need your opinion

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
BitterSweet
byte level
byte level
Academic status: 1st year
need your opinion

Post by BitterSweet » Thu Aug 25, 2011 3:14 pm

Γεια σας παιδιά!Εμαθα για το forum σας πριν λίγες εβδομάδες και εξεπλάγην ευχάριστα που υπάρχει κάτι τέτοιο στη σχολή μας.Εγώ πέρασα πέρσι αλλά για κάποιους ιδιαίτερους λόγους δεν παρακολουθούσα καθόλου όλη τη χρονιά...Anyway ουσιαστικά ξεκινώ ΦΕΤΟΣ ως πρωτοετής και ξερω κάποια γενικά πράγματα για τα μαθήματα και τους καθηγητές του α έτους.Θα ήθελα από τους παλαιότερους να μου δώσουν συμβουλές επιτυχίας απο την εμπειρία τους γιατί δεν έχω περιθώρια να χάνω χρόνο και μαθήματα όπως καταλαβαίνετε..ήδη έχασα 1 χρόνο...
Τι πρέπει να κάνει κάποιος ώστε να τα πηγαίνει καλά και να αποκτά ολοκληρωμένη γνώση του αντικειμένου?(ώστε τελειώνοντας κατά συνέπεια να γίνεται σωστος επαγγελματιας αλλά όχι computer freak....)
Υ.Γ: Δε με ενδιαφέρει να περνώ μαθήματα με 5 απλά για να λέω ότι πέρασα,θέλω να ΜΑΘΩ
Υ.Γ 2:Ισως υπάρχει κάποιο παρόμοιο Post όμως χρειάζομαι τις συμβουλές σας please!

Ευχαριστώ όσους σπεύσουν,προκαταβολικά :-)
please vanish vanity
έχω κάνει πολλά λάθη.Η ζωή δεν ήρθε με οδηγίες χρήσης...
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: N>4

Re: need your opinion

Post by ja_the_invincible » Thu Aug 25, 2011 4:03 pm

BitterSweet wrote: Τι πρέπει να κάνει κάποιος ώστε να τα πηγαίνει καλά και να αποκτά ολοκληρωμένη γνώση του αντικειμένου?(ώστε τελειώνοντας κατά συνέπεια να γίνεται σωστος επαγγελματιας αλλά όχι computer freak....)
Ξέχνα αυτή την νοοτροπία για αρχή..Θεώρησε δεδομένο ότι θα ξοδεύεις πολλές ώρες από την μέρα σου μόνο και μόνο προγραμματίζοντας και ψάχνοντας τα 100δες εργαλεία που κυκλοφορούν.
Δεύτερον java (εφόσον αυτή προσφέρει το πανεπιστήμιο) και πάλι java.Γενικά φρόντισε να μάθεις τα βασικά του προγραμματισμού όσο πιο νωρίς γίνεται , θα σου λύσει τα χέρια αργότερα.
Τρίτο άρχισε να κοιτάς δεξιά και αριστερά για εναλλακτικές σε οτιδήποτε μέχρι τώρα θεωρούσες δεδομένο στον υπολογιστή σου.Αν μέχρι τώρα είχες μόνο windows κοίτα για άλλα λειτουργικά , αν χρησιμοποιούσες ένα πρόγραμμα κοίτα για εναλλακτικά , όταν μάθεις java άρχισε να κοιτάς και άλλες γλώσσες.Νομίζω το να μην περιορίσεις τις γνώσεις σου στο στενό πλαίσιο που προσφέρει το τμήμα είναι αρκετά σημαντικό.
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Thu Aug 25, 2011 4:20 pm

ja_the_invincible wrote:
BitterSweet wrote: Τι πρέπει να κάνει κάποιος ώστε να τα πηγαίνει καλά και να αποκτά ολοκληρωμένη γνώση του αντικειμένου?(ώστε τελειώνοντας κατά συνέπεια να γίνεται σωστος επαγγελματιας αλλά όχι computer freak....)
Ξέχνα αυτή την νοοτροπία για αρχή..Θεώρησε δεδομένο ότι θα ξοδεύεις πολλές ώρες από την μέρα σου μόνο και μόνο προγραμματίζοντας και ψάχνοντας τα 100δες εργαλεία που κυκλοφορούν.
Δεύτερον java (εφόσον αυτή προσφέρει το πανεπιστήμιο) και πάλι java.Γενικά φρόντισε να μάθεις τα βασικά του προγραμματισμού όσο πιο νωρίς γίνεται , θα σου λύσει τα χέρια αργότερα.
Τρίτο άρχισε να κοιτάς δεξιά και αριστερά για εναλλακτικές σε οτιδήποτε μέχρι τώρα θεωρούσες δεδομένο στον υπολογιστή σου.Αν μέχρι τώρα είχες μόνο windows κοίτα για άλλα λειτουργικά , αν χρησιμοποιούσες ένα πρόγραμμα κοίτα για εναλλακτικά , όταν μάθεις java άρχισε να κοιτάς και άλλες γλώσσες.Νομίζω το να μην περιορίσεις τις γνώσεις σου στο στενό πλαίσιο που προσφέρει το τμήμα είναι αρκετά σημαντικό.
++

και άλλο ένα πολύ απλό αλλά tricky tip : μακριά από παρατάξεις-πάρτυ-μπουζούκια-clubs και μπούρδες που κάνουν οι τυπάδες του υπογείου(doggies), άμα δεν συνάψεις σχέσεις με αυτούς τότε όλα καλά θα πάνε στην πληροφορική. Οπότε σαν νέα φοιτήτρια κάνε νέες παρέες με άτομα που να έχετε κοινά ενδιαφέροντα όσο αφορά την σχολή. that will do :-D for any further help contact venus
Mpomp is building an army.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ______☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
proskopos
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a

Post by proskopos » Thu Aug 25, 2011 4:28 pm

Παρακολούθησε τα μαθήματα.. Στέλνε μαιλ σε καθηγητες για απορίες ή πήγαινε στις ώρες γραφείου τους.. Δεν θα γίνεις "φυτό", "geek", μην σε ανησυχεί αυτό...
Τα άλλα θα τα βρεις μόνη σου...
Extreme Makeover... Mind edition...
3,6 μαθήματα/εξεταστική....
Image
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Thu Aug 25, 2011 4:31 pm

proskopos wrote:Παρακολούθησε τα μαθήματα.. Στέλνε μαιλ σε καθηγητες για απορίες ή πήγαινε στις ώρες γραφείου τους.. Δεν θα γίνεις "φυτό", "geek", μην σε ανησυχεί αυτό...
Τα άλλα θα τα βρεις μόνη σου...
Σωστά και λακωνικά
Image
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
Welcome to the [url=http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=pAY9CNkKOsg#t=59]ricefields[/url] mathaf*ka [url=http://foss.aueb.gr]Turn on the foss please![/url]
StRanastassis
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by StRanastassis » Thu Aug 25, 2011 5:37 pm

Να παρακολουθείς τα μαθήματα φανατικά!,να ασχολείσαι με τις εργασίες που σου βάζουν(μην περιμένεις να τις πάρεις από άλλους έτοιμες...) αυτά αρκούν να περνάς τα μαθήματα του πρώτου έτους.ΜΗΝ παρασυρθείς από την νοοτροπία των περισσότερων πρωτοετών του στυλ εντάξει μωρέ ποιος πάει στις 9 για Κατερίνη δεν πειράζει άστο...γενικά κράτα κάποια επαφή με τα μαθήματα.
BitterSweet
byte level
byte level

Post by BitterSweet » Thu Aug 25, 2011 5:39 pm

ja_the_invincible wrote:

θα δυσκολευτώ γιατί δεν ειμαι από τα άτομα που "ελίσσονται"σε εναν υπολογιστη..πχ εχω μόνο windows δεν ξέρω κάτι παραπάνω...πρέπει κάποιος να με ενημερώσει τι λειτουργικά υπάρχουν πως τα χρησιμοποιείς κλπ κλπ...το παρέχει αυτο η σχολή?να σε ξεκινά απο την αρχή?

-------------

μου ειπαν οτι χρειάζεται να διαβάζω καθε μέρα ό,τι ειπώθηκε στις διαλεξεις...ώστε στις εξεταστικές να κάνω απλά επανάληψη διαβασμένων πραγμάτων...ισχύει?
Last edited by Loner on Thu Aug 25, 2011 5:49 pm, edited 1 time in total.
Reason: διπλή δημοσίευση
please vanish vanity
ala_mages
Gbyte level
Gbyte level

Post by ala_mages » Thu Aug 25, 2011 5:46 pm

BitterSweet wrote:
ja_the_invincible wrote:

θα δυσκολευτώ γιατί δεν ειμαι από τα άτομα που "ελίσσονται"σε εναν υπολογιστη..πχ εχω μόνο windows δεν ξέρω κάτι παραπάνω...πρέπει κάποιος να με ενημερώσει τι λειτουργικά υπάρχουν πως τα χρησιμοποιείς κλπ κλπ...το παρέχει αυτο η σχολή?να σε ξεκινά απο την αρχή?
dont worry, όσο αφορά γνώσεις πάνω σε άλλα λειτουργικά δεν σου παρέχει η σχολή αλλά υπάρχει μια ομάδα φοιτητών που βοηθάει, ενημερώνει(κάνει διαλέξεις κτλ) στο θέμα αυτό(open source λειτουργικά) http://foss.aueb.gr/ , και δεν χρειάζεται φανατισμός απλά να δώσεις προσοχή στη σχολή αυτό μόνο.Τα υπόλοιπα τα βρίσκεις και συ στην πορεία, ρωτώντας συμφοιτητές σου , ψάχνοντας κτλ.Και για ότι χρειαστείς postare εδώ.Όποιος ξέρει και μπορεί θα βοηθήσει :-D
μου ειπαν οτι χρειάζεται να διαβάζω καθε μέρα ό,τι ειπώθηκε στις διαλεξεις...ώστε στις εξεταστικές να κάνω απλά επανάληψη διαβασμένων πραγμάτων...ισχύει?
ούτε καν. αν κάνεις τα projects που έχουν τα μαθήματα και κρατάς μια γενικά καλή επαφή δεν θα έχεις πρόβλημα κανένα, θα γράφεις και βαθμούς, εσύ θα βρεις τον τρόπο που σε βολεύει να διαβάζεις , ο καθένας έχει τον δικό του
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. _ / \
BitterSweet
byte level
byte level

Post by BitterSweet » Thu Aug 25, 2011 5:52 pm

εγώ έχω μείνει στον παπαγαλιστί τρόπο διαβάσματος του σχολείου και πολύ φοβάμαι ότι θα δυσκολευτω να προσαρμοστώ.....πάντως θα προσπαθήσω...ευχαριστώ όσους απαντήσατε!
please vanish vanity
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Thu Aug 25, 2011 6:09 pm

BitterSweet wrote:εγώ έχω μείνει στον παπαγαλιστί τρόπο διαβάσματος του σχολείου και πολύ φοβάμαι ότι θα δυσκολευτω να προσαρμοστώ.....πάντως θα προσπαθήσω...ευχαριστώ όσους απαντήσατε!
Το βασικότερο οπως είπαν και παραπάνω είναι η συμμετοχή. Αν συμμετέχεις σε μαθήματα (παρακολούθηση και να κάνεις εργασίες οσο περισσότερο γίνεται) τοτε θα σου έρθει και φυσικά η ενασχόληση. Τσέκαρε και εδώ http://venus.cs.aueb.gr/forum/viewtopic ... &start=160 που γραφόντουσαν σχετικά πράγματα να πάρεις μια ιδέα. Και οτι αποριες έχεις εδώ είμαστε.
ImageImageImageImageImageImageImage
terminator
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by terminator » Thu Aug 25, 2011 6:47 pm

οχι και η παπαγαλια θα σου φανει χρησιμη... Παρακολουθα γενικα , ασχολεισου απο μονη σου και γενικα διασκεδασε το.. Και εαν απογοητευτεις στην αρχη ...τα καλυτερα ερχονται μετα!!!!!
- Hiroshima 45
- Chernobyl 86
- Windows 95
BitterSweet
byte level
byte level

Post by BitterSweet » Fri Aug 26, 2011 9:14 am

terminator wrote:οχι και η παπαγαλια θα σου φανει χρησιμη... Παρακολουθα γενικα , ασχολεισου απο μονη σου και γενικα διασκεδασε το.. Και εαν απογοητευτεις στην αρχη ...τα καλυτερα ερχονται μετα!!!!!
ποια ειναι τα καλύτερα???? :-)
please vanish vanity
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Aug 26, 2011 9:16 am

terminator wrote:οχι και η παπαγαλια θα σου φανει χρησιμη... Παρακολουθα γενικα , ασχολεισου απο μονη σου και γενικα διασκεδασε το.. Και εαν απογοητευτεις στην αρχη ...τα καλυτερα ερχονται μετα!!!!!
υπεραισιοδοξια ftw?
Erevodifwntas
Gbyte level
Gbyte level

Post by Erevodifwntas » Fri Aug 26, 2011 9:39 am

1.) ο προγραμματισμός πρέπει να γίνει κέφι. Αν το κάνεις μόνο και μόνο για να περάσεις το μάθημα, τότε...
2.) να ξεκινάς την εργασία την ημέρα που σου δίνεται και μην περιμένεις το deadline...
3.) google is your friend. Μην περιμένεις κάποιον να σου δείξει (π.χ. για το ποια εναλλακτικά λειτουργικά υπάρχουν) ψάξε μόνη σου.
4.) η σχολή δε θα σου μάθει κάτι. Μόνη σου πρέπει να ασχοληθείς.
Go To Statement Considered Harmful (Τιτλος δημοσίευσης του Edsger Dijkstra).

my personal site
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Aug 26, 2011 9:41 am

Erevodifwntas wrote: 2.) να ξεκινάς την εργασία την ημέρα που σου δίνεται και μην περιμένεις το deadline...
+++
καλα οχι τη μερα που δινεται, αλλα σιγουρα ουτε και μια μερα πριν το τελος. παιζει και να προλαβεις αλλα δεν αξιζει το αγχος με τιποτα
BitterSweet
byte level
byte level

Post by BitterSweet » Fri Aug 26, 2011 10:05 am

Erevodifwntas wrote:1.) ο προγραμματισμός πρέπει να γίνει κέφι. Αν το κάνεις μόνο και μόνο για να περάσεις το μάθημα, τότε...
2.) να ξεκινάς την εργασία την ημέρα που σου δίνεται και μην περιμένεις το deadline...
3.) google is your friend. Μην περιμένεις κάποιον να σου δείξει (π.χ. για το ποια εναλλακτικά λειτουργικά υπάρχουν) ψάξε μόνη σου.
η σχολη δεν σου μαθαινει προγραμματισμο?(η ερώτηση αφορά το 4)
please vanish vanity
chriskin
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by chriskin » Fri Aug 26, 2011 11:07 am

BitterSweet wrote:
Erevodifwntas wrote:1.) ο προγραμματισμός πρέπει να γίνει κέφι. Αν το κάνεις μόνο και μόνο για να περάσεις το μάθημα, τότε...
η σχολη δεν σου μαθαινει προγραμματισμο?(η ερώτηση αφορά το 4)
Αναλογα πως οριζεις το "σου μαθαινει προγραμματισμο"

αμα δεν ασχοληθεις παντως, οτι και να κανεις η σχολη...
ja_the_invincible
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by ja_the_invincible » Fri Aug 26, 2011 11:26 am

Άμα ήμουνα 1ο έτος και τα διάβαζα αυτά θα είχα τρομοκρατηθεί πάντως :lol: .
Για αρχή δεν χρειάζεται άγχος.Τα βασικά θα τα δεις από το εργαστήριο και οι βοηθοί θα σου δώσουν τις κατευθύνσεις που θα χρειαστεί να ψάξεις.Από εκεί και πέρα όσο και καλά να είναι τα εργαστήρια , όσο πρόθυμοι και να είναι οι βοηθοί θα διαπιστώσεις ότι το googlάρισμα και το ψάξιμο στο internet είναι η βασικότερη πηγή γνώσης.Το 99% των προβλημάτων που θα σου παρουσιαστούν θα το απαντάει κάποιο forum.
Η συνταγή πάντως είναι διαλέξεις-εργαστήρια-googling-practice .Αν την ακολουθήσεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.. ;)
f**k robin and batman i'm robbin with a bat man
BitterSweet
byte level
byte level

Post by BitterSweet » Fri Aug 26, 2011 11:58 am

ja_the_invincible wrote:Άμα ήμουνα 1ο έτος και τα διάβαζα αυτά θα είχα τρομοκρατηθεί πάντως :lol: .
Για αρχή δεν χρειάζεται άγχος.Τα βασικά θα τα δεις από το εργαστήριο και οι βοηθοί θα σου δώσουν τις κατευθύνσεις που θα χρειαστεί να ψάξεις.Από εκεί και πέρα όσο και καλά να είναι τα εργαστήρια , όσο πρόθυμοι και να είναι οι βοηθοί θα διαπιστώσεις ότι το googlάρισμα και το ψάξιμο στο internet είναι η βασικότερη πηγή γνώσης.Το 99% των προβλημάτων που θα σου παρουσιαστούν θα το απαντάει κάποιο forum.
Η συνταγή πάντως είναι διαλέξεις-εργαστήρια-googling-practice .Αν την ακολουθήσεις δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.. ;)
μη νομίζεις ότι δεν έχω τρομοκρατηθεί...απλά όπως είπε και ο Κοέλο γενναιότητα δεν είναι να μη φοβάσαι,αλλά να προχωράς μπροστά παραμερίζοντας το φόβο σου.... :) (κάναμε και τη φιλοσοφία μας)

θέλω να προσπαθήσω όσο χρειαστεί..θα δουλέψω και μόνη μου σιγουρα αλλά ελπιζω η σχολή να σου δίνει τις κατευθύνσεις για να "πάρεις μπρος" :smt017
please vanish vanity
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Fri Aug 26, 2011 1:24 pm

BitterSweet wrote: θέλω να προσπαθήσω όσο χρειαστεί..θα δουλέψω και μόνη μου σιγουρα αλλά ελπιζω η σχολή να σου δίνει τις κατευθύνσεις για να "πάρεις μπρος" :smt017
Να πάρεις μπρος ίσως, αν δεν θέλεις όμως να μείνεις απλά ακίνητη με αναμμένη τη μηχανή, πρέπει να ασχοληθείς και μόνη σου, να ψάχνεσαι διαρκώς :-)
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
BitterSweet
byte level
byte level

Post by BitterSweet » Fri Aug 26, 2011 1:26 pm

Loner wrote:
BitterSweet wrote: θέλω να προσπαθήσω όσο χρειαστεί..θα δουλέψω και μόνη μου σιγουρα αλλά ελπιζω η σχολή να σου δίνει τις κατευθύνσεις για να "πάρεις μπρος" :smt017
Να πάρεις μπρος ίσως, αν δεν θέλεις όμως να μείνεις απλά ακίνητη με αναμμένη τη μηχανή, πρέπει να ασχοληθείς και μόνη σου, να ψάχνεσαι διαρκώς :-)
οι -πολυάριθμες- εργασίες βοηθάνε στο ψάξιμο,δε βοηθάνε????
please vanish vanity
Loner
Venus Former Team Member

Post by Loner » Fri Aug 26, 2011 1:47 pm

Αν ασχοληθείς βοηθάνε, αν περιμένεις να τα μάθεις όλα από το εργαστήριο που γίνεται όμως....... :smt009
You either die a Spongebob or live long enough to see yourself become the Squidward.
Post Reply

Return to “off-topic”