Περί της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων

Άσχετα μηνύματα και λοιπές παρεκτροπές.
komatoskilo
byte level
byte level

Post by komatoskilo » Fri Jan 05, 2007 7:29 pm

rapadder wrote: Αυτό που καταφέρατε το καλοκαίρι είναι να αναστείλει η κυβέρνηση το πακέτο των προτάσεων της για την ανώτατη παιδεία (π.χ. όριο φοίτησης κλπ). Υπάρχει όμως μια τεράστια διαφορά: Άλλο πράγμα οι προτάσεις ενός Υπουργείου και μιας πολιτικής ηγεσίας για το πώς πρέπει να αντιμετωπισθούν κάποια προβλήματα (που μπορεί να αρθούν/ανασταλούν κάτω από την πίεση του πολιτικού κόστους) και άλλο πράγμα το τι επιβάλλεται. Εδώ δεν μιλάμε απλά για τις προτάσεις μιας υπουργού παιδείας ή ενος ΕΣΥΠ.
Ανέφερες την λέξη πετύχατε...
Όπως καταλαβαίνεις και συ οι αγώνες δικαιώνονται.

επιβάλλεται....
Σε μία Δημοκρατική κοινωνία τίποτα δεν επιβαλλέται. Αντίθετα οι αποφάσεις παίρνουνται συλλογικά.

Στη:
Βασιλεία ο βασιλιάς επιβάλει τις αποφάσεις του
Ολιγαρχία οι ολίγοι επιβάλουν τις αποφάσεις του
Δικτατορία ο δικτάτορας η το καθεστώς επιβάλει τις αποφάσεις του

Και εφόσον αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και όχι κάτι άλλο(υπάρχουν και μερικοί -εστω λίγοι- που νοσταλγούν τέτοιες μορφές διακυβέρνησης) οι πολλοί αποφασίζουν...

Το ότι βρισκόμαστε στην Ε.Ε δεν σημαίνει μόνο υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα
komatoskilo wrote:Το να λες ουσιαστικά:
"Μην αντιδράτε γιατί ότι και να κάνετε θα περάσει αυτό που λέει η Ε.Ε"

Δεν το βρίσκω και πολύ ορθό.Καλείς ουσιαστικά την φοιτητική και όχι μόνο κοινότητα να μείνει απαθής επειδή οτι ήταν να γίνει θα γίνει.* Με αυτό το σκεπτικό δεν θα είχε γίνει ποτέ και πουθενά καμία επανάσταση κανένα κίνημα πολιτών. Επίσης,όπως ξέρουμε όλοι η Ε.Ε έχει κάνει πίσω σε πολλά θέματα κατόπιν αντιδράσεων από ξεχωριστές χώρες οπότε μπορεί να κάνει και τώρα πίσω.

*Κλασική νοοτροπία του νεοέλληνα η οποία είναι και η ίδια στο σύγχρονο δυτικό πολιτισμό. Κοιτάω τον ευαυτούλη μου, την δουλίτσα μου, την οικογένεια μου και δεν χρειάζεται να αντιδράσω αφού 1)ότι να γίνει θα γίνει 2)δεν θα κερδίσω τίποτα με το να αντιδράσω 3)σιγά μη γίνει καμία αλλαγή 4)αφού και να αντιδράσω ο κόπος μου θα πάει χαμένος αφού έχουν ήδη πάρει την απόφασή τους....
Vag_plir wrote: Ειδικά στα θέματα παιδείας η ΕΕ είναι πολύ ελαστική αφού αν και υπάρχει κοινή νομοθεσία σε κάποιο βαθμο (συνθήκη Μπολόνια ), παρόλα αυτά αναγνωρίζετε το δικαίωμα σε κάθε χώρα ξεχωριστά να ακολουθεί την δικιά της πολιτική

Η Ε.Ε δεν είναι ο μπαμπούλας που πρέπει να κάνουμε ότι μας λέει.Κάποιες χώρες δεν μπήκαν στην Ο.Ν.Ε επειδή δεν ήθελαν.Η Ε.Ε δεν τους επέβαλε κυρώσεις..Αν και κάτω από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων όλοι ξέρουμε ότι ασκούνταν τεράστιες πιέσεις στις 3 χώρες για να μπουν στην Ο.Ν.Ε. Και όπως έχω ξαναπεί η Ε.Ε έχει κάνει υποχωρήσεις σε πολλά θέματα στο παρελθόν.

Εμείς θα κάνουμε τον αγώνα μας και θα πετύχουμε!
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Fri Jan 05, 2007 7:57 pm

Θα είμαι ελαφρώς εκτός θέματος, αλλά θέλω να σχολιάσω το παρακάτω:
komatoskilo wrote:...
Σε μία Δημοκρατική κοινωνία τίποτα δεν επιβαλλέται. Αντίθετα οι αποφάσεις παίρνουνται συλλογικά.

Στη:
Βασιλεία ο βασιλιάς επιβάλει τις αποφάσεις του
Ολιγαρχία οι ολίγοι επιβάλουν τις αποφάσεις του
Δικτατορία ο δικτάτορας η το καθεστώς επιβάλει τις αποφάσεις του
...
Σε μια Δημοκρατική κοινωνία οι αποφάσεις παίρνονται με βάση την πλειοψηφία. Οπότε αν εγώ αντιτίθεμαι σε μία απόφαση αλλά μειοψηφώ, οι πολλοί μου επιβάλουν την απόφασή τους. Αυτό είναι το νόημα της δημοκρατίας, να γίνεται αυτό που θέλουν οι πολλοί. Πάντα θα υπάρχουν όμως και κάποιοι που θα διαφωνούν και θα αισθάνονται ότι τους επιβάλλεται κάτι. Δεν υπάρχει περίπτωση να παίρνονται αποφάσεις ομόφωνα...
It is by will alone I set my mind in motion...
hello_kitty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by hello_kitty » Fri Jan 05, 2007 8:00 pm

Προφανως nap και ετσι γινεται παντα καποιοι θα διαφωνουν αλλα και σε αυτους δινεται η δυνατοτητα να εκφρασουν την γνωμη τους κατι που δεν γινεται στα υπολοιπα πολιτευματα.... ;)
Να ζεις με παθος την καθε σου στιγμη....
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: Alumnus/a
Post by PASCAL » Fri Jan 05, 2007 8:19 pm

Γι΄αυτό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ . Τριάντα χρόνια έχουμε να κάνουμε άλλωστε ;)
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Fri Jan 05, 2007 9:45 pm

Το Δημοψήφισμα εμένα μου φαίνεται λίγο άτοπο στο συγκεκριμένο θέμα. Η γιαγιά μου στο χωριό ουδεμία σχέση και άποψη έχει για το ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Οπότε θα ακολουθήσει την κομματική γραμμή που θα της παρουσιάσουν ( με τις γνωστές μεθόδους ) και θα ψηφίσει ασυνείδητα για ένα πολύ σημαντικό θέμα . Αυτό δεν θα συμβεί μόνο με τη γιαγιά μου αλλά και με ένα πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού που θα δει το πράγμα ως κομματική αντιπαράθεση και πάλι θα ψηφίσει κομματικά με πολύ επικίνδυνα αποτελέσματα. Τα δημοψηφίσματα αφορούν θέματα που άπτονται προφανώς άμεσα της καθημερινότητας του πολίτη στο σύνολο της κοινωνίας . Για μένα οι άνθρωποι του χώρου της παιδεία είναι αυτοί που πρέπει να συνεναίσουν και μαζικά να προτείνουν λύση στο θέμα.

EDIT
Απλά για να προλάβω κάποια πράγματα ας μην μου πει κάποιος παρακάτω ότι το θέμα ιδιωτικά άπτεται της καθημερινότητας γιατί απλά δε θα έχει καταλάβει τι εννοώ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάθε πολίτης πρέπει να αντιλαμβάνεται τη σημασία του πράματος ώστε να μην πάει σαν το πρόβατο με το φάκελο στην τσέπη από το σπίτι...
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Fri Jan 05, 2007 10:00 pm

Δε νομίζω ότι οι Έλληνες σήμερα είναι το ίδιο κομματικοποιημένοι όπως το '74. Ούτε είναι λιγότερο μορφωμένοι και ενημερωμένοι απ' ότι στη μεταπολίτευση. Το δημοψήφισμα είναι η απόλυτη μορφή αμεσοδημοκρατίας και καλό θα ήταν να γίνει και για άλλα θέματα.
Fairy
Gbyte level
Gbyte level

Post by Fairy » Fri Jan 05, 2007 10:42 pm

jimmyD wrote:Απλά για να προλάβω κάποια πράγματα ας μην μου πει κάποιος παρακάτω ότι το θέμα ιδιωτικά άπτεται της καθημερινότητας γιατί απλά δε θα έχει καταλάβει τι εννοώ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάθε πολίτης πρέπει να αντιλαμβάνεται τη σημασία του πράματος ώστε να μην πάει σαν το πρόβατο με το φάκελο στην τσέπη από το σπίτι...
Δεν είναι άτοπο αυτό που λες. Αλλά αν ήταν έτσι δεν θα γινόταν δημοψήφισμα για τίποτα. Μη μου πεις πως όλοι οι Γάλλοι φέτος ήταν ενημερωμένοι για τι είναι "Ευρωσύνταγμα". Εμεις όμως σαν κράτος είπαμε ναι και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει σε τι ακριβώς είπαμε ναι. Αν γίνόταν δημοψήφισμα, θα γινόταν ντόρος, θα μπαίναμε στον κόπο να διαβάσουμε ένα δυο πραγματάκια σχετικά. Ούτε στις εκλογές πάνε όλοι να ψηφίσουν ξέροντας τι τους γίνεται. Απλά έχουν όλοι δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους.

Όσο για την υπάρξη ιδιωτικών πανεπιστημίων ή μη, μπορεί να μην αφορά τους υπερήλικες, αλλά αφορά όλους τους άλλους ακόμη και τους πενηντάρηδες. Γιατί εργάζονται και γιατί έχουν παιδιά που θα εργαστούν. Κάποια άποψη ή συμφέρον θα έχουν...
"Αν αυτό που έκανες χτες σου φαίνεται ακόμα μεγάλο, δεν έχεις κάνει αρκετά σήμερα."
Filia
Mbyte level
Mbyte level
Post by Filia » Fri Jan 05, 2007 11:40 pm

Fairy wrote: Μη μου πεις πως όλοι οι Γάλλοι φέτος ήταν ενημερωμένοι για τι είναι "Ευρωσύνταγμα".
Φυσικά και ήταν.Αν όχι όλοι, ένα μεγάλο μέρος... Και αυτό γιατί μοιράστηκε στους πολίτες ένα αντίτυπο του Ευρωσυντάγματος...
nap
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by nap » Sat Jan 06, 2007 12:25 am

jimmyD++

Το δημοψήφισμα δεν είναι πανάκεια. Και ο λόγος για τον οποίο έγινε το δημοψήφισμα του 74 δεν συγκρίνεται ούτε κατά διάννοια με τα μη-κρατικά ΑΕΙ. Για το Ευρωσύνταγμα, δεκτόν, να γίνει και κακώς που δεν έγινε. Για την ΟΝΕ επίσης. Αλλά όχι να κάνουμε δημοψήφισμα για κάθε νόμο...
It is by will alone I set my mind in motion...
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sat Jan 06, 2007 1:06 am

[off-topic1]
Να συμπληρώσω εδώ ότι έχει προταθεί στη Βουλή να γίνει δημοψήφισμα και για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας...
[/off-topic1]
Επίσης θα ήθελα να ζητήσω από τους διαχειριστές να αλλάξουν το θέμα του topic σε Ναι/Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια ή Απόψεις για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια ή απλά Ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Το Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια δεν είναι αντιπροσωπευτικό των απόψεων που έχουν εκφραστεί, δεν θέτει την συζήτηση σε ουδέτερη βάση (φανερώνει μονομέρεια) και ως εκτούτου δεν το χαρακτηρίζει με επάρκεια.
[off-topic2]
Υπάρχει κάποιος χρήστης του forum τις απόψεις του οποίου θα ήθελα να ακούσω. Marauder που είσαι;
(Πώς λέμε thunder.....thunder.....thunder......thundercats hoooooooooooooooooooo :))
Marauder wrote:Let me put another perspective on the issue.

α) Ζούμε σε μια χώρα που δεν είναι ούτε Αγγλία, ούτε Γερμανία (πόσο μάλλον Αμερική). Βρίσκω εξαιρετικά απίθανο να έρθει μια μέρα, όπου Κινέζοι, Ιάπωνες (χαρακτηριστικό που εμποδίζει κάτι τέτοιο είναι η γλώσσσα) κλπ θα συρρέουν κατά χιλιάδες στην χώρα μας για να σπουδάσουν.

Quite Wrong...Answer: Singapore. Το καλύτερο Business School του κόσμου αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τους FT (INSEAD) διατηρεί ένα campus εκεί και ένα στο Fontenebleau. Ο κόσμος συρρέει για να πάει στη Σιγκαπούρη, κλασσικό παράδειγμα virtual state που δεν είχε ΊΧΝΟΣ συγκριτικού πλεονεκτήματος αλλά έσπευσε να δημιουργήσει πολλά - στο software, σε άλλα services, σε shipping κλπ.
Marauder wrote: β) Τα μη κερδοσκοπικά μη κρατικά (έτσι τα λέμε τώρα)

Κούνια που μας κούναγε. Τα καλύτερα πανεπιστήμια του πλανήτη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΆ - είναι ΝΟΝ-PROFITS διοικούμενα από διοικητικά συμβούλια στα οποία παρίστανται συγκεκριμένοι καθηγητές και financial managers. Δεν είδα κανένα τμήμα φιλοσοφίας να πεθαίνει στο Brown, στο Υale, στο Cornell - ακόμα και σε μικρά πανεπιστήμια στη Βρετανία. Για να τα συγκρίνουμε με τη γενέτειρα της φιλοσοφίας, Ελλάδα. Είναι τόσο κακό και ενοχοποιημένο πλέον το αίσθημα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας; Τόσο πολύ δεν είναι δυνατό να διανοηθούμε ότι μερικοί άνθρωποι λαμβάνουν πρωτοβουλίες όχι με σκοπό τη μεγιστοποίηση του κέρδους αλλά πολύ απλά επειδή θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία, έξω από τη σκέπη του δημοσίου χαρακτήρα της; Επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά Non-Profits μήπως υποτιμούμε τη δυνατότητα των ήδη υπαρχόντων ιδρυμάτων να προσφέρουν; (Ίδρυμα Ωνάσση, Κόκκαλη, Λάτση κλπ); Γιατί μας πειράζει τόσο πολύ αυτό;
Marauder wrote: Και κάτι άλλο - άκουσα πολλούς από εσάς να λέτε ότι όσα παιδιά απέτυχαν στις πανελλήνιες τεμπέλιασαν, έκαναν, έραναν, ντιρίδες κλπ. Θα πρότεινα προς κάθε ενδιαφερόμενο - επειδή ομολογώ ότι δεν είδα και πολλούς από εμάς στα 4 χρόνια στο πανεπιστήμιο να ξυπνάμε ακριβώς στις 6 το πρωί και να ιδρώνουμε πάνω από μαθήματα και εργασίες- να σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας εκείνους που οι γονείς τους αγωνιούν να τους σπουδάσουν, με τον εκάστοτε τρόπο και με το εκάστοτε υστέρημά τους. Ας μη μιλάμε για πλουσιόπαιδα γιατί αν δεί κανείς μια έρευνα του ΚΕΠΕ, κατά βάση τα πλουσιόπαιδα είναι αυτά που περνάνε στα δημόσια πανεπιστήμια με δεδομένες τις χρηματοοικονομικές απαιτήσεις για ιδιαίτερα, φροντιστήρια κλπ.
[/off-topic2]
Last edited by rapadder on Sat Jan 06, 2007 12:23 pm, edited 11 times in total.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
jimmyD
Venus Former Team Member
Academic status: MSc

Post by jimmyD » Sat Jan 06, 2007 1:17 am

Fairy wrote:
jimmyD wrote:Απλά για να προλάβω κάποια πράγματα ας μην μου πει κάποιος παρακάτω ότι το θέμα ιδιωτικά άπτεται της καθημερινότητας γιατί απλά δε θα έχει καταλάβει τι εννοώ. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάθε πολίτης πρέπει να αντιλαμβάνεται τη σημασία του πράματος ώστε να μην πάει σαν το πρόβατο με το φάκελο στην τσέπη από το σπίτι...
Δεν είναι άτοπο αυτό που λες. Αλλά αν ήταν έτσι δεν θα γινόταν δημοψήφισμα για τίποτα. Μη μου πεις πως όλοι οι Γάλλοι φέτος ήταν ενημερωμένοι για τι είναι "Ευρωσύνταγμα". Εμεις όμως σαν κράτος είπαμε ναι και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να διαβάσει σε τι ακριβώς είπαμε ναι. Αν γίνόταν δημοψήφισμα, θα γινόταν ντόρος, θα μπαίναμε στον κόπο να διαβάσουμε ένα δυο πραγματάκια σχετικά. Ούτε στις εκλογές πάνε όλοι να ψηφίσουν ξέροντας τι τους γίνεται. Απλά έχουν όλοι δικαίωμα να πουν τη γνώμη τους.

Όσο για την υπάρξη ιδιωτικών πανεπιστημίων ή μη, μπορεί να μην αφορά τους υπερήλικες, αλλά αφορά όλους τους άλλους ακόμη και τους πενηντάρηδες. Γιατί εργάζονται και γιατί έχουν παιδιά που θα εργαστούν. Κάποια άποψη ή συμφέρον θα έχουν...
Φαντάσου να μην έκανα το edit... Προφανώς η ίδρυση ιδιωτικών είναι θέμα που αφορά μικρότερη μερίδα πληθυσμού από ότι η ΟΝΕ ή το Ευρωσύνταγμα ( για τα οποία έπρεπε να γίνει δημοψίφισμα) οπότε μου φαίνεται άτοπο να ρωτηθούν άνθρωποι οι οποίοι βρίσκονται μακριά από τον ακαδημαικό χώρο και γενικότερα το χώρο της παιδείας. Επίσης εκτός από δικαίωμα να πουν όλοι την γνώμη τους έχουν και ευθύνη να την τεκμηριώσουν αλλά αυτό στην Ελλαδάρα λέγεται κομματική γραμμή και το κάνουμε include στην αρχή.
Since I was born I started to decay
now nothing ever ever goes my way...
Image
Vag_plir
Kilobyte level
Kilobyte level
Academic status: N>4
Post by Vag_plir » Sat Jan 06, 2007 5:39 pm

rappader το να λες ότι δεν αξίζει να αγωνιζόμαστε κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων γιατί αργά ή γρήγορα θα περάσουν και το μόνο που κάνουμε είναι να καθυστερούμε το πτυχίο μας είναι σαν να λες ότι το κράτος δεν θα έπρεπε να προσφέρει περίθαλψη στα άτομα με ανίατες ασθένειες γιατί πολύ απλά είναι ανίατες και το μόνο που κάνουμε είναι να επιβαρύνουμε τους πολίτες με φόρους...
AnINffected
Gbyte level
Gbyte level

Post by AnINffected » Sat Jan 06, 2007 10:15 pm

Λέω να τοποθετηθώ και εγώ λίγο στο θέμα...
Όχι τόσο για να πείσω προς το παρόν, αλλά περισσότερο για να μάθω γιατί τόσος ντόρος με το θέμα και για να αναγκαστώ να ασχοληθώ περισσότερο.

Η φοίτηση στα μη-κρατικά Πανεπιστήμια, προαιρετική δεν θα είναι;
Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπάρχει τόσος φόβος και να γίνεται τόσος χαμός για αυτό το ζήτημα.

Είναι κακό που θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές;Εμένα καλό μου φαίνεται πάντως.

Μήπως τα καινούργια Ιδρύματα θα θεωρούνται "ανώτερα", ως πρός την αναγνώριση, από τα παραδοσιακά;Αν εκεί είναι το πρόβλημα, τότε καταλαβαίνω την αγωνία που επικρατεί.

Άν όμως φοβάστε απλά οτί θα παραγκωνιστούν τα κρατικά από τα μη-κρατικά, αυτό θα γίνει μόνο επειδή το επέλεξε ο κόσμος.Άν και δε νομίζω οτί θα γίνει ποτέ κάτι τέτοιο,Φαντάζομαι οτί οι δύο τύποι Παν/μίων θα συνυπάρχουν, όπως συνυπάρχουν τα Ιδιωτικά με τα Δημόσια σχολεία.
Όσοι δεν αρέσκονται στα μη-κρατικά Πανεπιστήμια, πολύ απλά θα φοιτούν στα κρατικά,

Ίσως να ακούγομαι αφελής ή να μην έχω καταλάβει κάτι, και ντρέπομαι που δεν έχω ενημερωθεί ακόμη για το θέμα αυτό, αλλά κάνω την αρχή μου έστω και έτσι.
The Analytical Engine has no pretensions to originate anything. It can do whatever we know how to order it to perform (...)
Ada Lovelace

Θέλω και εγώ να παίξω D&D λέμε!!! :-( :-(
silegav
Venus Project Founder
Venus Project Founder

Post by silegav » Sun Jan 07, 2007 12:26 am

Επιτέλους ένας άνθρωπος που σκέφτεται όπως εγώ!Νόμιζα πως τρελαίνομαι και είμαι παράλογος!!!!! :-)

AnINffected++
hello_kitty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by hello_kitty » Sun Jan 07, 2007 12:47 am

AnIffected+++

Αν και πιστευω οτι δεν ειναι τοσο απλα οσο τα βλεπεις...μαλλον ειναι πιο πολυπλοκα... ;)
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sun Jan 07, 2007 12:51 am

Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αν ιδρυθούν θα είναι όπως και τα ιδιωτικά σχολεία μια επιλογή για εύπορα κοινωνικά στρώματα. Για τις οικογένεις που θα είναι σε θέση να πληρώνουν εκτός από το νοίκι, τα κοινόχρηστα, την ένδυση, τη διατροφή και την ψυχαγωγία των φοιτητών-παιδιών τους, τα δίδακτρα και τα συγγράματα του ιδιωτικού. Συνεπώς με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα καταλυθεί μια ανώτατη εκπαίδευση που απευθύνεται στα παιδιά όλων των κοινωνικών στρωμάτων. Θα καταλυθεί μια εκπαίδευση που τους προσφέρει δωρεάν την ουσία της ανώτατης γνώσης δηλαδή τα συγγράμματα και τους καθηγητές. Επιπλέον τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα γίνουν το υποκατάστατο της αδιαφορίας του κράτους απέναντι στα προβλήματα που το ίδιο έχει δημιουργήσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευσή. Είναι με λίγα λόγια όχι απλώς μια προσπάθεια να δωθούν ατομικές λύσεις σε συλλογικά προβλήματα αλλά να δωθούν και κοινωνικά άδικες λύσεις..
rapadder
Gbyte level
Gbyte level
Post by rapadder » Sun Jan 07, 2007 1:11 am

Όπως με τα ιδιωτικά σχολεία δεν καταλύθηκαν τα δημόσια (αντίθετα τα δημόσια έχουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) έτσι το ίδιο προβλέπω να γίνει και με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ;).
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
PASCAL
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Post by PASCAL » Sun Jan 07, 2007 1:23 am

Καταλύθηκε ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας παιδείας. Αυτά τα παραμάγαζα κανονικά θα έπρεπε να έχουν κλείσει απ' το '81 και έτσι δε θα μιλάγαμε σήμερα για ιδιωτικά πανεπιστήμια...
ciao
Wow! Terabyte level
Wow! Terabyte level
Academic status: PhD

Post by ciao » Sun Jan 07, 2007 2:44 am

rapadder wrote:Όπως με τα ιδιωτικά σχολεία δεν καταλύθηκαν τα δημόσια (αντίθετα τα δημόσια έχουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) έτσι το ίδιο προβλέπω να γίνει και με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ;).
Μακάρι, αν και από τα ιδιωτικά σχολεία δεν παίρνεις κάποιο χαρτί το οποίο σου "επιτρέπει" ή σου "απαγορεύει" την πρόσβαση σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ...
Αν δεν αρχίσουν τίποτα "ρατσισμούς" ίσως να είναι απλά το ίδιο...πόσο σίγουρο όμως είναι...
Btw Aninffected++
S.S.D.D.
alexo
Venus Former Team Member

Post by alexo » Sun Jan 07, 2007 3:06 am

PASCAL wrote:Καταλύθηκε ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας παιδείας. Αυτά τα παραμάγαζα κανονικά θα έπρεπε να έχουν κλείσει απ' το '81 και έτσι δε θα μιλάγαμε σήμερα για ιδιωτικά πανεπιστήμια...
Εγώ που τελειώσα ιδιωτικό σχολείο είμαι από εύπορη οικογένεια δλδ;; :lol: :lol:
Όποιος έχει πρόβλημα ρευστότητας του δανείζω!
Έλεος ρε παιδιά ...
hello_kitty
Kilobyte level
Kilobyte level

Post by hello_kitty » Sun Jan 07, 2007 9:52 am

rapadder wrote:Όπως με τα ιδιωτικά σχολεία δεν καταλύθηκαν τα δημόσια (αντίθετα τα δημόσια έχουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) έτσι το ίδιο προβλέπω να γίνει και με τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια ;).
Αν δεν υπηρχαν τα φροντιστηρια θα ηταν το ιδιο υψηλα τα ποσοστα επιτυχιας??? :roll:
ailouros
Gbyte level
Gbyte level

Post by ailouros » Sun Jan 07, 2007 11:31 am

Αν δεν υπήρχαν τα φροντιστήρια δεν μαθαίναμε τίποτα στο σχολείο. Όσο καλό και αν είναι το σχολείο που πηγαίνει κανείς δεν μπορεί όλοι οι καθηγητές που θα του τύχουν σε μια χρονιά να είναι ευσυνείδητοι κι σοβαροί (δημόσιο)..
Καλή η αναλογία σχολείο/πανεπιστήμιο αλλά μιλάμε για εντελώς άλλα μεγέθη από πλευράς κόστους,οργάνωσης,απαιτήσεων και ανταγωνισμού.
Ακόμα και αν πάρουν την βούλα "της αγορανομίας" τα ιδιωτικά ανύπαρκτα για την ώρα πανεπιστήμια (γιατί ούτε το ντιρί 500 ευρώ το μάθημα έλα πάρε πάρε ούτε το λα βερν είναι) δεν θα καταπιαστούν και με καμια ιατρική.
Θεωρώ ότι ιατρική,πολυτεχνεία θα μείνουν στον δημόσιο τομέα ενώ business school θα ξεπεταχτούν σαν τα σαλιγκάρια στην βροχή.Επίσης το Πάντειο δυστυχώς για την ιστορία που φέρει θα παραγκωνιστεί και αυτό μαζί με τα Πανεπιστήμια της Επαρχίας και δη των παραμεθόριων περιοχών. Με λίγα λόγια η πίτα θα μοιραστεί ως εξής:
Ιδιωτικά: α)Οικονομικά,Πληροφορική,Ανθρωπιστικές-Κοινωνικές επιστήμες
β)Δημόσια: Ιατρική,Πολυτεχνείο,Θετικές Επιστήμες

Καλή ευκαιρία για το υπουργείο να εσπρώξει όλα τα λεφτά σε τμήματα που τα φέρνουν πίσω περισσότερα και να απαλλαγεί από τον βραχνά γραφικών πρυτάνεων της κατηγορίας α) που βγαίνουν στα κανάλια επειδή το Πανεπιστήμιο δεν έχει λεφτά να πληρώσει την ΔΕΗ..
Αυτά λέει ο Καζαμίας για το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008
Post Reply

Return to “off-topic”