Κινητά... βακτήρια

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
sandra
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Κινητά... βακτήρια

Post by sandra » Sun Jan 20, 2008 2:27 pm

Διάβασα σήμερα στο http://odys-online.blogspot.com/ (που αλλού? :) ) ένα ενδιαφέρον αρθράκι για τα κινητά μας. Βασικά εγώ φρίκαρα και απολύμανα το κινητό και το σταθερό μου με dettol. Για εσάς δεν ξέρω... :-p
Image
Αηδιαστικό Γεγονός: Το μέσο κινητό τηλέφωνο περιέχει περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας.

Μη βιαστείς να πεις ότι το δικό σου είναι πιο καθαρό από τον μέσο όρο. Να γιατί:

*Δεν το έχεις καθαρίσει ποτέ.
* Έχει περάσει από πολλά αυτιά και στόματα.
*Το έχεις αφήσει σε πάμπολλα τραπεζάκια από καφετέριες.
*Σου έχει πέσει στο πάτωμα.

Έρευνα έδειξε ότι το μέσο κινητό τηλέφωνο περιέχει περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας, το χερούλι μιας πόρτας δημόσιας χρήσης, την σόλα ενός παπουτσιού και ένα πληκτρολόγιο.
Ακόμα χειρότερη γίνεται η κατάσταση αν σκεφτούμε ότι το κινητό ακουμπάει πολλά σημεία του σώματός μας συλλέγοντας νέα βακτήρια και αφήνοντας αυτά που περιέχει ήδη.
Επιπλέον, τα βακτήρια για να πολλαπλασιαστούν θέλουν υγρασία και ζέστη. Δηλαδή ακριβώς το περιβάλλον της τσέπης μας!
Όπως ίσως ξέρεις, τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν μικροκύματα. Αυτά έχουν την ιδιότητα να δονούν τα μόρια του νερού μεταξύ τους και αυτή η τριβή είναι που δημιουργεί την θερμότητα στον φούρνο μικροκυμάτων. Σκέψου τώρα, ότι κάθε φορά που παίρνεις τηλέφωνο, βοηθάς στην αναπαραγωγή των ήδη υπάρχοντων βακτηρίων.
Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσεις να μιλάς στο τηλέφωνο, αλλά καλό θα ήταν μία φορά το χρόνο να καθαρίζεις την τουαλέτα που ακουμπάς στο αυτί και το στόμα σου.
Τα βακτήρια δεν είναι ορατά με το ανθρώπινο μάτι που σημαίνει ότι ακόμα και αν το κινητό μας γυαλίζει από καθαριότητα ίσως να έχει μερικά εκατομμύρια βακτήρια στην επιφάνειά του.
Για να το καθαρίσεις μην το βάλεις κάτω από τη βρύση. Πάρε αντιβακτηριδιακά πανάκια από το φαρμακείο. Για την υγεία σου μιλάμε..
Από εδώ κι εμπρός θα είσαι για πάντα υπεύθυνος για εκείνο που έχεις ημερώσει.
Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλο σου...
Theofaman
Mbyte level
Mbyte level

Re: Κινητά... βακτήρια

Post by Theofaman » Sun Jan 20, 2008 2:36 pm

Εγώ του έχω βάλει θήκη την οποία καθαρίζω (μια στο τοσο...) με οινόπνευμα :-D
Παρεμπιπτόντως, τα ίδια με το κινητό ισχύουν και για το πληκτρολόγιο... (από μια παλιότερη έρευνα).
Theo(pame na)fam(e mprizoles)an!
ultimate_aektzis
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ultimate_aektzis » Sun Jan 20, 2008 2:37 pm

ηθελα που ηθελα να παρω θηκη(πιο πολυ για γρατζουνιες) με φτιαξες και θα την παρω πιο γρηγορα
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Sun Jan 20, 2008 9:19 pm

Ευτυχώς που το δικό μου πάει για αλλαγή, γιατί 2 χρόνια δεν το εχω απολυμάνει... Ποντάρω ότι αν ισχύουν αυτά, μόνο χολέρα δεν θα έχει... :smt016
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Post Reply

Return to “off-topic”