VW golf vs Ford focus

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.

Volkswagen Golf vs Ford Focus

Volkswagen Golf 1.4lt
12
67%
Ford Focus 1.4lt
6
33%

Total votes: 18
zweistein
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Re: VW golf vs Ford focus

Post by zweistein » Thu Oct 22, 2009 9:14 am

cypher wrote:Για τον υποψηφιο οδηγο να και ενα tutorial για το πως να αλλαζεις μονος σου λαδια για να μειωσεις λιγο τα εξοδα συντηρησης του αμαξιου. :smt005

Link

υ.γ. για να μην ειμαι τελειος off ++ για το ford απο μενα. :-p
αν το citroen στο video δίνεται μαζί με τις κοπέλες το πήρα άμεσος!!!!!!! :lol: :lol:
Image
dexter
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by dexter » Thu Oct 22, 2009 2:16 pm

barbarosa wrote:Ξερω οτι δεν βοηθαω ετσι αλλα εγω θα ελεγα να κοιταξεις και προς toyota μερια. Το auris 1.6 ειναι στην ιδια τιμη, (16 χιλιαδες κατι η βασικη εκδοση εξοπλισμου) και πολυ δυνατοτερο (132 hp) με ιδια καταναλωση πολης με το golf και ελαχιστα μεγαλυτερη υπεραστικη. Επισης η VW δινει 2 χρονια εγγυηση ενω η toyota 6!
+++
τα toyota επιπλέον είναι "σκυλιά" η μηχανή δεν μασάει μία όσο βαριά χρήση και να κάνεις..
ιαπωνική ποιότητα και 6 χρόνια εγγύηση..
http://foss.aueb.gr
always aim for for the sky for if you fail you can at least reach the clouds..
ALL BLACKS supporter..
http://www.bringthemback.org/
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Thu Oct 22, 2009 8:19 pm

Καπου ειδα παραπανω κατι για dodge. Να μην παρεις dodge στην ελλαδα, γιατι δε παιρνεις dodge αλλα "dodge". Οπως δε παιρνεις chevrolet, αλλα "chevrolet", κατι αναλογο.
Στο λεω εγω που οδηγαω ενα dodge αυτο τον καιρο, οχι στην ελλαδα ομως.
Απο αυτα τα δυο που αναφερεις τωρα, αν επρεπε να διαλεξω μονο μεταξυ αυτων των δυο εγω θα επαιρνα το ford απλως και μονο επειδη ειναι πιο μεγαλο σε χωρο, απο μηχανες μικρα ειναι και τα δυο, δε πιστευω να εχουν τιποτα μεγαλες διαφορες εκει, 4κυλινδρα ειναι και τα δυο anyway.
Ktulu
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Ktulu » Wed Nov 04, 2009 11:58 pm

Απο αυτα τα 2 θα διαλεγα το Ford.
Διοτι, εχω διαβασει πολλα για το vw group σχετικα με προβληματα και ακριβο service.
Σχετικα με το Ford, εχει πολυ καλη συμπεριφορα στο δρομο, ειναι πιο ευρυχωρο, εχει υψηλη ποιοτητα κατασκευης(οπως και το Golf) και επισης αν δεν κανω λαθος εχει 5 χρονια εγγυηση σε αντιθεση με τα 2 ή 3 του vw.

Αν διαλεγα ομως εγω, θα αγοραζα το Auris.
Διοτι, ενα απο τα σημαντικοτερα κατα τη γνωμη μου σε ενα αυτοκινητο ειναι η μεταπωλητικη αξια.

Παντως καλο ειναι να δοκιμασεις σε test drive τα εξης: Leon, Auris, Bravo
Leon 1.4-125hp: 17.050
Auris 1.4-101hp: 15.500
Bravo 1.4-120hp: 16.050
Δοκιμάστε το Unagi, project που έγινε σε συνεργασία με συνάδελφο από το τμήμα μας και είναι αυτήν την στιγμή ανεβασμένο σε Windows Phone Store και Nokia Store.
Zifnab
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by Zifnab » Thu Nov 05, 2009 6:29 pm

Ford Focus++ Είμαι κάτοχος (βέβαια). Είμαι κάτοχος και ενός παμπάλαιου Toyota Corolla. Τα τωρινά δεν είναι το ίδιο καλά + ότι όταν το πήρα το Focus εγώ το Auris ήταν ~2000Ευρώ πιο ακριβό για τον ίδιο εξοπλισμό. Έχει νομίζω καλύτερη συμπεριφορά από το VW Golf. Μιλάμε πάντα για τα 1.600 κυβικά διοτί οτιδήποτε άλλο θα ήταν μικρό...Τα εσωτερικά πλαστικά δεν είναι άριστης ποιότητας - είναι πολύ καλής και τουλάχιστον πριν το facelift σε μερικά σημεία οι εφαρμογές δεν είναι καλές. Αλλά νομίζω πιο πολλή σημασία έχει η άνεση, η θέση του οδηγού, τα τέλεια για την κατηγορία φρένα, το 5άστερο NCAP, η άριστη ποιότητα κύλισης και τα 5 χρόνια εγγύησης :smt023
jimm
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by jimm » Fri Nov 06, 2009 4:31 am

Zifnab wrote: Μιλάμε πάντα για τα 1.600 κυβικά διοτί οτιδήποτε άλλο θα ήταν μικρό...
Το 1600cc ειναι "μεγαλο" δηλαδη; :eh:
Ktulu
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by Ktulu » Wed Nov 11, 2009 10:32 pm

Τελικά που κατέληξες;
Δοκιμάστε το Unagi, project που έγινε σε συνεργασία με συνάδελφο από το τμήμα μας και είναι αυτήν την στιγμή ανεβασμένο σε Windows Phone Store και Nokia Store.
Post Reply

Return to “off-topic”