Venus

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
Post Reply
moody
Gbyte level
Gbyte level
Venus

Post by moody » Thu Nov 21, 2013 7:14 pm

Οκ,αν και έχω συζητήσει με αρκετά άτομα για αυτό το θέμα,καλό θα ταν να το χαμε και ως thread για όσους δεν ξέρω irl ή δεν έχω συζητήσει ακόμα μαζί τους,τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνουμε ως κοινότητα για να γίνει καλύτερο το venus ?

Προφανώς και αντιλαμβάνομαι ότι είναι γελοίο να μιλάει κάποιος που έχει καταστρέψει πράγματα εδω μέσα,απλά μετανιώνω για την άθλια μου συμπεριφορά και θα θελα να παραδώσω στους επόμενους ,το ίδιο ακριβώς που βρήκα και εγώ .

Οπότε ,τι παραπονα έχετε,τι προτείνετε να κάνουμε (και σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο) ;
Με ποιο τρόπο μπορούμε να προσελκύσουμε καινούριο κόσμο ;

ΥΓ. δεν παρέθεσα τις όποιες ιδέες έχω ή έχω ακούσει ,προκειμένου να ακουστούν και καινούριες και να μην μείνουμε στην κριτική των πρώτων.
modie is balanced ¯\_(ツ)_/¯
Spongebobu
Mbyte level
Mbyte level
Academic status: Alumnus/a

Re: Venus

Post by Spongebobu » Thu Nov 21, 2013 8:06 pm

Το πρόβλημα είναι οτι δεν υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα threads πέρα απο τα εδραιωμένα και ακόμα και σε αυτά ποστάρουν ελάχιστα οι περισσότεροι. Επιπλέον υπολογίζω ~50% των πόστ να γίνεται σε πολιτικά threads, τα οποία εξελίσσονται σχεδόν άμεσα σε flame wars. Οπότε να ξεκινήσουμε απο περισσότερη ποικιλία, ωστε να ενδιαφερθεί και περισσότερος κόσμος. Ενα πολύ καλό παράδειγμα ήταν η συζήτηση για PnP RPGs που είχε διοργανώσει ο Eldebryn! :smt023

Edit: Fix'd dnd. Sorry im a newb :-(
Last edited by Spongebobu on Thu Nov 21, 2013 8:19 pm, edited 1 time in total.
Every time you make a typo the errorists win.
Fabio 2 - 1 Funk
Eldebryn
Venus Former Team Member

Post by Eldebryn » Thu Nov 21, 2013 8:16 pm

Oh stop it you...

Αν το θέμα ήταν tabletop rpgs γενικά, όχι μόνο το DnD που έμαθε κι η κουτσή μαρία, mongrels...

Πάντως ναι ισχύει αυτό. Κακά τα ψέματα αλλα υπάρχει ένα όριο στο πόσο χρόνο θα αφιερώσει κάποιος σε μαθήματα και ακαδημαικά θέματα. Αν είναι να έχει account και να ποστάρει ενεργά θα περιμένει να υπάρχει topic σχετικό με ενδιαφέροντα του, hobby clubs, ευκαιρίες για συναντήσεις και γνωριμίες με άτομα απο την ίδια σχολή όχι μόνο γύρω απο το ακαδημαΪκό.

Τα Venus Beerfests είναι τρανό παράδειχμα. Πότε ήταν η τελευταία φορά που μαζεύτηκαν members μέσω του venus για να πάνε σε μία συναυλία μαζί? Ή για να δοκιμάσουν μια νέα καφετέρια κοντά στην σχολή που βολεύει για εργασίες? Ένα LAN party, κάποιο άθλημα κτλ είναι καλές ιδέες ας πούμε που πρέπει να προωθούνται περισσότερο. Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν οι διαχειριστές να κάνουν κάτι για αυτό, ίσως χρειάζεται κυρίως κίνητρο και πρωτοβουλία απο τα απλά members...
Image<-- My profile playlists
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Thu Nov 21, 2013 8:33 pm

Μα και εγώ στα απλά members αναφέρομαι .

Εγώ είχα σκεφτεί να αντιγράφαμε από το chan το daily programming thread ή και το desktop thread . Το battlestation thread,ήταν καλούτσικο,αλλά δεν ανανεώνουμε τα pcια τόσο συχνά :-p Βέβαια θα πρεπε να χαμε πάνω από 3-4 contributors μέρα παρα μέρα .(για το dpt)

Επίσης η ιδέα για lan parties ,καφετέριες κτλπ είναι πάρα πολύ καλή , ++

Μία ακόμα ιδέα ,θα ταν να βρούμε κάποιο online παιχνιδάκι,noob-friendly ,που να αρέσει στους περισσότερους από μας ,οπότε να χαμε venus guild/clan/squad .
stoupeace
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: High school

Post by stoupeace » Thu Nov 21, 2013 9:00 pm

To venus έχει αναγκαστικά το connotation της σχολής πάνω του. Πολλές φορές δεν έχω έρθει σε beerfests, ειδικά στα πρώτα έτη, επειδή πολύ απλά δεν ήθελα να βλέπω άλλο τις ίδιες μούρες που έβλεπα όλη τη βδομάδα, και μου θύμιζαν τη σχολή. Ειδικά αν είναι να μιλήσουμε για τις εργασίες που κάνουμε μαζί ξέρω γω.

Οπότε νομίζω ότι χρειαζόμαστε να ξαναξεκινήσουμε τα activities που είχαμε και διοργανώναμε από δω μέσα. Κανα 5x5, κανα μπασκετάκι. Μπορεί να'μαι χοντρός, αλλά για ένα μπασκετάκι το'ψηνα. Αν είναι κοντά. Προς τα βόρεια να'ρθετε.
Και μη μου πείτε για μαθήματα που δεν έχω περάσει.

Ευχαριστώ.
Η καλύτερη μπάντα όλου του κόσμου: Sonata Antartika
Mpomp is building an army army. And I got my head back.
░░░░░███████ ]▄▄▄▄▄▄▄▄
▂▄▅█████████▅▄▃▂ ____☻/︻╦╤─
Il███████████████████]. /▌
_◥⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙▲⊙◤.. . / \
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Thu Nov 21, 2013 9:23 pm

Παιδιά όποιος έχει χρόνο, ας κάτσει να τα οργανώσει. Εγώ προσωπικά ήθελα να αναλάβω να κανονίζω να μαζευόμαστε κάθε 15 μέρες να παίζουμε κάνα 5x5 αλλά δεν προλαβαίνω. Αν το κανονίσει κάποιος είμαι μέσα, όμως. :)

Meeting κάναμε, το επόμενο θα γίνει Γενάρη. Still, μπορείτε να οργανώσετε "unofficial" περισσότερα meetings!

Όσο για τα ενδιαφέροντα threads που λέει και ο Spongebobu, τι σας εμποδίζει να τα ανοίξετε οι ίδιοι? :smt002
Any fool can make something complicated. It takes a genius to make it simple.
MpoMp @ Discord
Spongebobu
Mbyte level
Mbyte level

Post by Spongebobu » Thu Nov 21, 2013 9:34 pm

Peer pressure!
Every time you make a typo the errorists win.
Fabio 2 - 1 Funk
marios
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level

Post by marios » Fri Nov 22, 2013 12:21 am

MpoMp wrote:Meeting κάναμε, το επόμενο θα γίνει Γενάρη. Still, μπορείτε να οργανώσετε "unofficial" περισσότερα meetings!
Κάντε το νωρίς (πριν τις 10/1) για να είμαστε και οι ξενιτεμένοι :)

Στα του thread:
Ακριβώς αυτά που λέτε νομίζω ότι είναι το βασικό. Πρέπει να ξαναγίνει κοινότητα και όχι "εδώ λύνουμε απορίες". Κανονίστε κανένα μπασκετάκι ή ποδόσφαιρο που είναι σχετικά εύκολα (και τα κάναμε στην γενιά μου.... :roll: )
Μην κλαις επειδή τελείωσε. Χαμογέλα επειδή συνέβη- G.G.M.
Η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να ξέρεις την πηγή της δυστυχίας-F.D.
Η μουσική εκφράζει αυτά που δεν μπορούν να ειπωθούν και που είναι αδύνατο να μείνουν στη σιωπή-V.H.
Πίστη στην πρόοδο, δεν σημαίνει και πίστη στο ότι έχει συμβεί κάποια πρόοδος-F.K.
Χωρίς μουσική, η ζωή θα ήταν ένα λάθος-F.N
Eldebryn
Venus Former Team Member

Post by Eldebryn » Fri Nov 22, 2013 12:24 am

marios wrote:Πρέπει να ξαναγίνει κοινότητα και όχι "εδώ λύνουμε απορίες".
Dat... Have an internet.
nikosk
Venus Former Team Member
Academic status: N>4

Post by nikosk » Fri Nov 29, 2013 9:29 am

basket 3x3 ++++++
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.
Samuel Beckett
Aitoulas
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by Aitoulas » Fri Nov 29, 2013 2:35 pm

Χρειάζεται να μάθει περισσότερος κόσμος για το forum. Προσωπικά, αγνοούσα την ύπαρξη του μέχρι το τέταρτο έτος, όπου από τυχαίο googlάρισμα για σημειώσεις, έπεσα πάνω σε αυτό το forum. Μάλιστα με το όνομα venus (αφροδίτη wtf;) και το κλασικό γαλάζιο theme, νόμιζα ήταν ένα ακόμα ερασιτεχνικό forum από φοιτητές. Μια αφισούλα στη γραμματεία να τη βλέπουν οι πρωτοετείς με το url θα βοηθούσε πολύ στη προώθηση του forum. Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να αλλάξει το όνομα τουλάχιστον σε κάτι που να μην παραπέμπει σε ροζ περιεχόμενο και να έμπαινε κάτι πιο πρωτότυπο σαν theme.
Επίσης, παρατηρώ ότι τα λίγα άτομα που είναι ενεργά γνωρίζονται από κοντά και αναπόφευκτα το forum μοιάζει "δικό τους", όπως inside jokes που καταλαβαίνουν λίγοι κ.τ.λ. .
Τέλος, πρέπει με κάποιο τρόπο τα άτομα που θα γραφτούν την πρώτη φορά μόνο για να κατεβάσουν κάτι ή να ρωτήσουν, να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ώστε να μην είναι απλά περαστικοί. Ίσως με φραγή των links για minimum posts, περισσότερα προνόμια από το thank system κ.τ.λ.
September 28, daylight. The monsters have overtaken the city. Somehow, I am still alive...
cypher
Venus Former Team Member

Post by cypher » Fri Nov 29, 2013 5:07 pm

Το ονομα Venus είχε βγεί στην αρχή αρχή γιατί δεν βρισκόταν τίποτα άλλο τότε. Υποτίθεται ήταν προσωρινό τότε αλλα μετά έγινε κάπως πιο γνωστό και τώρα που όλοι το ξέρουν σαν venus είναι κάπως "επικίνδυνο" να του αλλάζεις το όνομα. Άσε που θα πρέπει να αλλάξει και το url μετά και αυτό συνεπάγεται αρκετά άλλα ζητήματα (μπέρδεμα σε χρήστες, υπηρεσίες, ssl certificates κτλ όλα θα πρέπει να αλλάξουν). Οπότε προς το παρόν τουλάχιστον το όνομα δύσκολο να αλλάξει. Για τα υπόλοιπα που αφορούν προώθηση του venus συμφωνώ.
Για την αξιοποίηση του thanks system το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι π.χ. περιορισμός των (νέων) αγγελιών σε χρήστες με >5 thanks ξερω γω.
Και σε αυτό το θέμα αν το παρακάνουμε και δώσουμε υπερβολική έμφαση στα thanks θα υπάρξουν αρκετοί που θα φτιάξουν δεύτερο account και θα κάνουν like σε όλα τα posts τους και θα χαίρονται μόνοι τους. :-p

p.s. Αυτά που λέτε για τις συναντήσεις μεταξύ μελών σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ κτλ είναι απο τις καλύτερες λύσεις πιστεύω. Απλά πάντα χρειάζεται 1-2 άτομα να τα οργανώσουν. Και αυτό ειναι που αποφεύγουν όλοι δυστυχώς. :-p
ImageImageImageImageImageImageImage
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Nov 29, 2013 7:29 pm

Aitoulas wrote:Μια αφισούλα στη γραμματεία να τη βλέπουν οι πρωτοετείς με το url θα βοηθούσε πολύ στη προώθηση του forum. Επίσης, δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό να αλλάξει το όνομα τουλάχιστον σε κάτι που να μην παραπέμπει σε ροζ περιεχόμενο και να έμπαινε κάτι πιο πρωτότυπο σαν theme.
Επίσης, παρατηρώ ότι τα λίγα άτομα που είναι ενεργά γνωρίζονται από κοντά και αναπόφευκτα το forum μοιάζει "δικό τους", όπως inside jokes που καταλαβαίνουν λίγοι κ.τ.λ. .
Τέλος, πρέπει με κάποιο τρόπο τα άτομα που θα γραφτούν την πρώτη φορά μόνο για να κατεβάσουν κάτι ή να ρωτήσουν, να υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ώστε να μην είναι απλά περαστικοί. Ίσως με φραγή των links για minimum posts, περισσότερα προνόμια από το thank system κ.τ.λ.
Βάζουμε στους πίνακες ανακοινώσεων και αφισούλες και τα χαρτάκια με τον vader που είχαμε μοιράσει αλλά τα κατεβάζουν. Τώρα αν τα κατεβάζουν υπάλληλοι ή παραταξιακοί, δε γνωρίζω. Γίνεται κάθε χρόνο η παρουσίαση στους πρωτοετείς. Ε δε θα τους μοιράσουμε και σοκολάτες για να συμμετέχουν...

Το theme είναι αρκετά modern σα σχέδιο, αν δε μιλάμε για το αρχαίο prosilver. Πέρα από αυτό, χρειάζεται αρκετή δουλειά για να στηθεί νέο theme (έστω και έτοιμο από κάπου αλλού), οπότε ας μη ζητάμε τέτοια πράγματα λες και είναι όλα απλά...

Τα ενεργά άτομα παρευρίσκονται στα meetings και τυχαίνει να γνωρίζονται. Οπότε αν κάποιος νιώθει ότι "ανήκει" το forum σε αυτά τα άτομα, κακώς το νομίζει. Είστε όλοι ελεύθεροι να συμμετάσχετε στις συναντήσεις ή να οργανώσετε δικές σας. Δε γίνεται κάτι σε κλειστό κύκλο. :roll:

Οι περιορισμοί έχουν δείξει, με το πέρασμα του χρόνου, ότι δε συνεισφέρουν στο να έχουμε νέα ενεργά μέλη. Μόνο βεβιασμένη ενεργητικότητα θα φέρουν ώστε να πάρουν αυτό που θέλουν αυτά τα μέλη. Δε γίνεται να πείσεις κάποιον να είναι ενεργό μέλος και να συνεισφέρει όταν εξ αρχής ο σκοπός του είναι το leeching. Πιλοτικά πάντως μπορούν να εφαρμοστούν κάποια μέτρα αν συμφωνούν αρκετά άτομα ότι ίσως έχει αποτέλεσμα.

Γενικώς πρέπει να καταλάβετε ότι ιδέες υπάρχουν, έχουμε και εσωτερικά στην ομάδα αρκετά πράγματα στην TODO list, χρόνος και ανθρώπινο δυναμικό δεν υπάρχουν. Οπότε οργανώστε εσείς οι ίδιοι τις πρωτοβουλίες που προτείνετε, σε συνεννόηση με την ομάδα και όλη την κοινότητα του Venus.
MpoMp @ Discord
moody
Gbyte level
Gbyte level

Post by moody » Fri Nov 29, 2013 9:14 pm

Να συννενοηθούμε με τους admins των cs lab να βάλουν για wallpaper τιποτα με το url του φόρουμ :-p

Στο θέμα των περιορισμών,συμφωνώ με τον Μπομπ,αν πχ έχεις ως περιορισμό να έχει κάποιος 5-10 ποστς για να κατεβάσει κοντεντ,τότε τι τον σταματάει από το να σπαμμάρει 10 ποστ μέσα σε 3-4 λεπτά ; Και η απάντηση δεν μπορεί να είναι επιπλέον περιορισμοί :-p

Για το όνομα ή για το theme δεν έχω θέμα,το theme μια χαρά είναι,το όνομα σιγά τα αυγά :-)

Επίσης ποιος ψήνει για irc ; Ξέρω ότι έχει ξαναδοκιμαστεί και δεν πέτυχε,αλλά τι λέτε ;
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Fri Nov 29, 2013 11:08 pm

Στα labs πρέπει να έχουν μείνει Α4 με το URL μας, αλλά σπάνια θα κοιτάξει κανείς τους πίνακες ανακοινώσεων εκεί...

Για IRC σκούρο, erybody on fb και μερικοί hipsters ( :lol: ) at g+. Πού να κατεβάζουν client. Ή πού να μπαίνουν στον web client. Πολλή δουλειά, άσε να γράφουμε στα social networks να καταγράφονται κιόλας όσα λέμε. :shock: :eek: :smt024
MpoMp @ Discord
Hinata16
byte level
byte level

Post by Hinata16 » Sat Nov 30, 2013 2:37 pm

Ωραίοι εσείς τα αγόρια :P Θα ερχόμαστε και εμείς τα κορίτσια για 5x5 και μπασκετάκι ή να διοργάνωσουμε και εμείς κανα girls meeting να παίζουμε με barbie :P ;
Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα..
MpoMp
Venus Former Team Member

Post by MpoMp » Sat Nov 30, 2013 2:47 pm

Hinata16 wrote:Ωραίοι εσείς τα αγόρια :P Θα ερχόμαστε και εμείς τα κορίτσια για 5x5 και μπασκετάκι ή να διοργάνωσουμε και εμείς κανα girls meeting να παίζουμε με barbie :P ;
Ποιος είπε ότι είναι μόνο για άντρες το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο? :smt017

Πέρα από αυτό, όσοι δεν ασχολούνται με κάποιο άθλημα, μπορούν να αναλάβουν μια συνάντηση με κάποιο άλλο αντικείμενο. Π.χ. meetings σε καφέ που έχουν επιτραπέζια.

Ιδέες υπάρχουν. Όσοι τις έχετε, πάρτε την πρωτοβουλία, ανοίξτε ένα thread και οργανώστε τις. :) Μην περιμένετε μόνο τα official meetings για να μαζευτούμε.
MpoMp @ Discord
Hinata16
byte level
byte level

Post by Hinata16 » Sat Nov 30, 2013 2:55 pm

Φυσικά και μιλάω για κορίτσια που δεν παίζουν..

Αλλά έχεις δίκιο..Συνάντηση για επιτραπέζια η τίτσου θα ήταν πολύ καλή ιδέα!
Όλα τα πράγματα είναι δύσκολα, προτού γίνουν εύκολα..
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Sat Nov 30, 2013 3:45 pm

Επιτραπέζια @ Κάισσα Καφέ στους Αμπελοκήπους. Ψήνει κανείς για να ανοίξω thread; :-D
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
pgetsos
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by pgetsos » Sat Nov 30, 2013 5:25 pm

το ονομα στην αρχη μου ειχε κανει εντυπωση, αλλα το εχω συνηθισει και μπορω να πω μ'αρεσει κιολας :)

ελεος, λατρευω το τιτσου, αλλα οχι συναντηση για αυτο :P παιζουμε στο μαθημα, φτανει :P
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.
Funk
Venus Former Team Member

Post by Funk » Sat Nov 30, 2013 5:35 pm

Ποιο όνομα; Δεν έχω παίξει ποτέ μου tichu και δε με ενθουσιάζει tbh. Στο 'ΚΚ' έχει φοβερά επιτραπέζια που θέλουν ώρες και όχι τράπουλες :cool:

edit: Ενημερώθηκα από το control περί ονόματος. Ευχαριστώ, μπορείτε να σταματήσετε να στέλνετε μηνύματα.
Educate yourself. In time· share what you have learned.
shrinked imageshrinked image
Eldebryn
Venus Former Team Member

Post by Eldebryn » Sat Nov 30, 2013 6:39 pm

Funk wrote:Επιτραπέζια @ Κάισσα Καφέ στους Αμπελοκήπους. Ψήνει κανείς για να ανοίξω thread; :-D
Do it now.
Post Reply

Return to “off-topic”