Την πρωτοφανή υπόθεση υπεξαίρεσης οκτώ εκατ. λίτρων πετρελαίου από τις δεξαμενές του ΑΠΘ έφερε στο φως ο πρύτανης του Ιδρύματος Αναστάσιος Μάνθος. Όπως αποκάλυψε ο κ. Μάνθος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Πέμπτη, από το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που ήδη εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκύπτει πως η υπεξαίρεση τελούνταν μεθοδικά από το 1999 ώς τον Απρίλιο του 2004, οπότε παραδόθηκε η τελευταία παρτίδα πετρελαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, καθώς έκτοτε οι εγκαταστάσεις του ΑΠΘ θερμαίνονται με φυσικό αέριο.
Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν οι πρυτανικές αρχές έδωσαν εντολή να αδειάσουν οι δεξαμενές για λόγους ασφαλείας και «διαπιστώθηκε ότι ήταν κενές, ενώ θα έπρεπε να είναι γεμάτες από πετρέλαιο». «Γινόταν παραγγελία και αντί να έρχεται στο Πανεπιστήμιο, πήγαινε αλλού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρύτανης. Ο κ. Μάνθος ανέφερε ότι στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται από πέντε έως 15 άτομα, που προέρχονται τόσο μέσα από το πανεπιστήμιο όσο και έξω από αυτό. Ο πρύτανης δεν θέλησε να προσδιορίσει την ακριβή ιδιότητά τους, ενώ σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ΕΔΕ διαπιστώθηκε «η τέλεση κακουργημάτων κατά συρροή».
Πηγή
Υπεξαίρεση 8.000.000 λίτρων πετρελαίου από το ΑΠΘ
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Υπεξαίρεση 8.000.000 λίτρων πετρελαίου από το ΑΠΘ
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
Re: Υπεξαίρεση 8.000.000 λίτρων πετρελαίου από το ΑΠΘ
Και να ήταν μόνο το ΑΠΘ...Δήμοι και δημόσιες υπηρεσίες δικαιολογούν τεράστιες ποσότητες πετρελαίου με εικονικά τιμολόγια και έτσι τα χρήματα που μένουν από το πετρέλαιο που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος μπαίνουν στις τσέπες κάποιων...Ξέρω περίπτωση δήμου όπου ο δήμος είχε την δικιά του δεξαμενή...Μέλη του διοικητικού συμβουλίου και άλλοι παραγοντίσκοι πήγαιναν και γέμιζαν την νύχτα τα αυτοκίνητα τους και κυρίως τα τρακτερ(σε αγροτική περιοχή). Βέβαια όλο αυτό γινόταν συνειδητά...
Από την άλλη κάτι πήρε κάποτε και το αυτί μου για την ΑΣΟΕΕ. Ότι δηλαδή κάποιοι παρουσίασαν υπερβολικά μεγέθη κατανάλωσης και σε εποχές που δεν υπήρχε κατανάλωση ή υπήρχε λίγη(περίοδος κατάληψης). Αλήθεια ή Ψέμα ένας Θεός ξέρει...Μπορεί να το έλεγαν και για να δυσφημήσουν κάποιοι κάποιους...Που να ξέρω...Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μιμούλας στο πιο πάνω δήμο είχε να επισκεφθεί 1 χρόνο το βενζινάδικο της περιοχής...
Από την άλλη κάτι πήρε κάποτε και το αυτί μου για την ΑΣΟΕΕ. Ότι δηλαδή κάποιοι παρουσίασαν υπερβολικά μεγέθη κατανάλωσης και σε εποχές που δεν υπήρχε κατανάλωση ή υπήρχε λίγη(περίοδος κατάληψης). Αλήθεια ή Ψέμα ένας Θεός ξέρει...Μπορεί να το έλεγαν και για να δυσφημήσουν κάποιοι κάποιους...Που να ξέρω...Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Μιμούλας στο πιο πάνω δήμο είχε να επισκεφθεί 1 χρόνο το βενζινάδικο της περιοχής...

Λεφτά υπάρχουν: Και άξιοι επίσης δείτε αυτή την εκπληκτική ιστορία --------> http://www.youtube.com/watch?v=yraCtUo9N6E Και για όσους βαριούνται εδω ---------> http://blogthea.gr/NextStep/aeeaeidhyo/ ... -ueea.html
- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη