Απάνθρωπη βιαιότητα στα ζώα

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
nada
bit level
bit level

Post by nada » Wed Jul 19, 2006 9:22 pm

Πιστεύω ότι η διπλή σημασία της λέξης "παιδεία" σε αυτή την περίπτωση μας μπέρδεψε καθώς σημαίνει είτε εκπαίδευση, είτε μόρφωση (δηλ. πνευματική και ηθική καλλιέργεια).(αναγκάστηκα να επικαλεστώ την βοήθεια λεξικού)

Εγώ πάνως προσωπικά χρησιμοποιώ (στις παραπάνω τοποθετήσεις μου, αλλά και γενικότερα) την δεύτερη και πολύ ευρύτερη έννοια με την έννοια που το θέτει ο jimmyD.
"Σ'όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε...
πως να χωρέσουμε τόσοι άνθρωποι στο κενό;"
Λίνα Νικολακοπούλου
xrokos
Gbyte level
Gbyte level

Post by xrokos » Wed Jul 19, 2006 9:42 pm

Ναδα δεν πρόφτασες να γυρίσεις από τις πισίνες τσουπ στο venus ( το ίδιο και 'γω!). :lol:
tzole συμφωνώ με αυτά που λες εκτός από την πρόταση που μιλάς για ψυχή(αλλά είναι πολυσύνθετη και ασαφής έννοια έτσι κι'αλλιώς).
Παιδεία είναι η μόρφωση που παίρνουμε καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας και δεν εννοώ μόνο τις γνώσεις.Φορείς παιδείας είναι η οικογένεια, το σχολείο, τα ΜΜΕ, η εκκλησία(!), οι παρέες...Πολύ σωστά το επεσήμανε ο τιποτας!
Horrific, deplorable violence is okay, as long as people don't say any naughty words!
nada
bit level
bit level

Post by nada » Wed Jul 19, 2006 10:40 pm

Χρόκε οι πισίνες με κούρασαν τόσο... ώστε ξέχασα στην προηγούμενη δημοσίευση μου να τοποθετηθώ στο παρακάτω ενδιαφέρον θέμα.
tZoLe wrote: Επετρέψτε μου να υπενθιμίσω πως αυτές οι δραστηριότητες είναι αποδεκτές από τον πολιτισμό μας.
(Υποθέτω ότι η πρόταση "αποδεκτές από τον πολιτισμό μας" αναφέρεται στο γεγονός οτι η κοινωνία μας μέχρι την δεδομένη χρονική στιγμή δεν τις ποινικοποιεί και η "κοινή γνώμη" (εννοώ την θέση της πλειοψηφίας των ανθρώπων) δεν διαφωνεί με αυτό και αν κάνω λάθος παρακαλώ κάποιος να με διορθώσει.)
Με την σειρά μου κι εγώ υπενθυμίζω ότι απο τον πολιτισμό μας (με την παραπάνω έννοια του πολιτισμού) κατά καιρούς ήταν αποδεκτές διάφορες δραστηριότητες που σήμερα θεωρούνται ανεπίτρεπτες.Όπως για παράδειγμα μέχρι πολύ πρόσφατα το ξύλο απο γονείς και δασκάλους στα παιδιά, το να μην ψηφίζουν οι γυναίκες , μέχρι και το να φάνε και καμία απο τον άνδρα άμα πάρουν και πολύ αέρα (για να μην αντλήσω παραδείγματα από πιο παλιά).
Για αποφυγή παρερμηνεύσεων:
Ξεκαθαρίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν εξισώνω τις δραστηριότητες του κυνηγιού και των πειραμάτων με τις παραπάνω.
Απλά θέλω να δείξω ότι η αποδοχή μιας δραστηριότητας απο την πλειοψηφία των ανθρώπων σε κάποια χρονική περίοδο δεν την καθιστά απόλυτη αλήθεια του ανθρώπινου πολιτισμού (διαφορετική ένοια του πολιτισμού εδώ απο την προαναφερθείσα, όπως τον αντιλαμβάνεται κανείς σε μια ανεξάρτητη απο τον χρόνο και τον τόπο προσέγκυση) και ούτε αφαιρεί απο οποιονδήποτε το δικαίωμα να την κρίνει.

Ομολογώ tZoLe ότι η τελευταία σου τοποθέτηση με εκφράζει σχεδόν πλήρως!
(οι λεπτομέρειες του "σχεδόν" είναι τόσο επουσιώδεις που δεν αναφέρομαι καν)
Συγνώμη που τελευταία παραθέτω τις απόψεις μου σε σχέση με τις δηλωσεις σου,απλά αυτές είναι η αφορμή για να εκθέσω κάποιο συλλογισμό μου πάνω σε κάποιο θέμα που θίγεις.
"Σ'όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε...
πως να χωρέσουμε τόσοι άνθρωποι στο κενό;"
Λίνα Νικολακοπούλου
tZoLe
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by tZoLe » Thu Jul 20, 2006 1:36 am

Για μένα η λέξη παιδεία υποδηλώνει την οργανωμένη προσπάθεια μίας κοινωνίας με διάφορους τρόπους να ανυψώση το πνευματικό, πολιτιστικό, αλλά και μορφωτικό επίπεδο των μελών της. Μία έκφανση αυτής της προσπάθειας είναι το σχολείο, τα φεστιβάλ, το θέατρο, ο πολιτικός λόγος, η οικογένεια, η εκκλησία κ.α. Από όλα αυτά βασιζόμενος πάντα στις εμπειρίες μου πιστεύω ότι η οικογένεια και τα προσωπικά βιώματα καλλιεργούν το σεβασμό.
Image
"αν ελευθερία σημαίνει κάτι τελικά , σημαίνει το δικαίωμα να λες στους ανθρώπους αυτό που δεν θέλουν να ακούσουν"
George Orwell (1903 - 1950)

έτσι

Θα μας λείψεις μάγκα Σισσέ...σε ευχαριστούμε για όλα...
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Thu Oct 26, 2006 4:14 pm

Σκέφτηκα να επαναφέρω το θέμα, εδώ και εδώ
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Fri Oct 27, 2006 3:06 am

Καλη ιδέα!
S.S.D.D.
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Fri Oct 27, 2006 12:26 pm

Εντάξει, περιμένω προτάσεις! :-)
Υ.Γ. Δεν μπορώ να μπώ στο site του pcmag αυτή τη στιγμή.Server down?
Όταν μπω θα ρίξω καμία ιδέα.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

The Punisher
Venus Former Team Member
Academic status: Alumnus/a

Post by The Punisher » Fri Oct 27, 2006 12:51 pm

όλα οκ από e-pcmag.gr τώρα που το στέλνω...
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Mon Oct 30, 2006 1:46 am

Sorry για την καθυστέρηση παιδιά!

Rίξτε μία ματιά στο PCMag
Συγγνώμη που σας στέλνω συνέχεια πέρα-δώθε, το κάνω για να μη γράφω τα πάντα δύο φορές... :-)
Ada Lovelace

Post Reply

Return to “off-topic”