ: 210-668-2704, email: lbar@ait.edu.gr

Σχετικά με το Athens Information Technology (AIT)
To AIT, είναι ένα μη κερδοσκοπικό διεθνές κέντρο αριστείας στην Έρευνα και την Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση που ιδρύθηκε το 2001 από τον Όμιλο INTRACOM. Αποτελεί την μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα στην έρευνα και εκπαίδευση στον τομέα των τεχνολογιών και του management των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής. Έχει αποκλειστική πανευρωπαϊκή συνεργασία με το κορυφαίο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ Carnegie Mellon, καθώς και με το Πανεπιστήμιο του Harvard και με το Ίδρυμα Κόκκαλη σε θέματα διαρκούς επαγγελματικής εκπαίδευσης. Μέχρι σήμερα, το ΑΙΤ έχει απονείμει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών σε 350 αποφοίτους, μεταξύ των οποίων και στελέχη επιχειρήσεων, χορηγώντας πάνω από 250 υποτροφίες και οικονομικές ενισχύσεις σε αριστούχους φοιτητές από 21 χώρες. Περισσότερες πληροφορίες: http://www.ait.gr.

Re: AIT Open Days

Posted: Tue Mar 04, 2008 11:10 am
by tsilochr
πες μας όμως αν όσοι "δουλεύουν" στο ΑΙΤ έχουν την ακαδημαϊκή ελευθερία που έχουν στα δημόσια ΑΕΙ... αυτό θα ήθελα εγώ να ξέρω

Re: AIT Open Days

Posted: Tue Mar 04, 2008 11:18 am
by Einherjar
Ερευνητικά λες; Απ'ότι βλέπω έως τώρα υπάρχει η ίδια ελευθερία και υπάρχει περισσότερο effort για την ανάληψη μεγάλων έργων απ'όπου θα βγαίνει καλή δουλειά γιατί από εκεί προέρχεται η φήμη και αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων. Επιπλέον υπάρχει καλύτερη οργάνωση, οικονομική διαχείριση. Αυτά μέχρι τώρα και βλέπουμε... :cool:
Εκτός και αν μιλάς για την ελευθερία που περέχει το άσυλο... :-p

Re: AIT Open Days

Posted: Tue Mar 04, 2008 11:28 am
by Proxenos
Einherjar wrote:Εκτός και αν μιλάς για την ελευθερία που περέχει το άσυλο... :-p
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ενέχει ένα αίσθημα ελευθερίας να μην ξέρεις αν θα βρεις τον υπολογιστή σου στην ίδια θέση την επόμενη μέρα. Για την ελευθερία
ρε γαμώτο!

Όταν λέμε ακαδημαϊκή ελευθερία εννοούμε το να στρογγυλοκάθεσαι σε μια θέση και να μη σε κουνάει τίποτα. Η ελευθερία συμπυκνώνεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση της ακαδημαϊκής ποιότητας και εναπόκειται στη διακριτική σου ευχέρεια εάν θα κάνεις έρευνα ή όχι και έαν θα κάνεις ο ίδιος τις παραδόσεις ή θα στέλνεις τους βοηθούς σου γιατί εσύ είσαι τόσο VIP that it hurts...

Re: AIT Open Days

Posted: Tue Mar 04, 2008 3:28 pm
by tsilochr
οκ, μάλλον δεν εξήγησα σωστά τι ρώτησα αλλά ο νεκτάριος κατάλαβε απλά γιατί το έχουμε συζητήσει το θέμα και προσωπικά. οπότε proxene μου απαντάς για την ακαδημαϊκή ελευθερία του καθηγητή αλλά εγώ εννοούσα του ερευνητή.

το θέμα σηκώνει πολύ συζήτηση αλλά για να μην πλατιάζω θα είμαι πολύ συγκεκριμένος. Τα έργα συνήθως ορίζουν και quality και quantity μέτρα. Κοίνως σου λένε τι πρέπει να παραδώσεις και πότε. Εγώ ρωτάω αν οι ερευνητές στο ΑΙΤ έχουν την ελευθερία να δουλέψουν όπως αυτοί κρίνουν πχ ωράρια, τρόπο εργασίας, πρωτοβουλίες στο πως θα κάνουν τι, ίσως και dress code. Δεν έχω prob να δουλέψω 10 ώρες αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι καθεστώς και επίσης αν μια μέρα δεν έχω δουλειά (γιατί την τέλειωσα χτες βράδυ) πρέπει να είμαι παρόν στο γραφείο γιατί θα με ελέγξει ο απουσιολόγος?

Εξάλλου και σε δημόσιο ίδρυμα αν είσαι, αν είσαι σε έργο της ΕΕ τα deadlines υπάρχουν και περνάς από έλεγχο.

Re: AIT Open Days

Posted: Tue Mar 04, 2008 3:39 pm
by Einherjar
Εγώ ρωτάω αν οι ερευνητές στο ΑΙΤ έχουν την ελευθερία να δουλέψουν όπως αυτοί κρίνουν πχ ωράρια, τρόπο εργασίας, πρωτοβουλίες στο πως θα κάνουν τι, ίσως και dress code. Δεν έχω prob να δουλέψω 10 ώρες αλλά αυτό δεν πρέπει να είναι καθεστώς και επίσης αν μια μέρα δεν έχω δουλειά (γιατί την τέλειωσα χτες βράδυ) πρέπει να είμαι παρόν στο γραφείο γιατί θα με ελέγξει ο απουσιολόγος?
Είναι όπως στο Πανεπιστήμιο σε γενικές γραμμές. Θα πρέπει όμως να έχεις μια παρουσία καθημερινά εκτός απροόπτου