Είναι το Marketing, Management επιστήμη ή όχι;
- rapadder
- Gbyte level
- Academic status: Alumnus/a
Είναι το Marketing, Management επιστήμη ή όχι;
Είπα να θέσω στο forum το παραπάνω ερώτημα. Η προφανής απάντηση είναι ναι, ωστόσο θα ήθελα να διαβάσω αιτιολογημένες απόψεις. Υπάρχουν τελικά "Επιστήμες των Αποφάσεων" ή μήπως πρόκειται για κλάδους που είναι περισσότερο μεθοδολογίες, τρόπος σκέψης και λιγότερο επιστήμη;
Άντε να ξεκινήσουμε κάνα flame γιατί βαρέθηκα να γράφω για το άσυλο.
Άντε να ξεκινήσουμε κάνα flame γιατί βαρέθηκα να γράφω για το άσυλο.
... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- PaP
- Venus Project Founder
Σαφέστατα δεν είναι επιστήμη... Δεν υπάρχει μέτρηση, πείραμα, νόμοι, αξιώματα και εξαρτάται από το περιρρέον περιβάλλον...
Επίσης τμήμα Marketing είναι ελληνική πρωτοτυπία... Είναι απλές τεχνικές που πραγματικά μερικές φορές δεν καταλαβαίνω γιατί σπουδάζεται αποκλειστικά σαν αντικείμενο σε προπτυχιακό επίπεδο... ΤΟ management που αναφέρεις είναι πολύ γενικός όρος και δε μπορώ να τοποθετηθώ έτσι.
Είναι κάτι που μερικές φορές είναι πασιφανές και γίνεται εύκολα... ΑΛΛΑ δε μπορεί να το κάνει ο καθένας, υπάρχουν προσωπικές δεξιότητες που απαιτούνται και όσο και να τα σνομπάρουν οι hardcore πληροφορικάριροι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και χωρίς αυτά δεν κάνουμε τίποτα... έρευνες που μένουν σε συρτάρια, έρευνες χωρίς λόγο και αιτία και από λεφτά τίποτα....
Προσωπικά πιστεύω και ειδικά στην Ελλάδα για να πετύχεις πρέπει να είσαι 70% Marketeer-Manager και 30% developer αν θες να κάνεις κάτι δικό σου
Επίσης τμήμα Marketing είναι ελληνική πρωτοτυπία... Είναι απλές τεχνικές που πραγματικά μερικές φορές δεν καταλαβαίνω γιατί σπουδάζεται αποκλειστικά σαν αντικείμενο σε προπτυχιακό επίπεδο... ΤΟ management που αναφέρεις είναι πολύ γενικός όρος και δε μπορώ να τοποθετηθώ έτσι.
Είναι κάτι που μερικές φορές είναι πασιφανές και γίνεται εύκολα... ΑΛΛΑ δε μπορεί να το κάνει ο καθένας, υπάρχουν προσωπικές δεξιότητες που απαιτούνται και όσο και να τα σνομπάρουν οι hardcore πληροφορικάριροι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ και χωρίς αυτά δεν κάνουμε τίποτα... έρευνες που μένουν σε συρτάρια, έρευνες χωρίς λόγο και αιτία και από λεφτά τίποτα....
Προσωπικά πιστεύω και ειδικά στην Ελλάδα για να πετύχεις πρέπει να είσαι 70% Marketeer-Manager και 30% developer αν θες να κάνεις κάτι δικό σου
- rapadder
- Gbyte level
[off-topic]sudtuwup[/off-topic]
Τείνω στην άποψη του Pap. Είναι πράγματα απαραίτητα αλλά μου είναι δύσκολο να τα θεωρήσω επιστήμη (ίσως επειδή έχω στο μυαλό μου μαθηματικές ιδιοφυϊες όταν ακούω τη λέξη επιστήμονας και όχι τύπους που φοράνε κουστούμια - κοινώς γιάπηδες
). Επίσης επειδή οι λόγοι ύπαρξης (στους οποίους αναφέρεται ο sudtuwup) παραπέμπουν στην Barbie και την Bibibo, αυτό ακριβώς το κάνει να φαντάζει λιγότερο επιστήμη. Αυτοί που το σπουδάζουν δεν έχουν το tech/science freak προφίλ (που το συναντάς στις θετικές Επιστήμες), παρά ένα πιο trendy στυλ.

Τείνω στην άποψη του Pap. Είναι πράγματα απαραίτητα αλλά μου είναι δύσκολο να τα θεωρήσω επιστήμη (ίσως επειδή έχω στο μυαλό μου μαθηματικές ιδιοφυϊες όταν ακούω τη λέξη επιστήμονας και όχι τύπους που φοράνε κουστούμια - κοινώς γιάπηδες

... Γράφτε κώδικα όσο είναι καιρός ...
- AmmarkoV
- Wow! Terabyte level
PaP++
rapadder++
sudtuwup++
Τώρα εδώ εννοείς παρουσίες ή παρουσιάσεις..?

rapadder++
sudtuwup++
Καταλαβαίνω ακριβώς αυτό που λές..!rapadder wrote:παραπέμπουν στην Barbie και την Bibibo , αυτό ακριβώς το κάνει να φαντάζει λιγότερο επιστήμη. Αυτοί που το σπουδάζουν δεν έχουν το tech/science freak προφίλ (που το συναντάς στις θετικές Επιστήμες), παρά ένα πιο trendy στυλ.

LoLsudtuwup wrote:με ωραιες εργασιες κ παρουσιες (παιζει ρολο)

- Spoiler: εμφάνιση/απόκρυψη