Επιλογη σχολης πληροφορικης στα μετρα μου.

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
rigo
Gbyte level
Gbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Επιλογη σχολης πληροφορικης στα μετρα μου.

Post by rigo » Wed Jan 20, 2010 6:07 am

Επειδή αυτά τα τρια αυτά τμήματα έχουν παρόμοια προγράμματα, πιστεύω οτι οπουδήποτε και αν πας μπορείς εύκολα να ασχοληθείς με αυτό που τελικά θα σου αρέσει (οι μικροδιαφορές των τμημάτων δεν κάνουν τελικά καμία σπουδαία διαφορά στην πορεία σου).
Στο ΕΚΠΑ μπορείς να μάθεις για τηλεπικοινωνίες και σήματα, και να δεις μερικα πιο hardware μαθήματα (επίσης παλιότερα υπήρχαν 2 μαθήματα φυσικής - δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμα).
Στην ΑΣΟΕΕ θα έχεις πιο πολλά προγραμματιστικά projects και αν θέλεις έχεις την δυνατότητα να ασχοληθείς από εκεί με business management κτλ. Το κατά πόσο υπάρχουν "κομματοσκυλοφοιτητες" δεν το θεωρώ σοβαρό κριτήριο να επιλέξεις σχολή, άσε που όταν γίνονται καταλήψεις συνήθως γίνονται παντού (απλά η ΑΣΟΕΕ τυγχάνει να είναι στο κέντρο που γίνονται πορείες επεισόδια κτλ).
Μην κολλάς τόσο με αυτό που νομίζεις οτι σου αρέσει τώρα, γιατι πολύ πιθανό όταν δεις στη πράξη τα πράγραματα να αλλάξεις απόψεις. Πάντως και στα δυο μπορεις να κάνεις σχεδον τα ίδια, οπότε διάλεξε έστω διαισθητικά από τις λίγες διαφορές τους.
Και στα δυο τμήματα υπάρχουν καλοί και κακοί καθηγητές, όπως και εύκολα ή δύσκολα μαθήματα, δεν νομίζω οτι είναι κανείς σε θέση να κάνει τέτοιες συγκρίσεις.

Good luck!! :smt006

PS: Προσωπικά εκτιμώ και την επιστήμη υπολογιστών της Κρήτης, ρίξε μια ματιά αν δεν το έχεις ήδη αποκλείσει, και join the club! :smt023
"Αλλού κοιμάται το κορμί, και αλλού η ψυχή ξυπνάει"
Elder
Kilobyte level
Kilobyte level

Re: Επιλογη σχολης πληροφορικης στα μετρα μου.

Post by Elder » Wed Jan 20, 2010 10:39 pm

Michelle wrote:
The Punisher wrote:Sorry, αλλά τι θα καταλάβει η κοπέλα αν έρθει 2 μέρες?

Θα δει πόσο όμορφη/άσχημη είναι? Θα δειγματοληπτήσει 5 καθηγητές? Άντε να δει και το κυλικείο όπως αναφέρθηκε?

Ούτε για το πρόγραμμα σπουδών θα καταλάβει κάτι, ούτε για την κατεύθυνση της σχολής θα καταλάβει κάτι, ούτε για το "Job map" των αποφοίτων θα μάθει κάτι, ούτε τίποτα. Πέραν των εξόδων και της κούρασης που θα έχει το όλο τρέξιμο.
:roll:
Βασικά είχα ξεχάσει ότι δεν μένει Αθήνα όταν συμφώνησα ότι είναι καλή ιδέα.
Κι εγω το είχα ξεχάσει. Πάντως πιστεύω οτι μεγάλο ποσοστό της σχολής άλλα περίμενε και άλλα βρήκε. Άλλο πράγμα ήταν ο προγραμματισμός στο μυαλό μας τότε και άλλο τώρα. Αυτό πρέπει κάπως να εξομαλυνθεί παίρνοντας μια γεύση.

Πάρε το eclass και μελέτησε πολλές διαφάνειες, μίλησε στο msn με προγραμματιστές επαγγελματίες (μπορώ να δώσω κι εγω μερικά mail) και γενικά ψάξου στο net να δεις τι σημαίνει εμπορικός προγραμματισμός και τι σημαίνει έρευνα. Είναι διαφορετικό πράγμα απο την ερασιτεχνική ενασχόληση για να παίξω με το pc μου. Και οι γλώσσες διαφέρουν πολύ...
rigo wrote: Μην κολλάς τόσο με αυτό που νομίζεις οτι σου αρέσει τώρα, γιατι πολύ πιθανό όταν δεις στη πράξη τα πράγραματα να αλλάξεις απόψεις. Πάντως και στα δυο μπορεις να κάνεις σχεδον τα ίδια, οπότε διάλεξε έστω διαισθητικά από τις λίγες διαφορές τους.
+1 αλλά να ψαχτεί ριζικά για το θέμα του τομέα γενικότερα, όχι για το ποιο τμήμα μόνο

Και πάλι καλή τύχη !
Όσες κι αν χτίζουν φυλακές
κι αν ο κλοιός στενεύει,
ο νους μας είναι αληταριό
που όλο θα δραπετεύει..
Post Reply

Return to “off-topic”